Дневникът на Juls

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.02.13
00:21

Това май е като за теб (giggle)

25.02.13
08:38

Ха-ха :) Всъщност вкъщи дъмбелите се търкалят по пода по цял ден,щото не може да ги вдигне....А няколко пъти ме е виждал да правя стречинг и ляга и той на земята и прави някакви стойки,опитва се да ме имитира :) Абе лудница е..

25.02.13
13:47

Така,днес бях в съда не дело,което се проточи и следващото изслушване е на 2 април чак...Хич не ми върви по план нищо напоследък...Трен днес няма да има...Менюто е следното:
17 часа фаст
250гр дроб 15 гр масло зел.салата с 5гр зехтин
150гр обезм.извара 100гр броколи 100гр закв.сметана
3 яйца 15 гр масло 50гр кашкавал
10гр сурови белени семки 30гр стафиди
Макротата: 115б/104м/37в Калории 1544

26.02.13
09:33

ДУБРУТРУ!!! Вчера много четене,готвене,пране..днеска щях да минавам със стийм моп-а,обаче отку що констатирах,че нещо не му е в ред...Днеска имам по план само табата,обаче мисля да поработя върху клека ,щото ще ми идва и всички мускули са ми меки,отпуснати и всеки месец е така и го мразя тва...Менюто за днес:
17часа фаст
150гр свинско 100гр броколи
100гр извара 100гр сирене 50гр закв.сметана краставица
3 яйца 15гр масло 50гр кашкавал
100гр к.мляко 20гр сурови семки 30гр стафиди
протеин
Макрота: 122б/101,3м/43,3в Калории общо 1578

Досега не сте ми коментирали храната.Приемам тва мълчание в знак на одобрение :)

26.02.13
17:41

Към храната добавям едно киви.Тренировката днес беше много приятна,но и много импровизирана.Като цяло работих върху правилно клякане,правих доста стречинг преди това.Имаше и deadlift. Напоследък имам чувството,че от тея клекове ми растат аддукторите,а те са си големи по принцип.Това не го желая определено....Шибания прасец продължава да не мърда....направо ме влудява!!!

26.02.13
17:48

На мен прасецът ми започна да се оформя, като започнах да клякам всеки ден с тежест, не 100 кила, ама 60-70, така че, ако не ти е ген, което е рядкост... трябва доста да се потрудиш, изпотиш и натовариш.

еее искам и аз голям прасец,моят каквото и да правя,каквото и да ям почти един и същи си стои жалък.А гъзера само да клекна 5 пъти  с 50 кила и става 3 декара и половина :D

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 26.02.13 17:54.

26.02.13
17:58

казано от Велико Иванов на 26.02.13, 17:52:

еее искам и аз голям прасец,моят каквото и да правя,каквото и да ям почти един и същи си стои жалък.А гъзера само да клекна 5 пъти  с 50 кила и става 3 декара и половина :D

Не клякай силово :D
Така де, клякай като си удряш задника в прасеца и фактически тласъкът да те изхвърля нагоре, после ти казвам прасците ти гръмват, не бедрата, но за да не стане сакътлък, разгрей ги хубаво преди това.

26.02.13
18:57

Хич не ми е ген проклетия прасец и най-много ме дразни,не че толкова малък и несъразмерен,а че е някакси навън насочен,няма типична форма на прасец...абе жалка работа....Еми аз съм решила ей така за добро утро да си клякам всеки ден :) Само ме притеснява това с аддукторите...да не порастнат още

26.02.13
19:05

Обаче с тежест ;) иначе загубена кауза.
Няма да ти порастне нищо, споко!

26.02.13
19:29

Абе все си мисля, че прасец с клек не можеш да направиш, колкото и да пружинираш. :) “Бъмпването” не използва прасеца като мускул, а като еластична, пружинираща материя, която случайно се е оказала на пътя на движението.
Прасецът има една функция - да движи стъпалото. Щом петата е на земята, значи или не работи, или се включва само за баланс. Блажке, твоят прасец е такъв не защото клякаш, а защото ти е генетично заложено да имаш такъв прасец. Малко само да го понатовариш и е готов.

26.02.13
19:40

С тежест естествено....от вчера съм собственик на чисто нов лост и тежести,така че с кеф ще се товаря с тях :) Колко е хубаво да няма ръжда....и мизерия по тях :)

26.02.13
20:38

Ето едно предложение  http://www.youtube.com/watch?v=lKK27-fRS8U&list=UU0ASolYU_Yh3yShLFQC0stg&index=5.

