18.02.13
22:50
Здравейте,
все още се уча и спазвам НВД за отслабване.
На 16 години съм, тежа около 70-71 кг и съм висок 1.69 м.
Не съм дебел, просто кожата мисля ,че ми е малко по-двойна.
Тренирам и за корем, но не ми се виждат плочките защото както казах по-горе кожата ми е “по-двойна” (така мисля аз).
И преди съм спазвал същата НВД диета за да отслабна (когато бях пълен) и да отслабнах от 74 кила станах 67.
Сега съм натрупал повечко мускулна маса и тези 71 кг не са като предишните ми 73 (има много голяма разлика).
Тренирам много активно, 3 пъти в седмицата Фитнес ,а останалите друг спорт.
Диетата която спазвам е следната:
Закуска в 8:30
а) раздели 1 картоф на 2 + половин кисело мляко/ краставици.
б) 1 филия пълнозърнест хляб с сирене 5г. и една чаша прясно мляко
c) 1 филия пълнозърнест хляб с моцарела/кашкавал 5г.
Хранене преди обяд в 11:30
а) 2 белтъка и 1 домат (ако са малки около 6 домата)
2) 2 белтъка и половин кисело мляко
3) 2 белтъка и зеле
Обядване в 14:30
Месо пилешко/свинско/телешко + салата зелена/червена без олио а само с оцет
Риба печена или варена + салата зелена/червена без олио а само с оцет
Тренировка в 15:00
Хранене след тренировка в 17:30
а) 1 малак варен картоф и много малко сирене/моцарела 5г.
б) Варен боб от шушулка, може да се добави и сирене
с) салата от суров боб
д) 1 филия пълнозърнест хляб с кашкавал/сирене (само в дните на тренировка)
Вечеря в 20:30
а)2 белтъка и малко сирене/моцарела/кашкавал
Ям ябълки докато чакам следващото ядене защото четох в сайта ,че те съдържат доста вода и по-малко захари (ям по 2 ябълки на ден).
Може ли да ме поправите ако бъркам нещо, защото е важно за мен и не искам да си правя експерименти, да се трудя и накрая да не получа дори малко от желаните резултати.
Целта ми е да си “изтъня” кожата ако така може да се нарече.
Благодаря Ви много и ще съм много щастлив да ми отделите малко време, така къто Вие със сигурност разбирате много повече от мен.
Това не е НВД.
Естествено, ако имаш предвид ВМ-НВД, каквото според мен трябва да е, иначе изобщо няма да е НВД.
Нямаш никакви мазнини. Какво е това сирене 5гр; кашкавал 5гр...
Намаляваш въглехидратите, увеличаваш мазнините = НВД.
19.02.13
15:15
Това 5г съм го объркал, не го спазвам.
Да, вчера четох много и намерих момче което ми помага.
Изчислих си Калалорииния Дефицит който е 3038,07. От него извадих 300 и се получи 2738,07.
Тялото ми на ден изгаря без да правя нищо по 1761,2 калории.
Сега за да отслабвам трябва да поемам максимум 2738,07 калории на ден ли?
Имам все още доста неясни неща и ще се радвам да ми помогнете.
Благодаря и се извинявам за това ,че не разбирам и може би пиша много глупусти. :)
19.02.13
15:46
Грама Въг. Белт. Маз. които трябва да съдържа всяко хранене.
342,25 : 5 = 68.45 (ВЪГ.)
205,35 : 5 = 41.07 (ПРОТ./БЕЛТ.)
136,90 : 5 = 27.38 (МАЗ.)
Закуска
68,45 г. хляб
41,07 г. сирене/кашкавал/извара
27,39 г. ядки
Преди-обедна закуска
Интегрален кракерс 26/52 г. ( в училище когато съм )
Ядки 27.38 г
Ябълка
Обяд
Месо 100 г. + салата
27,38 г. ядки
Зеленчуци
След-обедно ядене
Малък картоф 100г. макс + сирене/кашкавал (дни на тренировка)
50/70 г. ядки + 1/2 кофичка кисело мялко / 2 белтъка + сирене + ядки(дни без тренировка)
Зеленчуци
(Консумиране на протеини и мазнини в дни без тренировка)
Вечеря
2 белтъка + сирене
Зеленчуци
Плодове: По две ябълки дневно м/у храненията
Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 19.02.13 15:49.
Нека започна с това, че съдейки по височината и килограмите ти, най-вероятно няма кой знае какво да чистиш.
Ти си на 16 години, в пубертета си, сега се развиваш. Не е никак здравословно да се ограничаваш с хранителни режими.
