14.02.13
11:30
.
Темата беше редактирана от Симона Стоилова на 01.06.13 23:56.
Ако и на другите снимки си ти защо не обмислиш качване на активно тегло , а не сваляне ...
Да , не си и първата нито и последната , която се е мъчила и ще се мъчи да сваля килограми и да и спре цикълът.
http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=40&aid=25303_ymjuvvRQOKaCWnOUEjP4&board_id=1
казано от Стоян на 14.02.13, 11:39:
Ако и на другите снимки си ти защо не обмислиш качване на активно тегло , а не сваляне ...
То направо си е наложително да сложи някое и друго активно кило отгоре.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.13 11:46.
14.02.13
11:47
Честито ти дневник! За следобедна закуска ядките са доста добро решение, но нека са сурови :)
Стояне, аз до колкото разбрах за последните 3 снимки - тя иска да изглежда така. Аз бих и препоръчала да преориентира малко целите си.. Коремчето нека е плоско, но това момиче на 2рата снимка от желаните (tmi) едва ли желаеш такъв луфт :)
Успех!
Ако престанеш да робуваш на подобни “идеали” ще се чувстваш много по-добре. Първо няма как да изглеждаш по същия начин като другите момичета, второ те са далеч от атлетична визия, а са просто слаби. Подобно тяло се постига без кой знае колко усилия - оскъдно и лошо хранене и слаба физическа активност, а може и без. Но предполагам ти това вече си го разбрала.
Защо не се фокусираш върху собственото си тяло и наистина не положиш усилия то да е здраво и красиво, вместо да го измъчваш и разрушаваш преследвайки определени цифри килограми и чужда визия? :)
15.02.13
10:23
Благодаря на всички. Може би наистина трябва да следя собственото си тяло и най-вече да променя вредните си хранителни навици.
Имаш много хармонична структура,която би изглеждала още по-хубаво,подплътена с малко мускул.Ще се чувстваш по-добре,повярвай ми.Моят съвет е да не пиеш никакви хапчета.Аз също съм имала гастрит,преди много години,излекувах се само и единствено с редовно,правилно,пълноценно хранене.Тези хапчета едно оправят,друго развалят.не влизай в такъв омагъосан кръг.
Мнението беше редактирано от Juls на 15.02.13 10:29.
15.02.13
10:55
Въпросче: С какво да комбинирам овесените ядки, за да не са ми толкова безвкусни?
15.02.13
13:15
Здравей и от мене и честит дневник :) с овесените ядки и аз имах много проблеми защото ми се повдигаше от тях искало ми се е да повръщам на моменти но не се е стигнало до там :) вечерта преди да легна ги слагам в кисело мляко и в хладилника цяла нощ да омекнат и вкуса ще им се премахне до някъде другото е с прясно мляко и 2 лъжици мед и ги топлиш в микровълновата на мен втория начин ми харесва повече :)
15.02.13
13:23
R T Защо трябва да ядеш нещо, което не ти харесва до такава степен, че да ти се повдига от него?
Иначе може да си ги слагаш по 2-3-4с.л в омлета, придават много хубав вкус. Или пък да си правиш палачинки с овесени ядки, а както е казал и R Т, можеш да си ги накисваш в кисело мляко от предната вечер. Аз също съм си ги хапвала, киснати във вряла вода с нарязан някой плод и сурови ядки :)
на 50 гр овесени ядки слагам 10гр сурови белени семки и 10-15 гр тъмни стафиди,заливам ги с гореща вода,толкова колкото да я поемат цялата и да омекнат и тогава слагам 50-100гр кисело мляко.Става хрупкаво от семките,сладко от стафидите и сочно
15.02.13
15:52
Аз ги кисна в сока на 1 портокал и стават вкусни, да. Престояват примерно около 5-10мин и пак са мекички и вкусни.
15.02.13
18:42
Можеш да си ги приготвиш и като мляко с ориз. Сипвам около 200-300мл прясно мляко, една ванилия, кафяна лъжичка Стевия (смляна) и на котлона. Като се сгорещи млякото сипвам овесените ядки. За толкова мляко съм слагала къмто 70 до 100гр. Разбърквам няколко пъти и изключвам котлона. Те си се сгъстяват бързо. Ръся обилно с канела и ям! :D
В детската кухня правят крем с овесени ядки,но не знам рецептата.Може да потърсиш в интернет.Аз по принцип съм против да минават термична обработка,дори на сина ми,откакто е станал на 5 месеца,му ги правя,заляти с гореща вода.
16.02.13
00:19
Благодаря за идеите момичета, ще пробвам. А относно разделното хранене, какво е мнението ви за него и препоръчвате ли го като хранителен режим?
