Програма за напреднали

Понеделник

Лег 5х5 (еднаква тежест)
Кофички 5х5 (еднаква тежест)
Пек дек 8х8 (еднаква тежест)
Раменни преси с дъмбели 8х8 (еднаква тежест)
Вдигане на прав лост пред гърди от стоеж 5х5 (еднаква тежест)

Сряда

Набиране 5х5 (еднаква тежест)
Гребане 5х5 (еднаква тежест)
Придърпване на вертикален скрипец със среден хват до гърдите 8х8 (еднаква тежест)
Клек 5х5 (еднаква тежест)
Лег преса 5х5 (еднаква тежест)

Петък

Горен лег 5х5 (еднаква тежест)
Повдигане на дъмбели от наклонена лежанка - 8х8 (еднаква тежест)
Кик бек с дъмбел 8х8 (еднаква тежест)
Скотова пейка тесен хват за бицепс 8х8 (еднаква тежест)
придърпване на щанга нагоре с трапец от стоеж 8х8 (еднаква тежест)

Вторник и Четвъртък Кардио 30-40 мин и коремна преса

Събота и Неделя почивни дни

22.02.13
10:09

ми ...
1. каква е целта
2. в понеделник - огромен обем - 28серии
3. в сряда - нито за гръб, нито за крака - недостатъчна тренировка за напреднал
4. в петък - претупване на ръцете и трапеца
дефинирай напреднал ;) според мен не става тази тренировка ... поне аз не бих тренирал така, освен ако просто не подържам някакво достигнато ниво ... но дори и да подържах, не бих я структурирал по този начин

Целта е сила и маса за напреднали искам да кажа че програмата е тежка а за огромния брой серий не се притеснявам тези 3 упражнения за гръб и 2 за ръце за мен са напълно достатъчни а ръцете ми са достатъчно издръжливи в тази програма подбрах упражнения които ги усещам най добре : )

Carbohydrate

22.02.13
13:50

Все пак трябва да има компромиси между сила и маса. От такава тренировка, лично аз ще вляза в гроба)))
Масата, айде , добре, но сила комплексна е малко вероятно. И комплексна, значи посредственна...Средно ниво, ако те устройва, няма проблем тогава..

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.02.13 13:51.

може би вместо 8 х 8 да го сменя на 4 х 8 както си е нормалното а 5 х 5 да си останат

Carbohydrate

23.02.13
18:22

Тази програма е много тежка и не правилна, според мен. Целта на 5*5 преди всичко е сила. Масата е второстепенен хубав ефект. Програмата 5*5 подразбира работа на близо 80% от ПМ. Това е доста напрягащо и енергозатранто. При такава програма се избират най-много 3 упражнения, които ще се правят 5*5, а другите са с по-ниска интензивност и са само спомагателни упр. Тази програма във вариант, който написах, се прави не повече от 4,5 седмици, защото няма начин да се възстановиш, освен ако не взимаш АС( анаболни стероиди)
Лег, кофички и раменна преса на 5*5 в един цикл = смърт на рамената, ИМХО.............

23.02.13
20:25

Василе? :D :D :D

Carbohydrate

23.02.13
21:44

казано от Old Timer на 23.02.13, 20:25:

Василе? :D :D :D

Неуместно възклицание. Ако имаш коментар по програмата го направи, недей мен да ме коментираш.

23.02.13
22:08

Не, че нещо, но коментара ти относно 5х5 и стероидите е смешен. По тая логика половината форум трябва да са на здрав зоб и да се боцкат на час за да се възстановят от тренировките. А 5х5 програмата е за начинаещи, не знам какъв ламер трябва да си за да не можеш да се възстановиш от три тренировки седмично по тази схема. А по темата, програмата въобще не е за напреднали. Ако автора беше толкова напреднал надали щеше така да я скалъпи или да иска въобще съвет. :)

Carbohydrate

23.02.13
22:30

казано от Old Timer на 23.02.13, 22:08:

Не, че нещо, но коментара ти относно 5х5 и стероидите е смешен. По тая логика половината форум трябва да са на здрав зоб и да се боцкат на час за да се възстановят от тренировките. А 5х5 програмата е за начинаещи, не знам какъв ламер трябва да си за да не можеш да се възстановиш от три тренировки седмично по тази схема. А по темата, програмата въобще не е за напреднали. Ако автора беше толкова напреднал надали щеше така да я скалъпи или да иска въобще съвет. :)

Ти май изобщо не следиш дневниците, за да пишеш това. Отговарям за всяка написана дума от мен. Разбира се, че зависи от трениращия. От това, как той изпълнява 5*5, от това, как се възстановява. Има хора, които се възстановяват бързо, има по-бавно, има съвсем бавно и т.н. Но в повечето случаи е това, което написах. Само за едно упр. инт. за 5*5 е равен 1.25. Но това сигурно нищо не ти говори. Умората се натрупва.....Как то и да е. Всеки си има гледна точка. И аз зачитам твоята. Макар да си ограничил достъпа до своя профил. Аз нищо не крия....И 5*5 съм правил също....Мога да кажа със сигурност, защото през годините не съм взимал АС и сега не взимам и се интересувам как всичко работи, редовно следя руските трибойски и ББ форуми и този също))). Успех!))

23.02.13
22:44

Напротив, ти явно не следиш дневниците. За другото няма да го коментирам, безсмислено е. Достъпът до профила ми е свободен, винаги е бил такъв.

Old Timer ти ме изкара някъв напълно начинаещ който си няма напредстава как се тренира : ) да споделя че програмата 5 х 5 ще ми дойде лека затова направих нещо малко по трудно тази програма която с горе е направих за 10 мин и както казах е по мой стил точно тези упр. ги усещам най добре, за възстановяването е супер бързо а относно за АС аз съм ползвал и скоро пак ще ползвам а много ясно че програма която е правена за 10 минути ще има неща за коригиране за това е качих искам да правя нещо подобно и за по лесно тялото ми е издръжливо и се възстановявам бързо за това искам нещо повече от 5х5 :) и без излишни коментари

23.02.13
23:40

R T нищо лично но защо въобще си направил тази тема ?
Само за да си покажеш програмата ?
Нито приемаш съвети нито искаш такива :).Виждам че имаш дневник,излишно е СПОРЕД МЕН и тук да си поставяш програмата :)

Поздрави

напротив искам мнения и съвети от опитни хора и поправка на програмата има я и в дневника ми

24.02.13
01:00

Как може 5х5 да ти е лека? Не го схващам? Кое е леко? Като сложиш тежест за максимално 5 повторения и да не можеш да направиш 6-то ти е леко?

24.02.13
09:33

Това какво трябва да е? Кръстоска между 5х5 и 8х8?

Мнението беше редактирано от Hardcore на 24.02.13 09:34.

да кръстоска е и след като свърша упражненията за деня 5 х 5 ми остава сила за още за това добавих още упражнения няколко пъти съм правил 5 х 5 с максимална тежест и винаги имам сила за още серии.

24.02.13
14:22

След тренировка 5х5 не е нужно да се чувстваш изцеден. Ако искаш да потренираш още, просто направи трицепс/корем/бицепс.

Просто в дните имаш по над 100 повторения за мускулна група, не виждам как ще поддържаш интензивност над 80%.

24.02.13
15:23

Ми не знам, щом ти остава сила за още, значи не правиш максимално усилие според мен.  Придържай се към изпитаното, като примерно за да се “изцедиш” допълнително се старай да изпълняваш упражненията много правилно и много бавно! Това ще натовари мускулите по нов начин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1