Предложете протеин

Прескочи до:

21.02.13
19:39

Здравей, може ли да ми предложите евтин протеин, но да е качествен дайте своите идеи като цена и качество. Не искам да говоря за цени и до какви разполагам, но искам да ми предложите такъв който да е качествен, да стигне поне за месец и да е на добра цена ! Благодаря на тези които ще ми помогнат.

П.П Ако не искате да помагате моля не спамете ! :)

АЧ

21.02.13
20:36

На добра цена г/д колко пари ?

21.02.13
20:47

казано от М. Н. на 21.02.13, 19:39:

Не искам да говоря за цени и до какви разполагам)

Може да ми кажеш и някой за 300лв., но да е примерно 5/6кг. Килото да върви от порядъка от 30 до 50 лв.

П.П Аспартама в протеините унищожава ли мускулите ?

21.02.13
21:06

Не, друг е проблемът с аспартама, прочети из форума има писано много.
На Syntrax Whey Shake (5 либри - 79 лв.) спрямо цена/качество е много добър избор, само нивата на холестерол са малко високи, на тази цена +/- малко са и Muscletech Whey Premium+ (5 либри - 79 лв.) и протеина на MEX (5 либри - 79 лв.).
Друг, малко по скъп вариант, е PhD Pharma Whey HT (10 либри - 166 лв.), който е много добър протеин.

21.02.13
21:11

казано от Стоян a.k.a Burner на 21.02.13, 21:06:

Не, друг е проблемът с аспартама, прочети из форума има писано много.
На Syntrax Whey Shake (5 либри - 79 лв.) спрямо цена/качество е много добър избор, само нивата на холестерол са малко високи, на тази цена +/- малко са и Muscletech Whey Premium+ (5 либри - 79 лв.) и протеина на MEX (5 либри - 79 лв.).
Друг, малко по скъп вариант, е PhD Pharma Whey HT (10 либри - 166 лв.), който е много добър протеин.

Прочетох до какво води аспартама, но някой ми беше казвал, че унищожава мускула и искам да разбера дали това е вярно иначе на такива за причиняване на тумор и други такива не ме интересуват. :D

21.02.13
21:19

Не, не води до унищожаване на мускулите. Не причинява и тумори, така казано звучи много страшно, а допринася за появата на гинекомастия - увеличаване размера на жлезите, намиращи се под/зад зърната, като се има предвид, че на един ектоморф това трудно може да се случи само от аспатама.

21.02.13
21:20

1. Syntrax Whey Shake или  VPX Sports - Syngex

Това са моите абсолютни фаворити в съотношение цена / качество ;)

21.02.13
21:25

Уточни, дали ти трябва матрица или суроватка.

21.02.13
21:27

И матрици и суроватки давайте ! :)

21.02.13
21:28

1. Bulk powders Protein - можеш да избираш м/у концентрат и изолат
2. Syntrax Matrix 5.0 или Syntrax Shake

Тема за първия протеин:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51973

21.02.13
21:51

1. Syntrax Whey Shake или  VPX Sports - Syngex

Това са моите абсолютни фаворити в съотношение цена / качество

И аз съм на същото мнение !!! :):):)

Мнението беше редактирано от Georgi Dobrev на 21.02.13 21:52.

21.02.13
22:02

казано от Стоян a.k.a Burner на 21.02.13, 21:06:

само нивата на холестерол са малко високи,

Сега ний непросветените искаме да знаем, какво от това, дори и да са много по-високи, защо това да е минус?

21.02.13
22:08

Един глас и от мене за Syntrax Whey Shake 5lb.

21.02.13
22:16

AMIX Anabolic Masster
този пих за последно

казано от Valdis на 21.02.13, 22:02:

?

Има хора които имат проблем с холестерола, такива които имат проблем с теглото, това са главно тези хора, а протеинът може да бъде използван в изграждането на режим за такива хора, така че това определено има значение.

22.02.13
00:09

Искаш да кажеш, че знаеш за някаква пряка зависимост между диетичния холестерол и холестерола в кръвта, за която аз не предполатам? Обоснови се, моля!

