15.02.13
00:01
Извинявай за спама, но и аз да кажа, че се притеснявам, че всичко което ям и мешавица.. Тъкмо днес направих едно запитване относно смесването на някои храни в моя дневник. Уж е полезно и хубаво, но в корема ми какво ли става от толкова смесване :x Ти даже не виждам кое си смесила зле.
15.02.2013 /Петък/ - без трен
7:15- Закуска: банан; чаша gunpowder
10:00: банан
12:00 - Обяд: филе от треска на фурна с гарнитура няколко печени картофа и малко грах; зелена салата с домат и краставица
14:00: капучино
17:00: ленено-бадемови крекери; малко след това - лешници
18:30: 125г бисквити от елда и бадем
Вечеря: не
Вода: малко
Добавки: рибено масло; комплексни витамини; витамини за очи
Аз си мисля, че остават 5 дена, а вчера - изненада. Апът не телфона ми ме излъга брутално. Нямах и някакви физически симптоми за цикъл - нито болки в корема, нито напрежение в гърдите. Отдавам го на факта, че последния месец спортът е редовен. Стана ми логичен гладът за сладко от предните 2 дни. Такова чудо не е било отдавна. Вчера пак се прояви и всичко завърши с един пакет бисквити от елда. После ми беше тежко и се чувствах тъпо и затова реших да горя калории с чистене. Посветих 2 часа на апартамента. После пък бях ядосана заради едни неща дето се случиха междувременно и както ме беше стегнала шапката излязох и се шлях по улиците около 2 часа без посока. Яко ме е е треснал ПМС-ът този път и то без да го очаквам гадината!
16.02.2013 /Събота/ - без трен
9:30 - Закуска: овесени ядки, пшеничен зародиш, ленено семе, сусам, лъжичка мед - всичко залято с гореща вода; чаша gunpowder
11:00: 3 ленено-бадемови крекера
11:30 - 13:00 - пазар и мъкнене на торби
13:30 - Обяд: 2 големи филии хляб от спелта, едната с маслинова паста; маслини; бри; 2 моркова
15:00 - 19:00: разходка, през която: капучино; охлюв (не истински, а от тесто и със стафиди); 3 или 4 шоколадови бисквити; круша
21:30 - Вечеря: тиквички с домат и фета сирене на фурна; парче бяло сирене и след малко ще има още сирена, но с вино
Вода: малко
Добавки: не
Нужно ли е да казвам, че съм прасе и се тъпча само с боклуци? Днес не знам колко калории съм навъртяла, но половината са от сладко, а другата - от мазно. При мен емоция = глад или емоция = преяждане. Всичко зависи от това с какво е свързана емоцията...Сега ще гледаме филм, пък да видим дали ще се кротна.
казано от Кизомба Санчес на 16.02.13, 23:11:
Кой филма? (wasntme)
K’вото дойде ;)
Това ми е любимият филм. Гледала съм го поне 4 пъти :) Много харесвам Уил Феръл :)
17.02.2013 /Неделя/ - без трен
10:45 - Закуска: круша + ябълка; чаша gunpowder
13:30 - Обяд: тиквички с домат и фета сирене на фурна; още парче бяло сирене; 2 варени яйца
16:00: 2 шепи лешници; билков чай
18:30: 4-5 домашни трюфела (кашу, сушени фурми, стафиди, какао); банан
20:00: голям ленено-бадемов крекер с чубрица
21:00 - Вечеря: ще доям тиквичките с фета (доста малко); постен гювеч (чушка, лук, зелен фасул, домати със зехтин, червен пипер и магданоз и всичко това във фурната); варно яйце; няколко парченца различни сирена с малко вино
билков чай
Вода: към литър + чайове
Последните дни доста се зачетох за разделното хранене след малко кореспонденция с Маргарита и полезни съвети от нейна страна. Реших да взема малко по-сериозно комбинацията на храните, защото и това сигурно играе роля за ненамаляваенто на мазнините и седенето на едно място на килограми и мерки. Освен постоянството, за което вече съм споменавала. Та от днес реших да почна по малко да въвеждам ред в нещата.
