08.02.13
11:31
казано от Кико Сан на 08.02.13, 11:29:
Ивче, супер пост. Браво за резултатите! (clap)
П.С: котето е уникален сладур!
Котето тук е бебо. Тъкмо ми го бяха подарили. Снимката е от рождения ми ден, миналата година :) Тогава бях почнала вече диетата :)
Сиси :* благодаря ти мила и ти си страхотна :)
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 08.02.13 11:33.
Браво и от мен за постигнатите резултати. Ясно е че с труд и постоянство всичко се постига, но винаги ми е било интересно КАК стигате до изходното положение от първата снимка??? Това не става за месец-два без да се усети човек... (wasntme)
08.02.13
11:44
Еми, как може Марги от мързел предполагам. Пубертет също, застоял начин на живот, папкане на много боклуци. Никога не съм била слаба. Просто за 2 години съм качила доста. Дори не знам колко кг съм била. Обаче добре, че майка ми почна да ми се говори на какво съм заприличала та и аз видях себе си, като прасенце. Просто спрях да излизам, преди не се прибирах у дома, седях по цял ден пред компютъра преди това се застоявах само вечер на него, хапвах си всякакви вафли, снаксове, газирано... то малко по-малко се трупат нещата. Докато в един момент не си дадох сметка, че си вредя. Просто е ставало не 2 месеца, а 2 години буквално без да се усетя. В училище ни караха да тичаме по 10 минути, да правим по 100 коремни за да ни пише някаква оценка учителката и почна да ни разправя как едно пълно момиче не можело да направи и 10 коремни, за една година почнала да прави по 700. Мен това някак си ми се отрази, знам ли мотивираме. И 10 минути ги превърнах в 20 без проблеми, дори не се изморих. Знам ли, точно неусетно се стигна до там, че да съм свинче. Ся като гледам снимки и си се чудя на акъла как не съм се усетила по-рано.
08.02.13
11:48
Ивче, поздравления и от мен!
Маргарита, аз мисля че няма един отговор на този въпрос. И за добрата, и за лошата форма причините са много и различни за всеки. Лично за мен тийнейджърската възраст беше много тежък емоционален период, който доведе до хранително разстройство (с което надявам се да съм се сбогувала). Да питаш “Как стигна до тук?” пълно момиче и момиче с анорексия е еднакво неуместен въпрос (tmi)
Ей точно за това говоря - и не конкретно за теб, а по принцип.
2 годинни не минават неусетно за човек, който има съзнанние за себе си, за това как работи тялото му и как взаимодейства с околния свят. Не знам какви приоритети имате, ако здравето не е между тях, направо е жалко...и здравето не от гледна точка на възстановяването му, а като нещо, с което човек се ражда и му е дадено по подразбиране, и единствената му задача е да го поддържа...да не говорим, че всички процеси в човешкото тяло работят ЗА неговото възстановяване и самолечение. Не знам какво си причинявате че основната ви функция да се “счупи”...
Извинявай за спама, просто ме наведе на мисли...
08.02.13
11:58
Благодаря Радостче :* То и аз съм си се чудила как съм стигнала до там. Просто ежедневието ме е завлякло, никога не съм мислила и какво ям, защо го ям, как ми се отразява. Преди да напълнея исках много да спортувам особено волейбол, тогава в моя малък град имаше само баскетбол, а там никак не ми харесваше. Хората бяха кофти, всеки сам за себе си. Пробвах ама не ми допадна. Сега вече има след като откриха спортната зала, има разнообразие. Тогава за съжаление нищо нямаше. Пък на кой му се е занимавало, да прави упражнения вместо да се разкарвам с приятелите си “безценни”.
Има много причини да се стигне до “тук”, съгласна съм напълно с Радост! Важното е, обаче къде е сега!
