25.02.13
17:19
Здравейте, имам 2 въпроса относно тренировки за гърди и коремни мускули, за които ми се иска да получа съвет. На 22 години съм, тренирам сериозно от малко над година, като преди това съм тренирал и на лостове известно време. 73 кг. съм 180 см., като през лятото и есента, в период от 6 месеца успях да сваля близо 20 с по-добро хранене. Така постепенно се старая да се доближа до желаната физика.
Тренирам в домашни условия гърди по следния начин
Вдигане на дъмбели от лег 4х 8-12 повторения
Вдигане от лег 4х 8-12 повторения
Флайс 4х 8-12 повторения
Не разполагам с incline лежанка към момента. Достатъчна и добре разпределена ли е тренировката ми? Нужно ли е да добавя/премахна/заменя нещо? За пояснение - кофички и вдигане от лег с тесен хват правя на тренировката си за трицепс.
Вторият ми въпрос е следния - подходящо ли е да тренирам коремни/core мускули след гърди, в същия ден? Ако е от значение, тренирам по класически сплит - гърди, гръб, крака, рамене, ръце, събота и неделя почивка.
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от pe6о на 25.02.13 17:21.
Според мене тренировката ти за гърди е ок все пак е в домашни условия, ако видиш някакъв застой увеличи сериите или добави ново упражнение.
Корема го правя с гърди.
26.02.13
01:29
Здравей :) Аз нямам кой знае какъв опит с фитнеса, но и аз тренирам в домашни условия от около 20-дена.. И тренирам само за гърди и корем и по точно : Три пати тренирам гърдите и три пати корема..(знам че е много но свикнах) Мога да споделя аз какво тренирам за гърди: първо правя по 150-200 нормални лицеви опори, 2: трите-наклона с 10кг дъмбели и понеже нямам по тежки дъмбели правя 5х20, 3: Флайс отново 5х20, 4: повдигане на дъмбели от лег пак 5х20, 5: полуовар отново 5х20 и още две упражнения които не им знам имената намерих ги на видео и тях ги правя така: 5х20…Да ли е много или не вече си свикнах.. ;д пп: сори ако имам правописни грешки от телефона пиша...