14.09.05
16:50
братовчет ми сега започва да ходи сериозно на фитнес и си е харесал една програма за начинаещи.кажете си мнението за нея.Аз лично мисля че добра но все пак искам да чуя и вас.
ето я:
ПОНЕДЕЛНИК
гръб
1.гребане с дъмпел 3х8
2.набирания 3х8
СРЯДА
рамо
1.разтваряне встрани 3х8
трицепс
1.разгъване на дъмпел зад главата 3х8
ПЕТЪК
гърди
повдигане на щанга от легг 3х8
повдигане на дъмпел от полулег 3х8
бицепс
сгъване с щанга от стоеж 3х8
той е на 15г.50 кг.1.70 висок.стаж-сега започва(тренирал е 1 месец преди около половин година) :wink:
дайте си мнението и оценете програмата
Защо е три дни подред? Защо гърдите са след рамото и трицепса? Къде са краката? Защо му е изобщо сплит програма на това ниво?
грешка:понеделник сряда петък :wink:
крака не иска да тренира :wink:
а гардите са след рамото защото то му е изостанало най много(гърди има за сметка на рамо) :wink:
ПРОГРАМАТА МУ Е ЗА МАСА
Нали сега започва, как може да има изоставащи групи? А ако изостават, защо няма в тренировката му базово упражнение, като раменните преси? Трицепса също - нито френско има, нито вдигане с тесен хват. Гребането с дъмбел е добре да е след набирането, а не преди него.
не че има изощаващи групи(рамо)а просто иска да наблегне на него тъй като то му е бая малко(да не кажа нищожно :wink: )А за програмата ако я прави така като ти ми каза дпбре ли ще е:(оправих гърба както ми каза и за трицепс сложих френското разгъване)
ПОНЕДЕЛНИК
гръб
1. набирания 3х8
2.гребане с дъмпел 3х8
СРЯДА
рамо
1.разтваряне встрани 3х8
трицепс
1.френско разгъване 3х8
ПЕТЪК
гърди
повдигане на щанга от легг 3х8
повдигане на дъмпел от полулег 3х8
бицепс
сгъване с щанга от стоеж 3х8
Болкерс за теб ли е програмата или за братовчед ти че някой неща дето Петко К изтъкна несе връзват ? :D
за братовчет ми е разбира се.На мен за какво ми е за начинаещи като имам стаж повече от 2 години :wink:
А сега за програмата-дайте си мнението и я оценете
10х предварително :wink:
15.09.05
19:17
[quote author=”Петко К”] Къде са краката? Защо му е изобщо сплит програма на това ниво?
сега оправи е това :wink:
неиска да тренира крака какво толква да управям.тва си е лично негово мнение :wink:
сега се надявам че ще ми помогнете като оцените програмата и си дадете мнението :wink:
15.09.05
19:29
ами кажи му че не може да прави маса без крака защото ще заприлича на сладолед ескимо :wink:
офф добре ще му кажа :wink: .А сега като изключим краката добре ли му е програмата(имали нужда от корекции поправки...) :?: :?: :?:
[quote author=“Sourcemag”]ами кажи му че не може да прави маса без крака защото ще заприлича на сладолед ескимо :wink:
Абе не е точно това може да направи маса но ще е неестесвен и смешен
Абе клека си е царя, така че помага! Иначе защо не му дадеш една кръгова тренировка докато свикне един два месеца и после каквото и да е! Сега няма смисъл, понеже ако не е тренирал и нещо друго всичко отначало ще скърца като невидяло, трябва да научи упражненията и т.н.! Според мен цялата методика си сбъркал, направи нова и после ще коментираме!
16.09.05
09:11
Не виждам какво толкова има да се коментира. Класическата програма за начинаещи е следната ( от треньора на шампионите - Джо Уедър):
Понеделник, сряда, петък
Гърди - две упр. по 3Х8-10
Гръб - две упр. по 3Х8-10
Рамо - две упр. по 3Х8-10
Бицепс - едно упр. по 3Х8-10
Трицепс - едно упр. по 3Х8-10
Кръст - едно упр. по 3Х10-12
Бедро - едно упр. по 3Х10-12
Прасец - едно упр. по 3Х10-12
Коремна преса
По нея братовчед ти е добре да тренира 3 месеца. Следващата също касическа стъпка е преминаването към разделянето на тялото на две части и тренирането им в сплит-система: понеделник, вторник,четвъртък и петък. Тук вече, ако все още иска братовчед ти може да акцентира в/у отделните муск. групи като добавя или намалява упражненията.
[quote author=“nikolaBULL”]Не виждам какво толкова има да се коментира. Класическата програма за начинаещи е следната ( от треньора на шампионите - Джо Уедър):
Само че се събират много упражнения наведнъж и много ще се разтегли тренировката. По - добре по 1 за група, но да са различни в отделните тренировки и да се въртят (примерно понеделник - лежанка, сряда - наклонена лежанка и така се въртят).
16.09.05
11:17
Разбира се, става и така! Просто той е начинаещ и няма да може да тренира толкова тежко, че да претренира. А пък и въпреки нашите съвети, ще махне краката!