08.02.13
12:04
Няма нищо Марги. Така е тогава здравето ми е било последния проблем. За съжаление, от тогава до сега това е на първо място. Истината е, че като се храниш лошо винаги си болнав. Тогава всяка зима, пролет,есен бях болна с температура разни други работи. Миналата година изкарах само 1 лека настинка основно хрема. Та много е важно как се храниш за да си здрав, не е само спорта ами и правилното хранене. Истината Марги е,че тогава грам не съм мислила за здравето си, което наистина е жалко,защото сега си давам сметка, че не е за подценяване както казваш това си е дар.
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 08.02.13 12:04.
Голямо браво и от мен! Продължавай напред все така мотивирана и постоянна. Няма нищо по-удовлетворяващо от постигането на поставените цели. :)
08.02.13
15:14
Браво Иве!Възхитена и вдъхновена съм,продължавай в същия дух. /hugs : )
Подкрепа и респект от мен.Ето това трябва да е твоята мотивация,това е твоята причина да продължиш,защото можеш и ще постигнеш много!Промяната може да е само положителна.
Уникално! Личи си колко усилия си положила. Радвам се, че не залиташ по крайности и не гледаш на спорта и диетата като временна мярка, с която да коригираш миналото, а като нескончаем процес на по-доброто съществуване.
(F)
08.02.13
16:30
Алекс благодаря ти мила :* Наистина трябва да ме мотивира ,още повече и дано да е така. Поне ако запецна, знам че ще има кой да ме подбутне. Ако не старото ми “аз” то поне някой верен другар (hug)
Анелия :) Наистина от началото се замислях за краткотрайни решения, но това не води до нищо хубаво. Не искам да се връщам назад като повечето мои познати. Просто реших, че за да ми бъде добре, не трябва да е само на момента, ами постоянно да го правя и да ми носи наслада най-вече. :) Краткотрайни решения, не ме задоволяват така да се каже. Трайна и положителна промяна :)
08.02.13
23:16
Ивче,и аз искам да те поздравя за това, което си постигнала! Ти си пример за това, че не можем да се оправдаваме със гени,липса на време и подобни. Имаш ли желание има и начин! Всичко е до воля.За жалост съм напоследък съм забелязала, че всеки 2ри е с наднормено тегло,всяко 2ро дете е пълничко и тъпче вафли,много малко хора се интересуват от здравето си.А ако не се грижим за себе си за кой тогава? :) Ти си достоен пример.Пожелавам ти още много успех за напред. (hug)
10.02.13
12:09
Благодаря Теди :* За жалост си много права. И ако искаш да помогнеш на някой, все ти се отвръща с някакво презрение. За това нека си седят дебели :D
10.02.13
12:27
казано от TeddyBear на 08.02.13, 23:16:
...всяко 2ро дете е пълничко и тъпче вафли...
Глупавите им майки ги тъпчат с вафли.
И да,Ивето е сериозна работа - ще ми се и аз да съм толкоз упорита :) (F)
10.02.13
17:04
Да не забравим и солетките,зрънчото и сухарчетата....
Благодаря Тодорова. Е,чак много упорита и аз си имам слаби моменти. :*
П,с няколко дни не съм писала нямам време да седна. Пък бях и на рожден ден, та си хапхах и тортичка, та може да не описвам храната,а само тренировките. Все пак гледах да има баланс. Да не са само въглени....
Браво, Иве! Ти си страхотен пример за подражание и мотивация (party)
Съзнанието за правилен начин на живот трябва да се възпитава и когато няма кой да го стори нещата могат да излязат от контрол. В един момент обаче личното желание си казва думата. Всеки уважаващ себе си индивид е отговорен за действията си.
Толкова прекрасен резултат. Надявам се си мнооого горда със себе си :D
Ивче, браво за волята, страхотна промяна (F)
казано от Т. Тодорова на 10.02.13, 12:27:
казано от TeddyBear на 08.02.13, 23:16:
...всяко 2ро дете е пълничко и тъпче вафли...
Глупавите им майки ги тъпчат с вафли.
