Претрениране или адаптиране ?

25.02.13
19:40

Здравеите :) Казвам се Иван от Сандански съм , на 14 години . Тренирам от 1 година и малко . Като започнах бях много слаб - 49 - 50 кг на ръст 170 см . Сега след година тренировки съм 67-68 на ръст 175 см . В момента покачвам маса , но след като прочетох няколко статии за претренирането се замислих . Защото преди 1 година преди да започна сериозното трениране тренирах в залата 3 дни , но това бе по точно лигавене . Тогава бях на 13 и не се хранех добре . След това прекъснах за няколко месеца и след като започнах наново разбрах че съм направил голяма грешка . Започнах да тренирам 5 дни седмично . Не си дпомнян точно как беше програмата ,но тренирах само гърди в 1 тренировка , на друг ден крака , после гръб , после ръце и накрая крака . Тренирах така малко после започнах лостове и у дома . Пон . Сряда и петък на лостовете - набирания широк над хват 5 серии , кофи 5 серии и лицеви 5 серии , а вторник и четвъртък у дома ръце - с по 3 упр. След това тренирах от пон. до петък суперсерии на лоста . Правех 4 супер серии набирания широк хват с кофи , 2 суп. Серии набирания зад врат пак с кофи и 4 суп. серии набирания със подхват пак с кофи . През това време пиех протеин . След това се усъзнах и починах 3-4 дни и почнах във фитнеса 4 дни . Гърди и трицепс , гръб и бижепс , почивка , рамо , крака и 2 дни почивка . След 1 месец и половина почнах 3 дни цялото тяло с 1 упр . И ето сега тренирам на лостове - пон . Сряда и Петък 3 серии лицеви , кофи , набирания широк надхват и подхват и повдигане на крака от вис 3 серии . А неделя крала у дома .

Та въпроса ми е има ли как да съм претренирал много стабилно или тялото се е адаптирало ?? Много се притеснявам !! Иначе разлика имам в ръцете , краката , гърба , а бе навсякъде . Но се безпокоя сега пия амино (бцаа) . Ако може да ми помогнете ще съм ви много благодарен !
БЛАГОДАРЯ предварително :)

Carbohydrate

25.02.13
20:13

Ама не написа от какво се оплакваш)))

Хмм съвет - ако се чувстваш отпочинал и в тонус си триенирай. Ако се чувстваш натоварен физически и психически си дай почевка на тялото.... поне това работи при мен.

25.02.13
20:24

Ами започнаха да ме болят предмишниците. Също имах жестока травма в кръста . И днес докато се набирах все едно нещо се прещипа под дясната лопатка и ме боли каквото и да направя . А и нямам прогрес в ръцете . Смисъл от началото дръпнаха , но сега от 5-6 месеца не мърдат . Покачвам килограми , но те не растът .......

Мнението беше редактирано от wanio на 25.02.13 20:25.

Храна - почивка и чак тогава тренировка, така се расте.

25.02.13
20:31

ScarSymmetry Аз тренирам много надъхан . Увеличавам повторения . Гърдите , Гърба и краката растът . Не се чувствам натоварен , но съм под стрес тия дни ( Семеини проблеми ) и се притеснявам за това претрениране . Отивам да тренирам не по задължение , а просто ми се тренира :D Дори сега ми се тренира , колкото и странно да звучи .

Мнението беше редактирано от wanio на 25.02.13 20:32.

Да разбирам, вместо това отиди потичай и така спести силовата тренировка.

25.02.13
20:38

.....

Мнението беше редактирано от wanio на 26.02.13 12:05.

Приятел зависи от организма ти, качествената храна и почивката която правиш. Има статий в саита в които можеш да намериш информация.

25.02.13
21:25

Претренирането най-лесно се забелязва по омекването на мускулите. Колкото и да стягаш мускула стои мек. Претренира се най-често при много тренировки ( тежки) и недостатъчна храна. Като студент редовно го правех. Знаех, че не ям достатъчно, но винаги ми се вдигаше. :)
Възстановяването се забелязва най-лесно, по надуването на ръцете и гърба като се разхождаме.

25.02.13
22:04

Какво общо пък има твърдостта на мускулите? Колкото са по-меки, толкова са по-еластични, което е и по-добре. Стига с това претрениране, не е толкова лесно!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1