дискомфорта,който усещам при опит за иделано прав гръб е горе между плешките,някакво придърпване
да помислиш за силата на пояса...
И за мобилността в глезените.
Тук съм по-склонна да се съглася. Изгглежда сякаш отзад нещо испускаш движението.
дискомфорта,който усещам при опит за иделано прав гръб е горе между плешките,някакво придърпване
Ами, с 10-литрова бутилка върху шийните прешлени, така, че ти навежда главата напред, естествено е останалите гръбни мускули да се опитват да компенсират за не-работата на дългите гръбни.
Ми като е слаб корема да поеме тежеста и се извива отзад. И да, дългите гръбни също.
Просто да кляка до там, докъдето гърба й е прав, а не да се навежда в стремежа си да пусне до долу. И както каза в последствие да поправя факторите, които я ограничават.
Мнението беше редактирано от Miyu на 20.02.13 12:36.
http://www.youtube.com/watch?v=uDJwJkvvHnM&feature=youtu.be
тука има ли напредък
Пускай колената напред да вървят и дупето право надолу, не назад. Гърбът изправен, не се навеждай.
нали не трябва коленете да преминават пръстите на краката...
как да оправя глезените
как да оправя глезените
Трябва да минават, без да отлепваш петите.
20.02.13
13:06
как да оправя глезените
Няма такова нещо. Ако клякаш ass to glass тогава е логично точно коленете да преминат пръстите на краката. Ако клякаш low bar, тогава “дупето” отива по - назад, а не надолу и не се получава преминаване на коленете над пръстите на краката /най - често/
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 20.02.13 13:06.
Пускай колената напред да вървят и дупето право надолу, не назад. Гърбът изправен, не се навеждай.
Задръж! Така може я накараш да тръгва грешно с колената първо. Тазът е водещ - той тръгва назад и надолу (все едно сядаш на стол) и пак той тръгва нагоре. Колената просто следват.
JulsaVena,
За структурата ти не виждам кой знае какъв проблем с навеждането напред на клипа, стига да запазиш гърба прав и да не отпускаш корема. За да задържиш торса по-прав, отвори колената и увеличи разстоянието между ходилата - това ще ти позволи да смъкнеш таза по-ниско и да държиш гърба прав. Не забравяй да поемеш дълбоко въздух и да стегнеш здраво ядрото преди началото на клека. Ще издишваш едва когато минеш мъртвата точка по пътя нагоре.
Този Butt Wink ми се струва, че е зарази скъсени задни бедра, но не мога да преценя добре по клиповете.
как да оправя глезенитеНяма такова нещо. Ако клякаш ass to glass тогава е логично точно коленете да преминат пръстите на краката. Ако клякаш low bar, тогава “дупето” отива по - назад, а не надолу и не се получава преминаване на коленете над пръстите на краката /най - често/
Изобщо нищо логично не намирам в това...
как да оправя глезенитеНяма такова нещо. Ако клякаш ass to glass тогава е логично точно коленете да преминат пръстите на краката. Ако клякаш low bar, тогава “дупето” отива по - назад, а не надолу и не се получава преминаване на коленете над пръстите на краката /най - често/
Изобщо нищо логично не намирам в това...
А, логично си е. :)
Явно не съм запозната с техниката на клек ass to glass, аз си мислех, че става въпрос за ass to grass, където тазът винаги е назад и долу, явно този ass to glass е някаква нова иновация на клек, където колената ти минават пръстите, а тазът не го изнасяш назад... :D
Коленете не са напред, а нагоре по-скоро.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.02.13 13:28.
20.02.13
13:28
Вижте как кляка едно малко дете и клякайте като него ;)
Природата и еволюцията си знаят работата :)
Вижте как кляка едно малко дете и клякайте като него ;)
Природата и еволюцията си знаят работата :)
Абсолютно!
