11.09.05
22:54
Последно нещо ще напиша може да не е по темата,но е много важно.
За да тренираш Бодибилдинг както го наричаме трябват изключително много знания за тренировки,хранене,спане и въобще целия цикъл.За КУЛТУРИЗМА - ТОВА Е ЦЯЛА НАУКА,ако има професионалисти във този форум,ще ви кажат,че съм прав.За да си културист трябва :
- да знаеш абсолютно всичко свързано със бодибилдинга
-хранене
-режим (всички видове)
-тренировки
-спане
-и всичко,което се сетите
+ ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА АНАТОМИЯ - НЕЩО ИЗКЛючИТЕЛНО ГОЛЯМО ЗА ИЗУчАВАНЕ
мога да кажа че професионален културист,които има поне 12 години опит зад гърба си спокойно може да бие сегашните вишисти(фармацефти) с дипломите по главите и да ги пита каде са били по време на лекциите,щото в момента изпитите се взима с 300 марки и едно прасе.Момци тия хора боравят с живота на хората,искрено се надявам да не попадате на тях.ето един виц за такива момци да видите щото то до някъде е вярно :
Това, което не бихте искали да чувате по време на операция:
1. Такаааааа . . . Това нещо засега няма да го пипаме. Като отворим по-широко, ще стане ясно.
2. “Приеми тази жертва, о Велики Демоне на Мрака”
3. Хей, хей, пусни, пусни бе . . Лошо куче!
4. Чакайте малко, ако това е жлъчка, аз тогава какво отрязах?
5. А не. Къде ми е часовника?
6. И сега колко ще чакаме, докато пак пуснат тока?
7. Да знаете дали някой е оживявал след вкарване на 500 ml от този разтвор?
8. “Знаете ли колко е сега един бъбрек на черно. На този тук май ще му трябват два”
9. Я се пазете настрани, че ми паднаха контактните лещи.
10. Е какво колеги, нека приемем това като горчив урок.
11. Стерилен - мерилен . . . нали чистачката винаги бърше пода.
12. Какво? Не беше ли този, който искаше да си смени пола?
13. Е какво пък, той вече има деца. Нали?
14. Пожар! Всички да се евакуират!
15. Идиоти! Кой от вас е скъсал 47-ма стр. на ръководството?
Отклоних се чувствително от темата и от това което започнах,но се надявам момците захващащи се с културизъм първо да прочетат поне 10 книги по въпроса и да потренират поне 6-8 години преди да се назобат,първо да направят толкова опити отностно тялото си и тренировки и изобщо всичко,че тогава да посягат на стероидите.
[quote author=“PROMPT”]НЯМА хора които не могат да качат на чисто !
Някъде бъркат !!!
И аз това мислех да кажа, ама ме изпревари. Повечето тренират погрешно, ядат малко и после се оправдават с генетиката и посягат към стероидите. А те не са някаква магическа пръчка, дето ще им компенсира грешките.
Promt е прав - има сума ти хора по залите, които взимат химия и въпреки това са слаби и даже не им личи да тренират. Ако работата беше само в стероидите, защо изглеждат така?
Някой качват по - лесно, други по - трудно и бавно, но всеки може да постигне резултати на чисто. За състезател не всеки става, но повечето хора не целят това, нали?
Мдаа повечето са разбрали че не искам по никакъв начин да се сравнявам с когото и да било но якия бик не е разбрал изглежда, нито искам да се сравнявам с някого нито искам да правя неща като някой , дадох таблицата по горе за да накарам колкото се може повече момчета да не се зобат а да тренират чисто до колкото могат , после ако имат състезателни амбиции да си поемат риска ако искат, не ме интересува.Да им покажа че горе долу можеш да се доближиш до профи и на чисто който си има предпоставка за това и има амбиции непременно ще успее
P.S.
[quote author=“qk_bik”]И Астор ако почнеш да зобаш не мисли че пак имаш шанс да станеш като Цветко,просто няма начин,много,много качество ти трябва
Не бъди толкова сигурен щото не е така нито си ме виждал нито ме познаваш в каква форма съм
11.09.05
23:54
ee qk_bik ти па прекаляваш!Нали и Цветко е бил слаб като малък?!Така че за ква генетика става дума?!
[quote author=“PROMPT”]Ако на чисто напровиш 45 ръка с 10-12% телесни мазнини за 1-2 години - удряй си каскета в земята - генетик си !
За повечето хора 40 ръка е тавана - това имах предвид - това се прави на чисто!