Като приемаш протеин или каквато и да е храна богата на холестерол и нивото му в кръвта се покачва, по проста и логично свързана връзка не мога да ти намеря.

“Диетичният холестерол постъпва в организма чрез приема на месо, пилешки продукти, риба и морска храна, яйца и млечни продукти.

Възможно е някои хора да приемат храни, богати на холестерол и все пак да имат ниско ниво на кръвния холестерол и обратното, някои хора приемат храни с ниско съдържание на холестерол и в същото време имат високи нива на кръвен холестерол.

Нивото на кръвния холестерол може да бъде завишено чрез прием на диетичен холестерол, наситени мазнини и трансмастни киселини.”

Източник:  @BB-Team

Мисля си, че се бъркаш с наситени и не наситени мазнини, като първите имат отрицателен, а вторите положителен ефект върху нивата на холестерола в кръвта.

ПП.
  Не съди по малкото ми мнения и скорошната ми регистрация, мога да обоснова всяко 1 свое мнение, защото, ако не знам нещо няма да подведа хората като пиша тук.
За човек прекарал по-голямата част от живота си по залите смея да твърдя, че съм запознат с материята поне малко.

Мнението беше редактирано от Стоян a.k.a Burner на 22.02.13 01:03.

22.02.13
01:55

казано от Стоян a.k.a Burner на 22.02.13, 00:47:

Мисля си, че се бъркаш с наситени и не наситени мазнини, като първите имат отрицателен, а вторите положителен ефект върху нивата на холестерола в кръвта.

А аз си мисля, че твърде много мислиш. ;) А какво аз мисля, за теб най-вероятно е твърде непонятно, така че не се опитвай да анализираш.

Не съди по малкото ми мнения и скорошната ми регистрация, мога да обоснова всяко 1 свое мнение, защото, ако не знам нещо няма да подведа хората като пиша тук.
За човек прекарал по-голямата част от живота си по залите смея да твърдя, че съм запознат с материята поне малко.

След като цитираш ББ-Тийм като източник, би следвало да си прочел и това или просто избра първия резултат от търсачката? Мога да те залея с купища информация и изследвания, но Ради като цяло е синтезирал информацията достатъчно добре в кратката си статия. Зависимост има, да, но е пренебрежимо малка. Количествата холестерол в протеиновите пудри са в нищожни количества, а протеините, в които холестерола е премахнат, залагат на това като рекламен трик,без от същото да има някакви реални ползи. И не, не съдя по постовете и регистрацията ти. ;) По-скоро съдя по това:

на 23 години, Ветеран от GoHard.org

Но това е съвсем друга тема за разговор.

Мнението беше редактирано от Valdis на 22.02.13 01:58.

Не бойте се от холесетерола в протеиновите пудри - това са смешни милиграми, в сравнение с холестерола който приемаме с нормалната, качествена храна. И нула грама да приемаш холестерол с храната, тялото ще си синтезира, защото без него не могат да се синтезират хормони.
За “марковите” протеини - не си мислете че като са от САЩ може да им вярвате безусловно.
Аз търгувам и произвеждам хранителни добавки. Миналата година научих от един колега за нов начин за измама с протеините. Ставаше въпрос за изискванията в ЕС към добавките и в тази връзка - резултатите от тестовете на най-популярните протеини от САЩ. Тестове не в ХЕИ за 60 лева (количество протеин, мазнини, въглехидрати), а течна хроматография - там няма скрито-покрито, всяка една съставка се вижда. И така, освен най-стария номер с по-малко протеин от декларирания на етикета, братята американци са се изхитрили да разреждат протеина с Л-глицин.
Глицинът е евтина аминокиселина, без никаква стойност за мускулния растеж. 5 пъти по-евтина от протеина. Без специфичен мирис или вкус, лесно разтворим във вода. Така суроватъчният протеин става богат не на ВСАА, а на глицин. И понеже глицинът е аминокиселина, любимият ни тест в ХЕИ за белтъчно съдържание ще го отчете като протеин. Гениално.
Сега взевете една кутия SYNGEX и прочетете състава:
Other Ingredients:
Proprietary Bioactive Protein Matrix (Whey Protein Concentrate, Taurine, Glycine, Whey Protein Isolate), ...

