Хипертрофия без съкращение

26.02.13
20:42

Може ли да се постигне мускулна хипертрофия, без съкращение на мускула? Пример: изпълнение на планч - напрежението на което се подлагат раменете, бицепсите и т.н., може ли да подтикне мускула към растеж или само ще се увеличи силата?

Ако вземем за пример гимнастиците, ще видим, че има много добър ефект за покачване на мускулна маса, но при следните условия:
1. Да се изпълнява с правилна техника
2. Да се поддържа статичното положение за периоди около 30+ секунди (3-4 секунди = 1 повторение).

От друга страна аз съм държал задната везна доста време, без каквито и да било видими резултати. Все пак маса успях да кача чрез базовите упражнения с тежести.

26.02.13
20:51

Мисля, че тук ще намериш търсените отговори. http://www.bb-team.org/articles/3932_izometriya

С изометрия едва ли ще постигнеш значителна хипертрофия (дори да има някаква....)

А защо тогава гимнастиците са толкова мускулести ? Просто питам :)

Мнението беше редактирано от Мартин Александров на 26.02.13 21:10.

26.02.13
21:12

1. Защото отделно тренират мускулатурата си (за сила, издръжливост, еластичност, експлозивност...)
2. Защото взимат определени медикаменти.

26.02.13
22:11

Да, особено тези, които играят на халки са много мускулести. Просто не знам, защо и как се получава тази хипертрофия, без съкращение. Не че те не тренират и отделно.

27.02.13
08:01

Гимнастиците имат страшна генетика + много стероиди. Професионален спорт му се вика.
А от изометрия не растат мускулите, само се заздравяват сухожилията и др. връзки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1