26.02.13
22:42

10 кг ли е новият ти лост,с колко кг клякаш

26.02.13
22:50

Да,10 кг е,180 дълъг.Клякам с 60 кила с лоста общо,ако мъж ми е у дома да играе ролята на стойка.Ако го няма,клякам с 20-30 макс-колкото мога да прехвъля щангата зад врат без да се контузя :)))))))))))))) това прехвърляне ми коства неимоверни усилия да го направя 3 пъти- за трите серии :))))) Сега сме дали поръчка за лежанка със стойка,така че скоро ще си имам и такова.

26.02.13
22:57

знам за какво прехвърляне говориш,правя го същото.Клякам с 20кг общо с лоста който е 10кг като твоя.Незнам дали с тези килограми ще повлияя развитието на глутеуса или са малко ,как мислиш

27.02.13
08:10

Ако досега си клякала собствено тегло,да,ще има някво развитие, но за кратко.След това трябва да ги увеличиш.Зависи много от гена,а и от храната.

27.02.13
10:09

Менюто за днес е:
17 часа фаст
150гр свиснко 100гр брокол зел.сал. с 5гр зехтин
100гр сирене 200гр обезм.извара 50гр закв.сметана краставица
30гр стафиди
3 яйца варени зел.салата с 5гр зехтин
Макрота 112б/103м/37в Калории 1523

Тренировката ще бъде следната:
Заден клек 3*15
Клек собствено тегло,опит за ass to grass,докъдето мога маскимално ниско със прав гръб
Повдигане на таз от лег с тежест
Тяга 3*15
Кик-бек собств.тегло 3*15
Напади-много се притеснявам,може и да не ми се получат-винаги имам болка в мускула при тях....парализираща болка
Повдигане на пръсти от стоеж с щанга зад врат-до отказ
За корем-всеки път импровизирам
Хийт кардио- 20-25 мин

27.02.13
13:08

пак не ми се получиха нападите...

27.02.13
13:23

Я кажете има ли напредък? На мен ми се струва,че има малка промяна.Значи като клекна и в представите ми съм сигурна,че таза не пропада,а като гледам клипа го виждам.Дали е възможно тва да е следствие на раждането?
http://www.youtube.com/watch?v=OO2dsIEb-II&feature=youtu.be

27.02.13
13:28

При мен преди се получаваше такава сковаваща болка в мускула на крака, който остава на място. Сега се старая тежестта да пада върху крака, който отива напред и е ок :)

Мнението беше редактирано от vania p на 27.02.13 13:28.

27.02.13
13:29

казано от JulsaVena на 27.02.13, 13:23:

Я кажете има ли напредък? На мен ми се струва,че има малка промяна.Значи като клекна и в представите ми съм сигурна,че таза не пропада,а като гледам клипа го виждам.Дали е възможно тва да е следствие на раждането?
http://www.youtube.com/watch?v=OO2dsIEb-II&feature=youtu.be

според мен пръстите ти са много разчекнати встрани и се изгърбваш в  даден момент. Сигурна ли си , че тази тежест ти е ок?

27.02.13
13:33

тази тежест ми е малка,но нямам стойка още и мъж ми е на работа,че да ми помогне да я сложа зад врат.Това пропадане на таза се получава и като клякам със собствено тегло,а ако пръстите ми не са така разкрачени става по-зле пропадането и много ми се напрягат горните глави на квадрицепса,на които имам операция и след тва ме болят адски.

27.02.13
13:49

Заради клипа ли се молиш 1 минута на щангата или винаги се подготвяш толкова дълго?

27.02.13
14:03

Заради клипа,опитах се да правя всичко много бавно да може да се проследи откъде ми идва проблема.Иначе нямам време за такова молене :)

27.02.13
14:07

Както ти е казала Дива, много разтваряш пръстите на краката. Разкрача ти е като за клек плие, а не за клек с тежест. Пръстите на краката трябва да са ти обърнати по-напред.
Изнасяш някак си таза много назад, ако има човек пред теб и те бутне с пръст само, и си паднала по дупе.

27.02.13
15:28

Не го правя нарочно.Започвам да клякам с мисълта за изпъчени гърди,прав гръб и надупен гъз...и се получава ето това.....юот физиологична гледна точка вече казах,че имам проблем и и не мога да си събера пръстите кой знае колко.

27.02.13
18:25

Голям разкрач и не минаваш 90 градуса.
Моя съвет е да си оправиш мобилността на клека първо, като клякаш само с лоста и задържаш долу в клекнало положение, разтваряки НЕ пръстите, а колената встрани.