Момичета, живот и здраве, като имате дете, ще видите, че е невъзможно да не купите вафла, ако не вие, то някоя баба. Всички деца гризат боклуци, магазините изобилстват, в училищата също, трябва да го държите само у вас, за да не гледа шарените опаковки. Няма как да обясниш на детето защо да не яде нещо, което му е вкусно, за съжаление.
13.02.13
11:53
Благодаря Ваня :) Благодаря Inchester :) !ак да съм прекалено горда със себе си, не просто си доказах, че човек стига да иска постига всичко :)
13.02.13
14:03
Абе,Ваня,аз разбирам,че няма как да не купиш съвсем,ама Деска е един светъл пример,който е успял да си възпита детето така,че то само да не ги търси.И дори да приемем,че това е въпрос на вкус,заложен в самото дете,има го и другият момент - ти хубаво ще му купиш вафла,кроасан,шоколад,торта,ама нормално ли е да го оставиш да затлъстее и да се радваш,че много се кефи да нагъва,да приемаш тоя апетит за отпадъци за нещо хубаво,за показател за здраве на детето ти? Това имах предвид под “глупави майки,които си тъпчат децата” (жалко,че са толкоз много), а не тези , които просто не ги лишават съвсем от сладко,тестено,някой друг пържен картоф и т.н. . :)
Аз съм такова “тъпкано” дете и сега нося последствията от това (да,споменавам го при всеки удобен случай,та да е ясно,подкрепено с жив пример,че наистина има последици в дългосрочен план от тия неша.)
Само че докато моите родители просто са се старали да не ме лишават, не са имали информацията,нито пък е било на дневен ред преди 25 години да се мисли кой знае колко за здравословен живот и изродени храни,то младите майки днес имат достъп до всичката информация на света и според мен (не желая да ангажирам никой друг с това си мнение),едно такова отглеждане на дете през 21ви век е престъпление и символ на тотално невежество.
*** На бабите още от сега съм им казала , че ако посмея да правят нещо с бъдещите ми деца против моята воля и преценка , просто няма да имат контакт с внуците си :D . Свекърва ми от сега купува книжки,енциклопедии и всякакви образователни и полезни неща :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.13 14:08.
13.02.13
14:25
Дорита, айде, роди .... Няма спасение, душа. Вярно е, моето не яде боклуци при мен /вярвам и при Ваня е така/, но това не значи, че не иска. Мойта госпойца е опитвала всякакви неща и бабите са главните виновници за това. Другите виновни са майките, с които понякога се срещаме навън. Отдавна ги отбягвам, но т’ва няма как да е вечно, щото рискувам детето ми да стане асоциално. Друг пример, в магазина всички сладки и шумящи боклуци са точно преди касата, на нивото на дете :D Сещаш се, че докато чакам да платя, обяснявам как няма да й купя тази вафла или този чипс. Говоря й кое е полезно и кое не /примерно, с Чук и Пук, в ябълката няма чудовища, а в шоколада има и развалят зъбите, затова трябва да ги мие/, но тя го запомня механично, още няма как да го разбере. Номера минава с “ще ти направя по-хубави, домашни” :D
Мнението беше редактирано от Deskameska на 13.02.13 14:30.
13.02.13
14:28
Тъй , де , аз не казвам друго :)
Казах , че е безумие зорлен да ги даваш,без ограничение и “едно на ум” .
Естествено,че няма как да не му дадеш изобщо - не е и редно да налагаш забрани,според мойте скромни виждания.
Спирам.Горното е мнението ми и ша си го браня :D
П.С. Изобщо не исках да кажа,че Ваня си храни децата с боклуци ! Ако нещо такова се е подразбрало - извинете,простете,нямах това предвид ! Ваня , :*
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.02.13 14:32.
