Програма за маса

13.09.05
18:18

Така, добър ден, искам да обсъдите с мен, програмата ми, тренирам я от 2 месеца, тя е за маса имам опит над година и половина, на 17 години съм, китка - 19см, бицепс - 38см
3-дневен сплит

Понеделник: гърди, бицепс, предмишница;

Гърди:

повдигане на дъмбели от лег - 3х8
повдигане на дъмбели от полулег - 3х8
кофички - 3х8
Разгъване на портален скрипец - 3х8
пуловер(2 пъти в месеца) - 3х12

Бицепс:

бицепсово сгъване с щанга - 3х8
бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8
концентрично сгъване с дъмбел - 3х8

Предмишница:

повдигане на китката с дъмбел - 3х10
сгъване с щанга - 3х8

Сряда: рамо, крака;

Рамо:

раменни преси - 3х8
повдигане на дъмбели пред гърди - 3х8
разтваряне на ръцете встрани - 3х8
разтваряне на скрипец встрани - 3х8
незнам точно как се казва уреда за задно рамо, но правя на него 3х8 и после още едно упражнение с дъмбели за задно рамо 3х8

Крака:

разгъване на лег преса - 3х8
бедрено разгъване - 3х8
бедрено сгъване - 3х8
упражнение за прасец - 3х8

Петък: гръб, трицепс, трапец;

Гръб:

придърпване на вертикален скрипец (пред глава) - 3х8
придърпване на вертикален скрипец (зад глава) -3х8
придърпване на вертикален скрипец(тесен хват) - 3х8
мечка - 3х8
гребане с дъмбел - 3х8
хиперекстензии - 3х10

Трицепс:

френско разгъване - 3х8
разгъване на горен скрипец(с лост) - 3х8
разгъване на горен скрипец(с въже) - 3х8

Трапец:

трапецовидно вдигане на щанга - 3х8
трапецовидно вдигане на дъмбел - 3х8

13.09.05
18:29

Мисля, че е по-добре да се правят гръб и крака сами в ден... и да комбинираш трицепс и рамо примерно... Големите групи ще се хранят по-пълноценно ...

13.09.05
21:16

18 серии за рамо и гръб и 12 за гърди. абе много е това. 3 упражнения по 3-4 сеии е напълно достатъчно според мен.

14.09.05
10:35

давайте още мнения  :roll:

14.09.05
10:41

Пробвай така, остави само долните упражнения:

3-дневен сплит

Гърди:

повдигане на ЩАНГА от лег - 3х8
кофички - 3х8

Бицепс:

бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8 ( по - добре да се замени със скотово сгъване)
Предмишница:
сгъване с щанга - 3х8

Рамо:

раменни преси - 3х8 (щанга или дъмбели, по избор)
и после още едно упражнение с дъмбели за задно рамо 3х8

Крака:

разгъване на лег преса - 3х8 (сложи клекове, според мен).
бедрено разгъване - 3х8
бедрено сгъване - 3х8

Гръб:

придърпване на вертикален скрипец (пред глава) - 3х8 (по - добре да се замени с набиране)
мечка - 3х8 (или гребане с щанга)
хиперекстензии - 3х10 (препоръчвам мъртвата тяга)

Трицепс:

френско разгъване - 3х8

Трапец:

14.09.05
11:39

Защо само по едно упражнение на рамо? Набиранията за гръб не ги владея особено добре, за това съм избрал скрипеца, а защо изключваш зад глава? Защо трицепса го оставаш само с 2 упражнения?

14.09.05
12:46

За рамо са три упражнения, не едно. Упражненията зад врат са травмоопасни. 2 упражнения за бицепс и трицепс са достатъчни.

14.09.05
13:22

Значи аз предлагам да въртиш упражненията за гърди: едната седмица правиш лег с щанга и полулег с дъмбели а другата лег със дъмбели и полулег с щанга, както и за бицепса и трицепса да си сменяш упражненията за да не привиква мускула към тях... Това е като добавка от мен за програмата на Петко К

14.09.05
13:47

[quote author=”Петко К”]За рамо са три упражнения, не едно. Упражненията зад врат са травмоопасни. 2 упражнения за бицепс и трицепс са достатъчни.

Говоря за всяко едно рамо, предно средно и задно, аз правя по 2 упражнение на рамо

14.09.05
14:20

По този начин много ще си претовариш ртамената и ще имаш обратен еффект. “Рамената” не може да работят отделно едно от друго и когато товариш задно товариш и предно и средно примерно...