След преяжданията от последните дни се замислих, че не може така. Едва ли ще се науча да ям драстично по-малко, но поне да комбинирам храните като хората, за да не си изтезавам стомаха. Естествено надявам се едно от последствията да е по-малко приети калории, но най вече да не изпитвам такъв неистов глад на моменти. Ще видим :)
Иначе не съм тренирала от сряда. Днес трябваше, но истината е, че нещо нямах желание. Може и мързел да е. Не знам. Следобяда си направих дозата сладко за през седмицита - трюфели, както и крекери - този път подправени с чубрица. Даже май успях да ги докарам по-хубави на вид от предния път :)
П.С: Трябва да намеря още рецепти как да оползотворя кокосовото масло и брашно. Идеи са welcome ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 17.02.13 22:48.
18.02.2013 /Понеделник/
5:15 - 6:15 - трен:
Горна част
3 кръга:
раменни преси х10@2х5кг
повдигане на дъмбел напред х10@5кг
3 кръга:
разтваряне на дъмбел встрани от наклон напред х10@2х3.5кг
ball arm-leg extension x10
3 кръга:
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х20@2х5кг
лицеви на колене х10
3 кръга:
чуково сгъване х20@2х5кг
дъмбел зад глава х10@5кг
Кoрем
10 Min Abs Workout
Кардио
15 Min Total Body Boot Camp
Слаба работа...
7:15 - Закуска: пушена сьомга; чери домати; моркови; чаша gunpowder
9:00: 3 бонбона(кашу, стафида, фурма, какао); черен чай
12:00 - Обяд: постен гювеч; бри; ементал
16:00: ябълка
16:45: ленено-бадемови крекери (ок. 50г)
18:00: шепа бадеми, шепа лешници
20:30 - Вечеря: голяма зелена салата с чери домати, лук и балсамов оцет; свинска шунка; някакъв луканков салам
1 домашен бонбон
билков чай
Мнението беше редактирано от Роси на 19.02.13 23:11.
19.02.2013 /Вторник/
5:50 - 6:20 - трен:
Кардио
33 минути HIIT the Ground Running
Изморително, въпреки че не се напъвах много...
7:15 - Закуска: ”Шоко” мюсли: 3-4 лъжици овесени ядки, лъжица ленено семе, лъжица сусам, лъжица пшеничен зародиш, доста какаови зърна и лъжичка мед. Всичко залято с гореща вода.
черен чай
10:30: 3 бонбона(кашу, стафида, фурма, какао)
12:00 - Обяд: постен гювеч; маслини; бри; ементал => лоша комбинация. Цял следобяд подут корем и странни звуци все едно съм глътнала някоя жаба :( И вчера беше така, но в по-лек вариант, така че повече няма да експериментирам със зеленчуци на фурна и сирене.
зелен чай
18:00 - 19:00: ленено-бадемови крекери (ок. 50г); шепа бадеми
21:00 - Вечеря: голяма зелена салата с чери домати, лук и балсамов оцет; мариновани пилешки филета на фурна (цитрусова марината)
билков чай
Вода: малко + чайове
20.02.2013 /Сряда/
5:25 - 6:20 - трен:
Долна част
3 кръга:
split squat x10
sissy squat x10
3 кръга:
pistol squat x10
goblet squat х10@5кг
3 кръга:
three way lunge x10
good morning х10@5кг
3 кръга:
one leg dead lift х10@2х3.5кг
бедрено сгъване с швейцарска топка х10
Кардио
Natural Brazilian Butt Lift - 24 минути
Днес само по 10 повторения, защото станах късно и трябваше да съм по-експедитивна, ако искам и кардио да правя. Самото кардио не беше HIIT, но пак доста се поизпотих.
