Ново начало, новo тяло!

Темата е заключена.

.

Темата беше редактирана от Симона Стоилова на 01.06.13 23:56.

14.02.13
11:39

Ако и на другите снимки си ти защо не обмислиш качване на активно тегло , а не сваляне ...
Да , не си и първата нито и последната , която се е мъчила и ще се мъчи да сваля килограми и да и спре цикълът.

http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=40&aid=25303_ymjuvvRQOKaCWnOUEjP4&board_id=1

14.02.13
11:46

казано от Стоян на 14.02.13, 11:39:

Ако и на другите снимки си ти защо не обмислиш качване на активно тегло , а не сваляне ...

То направо си е наложително да сложи някое и друго активно кило отгоре.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.13 11:46.

14.02.13
11:47

Честито ти дневник! За следобедна закуска ядките са доста добро решение, но нека са сурови :)
Стояне, аз до колкото разбрах за последните 3 снимки - тя иска да изглежда така. Аз бих и препоръчала да преориентира малко целите си.. Коремчето нека е плоско, но това момиче на 2рата снимка от желаните (tmi) едва ли желаеш такъв луфт :)
Успех!

15.02.13
10:10

Ако престанеш да робуваш на подобни “идеали” ще се чувстваш много по-добре. Първо няма как да изглеждаш по същия начин като другите момичета, второ те са далеч от атлетична визия, а са просто слаби. Подобно тяло се постига без кой знае колко усилия - оскъдно и лошо хранене и слаба физическа активност, а може и без. Но предполагам ти това вече си го разбрала.
Защо не се фокусираш върху собственото си тяло и наистина не положиш усилия то да е здраво и красиво, вместо да го измъчваш и разрушаваш преследвайки определени цифри килограми и чужда визия? :)

Благодаря на всички. Може би наистина трябва да следя собственото си тяло и най-вече да променя вредните си хранителни навици.

15.02.13
10:29

Имаш много хармонична структура,която би изглеждала още по-хубаво,подплътена с малко мускул.Ще се чувстваш по-добре,повярвай ми.Моят съвет е да не пиеш никакви хапчета.Аз също съм имала гастрит,преди много години,излекувах се само и единствено с редовно,правилно,пълноценно хранене.Тези хапчета едно оправят,друго развалят.не влизай в такъв омагъосан кръг.

Мнението беше редактирано от Juls на 15.02.13 10:29.

Въпросче: С какво да комбинирам овесените ядки, за да не са ми толкова безвкусни?

Здравей и от мене и честит дневник :) с овесените ядки и аз имах много проблеми защото ми се повдигаше от тях искало ми се е да повръщам на моменти но не се е стигнало до там :) вечерта преди да легна ги слагам в кисело мляко и в хладилника цяла нощ да омекнат и вкуса ще им се премахне до някъде другото е с прясно мляко и 2 лъжици мед и ги топлиш в микровълновата на мен втория начин ми харесва повече :)

15.02.13
13:23

R T Защо трябва да ядеш нещо, което не ти харесва до такава степен, че да ти се повдига от него?
Иначе може да си ги слагаш по 2-3-4с.л в омлета, придават много хубав вкус. Или пък да си правиш палачинки с овесени ядки, а както е казал и R Т, можеш да си ги накисваш в кисело мляко от предната вечер. Аз също съм си ги хапвала, киснати във вряла вода с нарязан някой плод и сурови ядки :)

15.02.13
13:46

на 50 гр овесени ядки слагам 10гр сурови белени семки и 10-15 гр тъмни стафиди,заливам ги с гореща вода,толкова колкото да я поемат цялата и да омекнат и тогава слагам 50-100гр кисело мляко.Става хрупкаво от семките,сладко от стафидите и сочно

15.02.13
15:52

Аз ги кисна в сока на 1 портокал и стават вкусни, да. Престояват примерно около 5-10мин и пак са мекички и вкусни.

Можеш да си ги приготвиш и като мляко с ориз. Сипвам около 200-300мл прясно мляко, една ванилия, кафяна лъжичка Стевия (смляна) и на котлона. Като се сгорещи млякото сипвам овесените ядки. За толкова мляко съм слагала къмто 70 до 100гр. Разбърквам няколко пъти и изключвам котлона. Те си се сгъстяват бързо. Ръся обилно с канела и ям! :D

15.02.13
19:08

В детската кухня правят крем с овесени ядки,но не знам рецептата.Може да потърсиш в интернет.Аз по принцип съм против да минават термична обработка,дори на сина ми,откакто е станал на 5 месеца,му ги правя,заляти с гореща вода.

Благодаря за идеите момичета, ще пробвам. А относно разделното хранене, какво е мнението ви за него и препоръчвате ли го като хранителен режим?

