03.08.12
17:56
Здравейте,от много време ви следя та реших и аз да си направя дневниче.. (:
на 16 години съм
163 см
60.8 кг
Целта ми е 55 кг
И мерките
бедра-55
прасци-38
талия-77
ханш-94
Пробвала съм лимонена диета .. свалих 2-3 кг. , пробвала съм също и 90 дневната .. еми 1 седмица само издържах ...
Рядко пия газирано,но си хапвам повечко сладко
Упражненията ми са само вървене и от време на време някое друго.
Темата беше редактирана от Стефани Узунова на 03.08.12 17:59.
03.08.12
19:28
Като за начало ограничи сладкото и избягвай да ядеш късно. Също така е добре да започнеш с някакъв спорт.
03.08.12
19:46
спорта аз мисля да го започна когато започне учебната година ... :) до тогава ... може би само тренировки
казано от Стефани Узунова на 03.08.12, 19:46:
спорта аз мисля да го започна когато започне учебната година ... :) до тогава ... може би само тренировки
все си мислех, че като тренирам спортувам ама явно съм в грешка :D
03.08.12
20:09
казано от diva 97 на 03.08.12, 19:52:
все си мислех, че като тренирам спортувам ама явно съм в грешка :D
не си само ти и аз съм в грешка :)
казано от anton balabanov на 03.08.12, 23:29:
И какво точно е лимонена диета ? :D Да не ядеш по цял ден лимони ?
Глад !! :D (Вода и лимони)
Мнението беше редактирано от Вики на 04.08.12 07:28.
казано от anton balabanov на 03.08.12, 23:29:
И какво точно е лимонена диета ? :D Да не ядеш по цял ден лимони ?
Лимонената диета е известна от мнооого отдавна. Използва за детоксификация на организма и е адски подходяща при прочистване на органите от пороци, суплементи/добавки, мазнини. Продължителността е около 10дни и не съдържа само лимони и вода ;)
Хахахаха...не не...това не е истина:))))
Стефке, моля те...поясни какво искаш да кажеш:)))))
05.08.12
09:19
Здрасти, Стефи.
Досега си била в грешка.
1. Започни да спортуваш. Силовите и кардио тренировките СА спортуване.
2. Прави и силови, и кардио, редувайки ги по дни.
3. Приемай храна. Зърнени, млечни, месо, яйца, зеленчуци и плодове, ядки и семена.
4. Намали захарта - когато ти се прияде нещо сладко, хапни свеж плод, но не повече от 2 дневно.
5. Наспивай се.
6. Имай търпение и бъди постоянна.
05.08.12
13:50
Заради фруктозата, много голямо количество не помага при отслабване.
05.01.13
20:44
Достааа отдавна не съм писала .. и дори не съм следяла .. глупава работа .. както и да е
Тренировки си правя намерени от интернет и честно казано след 1 седмица правя 2 месеца откакто тренирам е да по празниците меко казано ядох като невидяла,но няма как..та нямам голям успех което на мен не ми харесва ...
Пробвах сигурно хиляди диети,но от тия диети глад глад и това е и сякаш повече огладнявам отколкото попринцип.
Днес реших да пробвам диета с банани .. еми това си е чисто мъчение .. глад и глад
Тренировките ми са по 20-30 мин .. включващи : клякане 20 пъти,коремни преси 40,бягане на място 10 мин. и като за край ходене пеша по 9 етажа по 3 пъти ..
Наскоро си купувах дънки е да взех си 1 номер по-малък,но проблема ми е,че имам коремче което много ме притеснява и с диети сякаш не се получава с трениране също и реших вече да пиша тук да дадете някой друг съвет защото до лятото искам да стана 55-56 кг ... а сега съм 62 кг.
Ще съм ви много благодарна за някой друг съвет ^^
05.01.13
21:00
Започни да четеш, а след това - и да се храниш.
Имам предвид - здравословно, пълноценно и качествено.
Докато залиташ по малоумните диети резултатите ще са неизменно все такива.
05.01.13
21:04
Какво ли не прочетох и опитвам да си създам някакъв режим,но или парите не стигат или все нещо .. за фитнес нито пари имам нито време заради училището.Навън да искам примерно да бягам то студено и пак не става,а вкъщи трябва да се съобразявам за тренировките защото на съседите преча.
