13.09.05
12:02
Искам да ви попитам дали сте чували за Методът Пилатес ? Това е начин да тренираш тялото си на земята, може би нещо като йога. Все пак който го знае нека сподели нещо... Искам да чуя отзиви...
Много приятна и ненатоварваща гимнастика.От началото на миналия век.С ефект.
Аз я правех от ДВД и ми писна след 3 месеца едно и също. Но е за спокойни хора общо взето.Успех!
14.09.05
12:23
Свърши ли ти някаква работа? По колко време на ден си го правел? Въобще дай няква оценка. Като гледам не си особено удовлетворен от нея... ?
Аз имам малко впечатления от Пилатес. Подобно на йога е, но не се стои неподвижно в поза, а тялото ти е почти постоянно в движение.
В съседното помещение на залата с тежести, където тренирах до преди няколко месеца, имаше класове по йога и Пилатес безплатно за членовете. Аз ходех понякога на йога в дните, в които не тренирах с тежести. Само веднъж от любопитство опитах Пилатес. Хареса ми, но нямах същото чувство след тренировката, каквото имам след един час йога. След йога се чувствам лек, едва ли не ще се отлепя от земята. :D Докато след Пилатес не го почувствах същото нещо. Но това беше само един път и може да не съм се бил отпуснал напълно или да зависи от инструктора и т.н. В класовете по Пилатес ходеха хора, които изглеждат добре! Някои хора, на които йога им се вижда доста “статична” предпочитат Пилатес като нещо подобно, но с повече движение. Моето впечатление не е такова, но различни хора, различни мнения. Моят съвет е да опиташ в клас с инструктор и да решиш сам, със сигурност няма да ти навреди. Инструкторите обикновено питат за евентуални здравословни проблеми, при които не е препоръчително да правиш съответните упражнения.