Ха-ха :) Всъщност вкъщи дъмбелите се търкалят по пода по цял ден,щото не може да ги вдигне....А няколко пъти ме е виждал да правя стречинг и ляга и той на земята и прави някакви стойки,опитва се да ме имитира :) Абе лудница е..
Така,днес бях в съда не дело,което се проточи и следващото изслушване е на 2 април чак...Хич не ми върви по план нищо напоследък...Трен днес няма да има...Менюто е следното:
17 часа фаст
250гр дроб 15 гр масло зел.салата с 5гр зехтин
150гр обезм.извара 100гр броколи 100гр закв.сметана
3 яйца 15 гр масло 50гр кашкавал
10гр сурови белени семки 30гр стафиди
Макротата: 115б/104м/37в Калории 1544
ДУБРУТРУ!!! Вчера много четене,готвене,пране..днеска щях да минавам със стийм моп-а,обаче отку що констатирах,че нещо не му е в ред...Днеска имам по план само табата,обаче мисля да поработя върху клека ,щото ще ми идва и всички мускули са ми меки,отпуснати и всеки месец е така и го мразя тва...Менюто за днес:
17часа фаст
150гр свинско 100гр броколи
100гр извара 100гр сирене 50гр закв.сметана краставица
3 яйца 15гр масло 50гр кашкавал
100гр к.мляко 20гр сурови семки 30гр стафиди
протеин
Макрота: 122б/101,3м/43,3в Калории общо 1578
Досега не сте ми коментирали храната.Приемам тва мълчание в знак на одобрение :)
Към храната добавям едно киви.Тренировката днес беше много приятна,но и много импровизирана.Като цяло работих върху правилно клякане,правих доста стречинг преди това.Имаше и deadlift. Напоследък имам чувството,че от тея клекове ми растат аддукторите,а те са си големи по принцип.Това не го желая определено....Шибания прасец продължава да не мърда....направо ме влудява!!!
На мен прасецът ми започна да се оформя, като започнах да клякам всеки ден с тежест, не 100 кила, ама 60-70, така че, ако не ти е ген, което е рядкост... трябва доста да се потрудиш, изпотиш и натовариш.
26.02.13
17:52
еее искам и аз голям прасец,моят каквото и да правя,каквото и да ям почти един и същи си стои жалък.А гъзера само да клекна 5 пъти с 50 кила и става 3 декара и половина :D
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 26.02.13 17:54.
казано от Велико Иванов на 26.02.13, 17:52:
еее искам и аз голям прасец,моят каквото и да правя,каквото и да ям почти един и същи си стои жалък.А гъзера само да клекна 5 пъти с 50 кила и става 3 декара и половина :D
Не клякай силово :D
Така де, клякай като си удряш задника в прасеца и фактически тласъкът да те изхвърля нагоре, после ти казвам прасците ти гръмват, не бедрата, но за да не стане сакътлък, разгрей ги хубаво преди това.
Хич не ми е ген проклетия прасец и най-много ме дразни,не че толкова малък и несъразмерен,а че е някакси навън насочен,няма типична форма на прасец...абе жалка работа....Еми аз съм решила ей така за добро утро да си клякам всеки ден :) Само ме притеснява това с аддукторите...да не порастнат още
Абе все си мисля, че прасец с клек не можеш да направиш, колкото и да пружинираш. :) “Бъмпването” не използва прасеца като мускул, а като еластична, пружинираща материя, която случайно се е оказала на пътя на движението.
Прасецът има една функция - да движи стъпалото. Щом петата е на земята, значи или не работи, или се включва само за баланс. Блажке, твоят прасец е такъв не защото клякаш, а защото ти е генетично заложено да имаш такъв прасец. Малко само да го понатовариш и е готов.
С тежест естествено....от вчера съм собственик на чисто нов лост и тежести,така че с кеф ще се товаря с тях :) Колко е хубаво да няма ръжда....и мизерия по тях :)
Ето едно предложение http://www.youtube.com/watch?v=lKK27-fRS8U&list=UU0ASolYU_Yh3yShLFQC0stg&index=5.
