Да се отчета за мероприятието снощи- половин овчарска салата(другата половина малкия ми я изяде),50гр Сливенска перла,1 кюфите,1 кебапче,1 пил.шишче,5-6 дробчета,2-3 хапки торта.Бях като бременна хлебарка като се прибрахме,щото изпих много вода и не можах да ям повече,затова планувания омлет не е консумиран.Така,че пак долу горе се вписах в ккал за деня...
По-късно ще пиша за днес как ще бъде.
17.02.13
08:47
казано от JulsaVena на 16.02.13, 17:13:
Цял ден са ми напомпани краката,чак дънки не мога да си обуя изобщо не ми влиза крака вътре.А имам повод и трябва да изляза и да съм прилично облечена.съвети?
Аз искам така ръцете да ми се напомпят и да стоят цял ден :D
Така.Правих трен за бедра,глутеус и прасец.И малко корем.Мн ме мързи да пиша,затова друг път ще я описвам подробно.Храната днес не върви..
100 гр баница домашна
протеин
170гр сръбска наденица
50гр кашкавал
Нещо нямам апетит,сигурно ще си направя айран с 300-400 кис.мляко за довечера,ако пак така не ми се яде.
Цял ден съм напред- назад,по задачи.Тегля филм и лягам да гледам.Привечер може малко вело да повъртя..
Краката след вчера са добре,нямам проблем с дънките.
За днес:
17 часа фаст
тренировка
3 яйца,15гр масло,150гр безмасл.извара
зелена салата с 10гр зехтин
протеин
80гр свинска вратна пържола
100 гр бисквитена торта
малко крекери от на малкия
Трен-
едностранно гребане с дъмбел 3*15
повдиг.на дъмбел встрани при наклон напред 3*15
хай-пул 3*15
кик-бек 3*10
трицепсово разгъване с дъмбел от лег 3*5
трицепсови лицеви опори 3*8
арнолд раменни преси 3*10
повдигане ръце встрани с дъмбел 3*6
повдигане ръце напред с дъмбел 3*12
Кардиото още не съм го правила,ако ми остане време,ще си го направя
Храната зе после-нз с тея крекери и стая торта малко прекалих,нз кво ще ям после.
17 часа фаст
Табата клек на гладно -една сесия,след това мислех да правя бърпи,обаче нещо ме прорязаха горните глави на квадрицепса на десния крак,точно където ми е операцията и след това даже не можех да клекна.Сега е по-добре,имам един масажор,ще го сложа след малко да повибрира там.Ако се чувствам добре,следобед ще има малко вело.Иначе пак влизам в предменструален период и изпитва огромен глад за всичко-сладко,солено,кисело,горчиво.Като бях бременна не ми се е случвало да преяждам или да преживям за някви неща,нито пък нощно хранене...а сега като родих преди всеки цикъл съм като ламя..та снощи 7-8 филии с тече шоколад един пакет бисквити 180гр роден край пак мазах с течен шоколад,няма смисъл на смятам колко кал съм изяла :)))))))))))))))) но пък не се чувствам грам виновна,даже много ми е готино днеска,че тая седмица имам бая прегрешения,а пък чистенето върви с нормални темпове като за без добавки :)
Менюто за днес:
100 гр свинсо,50 гр кашкавал,зелена салата с 5гр зехтин
3 варени яца,50гр сирене,100гр зеле,50гр моркови,10гр зехтин
протеин
100гр заквасена сметана
50гр Вита 6 Зърна с 20гр краве масло
200 гр обезмасл.извара
Днес успях да направя клип на табата-клека,но май е мн голям и не ми дава да го кача.225 мб е?? каква програма може да го смали? Иначе резултата е 137клека общо,в рундовете последователно: 17 17 16 17 16 16 15 13
Направих си 40-50 минути на велото,всичко днес е по план,все още не мога да си намеря подходящ лост,което ме изнервя,но трябва да съм по-тършелива.
Ако някой може да предложи програма за намалявване на видео от 225мб до такова,което да може да се качи тук,пишете.
225МБ мисля, не е толкова голямо...иначе варианта, за който се сещам веднага е да снимаш на по-малка резолюция.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.13 21:23.
Добро утро.Планът за днес е 17ч фаст,който свършва в 2ч на обяд.Днес ще тренирам глуеус,бедра и корем.По план имам и кардио,което според задачите днес и времето,което ще ми остане,не е ясно дали ще бъде веднага слес трен или привечер.
Менюто за днес:
протеин
100гр свинско 100 гр гъби 10 гр масло
зелена салата с 5гр зехтин
50гр Вита 6 зърна 15 гр масло 2 варени яйца 100гр заквасена сметана,15 гр стафиди
200 гр обезм.извара 50гр кашкавал 50 гр белени семки сурови
Макротата 118б/106м/43в
Калории общо 1600
Трябва тея дни да се измеря с метъра да видя как е с прогреса,преди да ми дойде,че малко преди това ми се променят габаритите :)
Успешен ден!!
http://www.youtube.com/watch?v=Gyv3B_3pRAA&feature=youtu.be
ето го моя табата клек от вчера
Много плитки клекове. Можеш да си подобриш техниката и да бъдат доста по-ефективни.
казано от JulsaVena на 20.02.13, 11:11:
какво значи плитки?
