Petya's Diary - New hope

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.02.13
15:07

Пожелавам ти бързо оздравяване!Не го мисли,тялото просто трябва да се възстанови,после с нови сили ще го “атакуваш”.Иначе и аз имам синозит,знам какво е...много упорит досадник е. ;x Решението е точно такова - повече време на топличко.Преди време на мен ми правеха в къщи топли компреси на челото (самоделка торбичка,с морска сол и се нагрява),те също помагат.

Мнението беше редактирано от Kuroi Kenshi на 11.02.13 15:08.

12.02.13
12:23

Благодаря за подкрепата! (F)
Преди 2-3 години изкарах синузит и пневмония по едно и също време и знам колко отвратителна работа е :D Ще го лекувам някак си..
Вчера вечерта успях да вдигна до 39,5 градуса температура, днес съм с 37,4. Видях, че лекарката ми е изписала и някакъв антибиотик, който се пие 3 дни. И него ще го пия, че нашите са го взели. Дано помага. :)

П.П. нямам апетит за нищо друго, освен за въглехидрати. Вчера изкарах на 2 филийки (бял хляб) с 2 варени яйца, още 2 препечени филийки с диетично сладко и сирене и малко пилешко с ориз.

Днес май ще е нещо подобно..
Чудя се дали да пробвам да направя поне една Табата, или да не си измъчвам тялото допълнително.. :(

12.02.13
12:54

Според мен, ако имаш енергия и желание направи нещо лекичко - аеробно - раздвижване. Не се впускай на Табата, особено с мотива “за изгориш някакви калории от белия хляб”. Оздравявай, че парти те чака (F)

12.02.13
13:08

Радостче, изобщо не бих се впуснала в някаква страшна тренировка сега, за да изгоря калориите от белия хляб. Не се притеснявам от това, което ям в момента. Не ми се ядът тежки неща, няма да се насилвам.
А сутринта се премерих и съм стигнала до 46,5кг, въпреки “готината” храна през последните дни ?!

Може ли да ми дадете някаква идея за тренировка? (F) (blush) Аб-рипърът добре ли ще дойде? :)

12.02.13
13:35

Нещо като за мен (nhappy2) (nhappy2)

13.02.13
06:55

Честит Рожден Ден !
Жива,здрава и всичко най,най-добро (party)

Петя, Честит рожден ден и от мен (party) (party) ! Пожелавам ти много здраве, късмет във всичко, повече усмивки и любов ! Весел празник (cake)

13.02.13
07:57

Честит Рожден Ден, Петя! (cake) Да си жива и здрава, много обичана и много щастлива! Желая ти много успехи и каквото си пожелаеш да ти се сбъдне! (F) (hug) Весело прекарване :P

13.02.13
08:09

Честит рожден ден и от мен! (F) Пожелавам ти здраве, много хъс за успех и любов! (sun)(party)

13.02.13
08:12

Честит Рожден Ден и от мен (sun) (F)

13.02.13
08:15

Честит рожден ден, Петя! Много здраве, щастие и късмет :) (cake)

13.02.13
08:21

Честит рожден ден (F) (party)

13.02.13
08:49

Честит рожден ден, Петя! Здраве и много положителни емоции! (F) (party) (cake)

13.02.13
08:55

ЧРД и от мен!
Днес със сигурност някой ще ти извади торта, така че дръж ножа готов! ;)

13.02.13
09:31

Честит рожден ден, Петинка! Пожелавам ти успехи на всички фронтове - лични, спортни, професионални и мнооого здраве!! (F) И най-страхотният купон днес (sun)

13.02.13
09:53

Честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива!

13.02.13
10:05

Честит Рожден Ден!С пожелания за здраве,което е на първо място.Когато го има,всичко друго е осъществимо.Желая ти и много усмивки,позитивни емоции,късмет и много постигнати цели. (cake)

Честит рожден ден :) Желая ти здраве, щастие, успех и много късмет! Да постигнеш всичко, което желаеш :) Желая ти прекрасни моменти с добри приятели,които да ти даряват наслада, радост и безброй усмивки :)

13.02.13
13:00

Честит Рожден Ден! Всичко най-хубаво ти пожелавам, да си все така упорита и да следваш целите и мечтите си ! :) (F)

Т. Тодорова

13.02.13
13:18

А-йеееее ! (sun) Честит рожден ден ! (cake) (party)

Живот , здраве , мотивация - с нея идва и късметът :) ... Любовта не би ти навредила , затова ти желая и нея ,и за друго ,дето да е чак толкоз важно , не се сещам ! А второстепенните неща се подреждат сами след тези , които вече споменах ! :)

Весело изкарване (F)(sun):*

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.13 13:18.

