16.02.13
01:11
Здравейте колеги !! От 8 месеца тренирам във фитнеса редовно . На 15 години съм , и от както съм почнал съм качил 4-5 килограма (от 67 станах 71/72) Тренирам по 6 дневен сплит ! Повторенията са стил пирамида (10,8,6 ..) Зимата тренирам за маса , лятото чистя, Зимата ям каквото ми се яде , обаче лятото идва ред на чистенето . Та може ли да ми дадете няколко идеи за чистене , без голяма загуба на ММ и сила .. За маса тренирам от октомври до април и останалите 3-4 месеца чистя ... За кардио , без загуба на ММ и сила се сещам само спринтове на гладно ... ще се радвам да споделите по нещичко ! :)
Нямаш какво да чистиш.
И вместо да си губиш времето с тоя 6 дневен сплит, почни 5х5.
Еми програмката е 5 дневен сплит , просто съм добавил 1 ден към краката , че са много зле !
Понеделник:Гърди+корем
Вторник:Гръб
Сряда:крака
Четвъртък:Рамо + трапец
Петък:ръце
Събота:крака
Неделя:почивка
Сложи и предмишницата в неделя, ще стане още по-добре, ще вземеш и да качиш още 4-5 кила само там.
16.02.13
15:35
Първо на 72кг няма какво толкова да чистиш. Искаш да се оглозгаш и да станеш 65 килограмов скелет ли ? И второ - не ти трябва втори ден за крака. Тренирай постоянно и правилно и прогресът ще дойде. :)
казано от Dани на 16.02.13, 13:14:
Чак пък 4-5 кила на предмишница ?? Чуваш ли се хаахахахаха
Сарказъм.
Не мисля, че си качил доста кила за да чистиш, но все пак ти си избираш.
Не винаги “повече” означава “по добре”. Можеби заради това че ги тренираш два пъти в седмицата краката не растат толкова.
Един път на седмица тренировка за тях си е достатъчна, друг е въпросът дали самата тренировка е правилна и качествена. Кажи какви упражнения правиш за крака.
17.02.13
00:55
Клякай си редовно прави си бедрени сгъвания и разгъвания и нещата ще си дойдат на мястото, мушни една лег-преса между другите и така :)
Еми за сега краката са ми пораснали и не мисля , че ги претренирвам ... правя клек,преса за крака , предно и задно бедно и на калф машината и съм готов ... упражненията ги правя правилно , защото инструктура е много сериозен и веднага поправя грешките ! А за това дали 6 дена са много , показвал съм програмата на Антон Големанов (един от най-добрите и натурални билдъри в цяла БГ) и ми е казвал , че е добре , че съм наблегнал 2 пъти на краката , тоест не ми е правил грешка за програмата , а и лично аз се чувствам добре и мисля , че 6 дена тренировка изобщо не ми са много .. мисля , че при всеки е различно , но лично за мен проблеми за сега няма ! :)
казано от Hardcore на 16.02.13, 12:52:
Сложи и предмишницата в неделя, ще стане още по-добре, ще вземеш и да качиш още 4-5 кила само там.
забавен си пич , само така ... амън от професори !
18.02.13
08:17
Градски няма нужда да чистиш кой знае колко усилено. просто избягвай вредните храни и наблягай на натуралните продукти: картофи ориз риба месо зеленчуци и т.н. Дори през зимата пак е добре да си набавяш калориите от там и като цяло да хапваш бая количество белтъчини. Питай Антон той ги разбира тия неща, ако му се занимава ще ти обясни това онова.
Аз си ги знам нещата , вече 9ти месец се занимавам с този спорт ... дори и да чистя , най-много да правя по 1-2 спринта сутрин на гладно и това ще е :)
23.02.13
15:07
казано от Max Power на 23.02.13, 10:49:
Аз си ги знам нещата , вече 9ти месец се занимавам с този спорт ...
Защо питаш тогава?