Аз имам идея—да си организираме една група в БГ-мама! (nmuchfun) (wasntme)
14.02.13
17:19
Дани, ами така ще правя :) мислех, че ЦХ ми липсва и нямам нужда от няколко хранения, но явно в момента не е така. Уж почнах заедно с Кат (и тя си е сериозна както винаги и си го спазва) ама аз предадох фронта. Кат, (F)
Кико, хахах ми може :D ама най-добре да си направим спамо-чатърска тема, но със завоалирано заглавие, за да не ни баннат. Например ” Колко пъти дневно бъркате в хладилника” и като почнем... няма да се види къде е края, къде е началото. :D
Купих си алабаш и ще го сложа към задушените зеленчуци. Странно растение е това :D Нито ряпа, нито картоф... пълна мистерия, ама ме кефи! (rock)
Заглавието на темата е добро, но за бг-мама трябва да е по-така ку-ку, да речем:
“Две три преброи, и в хладилника бръкни, в темата се разпиши”
“И после снимай—покажи”
“Със сто-дневната се омажи и нова тема предложи”
“И после пак ги завърти!”
“С ръце плесни и върви—в хладилника бръкни!”
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.02.13 17:45.
15.02.13
12:28
15.02.2013
10.30-11.30 Тренировка
Боб Харпър - Yoga for the warrior (60min)
Не беше лошо, но не беше и йога :D Днес по-леко, утре почивка, защото в неделя ме чакат 75км с колелото (tmi) Малко ме е страх, но ще се въоръжа с храна и смелост и ще го изкарам :P
12.30 - лимонов сок с МСМ, няколко орехчета
14.15 - 200гр извара с рожков, орехи и бадеми около 60гр общо; 1 варено яйце
17.00 - 2 варени яйца + 230гр протеинов кекс, 2 моркова
18.00 - 3 какови зърна+3ореха+1ч.л. мед (мляс (blush) )
общо: 1308 (45В, 87М, 106П)
So maybe I’m still a love fool…
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 15.02.13 17:57.
казано от Radost_nezemnA на 15.02.13, 12:28:
Боб Харпър - Yoga for the warrior (60min)
Не беше лошо, но не беше и йога :D
Йога е едно изключително широко понятие за съвкупност от физически и нефизически практики, но някои хора просто не знаят къде да спрат! :D
15.02.13
13:59
Аз не твърдя, че имам и бегло понятие за йога; но от това което съм чела и (макар и много малко) практикувала, смятам че изказването ми, че това не е йога е адекватно и в никакъв случай пресилено.
15.02.13
14:10
75 км ???? Радостче, т’ва мен ме смразява. Аз ще взема с колело да си ходя до село. :D Тъкмо там мама все ме посреща подобаващо, поне да съм се изцедила и да не се оплаквам. :D
16.02.13
00:35
найс а? :D
16.02.13
12:19
Мисля, че съвсем откачих :D Тренира ми се много, ама знам че е по-добре да си почина защото утре ще издъхна бързо. И без това тези дни спя малко + че нещо съм си разтегнала лявото рамо... абе трябва да почивам днес |-) Сигурно е както с всички други неща: щом не може, значи го искам!! Ако сложа маратонките и ще ме домързи :D
16.02.2013
Тренировка - няма
Храна:
12.30 - 240гр протеинов кекс + 40гр кашкавал, 1 варено яйце
13.30 - 250гр извара с 1/2 доза протеин + 20гр орехи
17.00 - 3 яйца с малко масло, зеленчуци; още извара (150гр)
1303кк (148П, 30В, 70М)
В общи линии това планирам за деня 8-)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 16.02.13 17:53.
16.02.13
13:19
Разбрах защо “ми се тренира”...
Защото искам да си направя кокосови кексчета с новото брашно и ми е гузно да ги ям в почивен ден :D Слава Богу, не съм се счупила - все още съм си прасенце, ама с будна съвест (devil)
Утре с бруталната тренировка ще си отям на въглехидрати...
