Тренировъчен метод “пирамида”

Здравейте, на 25г съм - 82кг. Тренирам от 6 мес,старая се да се храня правилно и имам до момента мн голям ефект. Искам да кача още ММ, питането ми е относно метода пирамида. Според вас във всяко едно упражнение ли трябва да се прилага или само в първото от мускулната група, аз до сега правя 1во - изцяло пирамида, 2ро и 3то само по 1 загравяща серия с по малко кг. (около 60% от максимума с който мога да направя 8 повторения примерно) и още 2 или 3 серии с максимални кг.  Приемам съвети... :)

04.07.11
18:25

Не мога да ти отговоря за пирамидата , ама аз от престоя си в фитнеса най-голям ефект имах от дроп сериите :)

Цитирам:

“Пирамидата се ползва с успех при упражнения, където няколко мускулни групи си асистират в изпълнението на желаното движение. Някои от комплексните упражнения (многоставни движения), където методът се ползва с най-голям успех, са...”

Ето и статията: тренировъчен метод “пирамида”

ОК, статията е добра, значи при тези упражнения си правя пирамидата, а при другите си продължавам с едно разгравящо и още 2 или 3 пълни.. :)

Н

04.07.11
19:18

Ти май не загря XD При сякви видове гърди примерно , освен флайс , може да се ползва (защото има рамо , предмишница и гърди, които също помагат ;) предмишницата не толкова ама рамото ...) ... Ся ако си начинаещ няма нужда , тия методи са за хора с много време стаж ;)

Аха, разбрах те,мерси за обяснението.. :)

28.07.11
23:55

А кое би било по добре за маса - да се тренира по 1 мускулна група на ден или стандартното гърди/бицепс гръб/трицепс крака/рамо или пък гърди/трицепс гръб/бицепс крака/рамо?

Мнението беше редактирано от InsanE Man на 30.07.11 00:40.

Здравейте наскоро започнах да прилагам така наречената “пирамида”. Не съм много запознат с нея искам да ми разясните някои неща, като например:
- само в силовите ли упр. може да се прилага ( лег.клек.тяга и подобни)
А бе с една дума хората ,които я прилагат или са я прилагали да ми дадат някои препоръки.

Carbohydrate

02.03.13
11:13

Здравейте! Искам да питам, т.к. не съм тренирал до сега крака( КЛЕК- тренирам по трибойска програма за сила). До колко е ефективна двойната пирамида за тренировката на крака? Казват, че не е подходящо имено за крака да се използва двойна пирамида. Благодаря!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.03.13 11:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1