Упс, R T извинявай (wasntme)(giggle)

16.02.13
00:29

Ако ти се чувстваш добре при разделно хранене,здравето и тонусът са добре,значи е добре.Няма универсално хранене.Всеки сам намира топлата вода за себе си.Аз например от 6-7 години се храня по НВД.Отначало започнах не заради диети и отслабване.Просто усетих,че на мен не ми е добре с много въглехидрати-чувствам се слаба,отпусната,мързелива,надувам се след ядене,боледувам по-често,имах бяло течение и т.н. И без знам,че се казва НВХ,започнах да избягвам опеределни храни.После почнах за чета системно за храненето и така.Аз се чувствам страхотно при ниски въглехидрати,много рядко се изкушавам.Здравословно също съм добре.Един път годишно ПКК-всичко в норма,даже идеални показатели.ДЖипито не може д а повярва,че ям сланина,жълтъци,краве масло като невидяла.Така,че всеки сам ще прецени за себе си.

JulsaVena благодаря. Чувствах се добре по време на разделното хранене, беше ми леко и приятно, единствената ми грешка се оказаха многото разтоварващи дни на плодове. Смятам да се върна към разделното, но с някои промени, като първата ще бъде закуската. Тогава закусвах само плодове, тъй като бях 1ва смяна на училище, а събота и неделя ядях овесена каша.

20.03.13
13:22

Спазваш ли още разделното хранене? Аз съм му фен, ако искаш съвети съм на линия. ;)
По принцип разделното хранене се препоръчва само при мегадебели хора, но можеш да спазваш само някои от принципите. Примерно някоя закуска само плодове, ако ти е тежко от предната вечер, или само някои хранения разделно, да не ядеш след 20 ч. Много е подходящо за детокс това хранене. А отслабването е бавно и трайно, защото си сита.

Привет Дани :). Разделното хранене в момента не го спазвам стриктно а само някои от принципите му. Имам стомашни проблеми и когато ходих на гастроентеролог попитах за разделното хранене дали е добър хранителен режим и лекаря ми каза, че не го препоръчва, защото натоварва бъбреците. Това не го знаех. Ти какво мислиш за това ?

Въпрос:
Колко време могат да се приемат пробиотици и ензими и трябва ли да има прекъсване?

ШО

08.06.13
15:31

казано от Симона Стоилова на 04.06.13, 10:05:

Въпрос:
Колко време могат да се приемат пробиотици и ензими и трябва ли да има прекъсване?

С каква цел имаш нужда да ги приемаш? Ако храната ти е максимално чиста, ако набавяш с нея необходимите витамини и минерали, ако нямаш сериозни проблеми със здравето - не е нужно да взимаш непременно някакъв вид такива добавки, още повече, че си млад човек. Обикновено страничните добавки - какви да бъдат и имаш ли нужда от тях - се определят в заивимост от режим ана хранене, който си избрала и съобразно здравословното ти състояние и наличието на някакъв конкретен проблем. Взимането им ей така, защото някъде пише или някой ги приема, е неоправдано. Може би ще е добре да избереш конкретен режим, да видиш кой са основните източници на нутриенти, какви минерали, витамини притежават. Ако нещо липсва или е недостатъчно - тогава да мислиш за компенсиране с някаква добавка, ако от храна няма как да се набави. Има и т.нар. суперхрани... Възможности много!
Пък времето за което трябва да се приемат ще зависи, предполагам, от това колко време ще спазваш избрания хранителен режим или повече, ако имаш хроничен проблем.

Ами имам стомашни проблеми бях и на лечение, тогава и доктора ми предписа ензимi (enzy mill). Положението се оправи, но понякога ми се подува стомаха и смятам да си взема ензими. Затова попитах.

ШО

09.06.13
16:24

казано от Симона Стоилова на 08.06.13, 21:30:

Ами имам стомашни проблеми бях и на лечение, тогава и доктора ми предписа ензимi (enzy mill). Положението се оправи, но понякога ми се подува стомаха и смятам да си взема ензими. Затова попитах.

Хм, ами опиши проблема, с който си се сблъскала, как си се лекувала и съм сигурна, че ще се включи някой компетентен по въпроса, иначе общи съвети и аз давам наред, но при здравословен проблем не смея да давам акъл, пък и не знам какъв е проблема.
Преди години и аз имах проблеми с храносмилателна и отделителна система, някакъв синдром на дебелото черво, цял живот съм била запечена. Открих овесените ядки и се родих, сега съм заменила с тахан и пак се чувствам страхотно. Та мисълта ми е ако нещо може да се набавя с храна, най-добре ще е да се разбере коя е тя, за да не се тъпчем излишно с ензими на таблетки (в моя случай разхлабителни всеки ден)...

Имам гастрит и също ехографа показа и свита жлъчка. Приемах разни лекарства, ензими (забравих да спомена в предишния пост, че след Ензи мил пих и още едни), фибри. Положението е по-добре, но проблема е, че понякога стомаха ми се подува.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1