Все още ли сте убедени, че това е добър протеин?
И пак добре, че VPX са го написали на етикета. А колко други производители са “пропуснали” да обявят този “подобрител”?

Вчера правих поръчка за внос на щатски продукти. Забелязах, че новия MYOFUSION на GASPARI е по-скъп с няколко евра и не е 5 либри, а е 4!!!
Цените на всички суровини за добавки вървят яко на горе (протеини, креатини, аминокиселини, карнитин и т.н.) заради огромния ръст на продажби на добавки в целия свят (без България - не се шегувам, много сме зле). А свободен суроватъчен протеин НЯМА в целия свят. Може да поръчаш за след 2-3 месеца, но не по-малко от 1 камион (18 000 кг), цената не се коментира изобщо.
Та в този ред на мисли очаквайте и другите марки да повишат още цените (винаги може още) и да намалят грамажа. Спомняте ли си, че преди доста години киселото мляко беше само по 500 грама, а сега си е по 400 грама навсякъде?

казано от Valdis на 22.02.13, 01:55:

Значи стигаме до краен извод, че значение от холестерола има, било то и в малки дози, но в Шейка съдържанието за протеинова пудра си е доста високо. Ти пак се абсрахираш от въпроса, че за някои хора холестерола има значение и дори не ядът нито 1 жълтък.
Веднага ти давам пример с мой приятел изкарал хепатит Б, тъй като се възстанови и искаше да тренира, а трябваше да яде само моркови и разни такива, той започна да приема хидро уей и чисти БЦАА, ето за такива хора съдържанието na холестерол и степента на обработка на протеина има значение. Да не говорим, че в Шейка вече не е само Промина протеин, а има и глутенов протеин, на който количеството в плика не ми е известно.
Не не съм дал 1-вия резултат, който намерих, дадох ББ-Тийм, защото пишем тук и предполагам си ги изчел тези статии.
А за GoHard.org, ами един форум в който писаха доста състезатели и начетени хора, някои от които са и тук - emzo , head_hunter, Yoda, само за тях се сещам в момента, и ако беше продължил да съществува изобщо нямаше да се регистрирам тук.

Мнението беше редактирано от Стоян a.k.a Burner на 22.02.13 10:26.

22.02.13
10:35

Хепатита е нещо, което променя живота на човек изцяло, поне като хранителни навици, но тук става въпрос за това какво влияние има холестерола върху средностатистическия човек без сериозни заболявания. А колко неизвестни, неописани на етикета неща има в повечето суплементи, бедна ти е фантазията.

ПП Head hunter вече не е член на този форум ;) И незнам, кой е писал преди във Gohard, но когато се регистрирах преди две години от любопитство, останах потресен от невежеството и съветите на определени потребители.

Пак повтарям, че има хора за който е важно това съдържание, заради това съм го посочил, иначе и аз го определям като добър протеин за парите си и съм го посочил като вариант поради тази причина.
В GoHard писаха и доста хора, както казваш “невежи” , но имаше хора които знаеха какво говорят, някои чели повече литература, други имали много практически познания. А за моята фантазия... далеч съм от мисълта, че знам всичко или цялото съдържание на някои добавки, както е написал колегата по горе - Николай Калчев, има си трикове и чалъми които, Ние потребителите трудно стигаме до тях.

Мнението беше редактирано от Стоян a.k.a Burner на 22.02.13 10:50.

