02.03.13
12:26
Здравейте!На кратко за мен - 17 години, 1,83, 73 кг.Ходя на фитнес от 2 месеца (качил съм около 3кг), хранителен режим - спазвам от части, ям по 6 пъти на ден, гледам да приемам повече въглехидрати и белтъчини - като цяло, нищо особено.Моля някой от по-опитните и хората, които имат желание да ми помогнат с направата на нова програма за качване на мускулна маса.
Понеделник - гърди, бицепс - 4 упр.(3 серии, 6,8,10 повторения) за гърди и 2-3 за бицепс (3 серии, 8-10 повторения)
Вторник - крака и корем
Сряда - почивка
Четвъртък - Гръб, трицепс - 4 упр. (4 серии, 10-12 повторения) и 3 упр. за трицепс (3 серии,10-12 повторения, последното упражнение - супер серия)
Петък - рамо, трапец (като умишлено не съм пропуснал 2-3 тренировки).
Всякакви съвети ще са ми от полза.Благодаря предварително!
02.03.13
12:59
Залагай на базовите упражнения и правилното им изпълнение, както и на качествената храна и почивка и резултатите ще доидат.
Време е да отделиш ръцете в отделна тренировка. Избрал си труден 5дневен сплит. Бих ти препоръчал програма от този сорт:
Понеделник: Гърди, прасец
Вторник: Ръце, корем
Сряда: Почивка
Четвъртък: Крака, прасец
Петък: Рамо, трапец, корем
Събота: Гръб
Неделя почивка
казано от ScarSymmetry на 02.03.13, 12:59:
Залагай на базовите упражнения и правилното им изпълнение, както и на качествената храна и почивка и резултатите ще доидат.
Нещо по-специално?Повторения, серии и т.н ?
казано от LOSER_X на 02.03.13, 13:12:
Време е да отделиш ръцете в отделна тренировка. Избрал си труден 5дневен сплит. Бих ти препоръчал програма от този сорт:
Понеделник: Гърди, прасец
Вторник: Ръце, корем
Сряда: Почивка
Четвъртък: Крака, прасец
Петък: Рамо, трапец, корем
Събота: Гръб
Неделя почивка
Мерси за съвета, преди известно време бях пробвал
Понеделник - гърди
Вторник - гръб
Сряда - почивка
Четвъртък - ръце
Петък - рамо и трапец
Но ефекта не беше желания от мен, ами конкретно за някакви по-специални упражнения, серии и т.н, можеш ли да ми предложиш?
02.03.13
14:34
Има доста статий за начин на трениране според целите на човек. Стандарта като за човек който сега започва да тренира е горе-доло
по 4 упражнения с 3 серий за големи мускулни групи и по 3 упражнения с по 3 серий за малките. Като гледаш упражненията да акцентират в/у всичките части на определената мускулна група
казано от ScarSymmetry на 02.03.13, 14:34:
Има доста статий за начин на трениране според целите на човек. Стандарта като за човек който сега започва да тренира е горе-доло
по 4 упражнения с 3 серий за големи мускулни групи и по 3 упражнения с по 3 серий за малките. Като гледаш упражненията да акцентират в/у всичките части на определената мускулна група
Под големи мускулни групи да разбирам - гръб, гърди ?
Не съм толкова навътре с терминологията и ако може малко по-просто така да кажем да ми се обясни. :D
02.03.13
14:45
Големи - Крака, Гръб, Гърди
Малки - Рамо, Бицепс, Трицепс, Трапец, Прасци, Предмишници
02.03.13
14:53
Големи са единствено крака и гръб заради многото различни мускули там.
Рамото и гърдите са на кантар, а и трябва се има предвид колко по-важен мускул са раменете, каква става държат и колко работа вършат с останалите движения.
02.03.13
18:14
^Щях да кажа нещо подобно.
За два месеца стаж, не мисля че е подходящ пет дневен сплит... или сплит като цяло. Понеделник, сряда, петък общи тренировки.
А ако наистина настояваш сплит съветвам четири дневен.