13.02.13
16:02
Да ви кажа и тази седмица няма да успея да вписвам както трябва нещата. Влизам в крачка почнаха ми лекциите и докато намеря време да описвам и най-важното да измисля кога да се храня и с какво най-вече. Ще пропусна и тази седмица. Тренировките са на дневен ред разбира се. Просто няма да описвам храната в дневника. Другата седмица ще съм влязла в крак надявам се, да ми се получи. Малко ще имам разместване в програмата с тренировките, та ще ми е нужен съвет. Ама нека стигна до там и ще ви разкажа за какво става на въпрос. Храната малко куца пазя баланс разбира се ако едното ядене ми е повече Вх другото става повече П. Уж пазя баланс, пък другата седмица обмислям как ще ми е удобно да се храня, защото имам всеки ден някаква лекция, която все е на обяд. Много гадна програма е. Поне имам време да тренирам всеки ден ако не друго :)
Та става така програмата и малко объркано идва, дайте ми идея как да го разместя, че да не се получава така. Понеже спорта от училище ми е аеробика, се записах за да съм заедно с няколко приятелки в удобен за трите ни ден. Е и според лекциите разбира се.
Понеделник- почивен ден (цял ден съм на лекции)
Вторник-Ден А/Б (зависи от седмицата) Корем-крак
Сряда- (тук бях планирала да е аеробиката, обаче няма да се получи) Ден А
Четвъртък- Ден Б/А + аеробиката, която е час и половина Аеробика
Петък- Корем+крака Ден Б
Събота-Ден А/Б Йога
Неделя- Йога (в най-лошия случай почивка или някой пропуснат ден) Ден А
Та мисълта ми е как да направя за да не се струпват два силови един след друг. И единя ден да ми е само кардио. Другия вариянт е да започва седмицата с корем и крака. Кой вариант е по удачен. Да имам два почивни и ден с две тренировки, или да имам един почивен. Нещо не мога да преценя аз. Освен да пробвал като почне спорта една седмица така и едната по другия начин.
Момичета, наистина пазете си децата. Моя позната тъпче детето си постоянно с шоколад. Знаете ли какво става, идват ми на гости и носят кутия бонбони, докато си тръгнат от нас кутията е на половина празна. Малката си хапваше бонбонка след бонбонка и майка не направи нищо по въпроса. Дават купища пари, защото малката има проблем със зъбите, след време ще се чудят как и защо е напълняла толкова. Просто нищо не правят по въпроса което е най-жалкото. Имам и друг пример в моя блок живее лекар детски дъщеря му е 6 клас и тежи колко мен преди, а е по ниска от мен. 64кг е майка и бащата(лекар!!!) не предпиремат нищо. Момичето влиза в пубертета, при което не виждам как ще е здрава след няколко години. Просто грижете се не им създавайте вредни навици, от които ще искат да се отказват ама ще им бъде много трудно да го направят.
Ивче, последен спам за днес от мен (blush)
Тодорова, не съм взела нищо толкова лично, чай да ти върна цалуфката :* (inlove), ама исках да споделя само как ги виждам аз нещата. Говоря като латерна понякога за храната, особено на голямата, защото другия месец става на 11 и скоро ще започнат момчета, а от там дебела съм и така. Говорила съм и за диети, анорексии и т.н. Скоро ми каза, че съученичка ядяла в междучасието Активия, защото искала да отслабва :x Обаче още не може да ме разбере. Здравето и храната пък и е още по-далечно. Малката е по в час, тя налита на полезности. Ама и баща им като купи кола, примерно, и те си дават чашките. Много дразнители има.
Уффф, много е дълга темата... Ядосвам се също, че майка ми на времето ми е предала такава хранителна “култура”, че и до днес не мога да се отърва от нея.
14.02.13
01:26
казано от vania p на 13.02.13, 20:26:
Ивче, последен спам за днес от мен (blush)
Говоря като латерна понякога за храната, особено на голямата, защото другия месец става на 11 и скоро ще започнат момчета, а от там дебела съм и така. Говорила съм и за диети, анорексии и т.н. ....
Малката е по в час, тя налита на полезности. ....
Ядосвам се също, че майка ми на времето ми е предала такава хранителна “култура”, че и до днес не мога да се отърва от нея.