Честит Рожден Деннн... много здраве, щастие и късмет... все така мотивирана и добричка и да знаеш, че си яка пичка (party)

13.02.13
17:38

Честит рожден ден :)здраве,щастие и късмет винаги да са с теб :) (между другото и аз имам деска)

13.02.13
18:08

Честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастие, късмет, любов и дано да продължаваш да ни радваш с присъствието си в този сайт! :)
P.S. Ти си ми една от фаворитките, заедно с още няколко момичета и наистина много се радвам на всичко, което си постигнала. (sun)

13.02.13
18:10

Честит рожден ден и от мен!Пожелавам ти много здраве,щастие,любов и успехи!Бъди винаги лъчезарна и надъхана,както досега!Весело изкарване! (party)

14.02.13
11:53

Ейй, хора прекрасни, нямате си представа колко ме зарадвахте, когато влязох и видях пожеланията от всички ви! (sun)
Много ви благодаря! Бъдете здрави, щастливи и обичани, и дано още дълги години се срещаме във виртуалното пространство тук :))

15.02.13
15:11

Здравейтеее! (sun)
Бавно и постепенно започвам да се оправям. Днес вече съм значително по-добре - без температура. Остава само упоритата кашлица и хремата, но вече мога да тренирам (devil)
Вчера започнах с лекото раздвижване - направих си кръговата, но без много зор (за около 14 минути приключих).
Днес правих Ab Ripper X2 и 8 минути за корем
И двете тренировчици минаха много добре, липсваше ми движението. Вече се връщам. :)

Довечера ще празнувам (party) така че храна днес няма да описвам. Остава ми още малко от безконтролното хранене и после се връщам в редиците на сериозните хора.
Пожелавам слънчев и усмихнат уикенд на всички! (sun)

15.02.13
21:05

Ей, Петя, честито и от мен, нищо, че е на патерички! Важното е, че е от сърце! Пожелавам ти да си най-усмихнатото, здраво, красиво и обичано момиче на земята ;)
Успех (F)

16.02.13
22:32

Благодаря, Кате (F)
Черпя теб и останалите съфорумници с по едно виртуално парче от тортата (giggle)

16.02.2013:  фаста беше слаба работа
3х5 вакуумки
09;30 - кафе
17;00- Тренировка
13;00 - 18;00 - 150гр кисело мляко 4,5, 15гр протеин, 40гр овесени ядки, 1 гювече, малко пушено филе.
Добавки - няма.
Тренировка :
Рамене и ръце 
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Вертолет - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели  - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.

Храна - прилична вече :)

Размисли - почти готин ден. От днес започвам втория курс по английски и времето е толкова неудобно, че нямам думи (dull)
Утре със старата група ще ходим на кръчма и отсега си мисля, че ще капна кашкавал пане с биричка :)
А ето и тортичката

17.02.13
23:27

17.02.2013: ~ 19 часа фаст
3х5 вакуумки
07;30 - кафе
20;00 - Тренировка
12;45 - 18;30 - 130гр кисело мляко 4,5%, 30гр овесени ядки, 15гр протеин, ~250гр боб с вурстчета и малко сиренце, ~500мл жива бира, порция (май 250гр бяха) “пухкави кашкавалчета, панирани с жива бира” :D
Добавки - няма.
Тренировка :
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Набирания надхват -  4х4 повторения (почти положителни)
5. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
7. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения
8. Набирания - 4х3 почти положителни
табата 20/10
1) клек без тежест
2) steam engine
3) V-преса
4) Chinese Abs.

Храна - не особено добра. :)
Кашкавалчетата бяха невероятно вкусни, а бира не бях пила от супер много време и толкова добре влезе, че няма накъде :D

Размисли - доста приятен ден. Добре си изкарахме с компанията и както казах беше и доста вкусно.
Тренировката мина много добре. От доста време не съм тренирала гръб и гърди (whew) Имаше леко напрежение в раменете. Беше ми и малко тежко от биричката, ама се справих :D

18.02.13
22:40

18.02.2013: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
13;45 - Тренировка
14;30 - 18;30 - 150гр кисело мляко 4,5%, 40гр овесени ядки, 15гр протеин, 4 ^яйца, 3 сарми (280гр), 1/2 краставица, 6 маслини, няколко лъжици боб + сирене.
Добавки - няма.
Тренировка :
Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. V-ups - 10 повторения
7 кръга от всичко!