Хапвай си инстинктивно, каквото ти се яде. Разбира се, не е лошо за избягваш джънка (всичко в лъскави опаковни - чипс, вафли и др. сладки и солени боклуци), както и фаст фууда. Наблягай на разнообразното хранене. Хапвай всичко домашно приготвено. Манджите на майка ти, яйца, месо, ориз, картофи, сирене, кашкавал, мляко, зеленчуци, плодове, ядки, хляб...
Зарежи броенето на калории за сега.
Тренирай си редовно.
Като понатрупаш години (разбирай като пораснеш още) и опит в залата вече може да вкараш някоя диета според целите ти.
Какво точно разбираш под “по-двойна” кожа, защото мисля, че това е невъзможно.
Все пак попита за НВД:
Не знам колко си чел за НВД, но май не е било достатъчно.
НВД - Ниско Въглехидратна Диета. Т.е. приемаш по-малко въглехидрати. И е добре на тяхно място като източник на енергия да приемаш повече мазнини.
Менюто, което си постнал е предимно въглехидратно. Но както ти казах по-горе - недей да правиш диети за сега.
Първо - в момента нямаш нужда; второ - в бъдеще ще имаш достатъчно години да си на хранителен режим.
Мнението беше редактирано от Jewelz на 19.02.13 21:42.
19.02.13
22:52
Радвам се ,че ми даде този съвет ,но все пак искам да мина на НВД.
Каза ми по-малко Въг. и на тяхно място Мазнини.
С какви храни които съдържат мазнини мога да заместя въглехидратите?
За сега ям доста ядки..
Щом си решил нещо, няма кой да те откаже. :)
Храни, който да хапваш: яйца, месо (свинско, пилешко, телешко, риба, агнешко... каквото искаш), заквасена сметана, краве масло, кашкавал, сирене, извара, ядките са добра идея, авокадо, зеленчуци. Сигурно пропускам нещо...
Избягвай захар, хляб, картофи, ориз, житни култури.
Въглехидратите гледай да са предимно сутрин/след тренировка/но не след късния следобед.
Плодове (аз ги броя към въглехидратите), хапвай, гледай да не се оливаш много с тях.
Имай предвид, че мазнините имат повече калории от въглехидратите. Т.е. по-малко количесто мазнини може да имат по-голяма калорийна стойност от въглехидратите.
Аз, примерно като хапвам месце, вместо картофи или ориз слагам заквасена сметана и зеленчуци. Много ми харесва как се получава.
Преди няколко дни хапнах пуешко+заквасена сметана+тиквички и много ми хареса.
Разбира се, варианти много. Някои хора си хапват и сланина.
Зехтин към салатите също не е лоша идея. Маслините също са добри.
За сега това се сещам...
20.02.13
16:18
Много ти благодаря!
Сега доста повече се ориентирам и мерси за идеите.
П.С.
Да попитам нещо важно.
Чистото масло вредно ли е? Някой казват може да се използва ,но да не се прекалява?
Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 20.02.13 16:20.
За нищо, надявам се да съм била полезна.
Какво имаш предвид по “чисто масло”? Не се сещам какво точно искаш да кажеш, но ако “чисто” значи (домашно), непреработено и без добавени глупости - е добре.
Маргаринът е възможно най-лошият вариант.
Винаги купувай пълномаслено масло (както и останалите продукти). Продукти с надписи, “обезмаслено”, “леко”, “Light”, “0% Fat” и т.н. никак не са за предпочитане.
Ако продуктите са домашни е най-добре. Нооо, малко хора имат това предимство. :)
Дали е вредно... Всичко прекалено е вредно.
Митът за вредата на животинските продукти (мазно месо, масло, яйца и т.н.) се базира на стари изследвания.
Има много статии, теми и мнения по въпроса, ако си любопитен и ти се чете можеш да потърсиш.
20.02.13
22:38
Вече трети ден спазвам режима (надявам се да го спазвам добре) и се чувствам много по лек, щастлив и не един “МАЗЕН И ГУЗЕН” (както когато се наядем здравата и после съжеляваме).
Вообще не ми е трудно да го спазвам, даже ми е досат интересно и не гладувам (не ми се случва просто).
Тренирам доста, почивам си също и се надявам да има ефект.
След 2 седмици (живот и здраве) ще сложа 2 снимки от преди и тогава.
Също така да попитам нещо..Събота аз го взимам като “почиващ ден” (ям всичко) може ли така?
Един ден бърка ли нещо?
Чувствотото ти е по-скоро психогенно, а и си поставяй по-големи периоди за търсене на разлики и сравнения :) А от какво си почиваш в почиващия ден, като ти е леко и щастливо?