03.03.13
20:12
Здравейте от доста време търпя, но след днес ми писна вече. Става въпрос за въглехидратите, може ли да ми предложите по-различен източник. На закуска каквото и да ям няма проблем, но вече към 2-ро - 3-то хранене ако съм ял въглехидрат направо се скъсвам от киселини. Ям кафяв ориз, чат пат бял, картофи, овес, пълнозърнест хляб понякога, но доста рядко и от всички тях ми вървят много силни киселини, не знам на какво се дължи, много се чудя какво става, ям примерно месо каквото и да е със сирене, кашкавал, маслини, ядки и нищо ми няма, ям месо с ориз, картофи или пълнозърнест хляб и след 1 час почват много ама много силни киселини... към 5 часа днес ядох яйца със хляб Вита и Сега ме скъсват, добре че пих хапче, развалих си стомаха с тези гладни диети миналата пролет... Не ми вървят от белия хляб, но не знам дали няма да се омазня, ако приемам 200 гр. въглехидрат от него...
Днес точно попаднах на информация, която може да ти е от полза:
10 съвета за твоя случай: Киселини
1. Избягвайте храни, напитки и подправки, които дразнят лигавицата на хранопровода: цитрусови плодове, шоколад, кофеин, пържени храни, газирани напитки, домати и доматен сос, мляко, чесън, лук, мента.
2. Ограничете /а по-добре спрете/ цигарите, защото тютюнът увеличава киселинността на стомаха. Същия ефект предизвиква алкохолът, поет на гладно.
3. Не преяждайте, не консумирайте прекалено много мазнини. Хранете се често с по-малки порции.
4. Дъвчете добре, отделяйте достатъчно време за бавно хранене.
5. Разделете се с излишните килограми.
6. Не лягайте веднага след хранене, изчакайте да минат 3-4 часа.
7. Повдигнете предната част на леглото, за да бъдат краката ви на високо. Не използвайте много възглавници, защото от това тялото се прегъва в областта на корема.
8. Избягвайте дрехите, които притискат корема.
9. Преодолявайте напрежението, защото повечето храносмилателни проблеми са свързани главно със стреса. Използвайте лесни техники за релаксация.
10. Внимавайте с някои лекарства - аспиринът и нестероидните противовъзпалителни усилват симптомите на рефлукса. Вашият лекар може да ги замени с други.
от framar.bg
Паста? (с чери домати, извара и пържола знаеш ли как върви...един път е!)
Мнението беше редактирано от pe6о на 04.03.13 18:21.
казано от pesho vasilev на 04.03.13, 18:20:
Паста? (с чери домати, извара и пържола знаеш ли как върви...един път е!)
От кус - куса ми вървят много киселини, ще пробвам с макароните...
казано от LOSER_X на 03.03.13, 22:23:
Днес точно попаднах на информация, която може да ти е от полза:
10 съвета за твоя случай: Киселини
1. Избягвайте храни, напитки и подправки, които дразнят лигавицата на хранопровода: цитрусови плодове, шоколад, кофеин, пържени храни, газирани напитки, домати и доматен сос, мляко, чесън, лук, мента.
2. Ограничете /а по-добре спрете/ цигарите, защото тютюнът увеличава киселинността на стомаха. Същия ефект предизвиква алкохолът, поет на гладно.
3. Не преяждайте, не консумирайте прекалено много мазнини. Хранете се често с по-малки порции.
4. Дъвчете добре, отделяйте достатъчно време за бавно хранене.
5. Разделете се с излишните килограми.
6. Не лягайте веднага след хранене, изчакайте да минат 3-4 часа.
7. Повдигнете предната част на леглото, за да бъдат краката ви на високо. Не използвайте много възглавници, защото от това тялото се прегъва в областта на корема.
8. Избягвайте дрехите, които притискат корема.
9. Преодолявайте напрежението, защото повечето храносмилателни проблеми са свързани главно със стреса. Използвайте лесни техники за релаксация.
10. Внимавайте с някои лекарства - аспиринът и нестероидните противовъзпалителни усилват симптомите на рефлукса. Вашият лекар може да ги замени с други.от framar.bg
Спазвам ги всички изписани работи, а по точка 3 при мен е напълно обратно, като преяждам и се тъпча с мазна храна нищо ми няма, това е странното.
Пробвай високомазнинно ниско въглехидратно хранене тогава. Ако целта ти е покачване на мускулна маса, това не е задължително да става с тъпчене на въглехидрати. Спокойно можеш да замениш част от калориите с такива от мазнини. Разбира се, гледай да са хубави мазнини.