Как да отслабна във домашни условия?

03.03.13
01:01

Здравейте, положението ми е много сериозно. На 18 години съм, и искам да ви попитам как да отслабна понеже много съм търсил по форумите (вкл. и този), но не намирам много удачни решения.
171 см - 93 кг, да знам, че е фрапантно, но тази зима ми се отрази много лошо (+13 кг).
Преди бях около 80 кг. и не чувствах че съм натежал, но сега..
Повечето от килограмите са мазнини, сланина, тлъстина и всичко останало от подобните.. Имам цицки като на момиче във 8-ми клас :D
Та, към моя въпрос “Как да отслабна?”, знам че има много такива, но просто не намирам решение от отговорите, моля точно и ясно(също и грамотно) да ми обясните как ще стане тази работа. Регистрирах се във форума специално, за да пусна тази тема, и не си мислете, че няма да посещавам темата.
ПП: Забравих да спомена че всичко става в доашни условия, + това имам 2 гири по 9 кг ако ще са от полза.

Съвсем грамотно - хранителни режими за понижаване на теглото. 3-4 пъти в седмицата тичане на гладно сутрин. 3-4 пъти в седмицата кофички, лицеви упори и коремни преси. А ако искаш да докараш повече мускули се поинтересувай от street fitness или си копуваш карта и влизаш  в залата.

03.03.13
01:25

Значи да разбирам, че мога да направя така:
Понеделник - 07:00 - 1 км тичане, 07:20 - коремни преси 50, лицеви упори 20, по 3 серийки, 20:00 пак коремни със лицеви.
Вторник - 07:00 - коремни преси 50, лицеви упори 20, по 3 серийки, 20:00 пак коремни със лицеви.
Сряда - 07:00 - 1 км тичане, 07:20 - коремни преси 50, лицеви упори 20, по 3 серийки, 20:00 пак коремни със лицеви.
Четвъртък - 07:00 - коремни преси 50, лицеви упори 20, по 3 серийки, 20:00 пак коремни със лицеви.
Петък - 07:00 - 1 км тичане, 07:20 - коремни преси 50, лицеви упори 20, по 3 серийки, 20:00 пак коремни със лицеви.
Събота - 07:00 - коремни преси 50, лицеви упори 20, по 3 серийки, 20:00 пак коремни със лицеви.
Неделя - Почивам.
Сутрин - сок от 2 портокала + една ябълка.
Обяд - Не обядвам(и попринцип не обядвам).
Вечер същото.
Какво ще кажеш за това, или няма да има особенно голям резултат?
Целя се някъде пак към предишните 80 кг, че и надоло..
До средата на юни се надявам да сваля поне 10 кг..

Далече си от истината...
Храната прави борбата...
Пак казвам поразрови се из-форума за хранителен режим.

03.03.13
11:07

Ами ако ти кажа, че не е нужно да правиш коремни всеки ден, че да отслабнеш...
Също така какво е това хранене, някакъв сок и после обяд и вечер не ядеш... Трябва да направиш точно обратното, яж 4-5 пъти на ден, но по малко. По този начин ще забързаш метаболизма. Организма ти не е нужно да гладува за да отслабнеш.
Като за начало- никакво газирано, никакви тестени изделия като- банички и подобни. Ако ядеш хляб, то той да е пълнозърнест. Никакви шоколади и вафлички- може от време на време черен шоколад да си позволяваш.
Бягането 1км. като за начало си е добре. Но по нататък увеличи продължителноста на бягането, да бягаш по 2-3, та дори и по 4 километра. Но когато осетиш, че 1км. ти е малко. На гладно бягането е най- добре.
Прави си там и тея коремни, лицеви и прочие. Може и да пробваш с лостове. А ако вече тренировките вкъщи не те задоволяват, можеш да отидеш и на фитнес.
Да знаеш, без диета няма да постигнеш кой знае какви резултати. Само дето ще се тормозиш излишно пък няма да има ефект.
Диетата не значи гладуване, а здравословен начин на живот.
Има бая диети в сайта, бая съвети за упражнения и тн. Поразрови се и ще останеш доволен.

03.03.13
11:15

Ето няколко хранителни режима, които да разгледаш: http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd  
http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd
има и по-тежки и сериозни хранителни режими: http://www.bb-team.org/articles/4001_ultimativna-dieta-ultimate-diet-20
НО тая последната не ти я препоръчвам защото и ти самия казваш, че нямаш опит в това.

03.03.13
13:23

Първо здравей :)
Започни да четеш ,да се интересуваш и малко по малко ще ти се изяснят нещата.Предишните мнения са ти дали доста материал над който да работиш.И моя съвет към теб е за да отслабнеш е да си по активен гледай да си в движение -разходки,упражнения(в домашни условия може да правиш лицеви,клекове,упражнения за корем и много други неща)лостовете и успоредката също могат да помогнат за целта ти.От към хранене ако не си наясно с всичките тези режими отдели време и ги разучи а през това време може да започнеш да елиминираш постепенно вредните храни (като примери-бързото хранене,дюнери,пици и др.).Гладуването и приемането на минимално количество храна няма да ти помогнат.Успех! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1