26.02.13
22:42
10 кг ли е новият ти лост,с колко кг клякаш
Да,10 кг е,180 дълъг.Клякам с 60 кила с лоста общо,ако мъж ми е у дома да играе ролята на стойка.Ако го няма,клякам с 20-30 макс-колкото мога да прехвъля щангата зад врат без да се контузя :)))))))))))))) това прехвърляне ми коства неимоверни усилия да го направя 3 пъти- за трите серии :))))) Сега сме дали поръчка за лежанка със стойка,така че скоро ще си имам и такова.
26.02.13
22:57
знам за какво прехвърляне говориш,правя го същото.Клякам с 20кг общо с лоста който е 10кг като твоя.Незнам дали с тези килограми ще повлияя развитието на глутеуса или са малко ,как мислиш
Ако досега си клякала собствено тегло,да,ще има някво развитие, но за кратко.След това трябва да ги увеличиш.Зависи много от гена,а и от храната.
Менюто за днес е:
17 часа фаст
150гр свиснко 100гр брокол зел.сал. с 5гр зехтин
100гр сирене 200гр обезм.извара 50гр закв.сметана краставица
30гр стафиди
3 яйца варени зел.салата с 5гр зехтин
Макрота 112б/103м/37в Калории 1523
Тренировката ще бъде следната:
Заден клек 3*15
Клек собствено тегло,опит за ass to grass,докъдето мога маскимално ниско със прав гръб
Повдигане на таз от лег с тежест
Тяга 3*15
Кик-бек собств.тегло 3*15
Напади-много се притеснявам,може и да не ми се получат-винаги имам болка в мускула при тях....парализираща болка
Повдигане на пръсти от стоеж с щанга зад врат-до отказ
За корем-всеки път импровизирам
Хийт кардио- 20-25 мин
Я кажете има ли напредък? На мен ми се струва,че има малка промяна.Значи като клекна и в представите ми съм сигурна,че таза не пропада,а като гледам клипа го виждам.Дали е възможно тва да е следствие на раждането?
http://www.youtube.com/watch?v=OO2dsIEb-II&feature=youtu.be
При мен преди се получаваше такава сковаваща болка в мускула на крака, който остава на място. Сега се старая тежестта да пада върху крака, който отива напред и е ок :)
Мнението беше редактирано от vania p на 27.02.13 13:28.
казано от JulsaVena на 27.02.13, 13:23:
Я кажете има ли напредък? На мен ми се струва,че има малка промяна.Значи като клекна и в представите ми съм сигурна,че таза не пропада,а като гледам клипа го виждам.Дали е възможно тва да е следствие на раждането?
http://www.youtube.com/watch?v=OO2dsIEb-II&feature=youtu.be
според мен пръстите ти са много разчекнати встрани и се изгърбваш в даден момент. Сигурна ли си , че тази тежест ти е ок?
тази тежест ми е малка,но нямам стойка още и мъж ми е на работа,че да ми помогне да я сложа зад врат.Това пропадане на таза се получава и като клякам със собствено тегло,а ако пръстите ми не са така разкрачени става по-зле пропадането и много ми се напрягат горните глави на квадрицепса,на които имам операция и след тва ме болят адски.
Заради клипа ли се молиш 1 минута на щангата или винаги се подготвяш толкова дълго?
Заради клипа,опитах се да правя всичко много бавно да може да се проследи откъде ми идва проблема.Иначе нямам време за такова молене :)
Както ти е казала Дива, много разтваряш пръстите на краката. Разкрача ти е като за клек плие, а не за клек с тежест. Пръстите на краката трябва да са ти обърнати по-напред.
Изнасяш някак си таза много назад, ако има човек пред теб и те бутне с пръст само, и си паднала по дупе.
Не го правя нарочно.Започвам да клякам с мисълта за изпъчени гърди,прав гръб и надупен гъз...и се получава ето това.....юот физиологична гледна точка вече казах,че имам проблем и и не мога да си събера пръстите кой знае колко.
Голям разкрач и не минаваш 90 градуса.
Моя съвет е да си оправиш мобилността на клека първо, като клякаш само с лоста и задържаш долу в клекнало положение, разтваряки НЕ пръстите, а колената встрани.
