Пак дъвки и ЦХ

21.02.13
21:11

Та така - какво мислите дъвченето на дъвка през времето на “гладуване” възможно ли е да прекъсне фастинга? Става въпрос за обикновена дъвка орбит (която се води sugarfree Сиреч без захар), но всъщност на пакетчето пише ,че в 100гр се съдържат солидно количество калории и въглехидрати. Изразете мнение свободно :)

21.02.13
21:12

няма проблем аз си дъвча чат пат пък и пакетчето е 14 грама :Д

21.02.13
21:27

Ем и аз съм се замислял, но по-скоро не бих дъвкал. Така мисля, защото рпедполагам, че от дъвченето започва да се отделят сокове иии един вид тялото се готви да поема храна, а това един вид обърква съвсем малко ритмите....ама това може и да е преувеличено, не съм чел по въпроса...

21.02.13
21:45

Край!

21.02.13
21:56

Като видях заглавието на темата си помислих, че е новото заглавие на дневника на онази девойка с “Аеробиката и мандарините” :D

Да си оправиш вкуса в устата - става. Ама как ще излъжеш глада с една дъвка?

22.02.13
07:08

казано от gotcha на 21.02.13, 21:45:

Край!

Не - сега започвам :D

казано от Петър на 21.02.13, 21:56:

Като видях заглавието на темата си помислих, че е новото заглавие на дневника на онази девойка с “Аеробиката и мандарините” :D

даже по-зле :D

казано от Николай Калчев на 22.02.13, 01:20:

Да си оправиш вкуса в устата - става. Ама как ще излъжеш глада с една дъвка?

Мисълта ми е не да излъжа глада , а да оправя вкуса в устата си без да предизвикам инсулинова секреция.

22.02.13
07:23

Аз си дъвча, но не прекалявай. До колкото знам не е хубаво с една дъвка да си повече от 15-20мин. По-едно време прекалявах, не знам защо, просто ей така... и като видях аспартам на някои от дъвките (tmi) , доста дълго време не си взимах дъвки :D

22.02.13
10:07

Следните дъвки са богати на Аспартам (небезизвестния изкуствен подсладител източник на фенилаланин, който не е чак толкова трудно да бойкотираме, а и ако тялото ти иска сладичко, няма как да го излъжеш с изк. подсладител) и сорбитол (който се класифицира мисля, като алкохолен захар с нулева усвоимост, затова и пише, че ако дъвчеш по 1 пакетче ще се посереш).
Ето защо според мен подобни дъвки нямат приложение при човек, който се старае да живее здравословно. Може би, ако сте пор, като мен е хубаво да имате по една в джоба преди да целунете гаджето и толкова !
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 22.02.13 10:08.

22.02.13
22:23

Лично аз не одобрявам.95% от дъвките са с аспартам.Не знам дали не са измислили и такива със сукралоза ха-ха :D Има едни много добри Ксилитол,който го водят най-доброто зло,но...Имаше на времето едни дъвки байрям,те бяха без никакъв вкус.И са хубави :)

23.02.13
10:12

Аз ям дъвки без захар по цял ден...нямам проблеми по повод ЦХ, но определено аспартама е проблем - какво да се прави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1