Със забележката, че децата имат малко по-различни съотношения в дължините на крайницити и торса в сравнение с възрастен индивид, което им помага за перфектен клек :)
20.02.13
13:44
Което не пречи да са префектния пример :)
Има и възрастни, които клякат като тях, без да са с техните пропорции ;)
(yawn)
Не разбирам защо на първата картинка LOW BAR-а е посочен като лоша техника, след като е единствения възможен вариант за хора с дълги фемури и относително по-къс торс...
Намери нещо, за което да се хванеш пред теб, с движението надолу си пускай ръцете по него, като с една идея си натискаш таза навътре. Глезените ще ти позволят да си изнесеш леко коленете напред, таза да ти мине спокойно между бедрата и бът уинка постепенно ще изчезне.
Опитай се, така както си клекнала, да си вдигнеш ръцете...почти сигурно ще паднеш по дупе назад.
Мнението беше редактирано от slavko на 20.02.13 13:49.
Сега горната снимка си я представи, с достатъчна мобилност в раменете и гърдите, лост на гърба и следва...ставането...
Това ти е целта.
Горните спорове, по-скоро те объркаха.
Поне аз така си мисля.
Няма правилна и грешка техника, единственото грешно е да се отпускаш в кръста и гърба.
Айде дружно да си изтрием постовете, както и всичко друго на тема физиология в нета.
Сашко проговори:)
благодаря на всички за включването и съветите.Това,което съм чела и гледала като правилна техника наизпълнение на клек ,е движението да започва винаги с вдишване,след това тръгвам с ханша/таза/дупето назад,като се стремя да държа коленете и гърба маскимално фиксирани,очите да гледат напред.Не знам за това скъсено задно бедро и дали има връзка,но нападите например винаги са ми били едно от най-трудните упражнения-усещам странна болка в предния бедрен мускул,чак се парализирам за секунди..затова и ги избягвам...
За клека...имам цял живот да се науча да клякам правилно и да подобрявам постиженията си.За себе си съм доволна,че когато клякам,усещам напрежение точно в бедрата,глутеуса,прасците и малко в корема.Тоест логично е липсата на болки в кръста,колената и ставите да говори за прилично изпълнение на движението.Абе здраве да е,всичко се учи :)
http://www.youtube.com/watch?v=_i60dzS84n8&feature=player_embedded
някой да коментира..
http://www.tonygentilcore.com/blog/q-a-fixing-the-tuck-under-when-squatting-part-ii/
http://www.youtube.com/watch?v=_i60dzS84n8&feature=player_embedded
някой да коментира..
Какво точно да се коментира :)? Това е Mark Rippetoe - слушаш и изпълняваш точно каквото казва. Това е.
Неговият клек е LOW BAR. Изследва го задълбочено и горещо го препоръчва. Ако по някаква причина правиш High Bar, част от неговите инструкции не са 100% валидни.
В крайна сметка продължавам да си правя пълен клек(според тоя пич на клипа,който обяснва,че пълен клек,е когато бедрото е паралелно/успоредно да пода),като целта ми е дА си подобря мобилността в глезените и тазобедр.става и да мога да правя дълбок клек-това,което вие правите, без butwink.
В крайна сметка продължавам да си правя пълен клек(според тоя пич на клипа,който обяснва,че пълен клек,е когато бедрото е паралелно/успоредно да пода),като целта ми е дА си подобря мобилността в глезените и тазобедр.става и да мога да правя дълбок клек-това,което вие правите, без butwink.
Момент. Пълен клек не е до паралела.
За пълен клек се смята когато тазобедрената става мине ПОД нивото на колянната става. НО! Дълбочината му оттук нататък зависи от мобилността на трениращия. За мен като за дърт дървен мъж е една, за теб като за млада гъвкава жена - друга. Аз спирам малко под паралела по простата причина, че дотам си мога и ако искам по-надолу ще трябва да отпусна корема и да извия кръста. Съветът ми е да клякаш максимално дълбоко, съобразно гореизброените фактори. Препоръчително е да не спираш клека преди да стигнеш максималната си дълбочина, за да избегнеш проблеми с коленете.