Ето затова нямах предвид майки като теб и оназ мушмула,дето ме подтиква да раждам :D (F)
Хай да оставим дневника на Ива на спокойствие , че да не изядем някой ритник ... пък и от възпитание .. :D
14.02.13
09:54
Момичета нямате проблеми за спама :) Изобщо не ми пречите :) Наистина положението е много лошо. Дано успеем да създадем и внедрим на децата си такава идея каквото на нас не са успели :) Защото е пълна трагедия :)
П.С :* хич не се притеснявайте мен ми е приятно да сте ми “гости” :D
19.02.13
09:13
Хайде най-накрая да попълня и аз.
18.02, понеделник
закуска зелена ябълка
обяд зелена салата 100гр, 1 кюфте( беше нещо като шницел ама не съвсем), пърленка
вечеря резънчета краставица, още от пърленката със сирене, и 1/2 картофено кюфте, 250мл соево мляко (за първи път пия такова чудо, не ми хареса особено, предполагам беше пълен боклук ама просто бях любопитна)
вода 1л не успях повече, 3в1, мляко с нес кафе
Тренировка почивка :)
Така малко да кажа бях решила да пробвам някаква форма на Warrior Diet, обаче в този ден се получи мисия невъзможна. 1-во още със ставането имах вълчи глад, през цялото време докато бях на лекции си бях гладна. Бях до 1 часа, след което имам почивка до 3 и пак отивам до 5-6-7 часа. Та ако почвам да се храня в 3 до 5 няма просто как да се случи това. Защото няма какво да се яде. Та замислих се да почна по рано и пак нещо не ми се получи. Днес ще пробвам поне има как да го направя. С понеделника ще измислим как да се справим за напред. Та може да не е точно войнската, ама ще е някакво ЦХ. За момента то ми е най-неангажиращо. Може да мислим и за друг вариант ама след време. Тази седмица ще опитам 1 вариант на тренировките малко по-горе съм го описала. С 2 почивки и 1 ден с 2 тренировки. Пък ще видя как ще ми дойде. Та равносметка на изминалите дни, спрях се от това редуване на НВД и РБД защото реших да се мерна с метъра и се бях върнала в изходна позиция, не знам и аз поради какви причини. Не че сега не съм сигурно още в тази позиция, ама ще се мерна преди тренировката. Пък и НВД много ме ангажира сега няма да имам толкова свободно време. Ей,го от другата седмица вече ме погват с текущ контрол, а аз не искам да си оставям днешната работа за утре както се вика. И като повечето ми колеги в последните 2 седмици от семестъра, да са ми се събрали последните 5 месеца. Просто няма как да ми се случи. Мисията е да се освобождавам от макс изпити, пък и най-вече се борим за висок успех. Което и дали ще имам или няма да го имам е без голямо значение, защото видях, че тук няма да науча кой знае колко повече от колкото до сега знам. Та 1-во загуба на време, 2-ро загуба на пари, 3-то загуба на мотивация...
Хайде от мен стига толкова хубав и усмихнат ден :)
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 19.02.13 09:14.
19.02.13
19:33
19.02 вторник, тренировъчен
9.00
1.зелена ябълка
2. капучино(без захар!)
Тренировка Ден А 30 минути
1. Клек бицепсово сгъване* 3х20 + плие* 3х30
2. Бицепсово сгъване** 3х10 + Пуш преса** 3х10+ кик бек** 3х10,
3. Бедрено сгъване с швейцарска топка 3х20+ глутесус мост с един крак на високо 3х20 (10 на всеки) + подаване на швейцарската топка 3х20
6,5кг**
15.00-17.00
1. омлет (2 яйца, извара), домат (не го изядох беше ужасен), 25гр сръбска сурова наденица
2.”шоколад” здравословен няколко лъжици доста тежко ми стана (хехе) снимка ви прилагам
3. кисело мляко 300гр
вода 1,5л, чай, капучино, мляко с нес (без захар!!!всяка една напитка)
Този вълшебен “шоколад” е от 1 авокадо (за първи път ям авокадо странен вкус), смлени бадеми(става и с други ядки), 1с.л мед, канела, какао 2 с.л. Всичко това се пасира. Ядките се мелят предварително. Аз си сложих и малко кафява захар, защото някак си не му допадна вкуса му и сладостта обиваше вкуса на авокадото. Оригиналната рецепта е от фитнес инструктор- сайта на Руми :)
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 19.02.13 19:39.
