Какви са симптомите на салмонелата?

LA

13.09.05
16:56

Нощес както си спях изведнъж се събудих и ми беше много гадно на стомаха,все едно съм препил с вода, и бълбукаше вътре!Така да се каже имам едно много рядко щастие!Сега ми е гадно,като че ли ми се повръща...Наща викат че е от “яйцата дето суна по цял ден”!Варя ги ,не ги ям сурови!Обаче май варенето не помага,т.е. едно яйце заразено ли е - термична обработка не помага?Кажете симптомите на салмонелата?Уплашил съм се лекинко!

13.09.05
17:11

[quote author=“largozol”]Нощес както си спях изведнъж се събудих и ми беше много гадно на стомаха,все едно съм препил с вода, и бълбукаше вътре!Така да се каже имам едно много рядко щастие!Сега ми е гадно,като че ли ми се повръща...Наща викат че е от “яйцата дето суна по цял ден”!Варя ги ,не ги ям сурови!Обаче май варенето не помага,т.е. едно яйце заразено ли е - термична обработка не помага?Кажете симптомите на салмонелата?Уплашил съм се лекинко!

Ми иди на лекар :) А за рядкото щастие - пий прахчета или Сулфагуанидин, но пак ти казвам да се консултираш със специалист. А от къде си сигурен, че яйцата имат салмонела? Доколкото знам, малко сол във водата, в която се варят и 10 минути преварка елиминират микроорганизмите. Споко, такова е просто времето, особено ако спиш гол на отворен прозорец и е хладно (и не си свикнал на това), на следващия ден рядкото щастие е почти неизбежно :) Съмнявам се да е различно от някаква лека настинка!

LA

13.09.05
17:20

ами не съм сигурен че са заразени яйцата,аз винаги ги преварявам(15мин)!Да май че спах гол тая нощ!Четох някви статии че точно това са симптомите на натравяне/салмонела.Пише че трябва да съм само на чай и сухари!!!Това не може да стане просто!

QK

13.09.05
20:18

понеже съм се разболявал от салмонела ето и симптомите,които испитах:
- до 10 часа след като си изпил яйцата(поне при мен)пих ги вечерта към 20 часа,към 6 се събудих и много яко ме тресеше(в началото на юни)повръщане много яко след като ме разтресе,адско разстройство,миришеше на яйца.
-изключотелна отпадналост
-изключителна темперетура - 40,7 градуса
-изключителен световъртеж
-изключително повръщане
-изключителна липса на апетит
-пребледняване
-силно главоболие
-до 8 пъти до тоалетната по голяма нужда,ако може така да се нарече на ден

Отивам на болницата,доктора ми казва,че това е някакъв вирус(странно щото мен такива работи не ме ловят,да не ме чуе дявола),но на следващия ден нещата се влошаваха и въобще не ми беше весело.
Пак на болницата,като изрично казвам за яйцата,че съм ги пил сурови.
Оттам в инфекциозно отделение - 7 дена.
Само споменавам,че ако сте стигнали до инфекциозното - системите значително ще ви подобрят състоянието,до 3 часа след изтичането на 5 банки с разтвор.Но за лечението ще са нужни поне 25 банки.Това е с цел да се прочисти кръвта от заразата.Салмонелата е заразна!Аз не успях да заразя околните,но ви казвам че е заразна.Ако почувствате тези симптоми,поне при мен се проявиха доста бързо,отивайте на болницата да ви промият стомаха,въпреки че незнам дали ще помогне,щото то заразата е вече в кръвта ви,но опитайте.Другото,което ще ви направят е да ви сложат на системи за 2-3 дена и сте готови.След болеста се свалят много кила,при мен не беше така,но са ми казвали лекарите в отделението,че съм единствения случай,в това звено,което съм свалил доста малко.Не се разрешава яденето на каквито и да било храни освен солети и бисквити(без захар и сол и подправки),вода се разрешава до 0.5 литра дневно.Минимум за 7 дена след разболяване с тая болест,се свалят 4 кила минимум,при мен не беше така,но ви казвам при 98% от случайте как е.Ако сте тренирали и яли яко,просто след тая болест се връщате назад минимум с 2-3 месеца,ако и зобате леле мале.Не искам да ви плаша просто работата не е на шега и аз си счупих главата с тая болест,не повтаряйте грешката на изпатилия.От варени яйца няма да се притиснявате.И още нещо,заразеното яйце или яйца(пиех по 5) не се различаваха по нищо от останалите.

13.09.05
20:22

Аз съм се тровил от яйца и ти гарантирам че ще разбереш много бързо до 5-6 часа -повръщаш нонстоп и ти е супер зле.

LA

13.09.05
23:31

qk_bik а знаеш ли дали има опастност като яйцата са варени?

Чудна работа колко съм глупав... :P qk_bik не видях какво си казал най-отдолу :((

Днеска още съм жив,добре съм,явно не е салмонела!(да не викам гЯвала) :P

15.09.05
17:19

не знам,но в нас ги прекара маика ми,баща ми и брат ми и преди тва и мен,но яица не сме яли явно е някакъв вирус щото и други хора се оплакват

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1