7:15 - Закуска: филия ръжен пълнозърнест хляб Mestemacher с маслинова паста; маслини; моркови; чаша gunpowder
черен чай
9:30: 3 трюфела (кашу, стафида, фурма, какао)
12:20 - Обяд: 3 мариновани пилешки филета; броколи на пара с индийско орехче; моркови
зелен чай
16:00: ябълка
18:00: ленено-бадемови крекери (ок. 50г); препълнена шепа бадеми
20:30 - Вечеря: омлет от 2 яйца, бяло сирене и чубрица; салата от морков, червено цвекло и лимон; по 1 парченце от няколко различни сирена (имам доста в хладилника, защото мн обичам с вино, но се оказа, че виното е свършило :( )
миниатюрен крекер; 2 трюфела от горните
билков чай
Добавки: комплексни витамини, витамини за очи
казано от Puma на 20.02.13, 22:32:
3 кръга:
pistol squat x10
goblet squat х10@5кг
Тези пистолети за нищо ги нямате :D
...интересно ми е обаче как точно ги изпълнявате (не само ти, а и другите момичета: feel free to share), защото започвам да си мисля, че само на мен са ми адски трудни и не мога да ги правя неасистирани...(makeup)
ПП: А след пистолетите правиш гоблет клек с 5кг...не разбирам... (wasntme)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.13 08:03.
Хе хе, Марги и аз си мислех че не мога да ги правя, докато не опитах и лека полека започнах да увеличавам бройката на пистолетите. Аз ги правя така :
опъвам единия крак напред и клякам с другия :D
Гадно си е, доста....но не се опирам никъде, само ако залитна сериозно, тогава. Редувам краката и така.
Мисля си обаче, следващия път да се кача на нещо като стол, но трябва да е стабилен, така мисля че ще е по лесно, защото свободния крак може да го пуснеш надолу.
казано от Маргарита Манева на 21.02.13, 07:56:
казано от Puma на 20.02.13, 22:32:
...интересно ми е обаче как точно ги изпълнявате (не само ти, а и другите момичета: feel free to share), защото започвам да си мисля, че само на мен са ми адски трудни и не мога да ги правя неасистирани...(makeup)
ПП: А след пистолетите правиш гоблет клек с 5кг...не разбирам... (wasntme)Ми и аз като Веси ги правя (wasntme) Понякога имам проблем с равновесието, друг път - не. Не съм абсолютно стабилна, но се старая :) А какво му има на гоблет клека след пистолетите?
казано от Веселина Иванова на 21.02.13, 08:15:
Мисля си обаче, следващия път да се кача на нещо като стол, но трябва да е стабилен
Веси, внимавай с тази постановка - звучи притеснително :)
А относно пистолетите - дупе-до-глезен и неасистирано изправяне, иначе не го броим :)
казано от Atom на 21.02.13, 08:19:
казано от Веселина Иванова на 21.02.13, 08:15:
Мисля си обаче, следващия път да се кача на нещо като стол, но трябва да е стабилен
А относно пистолетите - дупе-до-глезен и неасистирано изправяне, иначе не го броим :)
Ок...значи моите може и да не са истински. Май дупето не слиза чак до глезена (dull)
Веси, за теб знам, че имаш достатъчно сила и техника да ги направиш, ама другите, които клякат с по 5 кг ми е странно как ги правят. :)
А до долу ли клякаш? На мен спускането не ми е проблем, трудно ми е изправянето от пълен клек. В часовете по йога от време на време давам по някой пистолет, но там са иапълнени с доста бавно темпо, а и си придържам изправения крак с противоположната му ръка и успявам да балансирам.
Съмнението ми в техниката на изпълнение на дамите идва от факта, че ги правят в комплекси с бройки по 20-30-50…не че искам да засегна някого, но, както казах странно ми е да можеш да направиш голяма бройка пистолети, а пък да клякаш с 5. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.13 08:26.
Аз също не искам да засягам никого (ако така съм прозвучала)... и най-вече не искам коленете си да засягам, затова и рядко правя пистолети :)
(F)
Клякам дупе до пета, да, и при изправянето нямам асистенция. Но големи бройки са ми непосилни и на мен, както и такива с тежест. Само СТ.
Най-много съм правила х25 на крак, но ги правех многоооо време, и само веднъж, също така редувах краката, така е по-лесно ;)
Пистолетите ги правя със собствено тегло. С допълнителна тежест не съм опитвала, но мисля че за момента няма да успея. Трябва да се видя точно как ги правя, но съм почти сигурна, че не клякам достатъчно надолу, т.е. до глезен, от където вероятно идва улеснението при мен. Когато за първи път ги опитах не можех и 3 да направя. Засега съм стигала най-много до 15 и пак си е със зор и залитане от време на време.