1.Забравяш и бягаш далеч от всички диети.Не ти трябва диета,а подходящ хранителен режим
2.Започваш да правиш по-тежки тренировки.
3.Почиваш си.
И преглеждаш форума и дневниците на другите момичета ,за да видиш примерни тренировки и хранителни режими.
05.01.13
21:12
Прегледах,но предимно са на момичета на по 24-25 години,а аз още съм тийн и не знам дали мога да спазвам подобни диети.Тренировките мисля да се хвана доста сериозно и да намирам време и средства за фитнес е няма да е всеки ден,но 2-3 пъти няма да е зле.Вкъщи ще си продължавам с тренировките и ходенето пеша пък дано има някакъв резултат.
Честно казано в момента и да ти се каже какво да направиш едва ли ще го сметнеш за правилно и ще го изпълниш както трябва. Докато повечето момичета продължават да четат по списания като “Космополитан” за 90 дневни диети и лимонени диети няма как тези момичета да имат резултати. Та съветът ми е да бъдеш постоянна в тренировките си и в четенето на ББ тиим. Рано или късно ще усетиш правилния път.
п.п Ако не е станало ясно от коментара ми нямам предвид теб специално, а масата от момичетата на твоята възраст.
Мнението беше редактирано от Николай на 05.01.13 21:23.
05.01.13
21:22
Еми аз вече мисля тук да съм редовна и ще чета чета и дано намеря нещо като за мен.
Само в момента се сещам за поне 5 момичета,активни тук във форума,които са на по 17 години ,а вече са изградили хранителни и тренировъчни режими и се радват на резултати.Възрастта изобщо не ти пречи.
05.01.13
22:43
Направих си едно меню и очаквам мнение дали е добре .. ще го започна в понеделник.
Закуска : половин кофичка кисело мляко + овесени ядки
ако огладнея към 10 часа - ябълка
Обед : 2 яйца със сирене + 1 мандарина
към 16 часа ако огладнея - 1 филия с лютеница
Вечеря : сандвич със сирене
Тренировките сега ще помисля кога да си ги направя и да имам и възможност да ходя на фитнес.
16 часа си изяж останалото мляко от сутринта+шепа орехи
вечерта вместо сандвич със сирене, изяж една пържола със салата (избери си: морков, зеле, ряпа, варени броколи, шепа варен грах или някакъв зеленчуков микс, или пък 1/2 краставица+1 домат)
05.01.13
23:07
не ям паржоли ... попринцип
06.01.13
12:41
Реших да пиша макар,че нищо почти още не съм яла.
Последен ден от ваканцията и за последно реших да си поспа до късно до 10:20 накъде и се чувствах добре.
Станах и направих една доста малка тренировка за което не съм доволна,но някак нямах настроение да правя нещо много.
Прочетох тук няколко дневника на момичета и си харесах упражнения и утре след училище (да се надяваме да имам сили) ще ги направя.Ще си спазя хранителния режим,но за закуска още се чудя дали да си държа на млякото или нещо друго да си взема.
Иначе днес закуската ми (в 11 часа) беше 3 препържени филийки ... не исках да ям пържено,но как да се откаже на такива вкусноти. :D
За обед още нищо не съм яла ще го измисля предполагам към 13-14 часа,че грам не съм гладна.
Днеска не се надявам на голямо движение тай като трябва да се окъпя и да поуча за утре.
По-късно (най-вероятно вечер) ще отбележа днес какво съм яла.
Лек ден. :)
06.01.13
18:49
Добър вечер.
Днес меко казано направо прекалих ..
Днес толкова да ми се ядеше сладко като невидяла ядох бонбони :D
Иначе днес имахме боб и хапнах 2 пъти по 1 купичка (не пълна разбира се)
За утре съм си взела мляко сутринта преди училище да хапна.
Тренировките ми утре ще са след училище което се очертава към 16 часа някъде .. от къде ще намеря сили не знам.
Та това е от мен.Ще намеря с нещо да се разнообразя,че настроението никакво ми го няма.
