03.03.13
13:26
Тези дни започнах да се чудя кое ли е най-доброто свинско месо, и под най-доброто имам предвид не най-вкусното, ами това което съдържа най-много белтъци и най-малко мазнини. Забелязвам, че в сайта пише, че сравнитeлно мазно изглеждащите вратни пържоли имат около 21 грама белтък и 6 грама мазнини на 100 грама, а обратното сравнително сухия изглеждащ бут има грубо казано по 18 грама мазнини и белтъци на 100 грама месо. Та затова се озадачих, кое ли е най-доброто месо което можем да си купим от свинското.Забелязвам, че рибицата има добри показатели, но не съм срещал да се продава рибица поне в по-големите вериги. Така че, ще ми е интересно да чуя и вашето мнение :) .
Едва ли точно те са със състава които търся, а именно възможно повече белтък с възжможно най-малко мазнини.
03.03.13
15:09
Филетата са с такива показатели,но пък ако вземем предвид факторът цена - то свинския бут е оптимален вариант.
Мнението беше редактирано от donsir на 03.03.13 15:09.
Мазна вратна пържола от кило нагоре с картофи - пържени или печени все тая и бира, вино, бира, вино и пак вино, бира, вино, бира и т.н. :D :D :D
Още един глас за мазна, сочна вратна пържола 44-ти номер, а още по-добре да са 2 :)
казано от Петър Стоянов на 03.03.13, 15:13:
Защо мислиш че най-доброто е най-чистото?
Не, не мисля такова нещо, просто ми беше интересно ако искам да получа най-голяма порция белтък с възможно по-малка порция мазнини, кое да избера.
И аз обичам вратни като цяло :D.