21.02.13
10:08
Аз повече от 10 на крак не мога да направя /клек до долу, с не толкова изпънат свободен крак и почивки/. Ако са в кръгова идва зор. Правила съм ги и с тежест, но не повече от 3 кг и е било редуване 5/5 на крак.
21.02.13
11:37
И аз клякам до долу, но често слагам по няколко пръста на стола до мен при изправянето. Трудни са си тея пистолети; спор няма!
21.02.13
12:26
Аз ги правя не повече от 5 повторения на крак и то винаги редувам ляв с десен. Мога да клякам и с 5 кг, ама не виждам каква е файдата, ако не си достатъчно мобилен. Аз не съм и не клякам с тежест. Дори смея да твърдя, че ги правя много, много рядко, колкото да не ги забравям.
Сега направих един пистолет тайно в работата :D Не, определено не клякам до долу. Затова правя по 15 :) Опитах и до долу (пак тайно ;) ) - по-трудно е и усещам напрежение в коляното. Иначе знам защо ги правя така. Всичките упражнения от тази тренировка взех от тук и на филмчето каката не слиза до долу. Даже аз слизам малко повече от нея. Явно вече няма да правя по толкова повторения или ще ги отпиша, ако тръгна да си прецаквам коленцата.
ПП: Вече си имам какаово масло и паста (sun)
21.02.2013 /Четвъртък/ - без трен
7:15: чаша gunpowder
10:00: 2 ябълки
12:00 - Обяд: 3 мариновани пилешки филета на фурна; броколи на пара
12:30: 1/2 чаша зелен чай
15:00: круша
18:00: 50г ленено-бадемови крекери; шепа и нещо бадеми
2 трюфела
21:00 - Вечеря: омлет от 1 яйце, малко бяло сирене и чубрица; доста зелена салата с чери домати, моцарела и балсамов оцет; 2-3 парченца други сирена с вино
Вода: по-малко от литър + чайове
Добавки: комплексни витамини, Омега-3, витамини за очи
21.02.13
22:53
Имаш подобрение с комбинациите :P Продължавай така (nod)
казано от Danniii :) на 21.02.13, 22:53:
Имаш подобрение с комбинациите :P Продължавай така (nod)
Мерси, Дани :) Дано да е така. Само дето нещо две поредни вечери комбинирам много сирена ;)
22.02.2013 /Петък/
5:20 - 6:20 - трен:
Кръгова за цяло тяло
3 кръга:
“Арнолд” преси х15@2х5кг
едностранно гребане с дъмбел х15@5кг
флайс х15@2x3.5кг
сгъване на дъмбел х15@2х5кг
кик-бек х15@2х5кг
foot-to-foot crunch x50
alternating curls x50
клек х20@2x3.5kg
“Добро утро” х20@5кг
Кардио
26 минути Total Body Boot Camp
7:15 - Закуска: ”Шоко” мюсли: 3-4 лъжици овесени ядки, лъжица ленено семе, лъжица сусам, лъжица пшеничен зародиш, доста какаови зърна и лъжичка мед. Всичко залято с гореща вода; чаша зелен чай
9:30: 3 трюфела (кашу, стафида, фурма, какао); черен чай
12:30 - Обяд: риба на фурна(беше с панировка и не беше ясно каква е рибата); варено броколи и моркови; доста зелена салата с краставица;
чаша зелен чай;
17:00: шепа и нещо бадеми
18:30 - 19:00: => изцепка: протеинов бар (puke); 3-4 ленено-бадемови крекера; 1/2 шепа червена боровинка; няколко сушени фурми; 2 трюфела от горните
=> чистене за изгаряне на калории (направо покрай тези угощения всеки петък, апартаментът ще блесне :D)
21:30 - Вечеря: сьомга на фурна с чесън и лимон; салата от моркови, червено цвекло и лимон; бяло вино
Добавки: забравих ги
Ако не беше периодът 18:30 - 19:30 всичко щеше да е тип-топ. Вече забелязвам, че в петък след работа имам склонност към безразборно тъпкане предимно с въглехидрати. Мисля следващия път да се заредя с нещо домашно.
