Гръб

SP

15.09.05
21:09

Колко серии е оптималното натоварване за гърба?? :shock:
Аз правя 4упражнения по 4 серии.
Така добре ли е или греша
И още нещо,то не е за тоя отдел ама няма смисъл да пускам нова тема..Състезанието на Христомир утре ли е или в събота последнО?

15.09.05
21:13

маи е днес вечерта а в неделя е републиканското
а за гърба строго индивидуално е :)

SP

15.09.05
21:19

Какво републиканско бе аз приказвам за 16,17 септември в текас бе човек.Републиканското не е ли март ?

15.09.05
21:30

За гърба според мен е най оптимално 3х8-10 :wink: изчакай и другито но мисля че тва щи свърши работа :wink:

15.09.05
21:43

[quote author=“bolkers”]За гърба според мен е най оптимално 3х8-10 :wink: изчакай и другито но мисля че тва щи свърши работа :wink:

о боже! като не разбираш замълчи си !

Sparki70 а колко дневен ти е сплита гърба сам ли го тренираш ? как се чувстваш след тези тежки тренировки, а стажа колко ти е ? :)

SP

15.09.05
21:51

Ами значи сам го тренирам гърба сплита ми е:
Понеделник:Гърди
Вторник:Гръб
Четвъртък:Ръце
Петък:Крака
Но напоследък правя ръцете във вторник защото имам мускулна треска на перките на гърба след като съм тренирал гърди(да де и на гърдите имам,но си мисля че това се дължи за перките на Флайса,знам че натоварва и малко перките)това е на другия ден имам мускулна треска на гърба но в средната част не в перките :cry:
1упр-набиране-4 колкото мога повт.8-10
2упр-Придърпване на скрипец пред гърди-4 8-10
3упр-Гребане със щанга-4с 8-10
4упр-хоризонтален скрипец(Лодка)4с 8-10
??

15.09.05
23:03

Тука като гледам изпускаш една много важна част на тялото и тя е Рамото .... може да го вмъкнеш с краката.А за гърба
1упр-набиране с тесен хват  4*8-10 ( или колкото можеш:))
2упр-придърпване на скрипец зад врата 4*8-10
3упр-гребане с дъмпел или Т-образна щанга 4*8-10
4упр-Мъртва 4*8   също така можеш да смениш 3-то с 4-то защото тягата изисква повече енергия на организма .....  :roll:

16.09.05
00:15

[quote author=“MavericK”]Тука като гледам изпускаш една много важна част на тялото и тя е Рамото .... може да го вмъкнеш с краката.А за гърба
1упр-набиране с тесен хват  4*8-10 ( или колкото можеш:))
2упр-придърпване на скрипец зад врата 4*8-10
3упр-гребане с дъмпел или Т-образна щанга 4*8-10
4упр-Мъртва 4*8   също така можеш да смениш 3-то с 4-то защото тягата изисква повече енергия на организма .....  :roll:

според мен това е твърде тежко или поне за мен :)

16.09.05
02:46

[quote author=“Sparki70”]Какво републиканско бе аз приказвам за 16,17 септември в текас бе човек.Републиканското не е ли март ?

Тогава е републиканското за младежи! Сега на 18ти е републиканското за мъже, жени, ветерани, фитнес, бодифитнес и т.н.

Иначе за гърба, виж първо можеш ли да възстановиш достатъчно понеже е най-тежка група (поне за мен) и най-трудно се тренира! Иначе около 3-4 упражнения е добре, вече сериите според упражнението, също така и повторенията! Най-важни упражнения според мен за гърба са: чукове, мъртва тяга, набиране!

16.09.05
10:03

Аз смятам че затакава огромна група като гърба да се лигавиш с 3х8 си е направо смешно.Смятам че за големите групи по-малко от 20 серии си е само маркиране...

16.09.05
10:26

Абе зависи как са изпълненени тези серии!
Мускулите не могат да броят и не знаят колко серии сте направили ;) Те реагират на натоварването, а качествено натоварване може да се получи и с по - малко серии ;).
Казали са го по - нагоре, но за гръб набиране (различни варианти), гребане с щанга (и Т - лост) и тяга са основни упражнения, и ако от тях не расте, не знам! Ако се тренира веднъж седмично, тея трите, плюс 1 упражнение на скрипец са достатъчни, а сериите зависят от интензивността. Ако тренирате до отказ сериите трябва да са по - малко (до 2 - 3 в упражнение).

16.09.05
14:09

Абе прав си,Петко, но поне при мене на по-малко не реагира вече.А и лично мое мнение е си трябва здрава работа там,за да има резултат.Все пак там е рядкост да се претренира.

16.09.05
15:27

аааа пропускуте важно нещо стажа стажа има тежката дума

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1