Дневникът на Juls

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.02.13
12:28

дискомфорта,който усещам при опит за иделано прав гръб е горе между плешките,някакво придърпване

20.02.13
12:31

казано от slavko на 20.02.13, 12:27:

да помислиш за силата на пояса...
И за мобилността в глезените.

Тук съм по-склонна да се съглася. Изгглежда сякаш отзад нещо испускаш движението.

20.02.13
12:33

казано от JulsaVena на 20.02.13, 12:28:

дискомфорта,който усещам при опит за иделано прав гръб е горе между плешките,някакво придърпване

Ами, с 10-литрова бутилка върху шийните прешлени, така, че ти навежда главата напред, естествено е останалите гръбни мускули да се опитват да компенсират за не-работата на дългите гръбни.

20.02.13
12:35

Ми като е слаб корема да поеме тежеста и се извива отзад. И да, дългите гръбни също.

Просто да кляка до там, докъдето гърба й е прав, а не да се навежда в стремежа си да пусне до долу. И както каза в последствие да поправя факторите, които я ограничават.

Мнението беше редактирано от Miyu на 20.02.13 12:36.

20.02.13
12:37

http://www.youtube.com/watch?v=uDJwJkvvHnM&feature=youtu.be
тука има ли напредък

20.02.13
12:40

Пускай колената напред да вървят и дупето право надолу, не назад. Гърбът изправен, не се навеждай.

20.02.13
12:41

Глезените! :)

20.02.13
12:42

нали не трябва коленете да преминават пръстите на краката...
как да оправя глезените

20.02.13
12:47

казано от JulsaVena на 20.02.13, 12:42:

как да оправя глезените

Трябва да минават, без да отлепваш петите.

20.02.13
12:48

коленете трябва да минат пред пръстите на краката ,тка ли?

20.02.13
13:06

как да оправя глезените

Няма такова нещо. Ако клякаш ass to glass тогава е логично точно коленете да преминат пръстите на краката. Ако клякаш low bar, тогава “дупето” отива по - назад, а не надолу и не се получава преминаване на коленете над пръстите на краката /най - често/

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 20.02.13 13:06.

20.02.13
13:15

(yawn)

20.02.13
13:18

казано от Miyu на 20.02.13, 12:40:

Пускай колената напред да вървят и дупето право надолу, не назад. Гърбът изправен, не се навеждай.

Задръж! Така може я накараш да тръгва грешно с колената първо. Тазът е водещ - той тръгва назад и надолу (все едно сядаш на стол) и пак той тръгва нагоре. Колената просто следват.

JulsaVena,

За структурата ти не виждам кой знае какъв проблем с навеждането напред на клипа, стига да запазиш гърба прав и да не отпускаш корема. За да задържиш торса по-прав, отвори колената и увеличи разстоянието между ходилата - това ще ти позволи да смъкнеш таза по-ниско и да държиш гърба прав. Не забравяй да поемеш дълбоко въздух и да стегнеш здраво ядрото преди началото на клека. Ще издишваш едва когато минеш мъртвата точка по пътя нагоре.

Този Butt Wink ми се струва, че е зарази скъсени задни бедра, но не мога да преценя добре по клиповете.

20.02.13
13:18

казано от Lachezar Tomov на 20.02.13, 13:06:

как да оправя глезените

Няма такова нещо. Ако клякаш ass to glass тогава е логично точно коленете да преминат пръстите на краката. Ако клякаш low bar, тогава “дупето” отива по - назад, а не надолу и не се получава преминаване на коленете над пръстите на краката /най - често/

Изобщо нищо логично не намирам в това...

20.02.13
13:22

казано от Заболотная на 20.02.13, 13:18:

казано от Lachezar Tomov на 20.02.13, 13:06:

как да оправя глезените

Изобщо нищо логично не намирам в това...

А, логично си е. :)

20.02.13
13:26

Явно не съм запозната с техниката на клек ass to glass, аз си мислех, че става въпрос за ass to grass, където тазът винаги е назад и долу, явно този ass to glass е някаква нова иновация на клек, където колената ти минават пръстите, а тазът не го изнасяш назад... :D
Коленете не са напред, а нагоре по-скоро.

Ass to grass ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.02.13 13:28.