14.09.05
19:09

[quote author=“LSForce”]По този начин много ще си претовариш ртамената и ще имаш обратен еффект. “Рамената” не може да работят отделно едно от друго и когато товариш задно товариш и предно и средно примерно...

При соновни упражнения но при дъмбелите се говори за изолираност не пълна но я има

14.09.05
22:35

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“LSForce”]По този начин много ще си претовариш ртамената и ще имаш обратен еффект. “Рамената” не може да работят отделно едно от друго и когато товариш задно товариш и предно и средно примерно...При соновни упражнения но при дъмбелите се говори за изолираност не пълна но я има

djgorigio-ASTOR, акообичаш изкажи се по програмта на Петко К, защото искам повече мнения  :P

14.09.05
23:31

Петко К е направил доста добра програма която се вписва в твоя профил щото мисля че твоята дето си дал товариш с много серии гърдите,гърба,раменете.По добре приеми съвета на Петко 100 % е по добра програмата
Успех пич

15.09.05
21:28

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Петко К е направил доста добра програма която се вписва в твоя профил щото мисля че твоята дето си дал товариш с много серии гърдите,гърба,раменете.По добре приеми съвета на Петко 100 % е по добра програмата
Успех пич

Мерси много  :D

П.с. Имам едно въпросче на колко време да подменям упражненията ? :idea:

15.09.05
23:49

[quote author=“Azazel”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Петко К е направил доста добра програма която се вписва в твоя профил щото мисля че твоята дето си дал товариш с много серии гърдите,гърба,раменете.По добре приеми съвета на Петко 100 % е по добра програмата
Успех пич

Мерси много  :D

П.с. Имам едно въпросче на колко време да подменям упражненията ? :idea:

Месец месец и половина при теб

16.09.05
00:41

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“LSForce”]По този начин много ще си претовариш ртамената и ще имаш обратен еффект. “Рамената” не може да работят отделно едно от друго и когато товариш задно товариш и предно и средно примерно...При соновни упражнения но при дъмбелите се говори за изолираност не пълна но я има

Съгласен съм теб но все пак има възможност да претоварва...  Това е от опит :) Зависи как тренира де..

16.09.05
15:32

[quote author=“LSForce”]Съгласен съм теб но все пак има възможност да претоварва...  Това е от опит :) Зависи как тренира де..

Не те разбрах пич поясни

19.10.05
09:17

Да попитам.... сега правя за гърди 3 упражнения... лег - щанга; полулег - дъмбели; кофички.... през 2 седмици качван килограми.. най-много с 2.5 кг  :roll:  но се чудя дали да сменям програмата за гърде вече??? Вие какво ще кажете. Сега правя 77кг на лежнака(като това е 2 серия, демек върховата точка) и 26 кг с дъмбели (макс), а кофичките 8-10-12

19.10.05
09:22

А смисъла да я сменяш, след като работи?

19.10.05
09:24

мииии аз доколкото разбрах трябва да се сменя на по 1.5 месец или това е за профита  :oops:

19.10.05
16:09

[quote author=“Azazel”]мииии аз доколкото разбрах трябва да се сменя на по 1.5 месец или това е за профита  :oops:

Абе ако усещаш че работи я прави и 6 месеца

19.10.05
17:27

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Azazel”]мииии аз доколкото разбрах трябва да се сменя на по 1.5 месец или това е за профита  :oops:Абе ако усещаш че работи я прави и 6 месеца

Аз върта 2 програми през 2 месеца. И двете работат за мене :D . Гледам да е застоявам на едни упр.

15.01.07
20:26

[quote author=”Петко К”]Пробвай така, остави само долните упражнения:

3-дневен сплит

Гърди:

повдигане на ЩАНГА от лег - 3х8
кофички - 3х8

Бицепс:

бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8 ( по - добре да се замени със скотово сгъване)
Предмишница:
сгъване с щанга - 3х8

Рамо:

раменни преси - 3х8 (щанга или дъмбели, по избор)
и после още едно упражнение с дъмбели за задно рамо 3х8

Крака:

разгъване на лег преса - 3х8 (сложи клекове, според мен).
бедрено разгъване - 3х8
бедрено сгъване - 3х8

Гръб:

придърпване на вертикален скрипец (пред глава) - 3х8 (по - добре да се замени с набиране)
мечка - 3х8 (или гребане с щанга)
хиперекстензии - 3х10 (препоръчвам мъртвата тяга)

Трицепс:

френско разгъване - 3х8

Трапец:

След година и половина бъхтене се преродих с тази програма...мерси  :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1