23.02.2013 /Събота/ - без трен
9:00 - Закуска: 2 круши; чаша зелен чай
11:00 - 12:30: пазар
13:00 - Обяд: салата от зеле и моркови с магданоз, балсамов оцет и зехтин; филия пълнозърнест ръжен “Mestemacher” с маслинова паста; маслини.
И нещо пак потънах в спомени за баба и притъпих мъката с филия и 1/2 хляб от лимец отгоре с домашно сладко от череши, което ми беше дала. Всеки път като се връщах ме зареждаше до-горе с домашни сладка. Рядко ги ям така с хляб. Обикновено ако си правим палачинки или гофрети, си ги мажем отгоре, но това не се е случвало от месеци, а шкафът в кухнята е пълен.
14:30 - 17:00: разходка; горещ шоколад - беше вкусен, но с мляко и после нещо ми се развълнуваха чревцата.
17:30 - 18:00: 10-15г сирене за дегустация + няколко глътки вино; 2 банана
20:00 - Вечеря: крем супа от моркови, джинджифил и кокосово мляко. След това: 4-5 парченца сирена с вино; 2 парчета брауни от кокосово брашно (inlove)
20:45 - 23:30: разходка; билярд; 1/2 бира
Днес не ми е ден за комбинации очевидно. Ще го преживея :) Снимки на браунито:
Мнението беше редактирано от Роси на 24.02.13 12:40.
Puma, забелязвам, че си шемет в печенето на вксуни неща—може ли за това изкушеие, брауни с кокосово брашно, да напишеш рецептата? (inlove)
То аз почвам Дюкан, но е добре да си имам и тази рецепта :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.02.13 13:51.
казано от Кико Сан на 24.02.13, 13:50:
Puma, забелязвам, че си шемет в печенето на вксуни неща—може ли за това изкушеие, брауни с кокосово брашно, да напишеш рецептата? (inlove)
То аз почвам Дюкан, но е добре да си имам и тази рецепта :)
Махай го този Дюкан! Не съм чувала хубави неща за него. Иначе рецептата може да намериш тук. Следвала съм я както е написана като за подслаждане използвах сироп от агаве, а за мазнина - кокосово олио. Пекох повече от 25 минути - може би 40, но това май зависи и от фурната :) Браунито беше вкусно топло, но днес след като е престояло, много повече ми харесва (sun)
Мнението беше редактирано от Роси на 24.02.13 14:53.
Наминавам само да сложа две снимчици на ужасно грозния ми, но пък толкова вкусен домашен шоколад :) За първи път правя като рецептата взех от дневника на Маргарита - само маката липсва:
24.02.13
20:14
Бих казала, че изглежда прекраааасно (inlove) Трябва и аз да се наканя да си направя домашен шоколааад.... някой ден (nod)
24.02.2013 /Неделя/
9:30 - 11:00 - трен:
Кардио
35 минути вело
Долна част
3 кръга:
плие х20@8.5кг
напади със смяна на краката х40@2x5кг
3 кръга:
тръстър х15@2х5кг
глутеус ритник х30
3 кръга:
тръстър х15@2х5кг
глутеус мост х50
3 кръга:
глутеус мост х50
глутеус мост на 1 крак x30 на крак
15 минути стреч
11:30 - Закуска: крем от кокосово мляко, какао и мед; парче брауни; чаша зелен чай с жасмин
14:00 - Обяд: супа от морков, джинджифил и кокосово мляко - това ще ми стане любимата супа; филия ръжен “Mestemacher” с паста от маслини; няколко маслини
17:00: 2-3 парченца домашен шоколад; ябълка
18:30: смес от бадемово брашно, орехи, стафиди, мед, кленов сироп - това трябваше да са едни бисквити, но се разпаднаха във фурната. Мисля, че мазнината им беше в повече. На вкус смеската е невероятна - всичко с кленов сироп е страхотно. Та изядох смес в размер на 2-3 бисквитки (blush). Тъй като не се получиха си направих такива от бадем и сусам. Предните естествено няма да се изхвърлят, но просто не са за ядене навън - много се ронят. Отделно направих доза крекери за през седмицата - този път с тиквени семки вместо сусам.