20.02.13
13:28

Вижте как кляка едно малко дете и клякайте като него ;)
Природата и еволюцията си знаят работата :)

20.02.13
13:43

казано от James Hinks на 20.02.13, 13:28:

Вижте как кляка едно малко дете и клякайте като него ;)
Природата и еволюцията си знаят работата :)

Абсолютно!
Със забележката, че децата имат малко по-различни съотношения в дължините на крайницити и торса в сравнение с възрастен индивид, което им помага за перфектен клек :)

20.02.13
13:44

Което не пречи да са префектния пример :)
Има и възрастни, които клякат като тях, без да са с техните пропорции ;)

20.02.13
13:46

казано от Тайсън на 20.02.13, 13:15:

(yawn)

Не разбирам защо на първата картинка LOW BAR-а е посочен като лоша техника, след като е единствения възможен вариант за хора с дълги фемури и относително по-къс торс...

20.02.13
13:49

Намери нещо, за което да се хванеш пред теб, с движението надолу си пускай ръцете по него, като с една идея си натискаш таза навътре. Глезените ще ти позволят да си изнесеш леко коленете напред, таза да ти мине спокойно между бедрата и бът уинка постепенно ще изчезне.

Опитай се, така както си клекнала, да си вдигнеш ръцете...почти сигурно ще паднеш по дупе назад.

Мнението беше редактирано от slavko на 20.02.13 13:49.

20.02.13
13:50

Сега горната снимка си я представи, с достатъчна мобилност в раменете и гърдите, лост на гърба и следва...ставането...

Това ти е целта.

Горните спорове, по-скоро те объркаха.

Поне аз така си мисля.

20.02.13
14:00

Няма правилна и грешка техника, единственото грешно е да се отпускаш в кръста и гърба.

20.02.13
14:12

Айде дружно да си изтрием постовете, както и всичко друго на тема физиология в нета.
Сашко проговори:)

20.02.13
15:10

благодаря на всички за включването и съветите.Това,което съм чела и гледала като правилна техника наизпълнение на клек ,е движението да започва винаги с вдишване,след това тръгвам с ханша/таза/дупето назад,като се стремя да държа коленете и гърба маскимално фиксирани,очите да гледат напред.Не знам за това скъсено задно бедро и дали има връзка,но нападите например винаги са ми били едно от най-трудните упражнения-усещам странна болка в предния бедрен мускул,чак се парализирам за секунди..затова и ги избягвам...
За клека...имам цял живот да се науча да клякам правилно и да подобрявам постиженията си.За себе си съм доволна,че когато клякам,усещам напрежение точно в бедрата,глутеуса,прасците и малко в корема.Тоест логично е липсата на болки в кръста,колената и ставите да говори за прилично изпълнение на движението.Абе здраве да е,всичко се учи :)

20.02.13
15:46

http://www.youtube.com/watch?v=_i60dzS84n8&feature=player_embedded
някой да коментира..

20.02.13
15:52

http://www.tonygentilcore.com/blog/q-a-fixing-the-tuck-under-when-squatting-part-ii/

20.02.13
15:52

казано от JulsaVena на 20.02.13, 15:46:

http://www.youtube.com/watch?v=_i60dzS84n8&feature=player_embedded
някой да коментира..

Какво точно да се коментира :)? Това е Mark Rippetoe - слушаш и изпълняваш точно каквото казва. Това е.

Неговият клек е LOW BAR. Изследва го задълбочено и горещо го препоръчва. Ако по някаква причина правиш High Bar, част от неговите инструкции не са 100% валидни.

20.02.13
16:04

В крайна сметка продължавам да си правя пълен клек(според тоя пич на клипа,който обяснва,че пълен клек,е когато бедрото е паралелно/успоредно да пода),като целта ми е дА си подобря мобилността в глезените и тазобедр.става и да мога да правя дълбок клек-това,което вие правите, без butwink.

20.02.13
16:18

казано от JulsaVena на 20.02.13, 16:04:

В крайна сметка продължавам да си правя пълен клек(според тоя пич на клипа,който обяснва,че пълен клек,е когато бедрото е паралелно/успоредно да пода),като целта ми е дА си подобря мобилността в глезените и тазобедр.става и да мога да правя дълбок клек-това,което вие правите, без butwink.

Момент. Пълен клек не е до паралела.
За пълен клек се смята когато тазобедрената става мине ПОД нивото на колянната става. НО! Дълбочината му оттук нататък зависи от мобилността на трениращия. За мен като за дърт дървен мъж е една, за теб като за млада гъвкава жена - друга. Аз спирам малко под паралела по простата причина, че дотам си мога и ако искам по-надолу ще трябва да отпусна корема и да извия кръста. Съветът ми е да клякаш максимално дълбоко, съобразно гореизброените фактори. Препоръчително е да не спираш клека преди да стигнеш максималната си дълбочина, за да избегнеш проблеми с коленете.