21.02.13
09:31
20.02, сряда, почивен
09.00
1.ябълка
2.кафе с мляко
Тренировка -
14.30-16.30
1.макарони с доматен сос и сирене
2.шепа бадеми
3.2фтх с шоколад от авокадо
вода 1л и малко, 2бр 3в1
Така, понеже след 16 часа си хапнах и някой други работи, ама като за 2 ден ще го приема като “нормално” и че влизам още в крак с модата, така да го нарека. Хапнах малко пуканки пред ТВ, слушайки кои иска да поеме тая държава... И 1-2 сладки. Днешния ден мислех, да почна по късно храненето, заради това че в 22 часа хапнах някоя сладка. Ама реших че не е голяма работа и да продължавам по-план. Защото днес и без това ми престои тежка тренировка аеробиката+силовата за деня. Та глад усещам сутринта към 9-10 часа и по обед към 12. Това ми направи впечатление. Друго което забелязах е че както ми се беше издуло коремчето от последните дни на здраво похапване така да се каже няма и следа от това чудо. Та може би ми действа добре това ЦХ. Ще видим в скоро време. Хайде прекрасен ден :) Затягам маратонките и отивам на аеробика :*
23.02.13
10:54
21.02, четвъртък тренировъчен
9.00
1.зелена ябълка
Тренировка
1 час йога (начинаещи може да се каже)
1.30- 2 часа във фитнес залата (за 1 път ходих на фитнес, та в общи линии не знам тренирах цяло тяло, крака, корем, гръб, ръце по 3х15 на всеки уред възможен ) + кардио 30 минути (10 тренражор, 10 пътечка бързо ходете (не посмях да бягам че за 1 път се качвам на такова чудо) 10 минтуи на колелото)
С моята приятелка се забавлявахме и времето мина доста бързо.
15.00-17.00 този път бях стриктна влизам в крачка
1.2фх със кашкавал и сръбска наденичка
2.2фпх с шоколад от авокадо
(пак бях в движение, 3 хапване нямаше)
вода 1,5л, кафета не помня колко и дали въобще съм пила тоя ден
Малко не ми допадна идеята за тоя фитнес ама много ми е добричка приятелката и да и правя компания. Успях поне да си направя тренировката за деня което беше Ден Б. Изобщо голяма работа.
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 23.02.13 11:16.
23.02.13
10:58
22.02, петък
9.00
- нямаше нищо за хапване
Тренировка пропуснах уморена се чувствах от вчерашната тренировка и реших да си почина, за да не стане беля
15.00-17.00 най-накрая нещо качествено за хранителния прозорец
1. 3 черпака боб чорба зрял,2фх
2. 2 варени яйца, сирене
3. спагети(60гр) с пилешка подправка, сирене
Сега съм си в Самоков, днес ще отворя прозореца по рано, че ще сме на семеен обяд :) Е до тук ми харесва. Чувствам глад към 10, 12 и после чак когато трябва да ям. След това не усещам глад, по принцип вечерях към 5-6 и след това не усещах глад, та проблема е до като стигна 3 часа за да хапна. Ама ще свикне организма :) Кг се нормализираха, мерих се във фитнес. Не мога да преценя дали ми харесва да ходя на фитнес, но определено тренировката ми държи влага. Ако ходя следващия път ще тренирам за определена част, не за цялото тяло :) Е приятен съботен ден :*
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 23.02.13 11:03.