Храна - бе аз продължавам да си хапвам стабилно :D
И все пак смятам, че калориите са недостатъчни. Трябва да ги увелича, но се чудя дали да е с някоя домашна манджа, която е сготвила майка ми, или да заложа на някакъв по-здравословен вариант ?! По принцип майка ми не готви нездравословно. Слага олио и сол, но в супер ограничени количества. Това, което бих хапвала е: спагети, мусака, ориз, сарми, боб...
Давайте предложения какво да правя.... :)

Размисли - приятен ден. От днес отново съм на училище и пак се започва с ранното ставане. Тренировката мина доста добре, макар че пак имаше леко напрежение в раменете. :)
А мама сготви спагети днес........ (giggle)

18.02.13
23:00

Петя, аз мисля, че няма нищо лошо да си хапваш от домашните манджички. От тях по-вкусни няма (nod) Когато вкъщи има нещо сготвено, винаги си хапвам, освен ако не са пържени картофи или някакви панирани неща, което е рядкост... Aко нещо ти се струва много мазно или нездравословно, просто го прескачай :P

19.02.13
15:35

Супер, това ме прави щастлива :D
Щом няма нищо лошо в домашните манджички, още днес ще си хапна спагетки. Наистина идеята да вкарвам по малко домашно готвено не е лоша, понеже ще има и разнообразие. Пък вече искам да ставам сериозна.. :)
Благодаря за мнението, Дани! (F)

П.П. така и така пиша, около 30 минути след тренировка, добре ли е да хапна, или още е рано? :)

19.02.13
16:24

Хапвай, хапвай ;)
Кажи на майка ти да готви с масло, по-безвредно е, че е и по-вкусно даже.

19.02.13
17:30

Казвам й, Кате, казвам й, ама кой да ме слуша..
Тя знае, че направо побеснявам, когато я видя да слага олио някъде. Ама се оправдава, че не всичко ставало с масло. Е, в такъв случай има и зехтин, ама.....
Отделно си взех 1 кг хималайска сол. Казах и да готви с нея, ама била много безсолна?! (dull)
Ще я преобразовам! :)

19.02.13
22:27

19.02.2013: ~ 21,5 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
14;20 - Тренировка
15;45 - 18;30 - 150гр кисело мляко 4,5%, 30гр овесени ядки, 15гр протеин, 80гр контра филе, ~350гр спагети, около 50-60гр сирене, 5 маслини, половин краставица..
Добавки - няма.
Тренировка :
Крака и корем 
1. Заден клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Напади - 4х 12,10,8,6 повторения на крак
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутелус ритник - 3х24, 20, 16 повторения
6. Планк - 3х40 секунди
7. V-преса - 3х12 повторения
8. Коремни преси - 3 х 30 повторения
9. Наклони встрани с дъмбел - 3х30 повторения
10. Вдигания на крака (свити в колената) от вис  - 3х10 повторения.

Храна - прилична. Сиренцето като че ли беше излишно. Трябва да внимавам с млечните..

Размисли - готин ден. Тренировката мина много добре. От 2 седмици не съм тренирала крака и се почувствах много добре, когато си припомних чувството (giggle)
Отделно днес правих финалния тест от курса по английски и изкарах 97% Много съм доволна (party)
Ето и снимчици на вечерята

20.02.13
16:05

Някой знае ли нещо против подут корем? :D
Вярно, че в последно време ядях много кофти неща, но от рождения ми ден насам коремът ми е страшно подут. При последното ми измерване (12.02) талията ми беше 61,5, а днес като се измерих е 63см. Разликата не е толкова голяма, но видимо си личи, че е много подут.
Та, приемам всякакви съвети, че след 5 дни съм на мерки за роклята.. :D

20.02.13
16:33

казано от Petya на 20.02.13, 16:05:

Някой знае ли нещо против подут корем? :D
Вярно, че в последно време ядях много кофти неща, но от рождения ми ден насам коремът ми е страшно подут. При последното ми измерване (12.02) талията ми беше 61,5, а днес като се измерих е 63см. Разликата не е толкова голяма, но видимо си личи, че е много подут.
Та, приемам всякакви съвети, че след 5 дни съм на мерки за роклята.. :D

Дегазин, Мезим, Еспумизан ... трябва да си дадеш сметка дали подуването е следствие от киселини, газове, стомашни болки...дали имаш затруднения с ходенето до WC или обратното... Ако имаш затруднения - Лаксал; ако е обратното - Омепразид. Това бих препоръчала аз. А, да - може предварително да понамалиш малко целулозата и лактозата.

20.02.13
17:18

Здравей, Кате!
Нямам никакви киселини, газове, стомашни болки или пък проблеми с WC.
Лактоза приемам само от киселото мляко, с което ям овесените ядки (е, и от сиренето, но само вчера. Гледам да го избягвам по принцип). През този период от годината не ям и много зеленчуци, защото знам, че нищо полезно няма да ми дадат.
Така че не смятам, че проблемът е и в лактозата и целулозата. Не знам, може би съм задържала прекалено много вода, друго обяснение не намирам (tmi)

20.02.13
18:16

Пете, ако е задържане на вода, знам че лимона помага, но не съм сигурна..

Мнението беше редактирано от By the way на 20.02.13 18:16.

20.02.13
19:22

казано от By the way на 20.02.13, 18:16:

Пете, ако е задържане на вода, знам че лимона помага, но не съм сигурна..

Хмм, не съм чувала досега, че лимонът може да помогне за водната задръжка. Под каква форма се използва лимонът? Смисъл, цял лимон или примерно с вода? :)
Поздрави (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1