Добре де, Радостче, ти например точно както си ми попаднала :D ... ядеш все пo 1200—1500. Това по принцип е най-разумното, но регистрирваш ли отслабване? (nmuchfun)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.02.13 23:00.
16.02.13
23:29
Ами не повече от половин килограм седмично; даже по-малко. От Нова Година до сега по-малко от 2кг съм свалила и то пак не е съвсем категорично. Иска ми се малко по-бързичко да стават нещата, но аз с години си прее*авах тялото с глад и преяждания (от 2 години не съм имала булимични присъпи което е добре... и от 1 година не съм си и помисляла за джънк: и това е добре :) Имала съм месеци наред с по 600-800кал дневно - ако тръгна да разказвам; ум да ти зайде ) Аз въобще не съм пример за правилно хранене.. за съжаление. (tmi) И затова тея 1300-1500кал първо доведоха до качване и едва сега са някви поддържащо-отслабващи. Или поне така си мисля :D
17.02.13
00:05
Ами то... явно му дойде времето. Аз рядко разказвам, защото малко ме е срам, малко ми е трудно, хората приемат по различен начин такива истории. Но вече се познаваме, та ще споделя.
Била съм нормално дете, но на 8г имах супер гадна случка с бащата на моя приятелка, който се опита да ме изнасили, (избягах де... нищо не е станало) Бабата на момичето ме убеди да не казвам на никого (ебаси абсурда) и аз така и си мълчах. Явно това много ми е смачкало психиката, защото почнах да ям мнооого. С годините много напълнях. Като тийнейджърка бях съвсем откровенно дебела - на 16години съм била 75кг. Отнесох сума ти подигравки и това допълнително ми е наливало “масло в огъня” - беше някакъв омагьосан кръг - ядене - дебелеене - подигравки - кофти емоции - още храна... Мисля, че точно тогава (на 16) направих първата си диета и за 14 дни свалих 8 кг (беше си жива НВХ) и от тогава се тегля всеки ден на кантара (смятай повече от 10 години са това :D ). После пак имаше периоди с преяждания и гладувания, докато не ми светна лампата че мога да ползвам лаксативи (много трудно повръщах). С тея лаксативи изкарах около 6-8 месеца, ама пък после се научих и да повръщам, та картинката беше доволно омазана. Мразех се, че повръщам и се опитвах да контролирам желанието, обаче ставаше трудно и тогава вкарах нова стратегия (тук вече съм 1ви курс в Университета (fubar) ) и не съм под надзора на родителите ми и да ми се следи колко ям (голямо следене няма що, аз бях булимичка и така и не разбраха)... Та в Уни ще спирам да повръщам, защото знам колко е вредно (!) и първите 3 месеца откарах на сок - само сок! Всякакъв - боклучав, имаше едни сокчета California с тънка сламка (незнам дали ги помниш), натурален, степчета. За 3 месеца изядох 1 хапка сирене (много ми се искаше нещо солено, не че съм искала храна). После почнах да ям по 1 ябълка за закуска и една Активия следобед и това още 3-4 месеца. Тук вече яко се счупих - няма цикъл, не ходех до тоалетна, никаква енергия и т.н. Ама пак ще се фиксвам сама - лечението 6 месеца на плодове, зеленчуци, мед, ядки и млечни продукти + йога от няква скъсана малка книжчица (правех тибетците всъщност) Якото е че стана, ама още се чудя как не развих някой диабет или язва или и аз не знам. Пооправих се и реших да почна да спортувам и да се храня що-годе нормално. Имах едно гадже дето ме тормозеше психически много и пак често имах пристъпи. Пак понапълнях, случваше се да ям и да повръщам, но все по- рядко. Сигурно и сега може да ми се случи - незнам... Надявам се да не се :D Мале аз се счупих от писане, а ме мързи да го проверявам. Ще взема да го оставя така, а утре ще редактирам ако е много смотано написано.