23.02.13
18:17
23.02 събота, тренировъчен
13.00-17.00
1. супа от спанак и свинско месо, сирене и 2фх,морков суров (около 20гр)
2.домашен крем с мляко, 1фх “пържена” с яйце
3. 1 купичка пилешка супа(2 черпака около 200гр), 1фх, около 150- 200гр кисело мляко
вода1,5л мляко с кафе (2бр)
Едит
Тренировката
Ден А 30 минути
1. Клек бицепсово сгъване* 3х20 + плие* 3х30
2. Бицепсово сгъване** 3х10 + Пуш преса** 3х10+ кик бек** 3х10,
3. Бедрено сгъване с швейцарска топка 3х20+ глутесус мост с един крак на високо 3х20 (10 на всеки) + подаване на швейцарската топка 3х20
1 000 скока на въже(с високи колене) за 10 минути
Общо: 40 минути
Беше приятно раздвижване за мускулната ми треска (особено изразена на раменете ми :( ) Дойде ми прилив на енергия. От тоя ден във фитнеса ми е уморено и не ми достига и сън макар, да съм спала добре що годе( като пребита буквално). Моя си прави тату и това ми пречи на съня,може би. Не спи спокойно от там и аз не спя. Знаете как е... Ама вече положението е добро и ще се спи...
Едит
Тренировката, ще я допиша по-късно, като я направя. Май ще ми дойде малко тежко с тази храна, ама ще гледам да не се предавам, че много ще ми дойде мързела тия дни. Та когато мога ще имам сутринта, хапване на плод, когато не мога ще има повече часове фаст.
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 23.02.13 21:01.
23.02.13
18:29
Не е задължително сутрин да имаш плод... даже е по-добре без него. Аз бих яла плод, ако съм доста гладна и не мога да издържа до момента, в който трябва да ям. Когато започваш храневия прозорец е добре да бъде с плод или зеленчуци. А също и за тренировките, най-вероятно знаеш, но те трябва да са през фаст периода, а не след храненето (nod) Е, разбира се, във всяко нещо може и да има изключения.. ако днес не си успяла да тренираш по-рано, не е болка за умиране :)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 23.02.13 18:30.
23.02.13
19:33
Дам, Дани по принцип знам къде трябва да е, обаче не успях да се вмъкна. Иначе другите дни имам достатъчно време да е преди хранителния прозорец. Не ми харесват зеленчуците на този сезон за това предпочитам да ги пропускам ама не съм се замисляла, че мога да ги заменя и с плод. Благодаря за мнението :)
24.02.13
17:40
24.02,неделя
12.30-17.00 19,5 часа
1. купичка спанак с месо, сирене, 2фх
2. баница с тиква
3.2ф тъмен хляб с кашкавал
вода 1л със зор, мляко с кафе (2бр)
Цял ден пътувам, нямам време за тренировка както виждате и за нещо качествено да си хапна. Тоя хляб направо е страхотен домашно приготвен е тези дни така ми се услади, че прекалих с него. (все пак при мама е най-вкусно) Така да ви кажа, вече глад не усещам сутринта и на обяд, днес огладнях както си трябва към 15 часа след това усетих и към 16ч. и 17ч. Точно както си трябва. От понеделник до днес вече съм успешно преминала на новия хранителен режим според сигналите на тялото ми.
25.02.13
22:05
25.02 понеделник
12.30-15.00 19,5
1. зелена ябълка
2.3 варени яйца, сирене, маслини зелени 9бр средно големи, 1фх
3.баница с тиква (домашна)
вода 1л, мляко с нес 1бр
Това беше по отношения на храната. Движение не липсваше цял ден обикалям от корпус в корпус с тия лекции, дето трябва да ми поникнал крила за да стигна на време.
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 25.02.13 22:06.
