4 пъти гърди седмично с една тренировка?

13.09.05
16:55

Така... акцент ми трябва върху гърдите, понеже преди наблягах много на бицепса и засега съм доволен от него. Искам да питам - възможно ли е четири пъти гърди седмично и ще има ли ефект. Понеделник и сряда - лост, четвъртък и събота - дъмбели. Също така искам да питам колко горе долу от лег ми давате - 180см/79кг, 17 години, 96см гръдна,37см бицепс, стаж около 8 месеца интензивни тренировки и кардио. 5с.x6повт. от хоризонтален лег със 60кг, 4x7 от полулег 45градуса 40кг, 2x8 наклонена лежанка със 50кг, кросовър 5х12 и повдигане на дъмбели (по 15кг единия) от полулег 30градуса нормално ли е за една тренировка? Нужни ли са флайсовете и другите упражнения със дъмбели да се правят, понеже просто не ми се отдава, не знам защо така, а и за флайсове не ми остава енергия :)
Тази програма досега съм я правил 2 пъти седмично, понеже тренирам 6 дни седмично цяла ваканция. Какво ще кажете ако се удвои и дали ще има двоен ефект?

RO

13.09.05
17:12

не Според мен безсмислено 4 дена гърди. Така не мОже да постигнеш нищо. Най много два пъти в седмица. Примерно в понеделник или в четвъртък. трябва да има време да се въстанови мускула. (72 часа) Искаш да засилиш релефа в гърдите ли. Имш ли достатъчно маса там ??

13.09.05
20:37

ооо батка познавам един пич дето до сега го убеждавах да се откаже от подобна програма .. тва си е чисто претоварване и ако пораснеш дори малко  в гърдите ще ти кажа браво  :lol:

13.09.05
21:57

Абсолютна глупост.1 трен ти стига.Макс 2 на седмица.А що се отнася до флайсовете накарай някой да ти обясни как се правят.  8)

JI

14.09.05
09:10

повече трен не е равно на повече растеж !!!!!!!!!!!

14.09.05
09:54

Ако тренираш за сила, като трибоец, може да правиш 4 тренировки седмично, но си има определени условия и правила.
Чел съм и методики, където дадена мускулна група (но само една) се тренира 4 пъти седмично за маса, но при определени условия (всеки път различни упражнения, серии, повторения, редуване на тежки и леки тренировки и т.н.). Но те не са за теб и за твоя стаж.

Обаче тази тренировка за гърди, дето ти си я описал и веднъж седмично ти е много!
Ограничи се до 2 пъти седмично или веднъж на 4 - 5 дена и намали малко упраженията и сериите. Наблегни на базовите и зарежи машините и скрипците. 5 упражнения са много, направи ги 2 или 3. Не прави всеки път една и съща тренировка, ако тренираш два пъти седмично.
Нещо такова пробвай:

1. Лежанка - 3 - 4 х 6 - 8 (в пирамида, пробвай по - големи тежести от сегашните 60 кила)
2. Преси от наклон с дъмбели - 2 - 3 х 8 - 10

Втора тренировка:
1. Наклонена лежанка 3 - 4 х 6 - 8 (същото като по - горе)
2. кофички - 2 - 3 х 8 - 10 (с тежести, ако правиш повече) или флайс - 2 - 3 х 8 - 10.

Последните 1 или две серии в упражнение са с максималните работни тежести за даденият брой повторения. Там може и до отказ да стигаш понякога, според възстановяването ти от предната тренировка. Пробвай да увеличаваш постепенно тежестите. Когато направиш лесно 6 - 8 повторения в последната серия, вдигни тежеста следващия път с 2.5 кг.

14.09.05
10:10

Мерси за съветите, на вече на Петко К. Исках само да уточним, че не става дума за маса и сила, а за орелефяване  :wink:

И едно последно въпросче - нормално ли е да правя максимум 70кг на хоризонтален лег, а да ми е трудно да направя повече от 5 кофички, при дадените ми горе показатели - тегло и ръст? Не знам дали защото не съм наблягал на тях, но направо ми се плаче като в програмата ми има кофички или флайс :) Някакво съветче за това да дадете?

14.09.05
10:15

Ами смени ги с нещо друго кофичките. След като тежиш 78 кг, а правиш само с 70 на лежанка, е нормално да са ти трудни кофичките.
Между другото, релефа не зависи от упражненията, а от ниското ниво на подкожни мазнини, което пък се постига с диета. Ако това на аватара си ти, значи трябва да тренираш и се храниш за маса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1