26.02.13
20:42
Може ли да се постигне мускулна хипертрофия, без съкращение на мускула? Пример: изпълнение на планч - напрежението на което се подлагат раменете, бицепсите и т.н., може ли да подтикне мускула към растеж или само ще се увеличи силата?
26.02.13
20:50
Ако вземем за пример гимнастиците, ще видим, че има много добър ефект за покачване на мускулна маса, но при следните условия:
1. Да се изпълнява с правилна техника
2. Да се поддържа статичното положение за периоди около 30+ секунди (3-4 секунди = 1 повторение).
От друга страна аз съм държал задната везна доста време, без каквито и да било видими резултати. Все пак маса успях да кача чрез базовите упражнения с тежести.
26.02.13
20:51
Мисля, че тук ще намериш търсените отговори. http://www.bb-team.org/articles/3932_izometriya
26.02.13
20:56
С изометрия едва ли ще постигнеш значителна хипертрофия (дори да има някаква....)
26.02.13
21:09
А защо тогава гимнастиците са толкова мускулести ? Просто питам :)
Мнението беше редактирано от Мартин Александров на 26.02.13 21:10.
1. Защото отделно тренират мускулатурата си (за сила, издръжливост, еластичност, експлозивност...)
2. Защото взимат определени медикаменти.
Да, особено тези, които играят на халки са много мускулести. Просто не знам, защо и как се получава тази хипертрофия, без съкращение. Не че те не тренират и отделно.