26.02.13
12:05
Здравейте, реших да си съставя програма, но изпитвам трудности. Целта ми е да развия издръжливост и сила, като същевременно сваля и няколко килограма. Прочетох няколко статии, за да видя подробности, които съм забравил, но пак не успях. Надявам се да помогнете. Първия вариант, за който се сетих беше да сложа всички упражнения в един ден и да ги въртя няколко пъти в седмицата. Да, обаче искам лежанка и преден клек да правя по ЕДТ. Стигнах до това нещо:
кръгова
почивка
кръгова
почивка
кръгова
лег, преден клек, ръце
почивка
отново...
Само в ден 6 ще напъвам с големи тежести, другото първата цел е да се прави без почивка. Обаче ми дойде и друго на ум. Дали може да разделя самата тренировка на 2 кръга ? Примерно да кажеме нещо подобно:
Клек
Раменна преса
Тяга
Кофички
Набирания
Гребане
Демек правя клек, рамо и тяга без почивка 5-6 пъти, после кофи, набирания и гребане пак 5-6 пъти. Така ми се струва по-лесно докато свикна всичко да е без почивка. Мисълта ми е дали ще постигна това, което искам ? Наумил съм ако ми остава време да направя и 2-3 пъти ХИИТ.
26.02.13
12:32
казано от Кristiqn Ivanov на 26.02.13, 12:05:
Целта ми е да развия издръжливост и сила, като същевременно сваля и няколко килограма.
Ще развиеш, какво те притеснява не виждам...Освен възстановяването щото си ги нагласил не много добре нещата.
26.02.13
12:35
Да нямаш предвид това, че преди лежанката и клека нямам почивка, защото и аз това гледам. Друг вариант е те да са първи, после кръговете. А иначе ХИИТ как да правя ? Смисъл, става ли първо 20 секунди бързо, 20 нормално или да мъча направо 40/20 ?
26.02.13
12:47
Едно, че нямаш почивка, второ, че не си писал какви са кръговите.
Трето и най-важно, че една програма като има цел се ориентира според целта и по възможно най-простия и лесен начин.
26.02.13
13:00
Много неща искаш да правиш едновременно! Няма да стане така според мен де :)
Каква ще ти е кръговата ? Аз,ти препоръчвам да е с времеви интервали. Потренирай известно време с кръгова за да изградиш силова издръжливост,а след това мини на ЕДТ .
26.02.13
13:13
Това е най-простото, за което се сетих. Може цикъла да е 9,10 дни или както дойде, кажи къде да сложа почивки. Иначе кръговете смятам да така:
гръб, рамо 1 кръг
упражнения със СТ 2 кръг
Примерно:
гребане, тяга, раменни преси/пуш преси - 5-6 кръга
набиране(2 вида), кофички - 6-8 кръга
Лежанката и клека ще са примерно за 10 минути макс бройка единици на дадена тежест, другия път примерно 30 единици на дадена тежест за време и т.н.(това даже не знам дали отговаря на протокола) . Ръцете няма да ги правя билдърски, само по едно упражнение, колкото да не остават по-назад. После ще сложа и други упражнения - по още едно-две за мускулна група. Ще сложа задължително по едно експлозивно - скокове, изхвърляния, експлозивни набирания, лицеви и т.н. Естествено ще намаля и кръговете, защото при 6-7 упражнения 6 кръга ще дойдат адски много. Силови цели имам само на лежанка и пр. клек - вмомента към 110 и двете, зависи как се чувствам, а искам 120. Другото ми е да мога да тренирам по-интензивно и да развивам различни качества по-натам, като 100% ще си имам и микроцели, които да ме мотивират.
26.02.13
15:12
9-10, дори и към 21 работни дни може да е цикъла, ама ако ще ходиш на Игрите...на теб всичко ти се събира в 2 (две) тренировки.
Промоцията я изпусна между другото ;)