За 10 тренировки клек нови рекорди не се правят, той ще си ги направи на самото състезание ; )
Прогреса не е линеен колкото и да ни се иска
Мнението беше редактирано от Madboy на 20.02.13 15:00.
Пиши бързо на Абаджиев, Инженере
Мнението беше редактирано от slavko на 20.02.13 14:58.
20.02.13
15:05
казано от slavko на 20.02.13, 14:57:
Пиши бързо на Абаджиев, Инженере
Славко, Гецата е МНОГО далече от тренировките на Абаджиев, ама МНОГО МНОГО! Със сегашните си тренировки той попада точно в обратния лагер, където си важат другите закони, не Абаджиевите ;)
20.02.13
15:16
А дано! :)
казано от инж. Марин Маринов на 20.02.13, 14:45:
казано от Madboy на 20.02.13, 12:48:
казано от инж. Марин Маринов на 20.02.13, 10:17:
казано от Кънин на 18.02.13, 20:36:
Някъде допускам грешки при клека и затова явно не се получават нещата :) чакам напътствия и коментари :) коленете са все още така болезнени докато загрея и се вработя ... ама т’ва е за сега
Този подход работи за няколко седмици
Че той от колко време го прави ?
Абе момчета и момичета, каква периодизация когато до състезанието му има 5 седмици тренировки ? :DВъобще не говоря по принцип. Говоря за конкретната ситуация. До състезанието на Георги има 6 седмици, без тази сегашната, с нея са 7! Той тренира така от 2, а преди това също правеше доста дълго време максове.
Инжинера, преди тренирах с голяма интензивност и малък обем. Максове правех само когато усещах, че има сила и съм почти сигурен за нов ЛР ( което ще рече , веднъж на месец и половина , два ) . В последно време правех максове на 2-3 седмици и то успешни :)
20.02.13
17:17
Ясно си е, че доста добре напредваш. Доста са ти интензивни тренировките наистина. Мачкай си ги рекордите и напред :)
Инженера, ти малко не си наясно с тая системка. Не е номера в петък и събота да се правят максове на 100% или 110%. Идеята ма тия два дена е да се вдига тежко, около макса, да се свиква с натоварването на колемите щанги в рамките на 2 дена. Аз не ходя в залата с идеята, че трябва да подобря опитите от миналта седмица, а да направя подобни такива. Ако има сила може и още, ако няма може и по малко. Просто трябва да има тежко!
На мен много ми помага тая система, защото свиквам и не се плаша от голямата щанга. Миналата седмица 185 ме смазаха, защото не бях сигурен, че ще ги стана. Тая седмица 190 станах с голяма увереност. Затова и техниката беше перфектна като за макс и като за мен
А с тва накланяне на Гецата. Идеята е добра. Стягаш си еректорите и те седят така през цялото време. Но той много залита напред, измества се центъра на тежестта по напред и доста напрежението не пада прави в коленете. Геца, ако коленете ти можеха да се разгъват още, щеше да клякаш на обратно. Прекалено много се навеждаш напред и ще си спраскаш коленете някой път. Според мен е по-добре да прибереш малко торса назад. Продължавай пак така, но не прекалено... Може и да не съм прав, но с това си обяснявам болките ти в коленете
20.02.13
18:27
казано от Петър Вътов на 20.02.13, 17:57:
Инженера, ти малко не си наясно с тая системка...
Супер, идеята ми харесва, добра е, НО не може да тренираш 9 седмици до състезанието само по този начин! Това е хубава тактика за последните няколко седмици.
И щом всичко е наред и по план, какво се оплаква Гецата???
казано от инж. Марин Маринов на 20.02.13, 18:27:
И щом всичко е наред и по план, какво се оплаква Гецата???
оплаквам се , защото искам да извличам максимума от всяка тренировка и да клякам тежко, а не да ходя на тренировка пък каквото се получи .... ;)
относно коленете , от 2-3 седмици почнаха болките да се засилват и от тогава сякаш клека леко спадна , не знам на какво се дължи това , нито имам предположения .... ако беше така , нямаше да го допусна :)
Мнението беше редактирано от Кънин на 20.02.13 20:00.
Трудно ще се получи да използваш всяка тренировка на макс...единия начин е да се презастраховаш и да клякаш максове, другия начин е да заложиш на обем според мен. За коленете...не съм те наблюдавал всеки ден Геца, но ако си си сменил малко техниката, тоест, правиш някакъв бъмп или различни ъгли може да са причина. Най-честата причина е пренатоварването и си мисля, че това е...Ще трябва да пробваш различен разкрач може би - по-тесен...но няма как да разбереш докато не си починеш за да отмине проблема. Другото за навеждането...Слави беше пратил един клип за стартовото положение при клека, дали да се арчнеш преди старта или да стегнеш корема и задника и да си по-прибран.
Честно казано не съм експерт и не мога да ти дам съвет, особено през форума без да те видя. Тренирай с някой и се опитайте да оправите всичко, което трябва.
Валка, казах ,че искам от всяка тренировка да извличам максимума т.е. целта , която съм си поставил за определената тренировка , да я постигна по най- добрия начин. Разкрача го направих съвсем малко по - широк и не мисля, че е от това . Не бъмпвам също.Претоварването и него почти изключвам като причина, защото не съм клякал нито много често , нито всеки път на предела..... нз може и да бъркам :) Няма време за почивки сега....