Разкрач

27.02.13
18:34

казано от Заболотная на 27.02.13, 18:25:

Голям разкрач и не минаваш 90 градуса.
Моя съвет е да си оправиш мобилността на клека първо, като клякаш само с лоста и задържаш долу в клекнало положение, разтваряки НЕ пръстите, а колената встрани.

Разкрач

На мен ми е удобен малко по-широк разкрач от този на клипчето, защото се чувствам по-стабилен.

27.02.13
19:22

Аз също клякам с по широко разтворени крака когато ми са по събрани сякаш нямам опора и залитам назад.Мисля че гърба ти минава много напред опитай се да го държиш по изправен

Мнението беше редактирано от Ivet Yordanova на 27.02.13 19:26.

27.02.13
19:41

Както са ти казали горе, краката ти са много широко и пръстите ти са прекалено отворени - това ти дава външна ротация в тазобедренте стави и ги оставя в нестабилна позиция. Разкрача за класически клек е този, който Блага ти е показала, можеш да си позволиш още една идея по-широк.
Друга голяма грешка е, че клякаш на равно, по чорапи - как да си стабилна така?
Не пускаш коленете напред, привеждаш гърба надолу, не използваш корема. Още при тръгването си наведена.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.13 19:56.

28.02.13
10:17

Много благодаря за съветите,определено трябва да почна някакъв по-специален стречинг и да си подобря мобилността навсякъде.Временно ще намаля тренировките,щото имам чета за изпити и имам много материал за минаване,а почти никакво време.По-важно ми е да си взема изпитите,после ще доизчиствам.Активността ми ще падне доста,затова ще огранича малко калориите откъм мазнини,въглехидрата пак ще го държа нисък.Днес трен най-вероятно няма да има като гледам какво ме чака...
Менюто е следното:
100гр пил.филе 200гр броколи зелена салата с 5гр зехтин
200гр безм.извара 100гр кис.мляко краставица
50гр овес 100гр кис.мляко 10гр белени семки 10гр стафиди
3 варени яйца 200гр броколо зелена салата с 5гр зехтин
протеин
Отивам да оставя малкия при дядо му,да напазурам,ще сготвя набързо и сядам да чета!!!
Спорен ден на всички!!

28.02.13
12:54

Не мога да разбера какво съм такова животно...няма ли мазно не мога да се заситя както трябва..Ей сега обядвах 200гр брокол,100гр пилешко на скарата,ама филе,без мазно и една огромна огормна купа зел.салата,от онея старите белите купи,ако се сещате...И изядох пръво брокола,после салатата,пържолата-последна.И докато не стигнах до пържолата-все едно не бях яла,ама хич не усещах че имам нещо в стомаха.Изядох мръвката и усетих леееко засищане...Ама ако ме питате-поне още 300гр месо ми трябват да се наям като хората...

28.02.13
12:58

Как очакваш да се наядеш от салата?

Мнението беше редактирано от Old Timer на 28.02.13 12:59.

28.02.13
13:03

Не :)))))))))) очаквам да усещам поне,че имам нещо в стомаха си....ама на..

01.03.13
20:55

За днес набързо описвам общо храната,че трябва да сядам да чета,ей сега малкия като заспи...
3 варени яйца,400гр броколи,2 зелени салати с общо 10гр зехтин,50гр овес,10гр белени семки,10гр стафиди,50гр лешник,100гр пилешко,200гр извара,200гр кисело мляко,около 30гр кашкавал..
Движение-30 мин.велоегрометър,голяма разходка
размисли....няма..мозъкът ми прегря!!!

02.03.13
00:05

Егати ученето....дано поне да си струва усилията.....!!!!!!!

03.03.13
12:13

я погледнете тука как е,опит за преден клек,но не ми е удобно друг хват,щото няма стойка.
http://www.youtube.com/watch?v=NG9JpUM3LQo&feature=youtu.be

03.03.13
12:27

ето и заден,кажете има ли поне малък напредък.
http://www.youtube.com/watch?v=tz2ryoq-YW0&feature=youtu.be

Мила

03.03.13
12:30

Изключително грешна техника и при двата вида клек.

Front Squat - http://www.t-nation.com/strength-training-topics/front-squat
Показани са ти 3 начина, обърни внимание на последния, най-масов начин на клякане.

В Т -нейшъна има видео и обяснение на 99% от упражненията. Гледаш, слушаш и се учиш.

За задния клек - разположението на ръцете е грешно. А те до голяма степен стабилизират движението. Прибери ги ръцете към тялото, китките не трябва да ги пречупваш под лоста.

Мнението беше редактирано от Мила на 03.03.13 12:31.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1