Лека вечер. :)
07.01.13
17:29
Здравейте.
Днес сравнително мина бързо деня като за първи ден на училище.
Сега ще напиша какво ядох днеска.
Закуска (06:15ч.)-половин мляко(Родопчанка) с 2 не пълни с.л мед
След това към 10:00ч. огладнях като за 5-тима и си взех Белвита с едно пакетче обикновени солети (солетите ги ядох 2 междучасия)
Като се прибрах (13:30-14:00ч.) ядох 2 сварени яйца (на яйцеварката) с малко филе (доста добре ми дойде) после хапнах и 1 бонбонка тай като баща ми имаше имен ден,а и на училище изядох 2 защото имахме именичка която беше така щедра и ми даде 2 бонбона и след това хапнах (когато баща ми ме почерпи) едно десертче Синеморец..УНИКАЛНИ СА <3
А сега като за вечер хапнах половинка филе (те са 3 парчета в пакетче и едно от тях си го нарязах на половина) с малко сирене (деликатес) и сега хапвам вафлички Фокус обаче диабетични с подсладител (една приятелка ме посъветва такова сладко да си взимам като ми се прияде .. за диабетици тай като няма захар)
За тренировки .. Еми днеска междучасията отново си обикаляме като “преяли коне” иначе се прибрах пеша .. това си е 20 мин. път,а аз така се разбързах,че повече от половината път минах за 14 мин. :D после пеша до 6-тия етаж.После ходих и до аптеката пак пеша ама то е за 10 мин. и после навръщане пак до 6-тия етаж пеша.Иначе си правих пак моите тренировки : 40 коремни преси,сумо клек 20 пъти,разтягане .. бърза тренировка,че бях меко казано като пребита..еми това е вечер да седиш до 2 часа и да станеш 6 .. не е работа :D еми това е .. после ако огладнея може да хапна една лъжичка мед ииииииииии много много вода :)
Лека вечер ви желая и приятно прекарване на имениците. ^_^
08.01.13
17:38
Здравейте. :)
Пак ще напиша какво хапнах днеска .. днес се увлякох и много ме яд,но няма да се откажа да постигна това което желая.
Така .. сутринта в 06:15 хапнах половин мляко “Родопчанка” с едно пакетче бисквити “Белвита”
в 09:00 часа хапнах солети с едно там шоколадово десертче.
След това като се прибрах към 13:00ч.хапнах половинка филе с малко сирене.Хапнах и 2 вафлички от тея “Фокус” .
После си легнах,че така ми се спеше .. като станах в 16:30 хапнах един сандвич и малко жито.После така препих с вода :D и преди малко хапнах малко (средно да кажа) нишесте <3 ииии вече за вечер мисля да ям 2 вафлички колкото да не се събудя зверски гладна.
А иначе днеска пак пеша си се прибрах,пак пеша ходих 2 пъти по 6 етажа.
Иначе днес тренировка нямах :)
Лека вечер ^^
26.01.13
19:57
Спрях да пиша защото толкова вече не сядам на компютъра ..
мм започнах фитнес вече,но имам проблем с това проклето сладко ...
Имам чувството,че някой ден ще умра без сладко ..
Дайте съвет как да намаля и в последствие да спра сладкото.
Иначе мисля,че вече с другите храни нямам проблем .. хапвам си нормално и хапвам си и саладка (краставица с домат без олио или сол .. само със сирене) филе хапвам и такива .. НО сладкото ми е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ :x
Старая се да не ям след 18 часа,но понякога ми се налага ама гледам малко да ям.
А днес нямах как да ида на фитнес .. този сняг направо ми обърка плановете .. е ако го нямаше тоя вятър щеше да е супер иначе рискувам да се разболея.Утре се надявам на по-меко време и без вятър и отивам ^^ иначе вчера седях 2 часа и сякаш тренирам от 5 месеца толкова добре се чувствах и днес без мускулна треска което ме прави наистина щастлива. :)
Мнението беше редактирано от Стефани Узунова на 26.01.13 20:07.