Тук не мисля че си много прав. Имам 45 см ръка и мисля изглежда добре и то без много зор, нямам много време за тренировки и не тренирам както бих искал. Определено 40 см ръка не е тавана на повечето хора. Мисля че всеки може да направи 45 ръка без проблем за 2 години. Проблема е в правенето на грешки, ама всеки се оправдава че нямал генетика видиш ли и трудно качвал. Ако почна да тренирам сериозно и имам време 50 ръка правя без проблем и то добре оформена.. ама айде де няма време.. абе с добавки, правилно хранене и трен се постига доста.
12.09.05
00:19
Еми Калояне ,освен да кажа - давай :)
То оправдания много , въпроса е да има развите ;)
Повярвай ,доста зали съм обиколил и доста трениращи съм разгледал :)
знам какво говоря , имам предвид ,че тези 45 трябва да са на малка талия... и да си личи, че е мускул се пак, а не мазна баница ;)
Аз мога и 60 ръка да направя,ако се освиня на 140 кила !
Ама ще минавам за дебелак, а не за мускулест и як тип !
Говорим за пропорционалност , културистична визия и качество ;)
... иначе си прав и 50 е достъпна ама ,ще прилича на навъсен козунак !
[quote author=“PROMPT”]Еми Калояне ,освен да кажа - давай :)
То оправдания много , въпроса е да има развите ;)
Повярвай ,доста зали съм обиколил и доста трениращи съм разгледал :)
знам какво говоря , имам предвид ,че тези 45 трябва да са на малка талия... и да си личи, че е мускул се пак, а не мазна баница ;)
Аз мога и 60 ръка да направя,ако се освиня на 140 кила !
Ама ще минавам за дебелак, а не за мускулест и як тип !
Говорим за пропорционалност , културистична визия и качество ;)
... иначе си прав и 50 е достъпна ама ,ще прилича на навъсен козунак !
Да и аз за това говоря за качествена ръка - 45 см. За две години се постига. НЕ говоря просто да имаш размера а и да изглежда добре - оформена и релефна. Иначе аз не се оправдавам - просто на моменти когато съм тренирал по сериозно съм виждал сериозни резултати ама няма времее... абе всичко е до режим това е..
12.09.05
00:26
Така си е ! Значи сме се разбрали :)
Еми значи си имаш ген ,остава време да намериш !
предполагам лесно и без много труд поддържаш ?
Браво.
[quote author=“PROMPT”]Така си е ! Значи сме се разбрали :)
Браво.
ДА, и квото го загубя след това за месец го връщам ма нямам време, но ще намеря де :)
[quote author=“kaloian.georgiev”][quote author=“PROMPT”]Така си е ! Значи сме се разбрали :)
Браво.
ДА, и квото го загубя след това за месец го връщам ма нямам време, но ще намеря де :)
E дай снимки да видим , що ни държиш под напрежение :D на мен лично ми е интересно
Може по натам, има още кво да се работи. Сега специално не съм тренирал от 3 седмици и съм спаднал че имах изпити. Аз не обичам да давам така снимки. Като влеза в една добра форма ще пусна снимки, някои мускулни групи са ми много силни - ръце, крака.
[quote author=“PROMPT”]НЯМА хора които не могат да качат на чисто !
Някъде бъркат !!!!
Абсолютно съм съгласна !
Аз съм жена и въпреки това ако си поствя за цел 40 ръка ще я чукна без химия !Казвам това и съм убедена в успеха,понеже преди да изчистя ми беше 37 ,сега е 34 абсолютно чиста .А съм само 59 кг-ма !
Ако не ви е срам,че мацка може да постига целите си без зоб ,незнам какъв друг пример бих могла да посоча !
12.09.05
10:30
това е край!!!!!!!!!!! отказвам се от билдинга и се насочвам към голфа!!!
ПС шегувам се изказването ти ме амбицира доста :)
Калояне и аз не обичам ама слагам хайде постни де пък после като си в форма пак тъкмо ще има база за сравнение
Тигра браво на теб само така повечето момичета изпитват ужас от това но ти си различна
13.09.05
17:35
Немога да разбера закво всеки иска да има яко маса , и ако може раката му да стане 100 см. Аз съм на мнение, че е по-яко супер готино оформено тяло , да си личат мусколите, а не да си огромен. Примерно имам един приятел кадето раката му е 42 см , а на друг му е 37 см, и като ги гледаш двете и тая каде е 37 изглежда по-голяма.