Полу клек един вид правиш.
АКо имаш предвид,че не кляка до долу,клякам така,че дупето и бедрата да са успоредни на пода,но не клякам така,че да допра дупето в прасеца. Може би на видеото не се вижда добре,следващия път ще снимам странично
Дълбокият клек, в случаят, би бил доста по-ефективен за твоите цели.
Развива функционалността на цялото тяло в пъти повече, отколкото плиткият клек.
казано от JulsaVena на 20.02.13, 11:13:
клякам така,че дупето и бедрата да са успоредни на пода
Тоест клякаш на 90 градуса. (полу клек)
Особено на клекове със собствено тегло, недейте да скатавате, бе, хора, клякай си дупе в земя, разтвори малко тея крака и ще стане, няма да удряш в прасеца, споко.
Хубу де...аз преди да почна да клякам четох ето тази статия и останах с впечатлението,че пълен клек и като този на снимката с момчето и така и си си клякам......
Явно момчето толкова може, понякога има физиологически особености, КОИТО СА ПРЕОДОЛИМИ.
Не е искал да кляка до долу, не е успял.
ок.разбрах..ма то да го бяха показали тогава като хората..значи аз 6-7 месеца клякам като инвалид :))))))))))))))))))))))
днеска ще тренирам гъза и почвам като хората :)
http://www.bodbot.com/Images/exercises/hi-res/realname/back-squat—-deep.jpg
http://generationfitness.com/wp-content/uploads/2012/02/Deep-Squat.jpg
Не всеки може да кляка така. Както каза Валери, дълбокият клек не е даденост.
;)
http://1.bp.blogspot.com/-aQVN7wUMXgQ/UR28MOQWBmI/AAAAAAAANRo/RTYr96_p-dk/s1600/squat+for+blog+post.jpg
http://www.bodytribe.com/wp-content/uploads/2011/12/al-front-squat-cropped-1024x766.jpg
Това са сравнително добри дълбочини, първото е много дълбоко, поствам две снимки, всичко зависи от мобилността ти, която подлежи на разивтие ;)
Именно за Валери се сетих, като писах, ЧЕ подлежи на промяна ;)
Витан и той викаше, че не може, не било неговия клек, сега го гледам кви хубави и дълбоки разножки е взел да прави, чудни!
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.02.13 11:39.
20.02.13
11:41
казано от Заболотная на 20.02.13, 11:31:
Явно момчето толкова може, понякога има физиологически особености, КОИТО СА ПРЕОДОЛИМИ.
Не е искал да кляка до долу, не е успял.
Всъщност момчето(ако визираш от статията за клека) е Лазар Радков и може и по-дълбоко :) Макар и аз да съм фен на дълбокия клек - разбери, че не всички са така и че в 90% от хората мобилността не позволява по-ниско от хоризонатала ;) + това, зависи и от целите колко дълбоко ще клякаш :)
Може, ако искаш да можеш, просто работиш върху това, да не мислиш, че аз от първата тренировка с Тодорка, съм направила разножка ( примерно), дори и сега тя има забележки, а задника ми е ( мерено), на 3 см от земята с разпънати ръце нагоре.
Но тя смята, че не е достатъчно дълбоко :D
Обаче в момента, в който започна да се получава, в следствие на много разтягане и разни йога чалъми, които Марги ми показа, закрепям повече кила над глава при изхвърляне. Така че, без дълбока разножка - няма щанги, от тая гледна точка си прав - според целите, затова и сложих 2 снимки на момичета да обърне внимание и да си хареса и пробва.
И знам кой е на снимката :D
сега ще скалъпя един на бързо клип с бутилка вода,1е тежестите са ми в др стая да не ги мъкна,колкот да кажете изпълението как е
само да вметна,че с тази бутилка е невъзможно да не си изкривя малко гърба към плешкте,все пак не е лост
http://www.youtube.com/watch?v=HlVmPpW2K8w&feature=youtu.be
Махни тази бутилка и дай ръцете напред, за да пазиш баланс. Изправи гърба, изобщо не трябва да има изгърбване, по-малко се навеждай и стегни корема.
откъде да доизправя,че не мога да вдяна нещо
http://www.youtube.com/watch?v=HlVmPpW2K8w&feature=youtu.be
Ако държиш на бутилката, по-добре я дръж над глава или пред гърди. Не знам дали е от нея, или от това, че си боса, или просто не ти достига обхват на движение, но таза ти пропада прекалено много, гръбнака ти се заобля и съответно мускулите, на които разчита да го държат се разтягат, вместо да останат в съкращение...надявам се разбра на къде бия... :)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.13 12:14.
опитвам се да клекна маскимално ниско,след като се разтегна и тренирам,пак ще снимам,да видим след стречинг дали ще има разлика
Опитвай се да клякаш максимално изправена. Ако тогава не можеш да клекнеш ниско, значи трябва да работиш върху факторите, възпрепятстващи пълния обхват на движение.
казано от Маргарита Манева на 20.02.13, 12:18:
Опитвай се да клякаш максимално изправена.
Айде, до 15-ина градуса да пуснеш напред, но иначе съм 101% съгласен...да си изправена и да помислиш за силата на пояса...
И за мобилността в глезените.