Благодаря за мнението :)
Мнението беше редактирано от Кънин на 20.02.13 21:53.
Валка, за стартовото положение да си напълно прав би било по-полезно на щангистите. Иначе, Геца, аз мисля че си твърде наведен и кръста ти се изтощава напразно. Но щом така ти е удобно няма място за спор. А относно максовете веднъж седмично нищо няма да му стане на момчето... въпрос на адаптация ;)
Е със цели трудно се работи....даже е по-добре да не работиш с такива, тоест преди тренировката да не си възлагаш очаквания, а да видиш къде ще те отнесе течението - точно това, което се опитваш да избегнеш, но...това е добър метод според мен. Ако имаш треньор ще е друго...
Не мисля, че ще е полезно само за щангистите, но нямам наблюдения, не мога да съм сигурен. Той вече си има някакъв начин и кляка с 200 кила, промените трябва да са малки и една по една. Иначе за навеждането преди старта....дава ли се старт при подобна позиция на състезател?
21.02.13
09:24
казано от Никола Добрев на 20.02.13, 22:15:
А относно максовете веднъж седмично нищо няма да му стане на момчето... въпрос на адаптация ;)
Не ме разбрахте! Нямах в предвид, че ще се преумори и няма да се възстановява. Просто това е еднообразен стрес, който не е достатъчен стимул и тялото забива. Трябва да има разнообразие в тренировките и от време на време повече обем.
21.02.13
09:26
казано от Кънин на 20.02.13, 17:03:
казано от инж. Марин Маринов на 20.02.13, 14:45:
казано от Madboy на 20.02.13, 12:48:
казано от инж. Марин Маринов на 20.02.13, 10:17:
казано от Кънин на 18.02.13, 20:36:
Някъде допускам грешки при клека и затова явно не се получават нещата :) чакам напътствия и коментари :) коленете са все още така болезнени докато загрея и се вработя ... ама т’ва е за сега
Този подход работи за няколко седмици
Че той от колко време го прави ?
Абе момчета и момичета, каква периодизация когато до състезанието му има 5 седмици тренировки ? :DВъобще не говоря по принцип. Говоря за конкретната ситуация. До състезанието на Георги има 6 седмици, без тази сегашната, с нея са 7! Той тренира така от 2, а преди това също правеше доста дълго време максове.
Инжинера, преди тренирах с голяма интензивност и малък обем. Максове правех само когато усещах, че има сила и съм почти сигурен за нов ЛР ( което ще рече , веднъж на месец и половина , два ) . В последно време правех максове на 2-3 седмици и то успешни :)
Ми така де, аз какво ти написах ТУК?!? Че такъв подход работи макс 3-4 седмици.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 21.02.13 09:28.
казано от valerious на 20.02.13, 22:24:
Е със цели трудно се работи....даже е по-добре да не работиш с такива, тоест преди тренировката да не си възлагаш очаквания, а да видиш къде ще те отнесе течението - точно това, което се опитваш да избегнеш, но...това е добър метод според мен.
Не си поставям за цел да вдигна точно определени килограми за дадената тренировка. Едната тренировка ми е с малък интензитет и обем , в която трябва да се придържам към някакви граници , а в другата целя максимална 1- ца . Това е за този етап :)
190 на клека и 120 лега :) разгеле ... най - после ги бутнах тия смешни кила хаха
23.02.13
17:10
казано от Кънин на 22.02.13, 17:49:
190 на клека и 120 лега :) разгеле ... най - после ги бутнах тия смешни кила хаха
В Дейвиса не се броят! :P
казано от инж. Марин Маринов на 23.02.13, 17:10:
казано от Кънин на 22.02.13, 17:49:
В Дейвиса не се броят! :P
ама на “Джонито” ще се броят ;)
тяга : 220
висока тяга : 3х5@150
планк : 2х1:30мин@10кг
Доволен съм от резултатите през седмицата в сравнение с тези от предната , идната още трябва :P
Вчера ...
3х2@170 тяга и гребане с дъмбел 10-10-8 @ 23-27-30 кг
Сега два дена почивка и петък и събота максове :)
Клек : 3х100 1@ 120-140-160-180 0@195
Лег : 2х5@60 3@80 1 @100 1@110 0@120 даже Ники ми се изсмя ха
Бях спал около 4 часа , прибавям и 3 часа прав във влака, бързане за тренировката и всичко стана много припряно , чувствах се изморен. Утре трябва да напъна тягата :)
казано от Madboy на 02.03.13, 00:24:
За 1 пръст не ги стана 195 деба
следващият път :)
Тяга : 3@110 2@140 1@160-190-210 0 на 230 ... втора нула на тях. Завалят ме напред леко , ще трябва да заякне кръста и гърба още :)
Висока тяга: 2@200
Раменна преса : прав с лост - 7@40 3@50 4@60 6@50 кг
Планк - 1@ 2:00мин - 1:30мин .... разтягане
Клек : 3х3@150
Лег : 3х3@90
Разтягане поне 20 минути... то голям кеф бре :D
добра тренировка , въпреки че бях на две хапвания през целия ден .... сега ще се опитам да наваксам :)