А колкото до забранените медикаменти , взимаите ги ! щом ви е толкова акала , яко е да , големи мусколи , по-добре оформено тяло, но не си заслужава, за 3-4 см отгоре не си струва да си прецакваш тялото.
П.С. един пи4 зобише, направи тяло , евала , ама после доста седмици прекара в болница ама има и железни копелета , зобят като чудовища и нищо им нема :roll: ..... 16 години - 170 на лежанка ...... ареее бегай.
13.09.05
17:42
[quote author=“L_Clan_Frodo”]Немога да разбера закво всеки иска да има яко маса , и ако може раката му да стане 100 см. Аз съм на мнение, че е по-яко супер готино оформено тяло , да си личат мусколите, а не да си огромен. Примерно имам един приятел кадето раката му е 42 см , а на друг му е 37 см, и като ги гледаш двете и тая каде е 37 изглежда по-голяма.
А колкото до забранените медикаменти , взимаите ги ! щом ви е толкова акала , яко е да , големи мусколи , по-добре оформено тяло, но не си заслужава, за 3-4 см отгоре не си струва да си прецакваш тялото.
П.С. един пи4 зобише, направи тяло , евала , ама после доста седмици прекара в болница ама има и железни копелета , зобят като чудовища и нищо им нема :roll: ..... 16 години - 170 на лежанка ...... ареее бегай.
Нали знаеш че това би го казал 60 килограмов кокал който не може да качи кила?!
Колко е висок приятелят ти с 42 ръка?А този с 37?
Че големите мускули да не би да не си личат? ;) Какво пречи хем да си голям, хем релефен? :)
[quote author=”Петко К”]Че големите мускули да не би да не си личат? ;) Какво пречи хем да си голям, хем релефен? :)
Това е въпроса и аз това питам
Хе хе ми като нищо не пречи вие що не сте станали големи и релефни или само големи повече ви харесва. Ай стига то тва е заветната цел на всеки ама без фармацевтика си е близко до недоктижимото.
14.09.05
22:02
Go6ko - еми сигурно сме по-големи от теб :)
Какво разбираш под релеф - аз лично да си личат мускулите - което си го имам - демек стига ми !
Нали се сещаш ,че за да си с 4-5% FAT ти трябва химия !
Не бих взел - нямам стимул - няма кинти в тоя спорт а здравето ми е прекалено скъпо!
8-10% са напълно постижими на чисто и повярвай изгрежда добре !
Абе някога да не са виждали такава химия като сега а пък саправили и по добри релефи от някои сегашни топ културисти Гошко
15.09.05
01:47
Постиженията на другите могат и да мотивират, но и да демотивират. Точно поради причината, че всичко е строго индивидуално и както някой може да направи 45 ръка на нисък процент мазнини за 2 години, така друг може да не успее и за цял живот.
За тренировки без стероиди може да мотивира осъзнаването на любителския бодибилдинг като състезание със себе си, а не с другите. Това обаче е един малко по-продължителен процес, а у някои въобще и не протича.
За съжаление къде от нарцисизъм, къде наистина от добро желание (пътеката към Ада е постлана с добри намерения - стара френска поговорка :)), по-опитните дават погрешен пример като изтъкват своите успехи и в много случаи се получава обратният на целения ефект.
[quote author=“Omni”]както някой може да направи 45 ръка на нисък процент мазнини за 2 години, така друг може да не успее и за цял живот.
quote]
За цял живот ако не успее, трябва да е голяма шматка или да не тренира сериозно (2-3 пъти месечно макс!)! Просто да тренираш примерно 30 г и ако целта ти е да направиш 45 ръка, колкото и клечка да си ще ги направиш, даже да си обърквал програмите, диетата и т.н.! Трябва да си ептен зле за да не се справиш!!!!
БТВ: сори за просташкия език, ама отидох на гости на баба ми за малко и прихванах селския речник :lol: :lol: :lol:
[quote author=“Delta38”]БТВ: сори за просташкия език, ама отидох на гости на баба ми за малко и прихванах селския речник :lol: :lol: :lol:
Нема лошо :lol:
[quote author=“omni”]За съжаление къде от нарцисизъм, къде наистина от добро желание (пътеката към Ада е постлана с добри намерения - стара френска поговорка ), по-опитните дават погрешен пример като изтъкват своите успехи и в много случаи се получава обратният
на целения ефект.
Мен ли визираш и ако да обоснови се моля
18.09.05
10:02
djgorgio-ASTOR, би ли написал при какъв ръст имаш тези размери? Така или иначе постиженията ти са достойни за уважение!
18.09.05
12:58
1,90 ако не се лъжа е Астор