казано от Заболотная на 27.02.13, 18:25:
Голям разкрач и не минаваш 90 градуса.
Моя съвет е да си оправиш мобилността на клека първо, като клякаш само с лоста и задържаш долу в клекнало положение, разтваряки НЕ пръстите, а колената встрани.
На мен ми е удобен малко по-широк разкрач от този на клипчето, защото се чувствам по-стабилен.
27.02.13
19:22
Аз също клякам с по широко разтворени крака когато ми са по събрани сякаш нямам опора и залитам назад.Мисля че гърба ти минава много напред опитай се да го държиш по изправен
Мнението беше редактирано от Ivet Yordanova на 27.02.13 19:26.
Както са ти казали горе, краката ти са много широко и пръстите ти са прекалено отворени - това ти дава външна ротация в тазобедренте стави и ги оставя в нестабилна позиция. Разкрача за класически клек е този, който Блага ти е показала, можеш да си позволиш още една идея по-широк.
Друга голяма грешка е, че клякаш на равно, по чорапи - как да си стабилна така?
Не пускаш коленете напред, привеждаш гърба надолу, не използваш корема. Още при тръгването си наведена.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.13 19:56.
Много благодаря за съветите,определено трябва да почна някакъв по-специален стречинг и да си подобря мобилността навсякъде.Временно ще намаля тренировките,щото имам чета за изпити и имам много материал за минаване,а почти никакво време.По-важно ми е да си взема изпитите,после ще доизчиствам.Активността ми ще падне доста,затова ще огранича малко калориите откъм мазнини,въглехидрата пак ще го държа нисък.Днес трен най-вероятно няма да има като гледам какво ме чака...
Менюто е следното:
100гр пил.филе 200гр броколи зелена салата с 5гр зехтин
200гр безм.извара 100гр кис.мляко краставица
50гр овес 100гр кис.мляко 10гр белени семки 10гр стафиди
3 варени яйца 200гр броколо зелена салата с 5гр зехтин
протеин
Отивам да оставя малкия при дядо му,да напазурам,ще сготвя набързо и сядам да чета!!!
Спорен ден на всички!!
Не мога да разбера какво съм такова животно...няма ли мазно не мога да се заситя както трябва..Ей сега обядвах 200гр брокол,100гр пилешко на скарата,ама филе,без мазно и една огромна огормна купа зел.салата,от онея старите белите купи,ако се сещате...И изядох пръво брокола,после салатата,пържолата-последна.И докато не стигнах до пържолата-все едно не бях яла,ама хич не усещах че имам нещо в стомаха.Изядох мръвката и усетих леееко засищане...Ама ако ме питате-поне още 300гр месо ми трябват да се наям като хората...
Как очакваш да се наядеш от салата?
Мнението беше редактирано от Old Timer на 28.02.13 12:59.
За днес набързо описвам общо храната,че трябва да сядам да чета,ей сега малкия като заспи...
3 варени яйца,400гр броколи,2 зелени салати с общо 10гр зехтин,50гр овес,10гр белени семки,10гр стафиди,50гр лешник,100гр пилешко,200гр извара,200гр кисело мляко,около 30гр кашкавал..
Движение-30 мин.велоегрометър,голяма разходка
размисли....няма..мозъкът ми прегря!!!
я погледнете тука как е,опит за преден клек,но не ми е удобно друг хват,щото няма стойка.
http://www.youtube.com/watch?v=NG9JpUM3LQo&feature=youtu.be
ето и заден,кажете има ли поне малък напредък.
http://www.youtube.com/watch?v=tz2ryoq-YW0&feature=youtu.be
03.03.13
12:30
Изключително грешна техника и при двата вида клек.
Front Squat - http://www.t-nation.com/strength-training-topics/front-squat
Показани са ти 3 начина, обърни внимание на последния, най-масов начин на клякане.
В Т -нейшъна има видео и обяснение на 99% от упражненията. Гледаш, слушаш и се учиш.
За задния клек - разположението на ръцете е грешно. А те до голяма степен стабилизират движението. Прибери ги ръцете към тялото, китките не трябва да ги пречупваш под лоста.
Мнението беше редактирано от Мила на 03.03.13 12:31.