Ок,тогава започвам да клякам само с огледало,да контролирам нещата.Благодаря ви,добри хорица :)))
Този е майтапчия и се лигави от време на време, но точно в това видео казва верни неща. Изгледай го.
Е,Славко...Защо не каза,че проблемът ми е,че have never took a shit in the woods :)))))
Благодаря за клипа,изгледах го,по-късно и това ще пробвам :)
Добро утро!! Менюто за днес е 17 часа фаст до 1 и след това:
протеин
100 гр пил.дроб зелена салата с 10 гр зехтин
3 яйца 15 гр масло 100 гр сирене
50 гр овес 100гр кис.мляко 10гр белени сурови семки 10гр стафиди
150гр обезм.извара
100 гр заквасена сметана
Макротата са 118б/105м/46в Калории общо: 1601
По план днес е табата,ще вкарам и малко движение тип Инсанити за разнообразие.От вчерашната трен краката са добре напомпани и стегнати,но забравих да правя прасец и днес ще го вмъкна някъде....
Няколко дни вече правя фастове,като цяло се чувствам добре,но ми е трудно да си изям всичкото количество храна в 7-8 часов прозорец,щото нямам такова време просто.Е,спаравям се засега.Единственото,с което нарушавам фаста,е чисто нескафе сутрин.
Добро утро!! Менюто за днес е 17 часа фаст до 12 и след това:
200 гр пил.дроб зелена салата с 10 гр зехтин
3 яйца 15 гр масло 100 гр сирене
50 гр овес 100гр кис.мляко 10гр белени сурови семки 10гр стафиди
150гр обезм.извара
100 гр заквасена сметана
Макротата са 115б/108м/49в Калории общо: 1628
Тренировката после ще опиша
Тренировката за днес
Флайс с дъмбели
Преси с притискане
Повдиг.на дъмбели от хориз.тилен лег
Пулоувър с дъмбел
Лицеви опори
Бицепсово сгъване
Кръстосано чуково сгъване
Скотово сгъване
Апнолд преси от седеж
гладиат.странична преса
От всичко 3 серии по 10 повторения
Кардиото може би следобяд,зависи малкия кога ще се събуди
Най-после събота...Менюто за днес:17 часа фаст
3 яйца 100гр сирене зелена салата с 10гр зехтин
50гр овес 100гр кис.мляко 10гр семки 10гр стафиди
200 гр дроб с лук 15 гр масло зелена салата 10гр зехтин
протеин
Макрота: 110б/102м/48в Калории 1550
Днес ми е почивен,може само кардио да вкарам,да не е без хич.
23.02.13
11:01
Здравей. позволявам си да нахълтам в темата ти, за да те питам (пак) :D Знам, че си на НВХ и като ти преглеждам менютата установявам, че имаш около 1,8-2гр мазнини и около 2,1-2,2гр протеин на килограм телесно тегло. Правилно ли съм сметнала? Това ли са нормите? Аз като имам голям процент мазнини, няма ли да е по-добре да си пресметна дажбите за по-малко от реалното тегло (примерно 4-5кг да приспадна от сметките)? Благодаря ти и хубава събота (F)
АМи първо си сметни един ОКБ и спрямо него си сметни макронутриентите.Ти след като веднъж си имаш калориен дефицит,няма нужда втори път да намаляваш количествата на макротата. На ВМ-НВ съм.СМятам си го така: По 2,5 гр белтък/кг АКТИВНО ТЕГЛО, по 2,3гр мазнини/кг АКТИВНО ТЕГЛО а за въглена гледам да не минавам 50гр на ден.Ти може да си го сметнеш така: 2,5белтък на кг активно тегло.От общите калории вадиш калориите на белтъка и калориите на въглехидрата примерно 55гр въглен на ден.Това,което ти остава е за мазнини.Делиш на 9 и готово
Ще има довечера малко биричка със суджук и фъстъчки :) Няма да си наруша много режима,но пък за утре ми намирисва на зареждане....