Пожелай ми успех, утре излизам с байка! Йей!!
17.02.13
00:11
Радост, успех утре (F) И браво за това, което си сега!! (hug)
17.02.13
00:44
Успех и от мен :)
Уфф, Радост, доста си страдала с тези неща :( Надявам се вече да няма нищо, което да предизвиква негативни емоции в теб и да се отключва лошо хранене.
Приятно каране днес :) Ще чакам снимки във фейс :)
Маце,важното е,че си искала да промениш нещата и си успяла съвсем сама да излезеш от тоя омагъосан кръг.Вярвам,че си станала мъжко момиче! Смело напред и успех във всяко начинание!
казано от Radost_nezemnA на 14.02.13, 10:46:
Закъснява ми супер много и апликейшъна на телефона ми вече имам чувството че ще ме набие - всяка сутрин толкова зловещо ми съобщава, че ми закъснява с “Х дни” и всеки ден става все по-заплашително :D
Оу, добре че телефонът ми се бъгна и не мога да си инсталирам нови апликейшъни, че смятах точно такъв да си слагам. Ама с моите липси по месеци, сигурно наистина ще ме набие :D
17.02.13
09:30
(hug) Успех! (F)
Радост, това, което си преживяла определено е било много неприятно....такива истории човек може да срещна навсякъде, но по-важното е те да завършат с щастлив край.Мисля,че си на прав път, нормално е от време на време да се отклоняваш леко от него, но като погледнеш цялостно картината да се чувстваш доволна.Целите ти са абсолютно постижими-трябва ти само време, търпение,познания и подкрепа...последното го имаш от нас! :)
Успех и много усмихнат ден!
Радост,поздравления за постигнатото!!!Ето как трудностите ни правят по-силни :) Гледай все напред и нагоре и не се връщай в миналото,ти вече си друг човек,осъзнат и живеещ щастливо и здравосовно!Пожелавам ти успех днес и много приятни емоции!!! (hug) (y)
17.02.13
18:10
Момичета, благодаря ви за подкрепата (F) И за това, че нямаше съжаление в думите ви (много мразя (dull))
Та... оживях!! 84 километра за 7 часа. Ще напиша малко по-късно какво ядох, ама е много :D Даже и в момента ям (nbbq)
08.15 - 100гр (суров) кус-кус с 20гр протеин (2/3 доза) и 1 ч.л. мед; 1 варено яйце
По време на карането: 50гр сушени сливи
13.00 - гъбена супа ( според мен пак имаше Магита вътре (puke) ) въпреки че казаха, че нямало; имаше и гъби поне + най-яката пърленка с кашкавал и сирене EVER!! Изядох я почти цялата, а беше огромна и от бяло брашно и с мая... ама беше много вкусно (blush)
17.30 - бях си направила 100гр (суров) кафяв ориз със 90гр риба тон и 30гр кашкавал, но изядох половината
2 вилици макарони - видях ги във фурната, но са боклучави + объркани с маргарин (баща ми така ги яде) и въпреки че ужасно ми се ядяха се въздържах - не съм боклукчийско кошче, за да ям маргарини все пак (wait)
1 варено яйце
1 кофичка извара (350гр) с 2/3 доза протеин, малко рожков, 2 сушени сливи и 50гр кокосово брашно (nlove2) Оказа се ужасно вкусно нещо това кокосово брашно... и особено в комбинация с изварата... всичко си ометох.
Мислех че съм изяла света, но явно съм преуморена и съм спряла на 1800кал. Кофтито е, че тялото ми ще си навакса близките дни, ама... няма да му преча - днес много ме слушаше (inlove) Изкарах цялото разстояние само с една допълнително поискана от мен почивка и никакво мрънкане, въпреки минусовите температури. За награда си купих електронна везна, че до сега бях с някакво умряло кантарче от преди 10 години :D
Забравила съм към сметките изварата, така че за деня стават 2000кал (tmi)
Ето една снимка:
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 17.02.13 20:22.