22.02.13
13:55

Николай Калчев може ли да споделите къде и как може да се направи въпросната “течна хроматография” ?
Пазара за хранителни добавки расте с огромни темпове и генерира милиарди оборот. Отностно за пазара в БГ не съм съгласен с вас, има няколко вериги магазини, които правят доста големи обороти и отварят нови магазини. Разбира се има и такива, които стоят на едно място и такива пред фалит.
Отностно цените също не съм съгласен с вас по мои наблюдения не са мръднали за последните 15-16 месеца на доста от продуктите (наблюдавани от мен в американски сайтове), вече отделен е въпроса за големите надценки на родния пазар :(

Адвокате, днес получих новите цени  на Оптимум - Whey Gold 5 Lb e с 4 лева нагоре (доставната цена!). Честито.
Няма грешка, има недостиг на суровини и естествено - цените вървят нагоре в световен мащаб.
Темата за цените на добавките в Бг ми е любимата. Има един-двама-трима големи вносители на добавки в Бг, които къртят с цени. Те зареждат ВСИЧКИ зали, магазини и магазинчета, сайтове и сайтчета.
Цените им са по-добри от цените на най-големите вносители за ЕС от САЩ !!! Нали не мислиш, че в България може да се генерира оборот съизмерим с оборотите на германия/франция/холандия /англия?
Тези цени могат да се случат само в страната на неограничените възможности България. Яко контрабанда и пране на пари. За фактури - не питай, само в краен случай. Само “икономията” от ддс е 20%!!! Такава допълнителна отстъпка на едро никой ПРОИЗВОДИТЕЛ не може да ти даде, дори да поръчваш кораби с протеини.
Те така имаме магазини в моловете, с нечувано ниски цени, въпреки солените наеми на търговските площи, и т.н.
А за цените на дребно - всеки търговец стиска кълки до последно, иначе пада в канала, няма лоялни клиенти - всички бягат при по-ниските цени.

Американските сайтове не ги гледай - все едно да се интересуваш от цените на бензина в Кувейт - там е без пари.

Течна хроматография ми направиха на екстракт от йохимбин. Работата стана през колега от Стара Загора, който познава хората от лабораторията някакъв институт в София, той ми прати и резултатите. Удоволствието струва около 100-200 лева, но е напълно неофициално, не получаваш официален документ от акредитирата лаборатория, а просто разпечатани резултати. Плаща се в брой ;)))

Ако  искаш мога да попитам за точното име на института.

22.02.13
18:21

Тези анализи в този институт сигурни ли са или дали ще има двоен стандарт за познати хора реален анализ, а за други едно към гьотере. Просто няма как да имаш доверие на никой в тази страна. Ако знаеш и други лаборатории, които да правят такъв подробен и точен анализ може да ги споменеш, че ме интересува !

Не виждам какъв интерес биха могли да имат да манипулират резултатите. Лошото е, че няма как да ги провериш на друго място.
Аз съм имал такива различни резултати при протеинови проби - от Центъра по Метрология и от ХЕИ. И от двете лаборатории казват - “Ами по методологията това се получава.” и така и не разбрах какви са истинските стойности.

22.02.13
19:17

На първо четене, този метод - “течната хроматография” май е най добрият от всички, по късно ще отделя време да се запозная по подробно. Свързах се един от големите вносители на такава апаратура за лаборатории и ще чакам да ми отговорят и в кои лаборатории разполагат с този уред. Има и вариант тук при нас в Биовет АД да разполагат с такъв уред, които имат голяма лаборатория, аз пък имам познати там и ще е добре ако го имат. Много хора съм забелязал, че доста се увличат по марки и са готови да дадат много пари за най скъпият протеин, защото той сега е на мода и най много тази или онази марка се споменава, но съм абсолютно убеден, че в този бизнес в който маркетинга влиза с голям процент при ценообразуването, че не най скъпото задължително ще е най качественото.

22.02.13
19:20

@Адвоката - Прегледай тази тема. Преди няколко години, трудно, но събрахме пари и направихме анализ на протеин от складовете на ПИККО. Ето резултатите - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41217. Цъкни и си изтегли файловете. Ако ти допада начинът, по който са представени и метода, по който са добите, мога да те свържа с лабораторията.

22.02.13
19:59

Аз вчера я четох тази тема и не ми харесва, че не е пълен анализа с две думи, това не е точен анализ за мен, щом не могат да изкарат всички аминокиселини, ако може само да кажеш по какъв точно метод е това изследване и с какъв апарат щеше да е доста ценна информация, за да сравним.