27.02.13
09:34
26.02 вторник, тренировъчен
Тренировка 40 минути
Legs day
1. Split squat 3x20 sissy squat 3x20 pistol squat 3x10
2. Goblet squat 3x20 3D lunge way 3x20 Good morning 3x15
3. Dead Lift one leg 3x15 Бедрено сгъване 3х20
13.00-15.00 22ч
1. зелена ябълка
2.картофи, зелен фасул и свинско месо (печено на фурна),сирене, 5-6 маслини
3.баница с тиква
вода 1л 2бр. 3в1
Трябваше да изкарам поне до 17 часа, защото прецених че ми е малко храната, обаче като стана 17 часа изобщо нямах апетит, а може би трябваше да се насиля и да хапна поне няколко хапки,защото към 23 часа бях огладняла. (няма да си правя мизерии да се тъпка толкова късно, никога не съм го правила няма и да го направя). Днеска със ставането усетих глад, за сега пийнах едно кафе, пък дано изкарам до 13 часа за да почна прозореца и понеже съм до 15 на лекции ще го затворя в 17ч днес. Дано издържим ако не ще си взема една ябълка с мен за всеки случай :) Хубав ден :) сега се залавям с тренировката за днес (muscle) :D
27.02.13
16:17
27.02 сряда,тренировъчен
Тренировка Ден Б 45минути
1. Напади** 3×20 + лицева опора 3×10
2. Гребане с дъмбел* 3×20+ плие* 3×20
3. С дъмбели направо** 3×6 + настрани** 3×6 + настрани от седеш** 3×6+ плие* 3х20
4. Полукофичка с изпънати крака 3×15 + страничен планк ляво и дясно 30сек. Преден планк 2х60сек
12.30-17.00
1. зелена ябълка
2.картофи на фурна с месо, сирене, маслини малки 15-18бр,1/2фх
3. омлет от 3 яйца с плънка извара(най-накрая я свърших),малки зелени маслини 10-15бр, 1фх, малко резенче салам
Поздравче с една страхотна песен! (sun)
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 27.02.13 18:00.
28.02.13
13:08
28.02 четвъртък, тренировъчен
Тренировка
Аеробика 1час
12.00-17.00 19ч
1. супа от спанак и пиле, 1фх,сирене, 10-15 малки зелени маслини
2.банан със какао, канела, к.захар, сметана ( не успях да си го хапна цялото, ще го оставя на половинката)
3. спагети 60гр, сирене
вода 1 л, мляко с нес (2бр)
Гледах едно клипче на Зузка и тя разправяше, че било хубаво да ядем едно и също, само вечерята да ни е разнообразна.Та стана ми интересно, не че не съм имала периоди в които да ям едно и също. Но не съм обръщала внимание как се чувствам и дали е по различно когато хапвам по разнообразни храни(предполагам се отразява на количеството). Аеробиката не беше кои знае колко интересна днес. Това видео ми е най-гадно, което ни пуснаха ама голям избор нямах е щом пролях пот значи съм си давала зор да се справя. Вчера се загледах и на единия ми крак при малкото пръсче се издува една костичка, както на повечето излзиа при големия пръст на мен при малкия. Моя ми вика, че е от тесните обувки и като се замислих винаги си купувам един чифт по голями обувки е не винаги ама в повечето случай особено зимните обувки. Та много странно ми стана, нито ме е боляло нито нищо. От мама знам, че боли като излиза и изтръпва мястото понякога (тя има на ръката, но нейното е професионално) Правиха и едини процедури с едно апаратче наречено скенар (не скенер :D) и на едната ръка и се скри. Разправят ми че изчезвало след време, та се чудя какво да го правя. По принцип обожавам да ходя боса, а от както съм тук не мога да го правя защото е студено. Не знам как да го накарам да изчезне, дори не съм забелязала кога се е и появило.
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 28.02.13 20:38.
28.02.13
15:12
Между другото и аз имам проблем с една костичка,само че на безименния пръст на крака.Странното е,че и моите обувки не са тясни,в кубинките има доста място lol… и чудя се какво да предприема.
Иначе,хапни я тази сметана цялата!Страшно няма :}