Браво!
Така, така, колоезденето е едно голямо ядене :) Няма как иначе да се компенсира цялата изразходвана енергия. Аз заради това се ядосвам тук на някои хора, които предлагат на абсолютно всеки ЦХ. Е, как си представяш на 7-часова тренировка на фаст? Щяха да те ровят още на 3-я час :)
Супер, Радосветче! Чак и на мен ми се прииска сега да карам колело! (nmuchfun) (clap)
казано от Anelia на 17.02.13, 18:41:
Аз заради това се ядосвам тук на някои хора, които предлагат на абсолютно всеки ЦХ. Е, как си представяш на 7-часова тренировка на фаст? Щяха да те ровят още на 3-я час :)
Аз пък съм сигурна, че поне 90% от пишещите във форума имат енергоразход, който предполага цикличен глад. :)
Останалите 10 могат да си позволят по-стабилно похапване. :)
17.02.13
19:26
Анелия, не съм се съмнявала и за миг в съветите, но днес демонстрация на живо. Както ми беше смачкано и студено, след пърленката взех 2км 9градусов баир на 2/4 (това за мен е тежка предвка за баири (blush) )
Кико, ми айде де - вие поне у чужбинско имате условия. Завид, завид :)
Маргарита, хехе аз само инцидентно съм от заслужилите - в другото време съм просто лакома :D
казано от Маргарита Манева на 17.02.13, 18:52:
казано от Anelia на 17.02.13, 18:41:
Аз заради това се ядосвам тук на някои хора, които предлагат на абсолютно всеки ЦХ. Е, как си представяш на 7-часова тренировка на фаст? Щяха да те ровят още на 3-я час :)
Аз пък съм сигурна, че поне 90% от пишещите във форума имат енергоразход, който предполага цикличен глад. :)
Е да, ако свеждаш всичко до оцеляване и поддържане на хомеостаза.
В тоя ред на мисли, изчисли ми в състояние на цикличен глад, колко е дълъг влак, преминаващ на перон, ако ти и аз стоим с гръб опрени един зад друг и в момента на преминаване покрай нас ти тръгваш напред в посока на влака, а аз назад и двете с теб се движим с еднаква скорост.
Аз спирам, когато задницата а влака профучи край мен и ти също, когато тя профучи край теб. Ти изминаваш 65 метра, а аз 50.
Айде.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.02.13 19:48.
казано от Кико Сан на 17.02.13, 19:43:
Е да, ако свеждаш всичко до оцеляване и поддържане на хомеостаза.
Ами, кое е другото? Прехранване с макронутриенти и глад за микронутриенти на клетъчно ниво - защото това е, което ни предлага една голяма част от конвенционалната храна...обаче нямам намерение да влизам в дискусии “за и против” глада...
А за останалото - не ме бива в сметките, съжалявам :)
Ох, да така е.
Верно е, че енергоразходът се надценява. Ама понякога става така, че са нужни стимуланти и аз самата се оливам.
Както и да е, айде някой моля да изчисли :)
С точност до 100-тата цифра след запетаята (wasntme)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.02.13 19:59.
казано от Radost_nezemnA на 17.02.13, 19:26:
Анелия, не съм се съмнявала и за миг в съветите, но днес демонстрация на живо. Както ми беше смачкано и студено, след пърленката взех 2км 9градусов баир на 2/4 (това за мен е тежка предвка за баири (blush) )
Кико, ми айде де - вие поне у чужбинско имате условия. Завид, завид :)
Маргарита, хехе аз само инцидентно съм от заслужилите - в другото време съм просто лакома :D
Амииииии.... аз нямам и колело, но обмислям ...