22.02.13
20:34

Николай Калчев за контрабандата,прането и ддс-то сте абсолютно прав, но това не ги прави продуктите некачествени (ако имаш и това на впредвид). Цените не мисля, че са ниски или са станали по-ниски от преди годините когато примерно въпросния Голд стандарт 2.2кг е вървял по 150-160 което е прекалено. Мога да гледам и съпоставям цените спрямо САЩ защото мога и да ги поръчам и да ми ги доставят до БГ само с няколко клика на мишката, докато бензин от Кувейт няма как да си поръчам ;) Също така си пазя всичките фактури на добавки, които съм поръчал от САЩ и мога да ти ги пратя и да погледнеш цените, че въобще не са мръднали.

Отностно течната хроматография бих се включил със средства, както и други членове на форума имащи интерес и да направим няколко проби. Предлагам при интерес да си направим една друга тема и там да коментираме тези неща, коментарите ще объркат/побъркат хората питащи за протеин и неговия прием :D

Стоянчо благодаря !

22.02.13
21:58

А какво ще кажете за “Syntrax Essence” ?

22.02.13
22:25

Определено Syngex на VPX.Ако не може и MEX American standard.Разликата е 10 лева.

23.02.13
11:13

казано от М. Н. на 23.02.13, 11:03:

казано от М. Н. на 22.02.13, 21:58:

А какво ще кажете за “Syntrax Essence” ?

Може ли да ми дадете отговор ?

Малък скъп протеин със слаб аминопрофил на марка, която беше замесена в голям скандал с неправилно посочено белтъчно съдържание! Хубаво е ,че са изолати, ама струва ли си ? Съмнявам се!

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 23.02.13 11:13.

EP

23.02.13
11:29

казано от Trickster на 22.02.13, 22:25:

Определено Syngex на VPX.Ако не може и MEX American standard.Разликата е 10 лева.

Ако прочетеш по-горе ще видиш, че Глицинът е кофти пълнител.

23.02.13
19:03

Здраейте,
Аз също се чудя за протеин в момента.Чета че има доста добри отзиви за синтракс шейк-суроватачния протеин . Така и така се обсъждат съставките,за него какви отзиви имате . Честно казано единственото нещо,което ме спира за сега е цената . 2 кг за 85 лв и ти без моите отстъпки,които ползвам ми се вижда евтино за него ..

23.02.13
21:20

Ето по тема: Евтин протеин, но дали е качествен ?!
Наскоро четох по разни форуми включително и тук за две български марки “PowerFood” и “Explode”. За мое учудване отзивите бяха положителни. Вашето мнение какво е ?

23.02.13
21:36

казано от М. Н. на 23.02.13, 21:20:

Наскоро четох по разни форуми включително и тук за две български марки “PowerFood” и “Explode”. За мое учудване отзивите бяха положителни. Вашето мнение какво е ?

Написани са достатъчно мнения вече, неможе за всичките 13435535 вида протеини да искате мнение и като ви се даде накрая да си вземете това което не е препоръчано.

23.02.13
22:00

казано от AgBOKATA на 23.02.13, 21:36:

казано от М. Н. на 23.02.13, 21:20:

Написани са достатъчно мнения вече, неможе за всичките 13435535 вида протеини да искате мнение и като ви се даде накрая да си вземете това което не е препоръчано.

Темата е за всички протеини чиче, не те карам да пишеш! :)

Noctis Caelum

23.02.13
22:16

В сътношението цена/качество, Syntrax Whey Shake и може би Pure Nutrition 100% Pure Whey.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 23.02.13 22:17.

23.02.13
22:40

Стига с това цена качество,искам някой да даде мнение за съставките му и самото качество . Pure Nutrition никога няма да си купя !

23.02.13
22:43

казано от Ivan Oreshkov на 23.02.13, 22:40:

Стига с това цена качество,искам някой да даде мнение за съставките му и самото качество . Pure Nutrition никога няма да си купя !

Защо няма да си купиш  Pure Nutrition ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1