добре ще му препоръчам тази програма:
Коремна преса
и ще му кажа че е желателно да се тренират и крака :wink:
ако тренира по тази програма и тренира и крака добре ли ще е(ще може ли да започва тренировки) :?:
Първо гарантирам че няма да може да ги направи, второ ако ги направи ще си изповръща червата след това и трето това може да го отблъсне от фитнеса като цяло!
[quote author=“bolkers”]добре ще му препоръчам тази програма:
Коремна преса
и ще му кажа че е желателно да се тренират и крака :wink:
ако тренира по тази програма и тренира и крака добре ли ще е(ще може ли да започва тренировки) :?:
Глупости много си е добра програмата bolkers
djgorgio-ASTOR току що ми се обади братовчет ми и ми каза че е бил при инстуктор и той му е дал тая програма:
ПОНЕДЕЛНИК
гръб
1.гребане с дъмпел 3х8
2.гръбни преси 3х8
трапец
1.повдигане на раменете с тежести 3х10
предмишница
1.сгъване с хендгрип 3х20
СРЯДА
рамо
1.разтваряне встрани 3х8
2.повдигане пред гърди 3х8
трицепс
1.изтласкване на щанга с тесен хват 3х8
ПЕТЪК
гърди
1.повдигане на щанга от лег 3х8
2.повдигане на дъмпел от полулег 3х8
бицепс
1.сгъване от стоеж 3х8
в всеки ден накрая има корем:
коремни преси 3х20
повдигане на краката от лег 3х20
djgorgio-ASTOR-кажи сега как е тая програма. :wink:
тя е горе долу по схемата която ми даде nikolaBULL и ти каза че е добре.(бройките на упражненията в програмата дето я е дал инструктора са същите) :wink:
djgorgio-ASTOR чакам твойто мнение както и на останалите по програмата :wink:
19.09.05
20:54
Това е система за напреднали (според мен с повече от 2 години сериозни тренировки). Той дава да се тренира веднъж седмично мускулна група на начинаещ!!! Та за една седмица мускула му ще забрави, какво въобще е правил в залата!
Аз дадох в моята с-ма един мускул да се тренира три пъти седмично за поне два-три месеца!
После да се премине на сплит и един мускул да се тренира два пъти седмично. С постепенното напредване на начинаещия, колкото по-добре започва да натоварва мускулите, толкова повече се разреждат тренировките. Като веднъж седмично е максималното разреждане, поне аз не съм чул друг да тренира по-нарядко!
Ако братовчед ти започне от сега да тренира веднъж седмично мускулна група, кой е следващият етап? Веднъж на 10 дена, веднъж на две седмици?
kaviar, когато критикуваш моята с-ма, дай друга по-добра! Така и ще помогнеш на човека!
nikolaBULL защо схемата е за напреднали???тя е почти същата кат тая дето ми я даде (за всички групи по 1 упражнение само за гърди гръб и рамо по 2)??? :? ако не е хубава ми направи нова-като тая дето ми я даде самче оточни какви са упражненията и ги нагласи(примерно:гръб трапец предмишница/рамо трицепс/гърди бицепс) :wink:
надявам се че ще ми помогнеш :wink:
10х предварително 8)
20.09.05
00:16
Добре, последно обаче! Толкова елементарно нещо, а пък направихме от мухата слон!
Понеделник - Сряда - Петък
Гърди
Повдигане от лег с щанга 3Х8-10
Повдигане от полулег на дъмбели 2Х8-10
Гръб
Придърпване на скрипец към гърдите в надхват 3Х8-10
Чукчета с щанга с широк надхват 3Х8-10
Рамо
Раменни преси с дъмбели 3Х8-10
Бицепс
Сгъване с щанга от стоеж 3Х8-10
Трицепс
Разгъване на ръцете на скрипец 3Х8-10
Кръст
Хиперразгъване без/с тежест 3Х8-10
Бедро
Клек с щанга 3Х8-10
Прасец
Повдигане на пръсти на уред 3Х8-10
Всичко 30 серии за цялото тяло. Почивки м/у сериите 60-90 сек. Тренировката с това темпо продължава около 2 часа. Целта е общо укрепване на организма и подготовката му за следващите сплит-системи. Колко време да се прави тази програма? Ами, докато дава резултати!
За коремната преса:
1). Повдигане на трупа 2Х макс.
2). Повдигане на краката 2Х макс.
Друго не виждам какво повече може да се напише по въпроса. Хайде, стига толкова приказки - вкарвай братовчед си в залата и хващайте железата!
Ами bolkers виж сега харесва ми не е лоша но бипх препоръчал класическата всички групи в един ден
ок djgorgio-ASTOR значи да кажа на брачет ми да тренира по класическата (всички групи в един ден)2 месеца и после да смени с тая дето я пуснах последно :?: :wink:
чакам мненията ви :wink: 8) :D :!:
Ми да става на мен лична най добре ми се вижда така по голям встъпителен период е предимство а не да се почне от начало с големите тежести и после да няма с какво да стресираме мускулите и да се чудим що не растем