На мен ми се кара с вас по Българско (wasntme)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.02.13 20:02.
17.02.13
20:12
Радостче (hug) адмирации за това, че си се справила сама с проблемите си. Наистина радвай се на това, което си постигнала, смятам че никак не е било лесно да стигнеш до тук :* За това продължавай, да правиш нещата за да ти е добре и да задоволяваш нуждите си. Наистина, на човек винаги му е трудно да спечели битката със самия себе си. Според мен успял ли си да надвиеш собствения си инат , няма невъзможни неща пред теб. :)
Една и половина кокошка снася за един и половина ден едно и половина яйце.
Колко яйца снася една кокошка за един ден? (wait)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.02.13 20:55.
17.02.13
21:21
Ивче, благодаря ти. Хареса ми това за ината; ще го запомня! (hug)
Кико, ами аз... не знам... едно няма как да е, защото е твърде лесно (blush)
Ами хаха, не е, това е проблемът, че на мен само след още две вафли ми дойде верният отговор (wasntme)
Ако наблюдаваш два паралелни кокошкарника—3 кокошки за един ден и половина, значи снасят 3 яйца.
Няма как да е едно яйце на кокошка на ден значи (wasntme)
Значи 3 кокошки за 3 дена—> 6 яйца
3 кокошки за 1 ден—> 2 яйца
1 кокошка за един ден—> 2/3 яйца :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.02.13 21:43.
18.02.13
10:46
Веси, да по магистралата... но все пак и за там не бях сигурна, че ще го изкарам. Предстоят и по-сложни маршрути, надявам се 8-)
18.02.2013
Събудих се без мускулна треска (благодарение на двата Упсарина де) и даже с прилична енергия и реших да си направя тренировката докато не ми е минал мерака :D
Очевидно за всички, най-сетне и за мен, зарязах Insanity и почнах Inside out method на Bob Harper.. може някои дни да имам и Инсенити тренировки, но явно и аз не съм фен на кардиото (хаха, хубаво е човек да научава нови неща за себе си); друго си е да клекнеш 100тина пъти, макар и с 10килца!
09.30-10.30 Тренировка Bob Harper - Ultimate Cardio Body
12.00 - 135гр извара + 75гр котидж + 35гр кокосово брашно (вече съм пристрастена (tmi) ); 1 варено яйце и 20гр орехи
17.00 - 3 яйца, зеленчуци; същия бъркоч от закуската
18.00 - капучино без захар
общо: 1338 (115П, 65В, 67М) май е много зле това разпределение на нутриенти?!? (blush)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 19.02.13 00:47.
19.02.13
10:16
19.02.2013
09.15 - 10.00 Тренировка
5 rounds ZWOW11
n rounds in 10 minutes
mule kick - 10
sumo push-up - 10
side jump lunge - 20
4 rounds + 9 pistols ZWOW12
rounds in 10 minutes
10 pistols (with jump switch) (с подпиране на стол на половината)
20 low jacks
10 dynamic burpees
20 low jacks
50 суинга с 5кг
Успях да “бия” времето на Зузана, ама още не изглеждам като нея - има някаква конспирация тук :D
10.30 - 200гр извара с 30 гр кокос, 4 ореха
15.00 - 10 годжи берита, 30гр кашу, 30гр орехи, 50гр бадеми;15гр камембер
17.30 - 120гр телешки кюфтенца и 50гр сготвен ориз, 3-4 ореха
кк: 1341 (99П 63В 81М)
от утре вече се връщам на строго НВХ и ВВХ дни, че вчера и днес голямо мазало. Направих го нарочно, за да няма необуздрани пристъпи на глад за сладко или 1000 други неща след бруталната неделя :D
20.00 - 100 гр цедено кисело мляко.. и вече прекалих (dull)
Еее готиният пост стана и 1ви на новата страница - напълно случайно! Супер :)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 19.02.13 20:10.