20.02.13
16:21

Ок,тогава започвам да клякам само с огледало,да контролирам нещата.Благодаря ви,добри хорица :)))

20.02.13
16:32

Този е майтапчия и се лигави от време на време, но точно в това видео казва верни неща. Изгледай го.

20.02.13
17:13

Е,Славко...Защо не каза,че проблемът ми е,че have never took a shit in the woods :)))))
Благодаря за клипа,изгледах го,по-късно и това ще пробвам :)

21.02.13
10:28

Добро утро!! Менюто за днес е 17 часа фаст до 1 и след това:
протеин
100 гр пил.дроб зелена салата с 10 гр зехтин
3 яйца 15 гр масло 100 гр сирене
50 гр овес 100гр кис.мляко 10гр белени сурови семки 10гр стафиди
150гр обезм.извара
100 гр заквасена сметана
Макротата са 118б/105м/46в Калории общо: 1601

По план днес е табата,ще вкарам и малко движение тип Инсанити за разнообразие.От вчерашната трен краката са добре напомпани и стегнати,но забравих да правя прасец и днес ще го вмъкна някъде....
Няколко дни вече правя фастове,като цяло се чувствам добре,но ми е трудно да си изям всичкото количество храна в 7-8 часов прозорец,щото нямам такова време просто.Е,спаравям се засега.Единственото,с което нарушавам фаста,е чисто нескафе сутрин.

22.02.13
09:57

Добро утро!! Менюто за днес е 17 часа фаст до 12 и след това:

200 гр пил.дроб зелена салата с 10 гр зехтин
3 яйца 15 гр масло 100 гр сирене
50 гр овес 100гр кис.мляко 10гр белени сурови семки 10гр стафиди
150гр обезм.извара
100 гр заквасена сметана
Макротата са 115б/108м/49в Калории общо: 1628
Тренировката после ще опиша

22.02.13
11:15

Тренировката за днес
Флайс с дъмбели
Преси с притискане
Повдиг.на дъмбели от хориз.тилен лег
Пулоувър с дъмбел
Лицеви опори
Бицепсово сгъване
Кръстосано чуково сгъване
Скотово сгъване
Апнолд преси от седеж
гладиат.странична преса
От всичко 3 серии по 10 повторения

Кардиото може би следобяд,зависи малкия кога ще се събуди

23.02.13
10:28

Най-после събота...Менюто за днес:17 часа фаст
3 яйца 100гр сирене зелена салата с 10гр зехтин
50гр овес 100гр кис.мляко 10гр семки 10гр стафиди
200 гр дроб с лук 15 гр масло  зелена салата 10гр зехтин
протеин
Макрота: 110б/102м/48в Калории 1550

Днес ми е почивен,може само кардио да вкарам,да не е без хич.

23.02.13
11:01

Здравей. позволявам си да нахълтам в темата ти, за да те питам (пак) :D Знам, че си на НВХ и като ти преглеждам менютата установявам, че имаш около 1,8-2гр мазнини и около 2,1-2,2гр протеин на килограм телесно тегло. Правилно ли съм сметнала? Това ли са нормите? Аз като имам голям процент мазнини, няма ли да е по-добре да си пресметна дажбите за по-малко от реалното тегло (примерно 4-5кг да приспадна от сметките)? Благодаря ти и хубава събота (F)

23.02.13
11:55

АМи първо си сметни един ОКБ и спрямо него си сметни макронутриентите.Ти след като веднъж си имаш калориен дефицит,няма нужда втори път да намаляваш количествата на макротата. На ВМ-НВ съм.СМятам си го така: По 2,5 гр белтък/кг АКТИВНО ТЕГЛО, по 2,3гр мазнини/кг АКТИВНО ТЕГЛО а за въглена гледам да не минавам 50гр на ден.Ти може да си го сметнеш така: 2,5белтък на кг активно тегло.От общите калории вадиш калориите на белтъка и калориите на въглехидрата примерно 55гр въглен на ден.Това,което ти остава е за мазнини.Делиш на 9 и готово

23.02.13
18:20

Ще има довечера малко биричка със суджук и фъстъчки :) Няма да си наруша много режима,но пък за утре ми намирисва на зареждане....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1