21:30 - Вечеря: голяма зелена салата с чери домати, риба тон и лимон; бяло вино
Вода: литър
Този уикенд ядох много въглехидрати, но пък бяха толкова вкусни. Днес вечерта вече ми беше малко тежко след толкова мед и мазни нещица през деня. Лакома съм си и много обичам домашните вкусотийки (blush)
Edit: И понеже казах, че ми е било тежко, реших да ми стане още по-тежко като изядох доста от разпадащите се бисквити. Имам проблем с този кленов сироп - всичко, което е с него е пристрастяващо. Преди време си правих корни пак с него и не можех да спра да ям от сместа и съответно почти нищо не остана :x
Мнението беше редактирано от Роси на 25.02.13 00:04.
25.02.2013 /Понеделник/
5:25 - 6:25 - трен:
Горна част
3 кръга:
раменни преси х10@2х5кг
повдигане на дъмбел напред х10@5кг
3 кръга:
супермен х10
едностранно гребане х10@5кг
ball bridge x10
3 кръга:
флайс х10@2х3.5кг
лицеви опори на колене х10
3 кръга:
бицепсово сгъване (с редуване) х15@2х5кг
кик-бек х10@2х5кг
кофи на пейка х10
Кардио + корем
30 минути HIIT Cardio and Abs Workout
7:15 - Закуска: банан; чаша зелен чай с жасмин
10:00: банан; черен чай
12:00 - Обяд: 2 свински котлета(сравнително малки) с лук и черен пипер на фурна; броколи на пара; морков
13:00: зелен чай
15:00: капучино
17:00: 50-60г ленено-бадемови крекери с тиквени семки
18:30: шепа бадеми
около 20 минути преди вечеря: 2 сладки: 1 с кленов сироп и 1 със сусам
20:30 - Вечеря: салата зеле, морков, магданоз със зехтин и балсамов оцет; 2 варени яйца с чубрица; многооо сирене с вино
Добавки: комплексни витамини, рибено масло, витамини за очи
Тъй като вчера вдигнах тежестта на “Добро утро” и плие на 8.5 днес съм с приятна мускулна на крачка и Д. Сутринта даже малко ме стягаха дънките още ;)
26.02.2013 /Вторник/
5:50 - 6:20 - трен:
Кардио
32 минути Lower Body Tabata Workout
7:15 - Закуска: ”Шоко” мюсли: 3-4 лъжици овесени ядки, лъжица ленено семе, лъжица сусам, лъжица пшеничен зародиш, какаови зърна, червена боровинка и 2 лъжички мед. Всичко залято с гореща вода; чаша зелен чай
9:00: черен чай; парче (20-30г) домашен шоколад
12:30 - Обяд: омлет от 2 яйца, бяло сирене и чубрица; моркови; чери домати с магданоз
чаша зелен чай;
18:00: ленено-бадемови крекери с тиквени семки(50г)
20:00: 2 сладки от бадемово брашно и сусам; 1 сладка от бадемово брашно, орехи и стафиди с кленов сироп; парче брауни от кокосово брашно - това беше за задоволяване на глада. Може би можех да се оправя и без въглехидрати, но за какво да се лишавам като са вкусни и домашни, а аз така или иначе какво и да правя не отслабвам
21:30 - Вечеря: зелена салата с лук, маслини, царевица и балсамов оцет; зеленчуково шишче
Добавки: Омега-3, комплексни витамини, витамини за очи
Още си имам мускулна и хич даже не е намаляла. Тази вечер правих зеленчукови шишчета на фурна с кафяв ориз и мисля утре това да обядвам. Взех рецептата от един сайт за разделно хранене като това е пример за въглехидратно ядене. Обожавам зеленчуци на тиган, скара, грил, фурна или нещо подобно :)
Мнението беше редактирано от Роси на 26.02.13 23:36.
27.02.13
09:15
Добре се справяш! :) Пък и с идването на пролетта метаболизмът се променя, така че и резултатите няма да закъснеят.
Мнението беше редактирано от Deskameska на 27.02.13 09:33.