28.01.13
15:57
Здравейте ^^
Така вчера ама мега голямо ядене падна .. доста сладко ;х ама майка ми имаше рожден ден .. пък и нямах настроение и какво по-хубаво в такъв момент да хапнеш като за последно сладко :D
Днеска .. сутринта в 9 часа хапнах ... овесени ядки накиснати във вода със сирене <3
после ходих до LIDL ^^
после към 12 часа отидох на фитнес ... е поне 50 пъти се похлъзнах по пътя :D
там не седях много тай като направо сякаш са ми сложели нож на врата и ми казват “Искаш не искаш тренирай.” А то такива неща не са приятни и ... на колелото изкарах 30 мин. после 30 коремни преси и малко на пътеката,но нещо бързо ми отказа крака.
Като се прибрах бях гладна като вълк ... и майка беше наготвила ... кисело зеле със свинско месо .. хапнах половин чинийка с пълнозърнесто хлебче и сега към 16 часа се чудя какво да хапна и съм си намислила ... една чаша мляко (за кафе) със захар или направо този път не знам дори какво да ям :D чудя се за овесени ядки малко ама не знам ще видя.Вечер може пак половин чинийка от зелето с месо да хапна,че беше толкова вкусно <3
Иначе си намерих една диета ... овесени ядки с настъргани кори от лимон с мед и канела.Вечерта ще си направя тази смес и утре ще видя дали ще успея да я издържа..поне е за 4 дни :D
Еми аз сега ще видя какво да хапна сега,че ми се хапва сладко :)
Лек ден.
30.01.13
14:40
Преди малко се прибрах от училище и сега тукощо обядвах и реших да пиша.
Така вчера реших диетата да пробвам ... еми корема ми направо не я понасяше .. само ме болеше и каркорише ... и се отказах и като се прибрах ядах от зелето малко .. после ходих на фитнес ... прибрах са към 16 и нещо .. и хапнах една салата,че бях зверски гладна и после пак ядох,че ни ми стигна ... към 19 часа хапнах миш маш <3 и после хапнах 1с.л мед.
Днес закусих към 06:15-20 овесени ядки накиснати във вода със сирене после 9 часа хапнах 2 вафли,че скоро не бях яла сладко ииииииии умирах да хапна и в 10 часа хапнах едни царевички без мазнини <3.Днес е по-хубаво времето и се прибрахме пеша иначе последен час имах физическо с едно момиче играхме волейбол ^^ Та прибрах се и хапнах 2 сварени яйца (на яйцеваркатa) със сирене <3 и мисля да пия след малко малко вода и да се оправям и да заминавам на фитнес :)
Ами с толкова вафли няма как да постигнеш целта си, или с мляко със захар.....колкото и пеш да вървиш....все 60 кг. ще си си, или там колкото си сега.
Ограничавай сладкото постепенно, като го заменяш с плодове, да не говорим че от тях няма нужда да се отказваш напълно !
И не се плаши да се храниш и след 18 часа, по-скоро виж с какво се храниш като цяло.
30.01.13
21:44
Еми днес реших да си позволя сладко да хапна,защото го намалявам и ще си правя план определени дни да ям сладко докато нацяло не го откажа.Днес ми беше деня и мисля към събота или неделя пак,а до тогава никакво сладко само една лъжица мед преди лягане.
Така ... днес отидох в 15:30 часа на фитнес до 17:30ч.
Бягах 32 мин. на пътеката,правих доста упражнения за крака и на колелото 30 мин.,че и днес пробвах нещо ново и ми се стори доста лесно иначе и скачам на въже <3 абе общо взето правя неща които ми доставят удоволствие.
Като се прибрах хапнах една филийка пълнозърнест хляб с филе малко ... 100 гр. мисля че е доло горе и домати със сирене.
После хапнах сладко .. попрекалих ама скоро не бях яла и малко се отнесох :Д
Иначе днес получих следния комплимент,че съм отслабнала и в крака и навсякъде и ме надъха още повече да тренирам.
Иначе сега си наблягам на водата и след малко ще лягам.
Приготвила съм си сандвич за утре.Към 9-10 ще го хапна иначе закуската ми е пак овесени ядки със сирене.
31.01.13
21:48
мм .. Днес закуската ми беше обикновената .. овесени ядки със сирене.