16.02.13
00:26
Упс, R T извинявай (wasntme)(giggle)
Ако ти се чувстваш добре при разделно хранене,здравето и тонусът са добре,значи е добре.Няма универсално хранене.Всеки сам намира топлата вода за себе си.Аз например от 6-7 години се храня по НВД.Отначало започнах не заради диети и отслабване.Просто усетих,че на мен не ми е добре с много въглехидрати-чувствам се слаба,отпусната,мързелива,надувам се след ядене,боледувам по-често,имах бяло течение и т.н. И без знам,че се казва НВХ,започнах да избягвам опеределни храни.После почнах за чета системно за храненето и така.Аз се чувствам страхотно при ниски въглехидрати,много рядко се изкушавам.Здравословно също съм добре.Един път годишно ПКК-всичко в норма,даже идеални показатели.ДЖипито не може д а повярва,че ям сланина,жълтъци,краве масло като невидяла.Така,че всеки сам ще прецени за себе си.
16.02.13
17:29
JulsaVena благодаря. Чувствах се добре по време на разделното хранене, беше ми леко и приятно, единствената ми грешка се оказаха многото разтоварващи дни на плодове. Смятам да се върна към разделното, но с някои промени, като първата ще бъде закуската. Тогава закусвах само плодове, тъй като бях 1ва смяна на училище, а събота и неделя ядях овесена каша.
Спазваш ли още разделното хранене? Аз съм му фен, ако искаш съвети съм на линия. ;)
По принцип разделното хранене се препоръчва само при мегадебели хора, но можеш да спазваш само някои от принципите. Примерно някоя закуска само плодове, ако ти е тежко от предната вечер, или само някои хранения разделно, да не ядеш след 20 ч. Много е подходящо за детокс това хранене. А отслабването е бавно и трайно, защото си сита.
20.03.13
21:15
Привет Дани :). Разделното хранене в момента не го спазвам стриктно а само някои от принципите му. Имам стомашни проблеми и когато ходих на гастроентеролог попитах за разделното хранене дали е добър хранителен режим и лекаря ми каза, че не го препоръчва, защото натоварва бъбреците. Това не го знаех. Ти какво мислиш за това ?
04.06.13
10:05
Въпрос:
Колко време могат да се приемат пробиотици и ензими и трябва ли да има прекъсване?
08.06.13
15:31
казано от Симона Стоилова на 04.06.13, 10:05:
Въпрос:
Колко време могат да се приемат пробиотици и ензими и трябва ли да има прекъсване?
С каква цел имаш нужда да ги приемаш? Ако храната ти е максимално чиста, ако набавяш с нея необходимите витамини и минерали, ако нямаш сериозни проблеми със здравето - не е нужно да взимаш непременно някакъв вид такива добавки, още повече, че си млад човек. Обикновено страничните добавки - какви да бъдат и имаш ли нужда от тях - се определят в заивимост от режим ана хранене, който си избрала и съобразно здравословното ти състояние и наличието на някакъв конкретен проблем. Взимането им ей така, защото някъде пише или някой ги приема, е неоправдано. Може би ще е добре да избереш конкретен режим, да видиш кой са основните източници на нутриенти, какви минерали, витамини притежават. Ако нещо липсва или е недостатъчно - тогава да мислиш за компенсиране с някаква добавка, ако от храна няма как да се набави. Има и т.нар. суперхрани... Възможности много!
Пък времето за което трябва да се приемат ще зависи, предполагам, от това колко време ще спазваш избрания хранителен режим или повече, ако имаш хроничен проблем.
08.06.13
21:30
Ами имам стомашни проблеми бях и на лечение, тогава и доктора ми предписа ензимi (enzy mill). Положението се оправи, но понякога ми се подува стомаха и смятам да си взема ензими. Затова попитах.
09.06.13
16:24
казано от Симона Стоилова на 08.06.13, 21:30:
Ами имам стомашни проблеми бях и на лечение, тогава и доктора ми предписа ензимi (enzy mill). Положението се оправи, но понякога ми се подува стомаха и смятам да си взема ензими. Затова попитах.
Хм, ами опиши проблема, с който си се сблъскала, как си се лекувала и съм сигурна, че ще се включи някой компетентен по въпроса, иначе общи съвети и аз давам наред, но при здравословен проблем не смея да давам акъл, пък и не знам какъв е проблема.
Преди години и аз имах проблеми с храносмилателна и отделителна система, някакъв синдром на дебелото черво, цял живот съм била запечена. Открих овесените ядки и се родих, сега съм заменила с тахан и пак се чувствам страхотно. Та мисълта ми е ако нещо може да се набавя с храна, най-добре ще е да се разбере коя е тя, за да не се тъпчем излишно с ензими на таблетки (в моя случай разхлабителни всеки ден)...
10.06.13
09:06
Имам гастрит и също ехографа показа и свита жлъчка. Приемах разни лекарства, ензими (забравих да спомена в предишния пост, че след Ензи мил пих и още едни), фибри. Положението е по-добре, но проблема е, че понякога стомаха ми се подува.