13.09.05
16:56
Нощес както си спях изведнъж се събудих и ми беше много гадно на стомаха,все едно съм препил с вода, и бълбукаше вътре!Така да се каже имам едно много рядко щастие!Сега ми е гадно,като че ли ми се повръща...Наща викат че е от “яйцата дето суна по цял ден”!Варя ги ,не ги ям сурови!Обаче май варенето не помага,т.е. едно яйце заразено ли е - термична обработка не помага?Кажете симптомите на салмонелата?Уплашил съм се лекинко!
Ми иди на лекар :) А за рядкото щастие - пий прахчета или Сулфагуанидин, но пак ти казвам да се консултираш със специалист. А от къде си сигурен, че яйцата имат салмонела? Доколкото знам, малко сол във водата, в която се варят и 10 минути преварка елиминират микроорганизмите. Споко, такова е просто времето, особено ако спиш гол на отворен прозорец и е хладно (и не си свикнал на това), на следващия ден рядкото щастие е почти неизбежно :) Съмнявам се да е различно от някаква лека настинка!
13.09.05
17:20
ами не съм сигурен че са заразени яйцата,аз винаги ги преварявам(15мин)!Да май че спах гол тая нощ!Четох някви статии че точно това са симптомите на натравяне/салмонела.Пише че трябва да съм само на чай и сухари!!!Това не може да стане просто!
13.09.05
20:18
понеже съм се разболявал от салмонела ето и симптомите,които испитах:
- до 10 часа след като си изпил яйцата(поне при мен)пих ги вечерта към 20 часа,към 6 се събудих и много яко ме тресеше(в началото на юни)повръщане много яко след като ме разтресе,адско разстройство,миришеше на яйца.
-изключотелна отпадналост
-изключителна темперетура - 40,7 градуса
-изключителен световъртеж
-изключително повръщане
-изключителна липса на апетит
-пребледняване
-силно главоболие
-до 8 пъти до тоалетната по голяма нужда,ако може така да се нарече на ден
Отивам на болницата,доктора ми казва,че това е някакъв вирус(странно щото мен такива работи не ме ловят,да не ме чуе дявола),но на следващия ден нещата се влошаваха и въобще не ми беше весело.
Пак на болницата,като изрично казвам за яйцата,че съм ги пил сурови.
Оттам в инфекциозно отделение - 7 дена.
Само споменавам,че ако сте стигнали до инфекциозното - системите значително ще ви подобрят състоянието,до 3 часа след изтичането на 5 банки с разтвор.Но за лечението ще са нужни поне 25 банки.Това е с цел да се прочисти кръвта от заразата.Салмонелата е заразна!Аз не успях да заразя околните,но ви казвам че е заразна.Ако почувствате тези симптоми,поне при мен се проявиха доста бързо,отивайте на болницата да ви промият стомаха,въпреки че незнам дали ще помогне,щото то заразата е вече в кръвта ви,но опитайте.Другото,което ще ви направят е да ви сложат на системи за 2-3 дена и сте готови.След болеста се свалят много кила,при мен не беше така,но са ми казвали лекарите в отделението,че съм единствения случай,в това звено,което съм свалил доста малко.Не се разрешава яденето на каквито и да било храни освен солети и бисквити(без захар и сол и подправки),вода се разрешава до 0.5 литра дневно.Минимум за 7 дена след разболяване с тая болест,се свалят 4 кила минимум,при мен не беше така,но ви казвам при 98% от случайте как е.Ако сте тренирали и яли яко,просто след тая болест се връщате назад минимум с 2-3 месеца,ако и зобате леле мале.Не искам да ви плаша просто работата не е на шега и аз си счупих главата с тая болест,не повтаряйте грешката на изпатилия.От варени яйца няма да се притиснявате.И още нещо,заразеното яйце или яйца(пиех по 5) не се различаваха по нищо от останалите.
Аз съм се тровил от яйца и ти гарантирам че ще разбереш много бързо до 5-6 часа -повръщаш нонстоп и ти е супер зле.
13.09.05
23:31
qk_bik а знаеш ли дали има опастност като яйцата са варени?
Чудна работа колко съм глупав... :P qk_bik не видях какво си казал най-отдолу :((
Днеска още съм жив,добре съм,явно не е салмонела!(да не викам гЯвала) :P