в 09.00ч. хапнах сандвича си .. филе нарязано със сирене между 2 филийки.
към 11 и нещо ако не и 12 хапнах едни царевчки без мазнини.
после пеша се прибрах .. хапнах от филето пак със сирене,но без хляб.
послушах музика и отидох към 15:30-16:00 ч. на фитнес до 17:30 .. вече взех по повече да правя по 3 серии примерно по 20 или 40 пъти зависи колко ще издържа.
после се прибрах и си взех една така супичка на Маги,а и малко 2-3 с.л хапнах доматен сок с лук.
иииииииииииииииии след това хапнах доста сладко ама бях доста нервна,а какво по-добро лекарство от сладкото.
иначе сега си пийвам водичка още малко ще постоя и си лягам :)
19.02.13
20:37
Здравейте отдавна не съм писала.
За това днешното си меню ще напиша.
Закуската ми беше в 8:10 .. Овесени ядки с настъргана ябълка,стафиди и 1с.л. мед.УНИКАЛНА ЗАКУСКА <3
После обядвах в 13:00ч. .. 2 сварени яйца с малко парченца прошуто или там как се пише :Д с половин краставица и една филийка пълнозърнест хляб.
И вечерята ми беше след фитнеса към 17:40-50ч.
Беше .. доядах си прошуто с другата половина от краставицата и една филийка пълнозърнеста и десерта ми беше малко мляко ниско маслено (0,1%) с мед.
После пих и чай от липа.
Та сега за тренировката.Мисля,че днес прекарах най-прекрасната си тренировка.Днес си купих слушалки и мина 1ч и половина толкова леко.
Коремни преси правих малко днес 50-60 ... На колелото 20 мин. и други,но не знам уредите как се казват ;д
Иначе днес преди обед се поразкарахме доста с една приятелка .. едно 30-40 мин. походихме.
Мисля,че друго нямам какво да споделя. :)
Сега си нарязах половин ябълка да хапна защото адски ми се хапваше сладко .. няма как ... на две крачки от мен има кутия с пастички,а аз не мога да хапна иииииииииии ... ;д
Мнението беше редактирано от Стефани Узунова на 19.02.13 21:01.
20.02.13
19:40
Ммм днес не съм ходила на фитнес .. бях толкова изморена..
Така .. днес менюто ми е :
Сутрин в 06:15 овесени ядки с настъргана ябълка и 1с.л. мед.
В 10:00ч. един сандвич .. между 2 филийки това прошуто със козе сирене и за десерт една ябълка.
Докато се прибирах си взех една ябълка (13:00ч.).Вече ми стана навик да се прибирам пеша.Сложих си слушалките и не усетих пътя :Д
След това се прибрах и бях така доста гладна и хапнах 1 парче филе с една филийка пълнозърнеста със козе сирене.И днес толкова ми се ядеше нещо шоколадово и хапнах малко шоколадови топчета (тези където се потапят в мляко) с нискомаслено мляко (0,1%) и след това една пастичка.
След това заспах и станах към 16:30 и в 17:40 хапнах филенце със сирене и за десерт бисквиди “Белвита” <3 и 2 лъжички мляко “Родопчанка” след това изпих един зелен чай.И сега си пия вода и ще пия още едно хапче за гърло,че май ме хвана грипа :Д
И преди лягане ще си направя вакумките и преди да заспа една лъжица мед и заспивам.
Като ти чета постовете,всеки ден прекаляваш със сладкото..липсва ти мотивация,воля....Вземи се в ръце
20.02.13
21:08
За закуската ли става въпрос или като цяло .. за целия ден ?
20.02.13
22:28
wow о.о Аз мислих,че се храня добре и съвсем нормално.
Хлябът ти е доста,плодовете също в някои дни,всеки ден вафли/пасти и нз си кво ,и други неща има,но това е главното
За да сваляш трябва да държиш на Ниски Въглехидрати
20.02.13
22:40
Благодаря ще редактирам явно менюто си.Със сладкото имам ОГРОМЕН проблем попринцип и ми е трудно и за това наблягам на плодове.За хляба .. нещо последно време много проядох ... до скоро хич не хапвах сега почнах много наистина.