04.08.12
23:24
казано от Петър Петров на 04.08.12, 19:10:
А на мен пък ми прави впечатление, че бая потребители посягат към разни хапченца за по-лесно заспиване...
Така е,но в повечето случай се стреля напосоки без предварително информиране за обстоятелствата.
Инженера очаквах да се включи с нещо интересно по темата.До тук поста на Тихомир Велев беше най-интересен и полезен.
За билки - маточина и валериана (има си причини да са те,а не други) и пиридоксал 5 фосфат (коензимния б6) с магнезий е по-универсален стак вариант от директен прием на хормона мелатонин (краен продукт в серотониновия метаболизъм),който може въобще да не съответства на индивидуалните необходимости и дори да им противоречи.
Айде стига съм нарушавал традиционния информационен егоизъм (по принцип) с даването на жокери щото и на мен никой не ми рови инфото.
ред. И друго - овесените ядки са богати на тирозин,а не на триптофан,примерно.
Мнението беше редактирано от donsir на 04.08.12 23:50.
За добър сън при мен помага:
1.Когато денят ми е минал ползотворно - т.е. съм работил , тренирал , евентуално излизал някъде с приятели и вечерта като се прибера хапвам и като легна направо заспивам на минутата.
2.Това малко се припокрива с първото, но все пак точно след като съм хапнал и си пусна интересен и увлекателен филм и винаги заспивам ( и после ме е яд, че не съм го догледал)
3.След четене на книга (явно затова хората си държат книги на нощните шкафчета) и след секс. (като за предпочитане след второто) :) това е от мен
Иначе кое пречи:
1.Това е основния проблем според мен - когато сутринта си се въргалял в леглото до 11-12-13 часа и после целия ден не си правил нищо кой знае какво и накрая вечерта то нормално да не ти се спи и колкото и филма да гледаш най-много да стане 5 часа сутринта и тогава да ти се доспи, а ти да трябва да ставаш тогава! мнооо кофти