Различен източник на въглехидрат

03.03.13
20:12

Здравейте от доста време търпя, но след днес ми писна вече. Става въпрос за въглехидратите, може ли да ми предложите по-различен източник. На закуска каквото и да ям няма проблем, но вече към 2-ро - 3-то хранене ако съм ял въглехидрат направо се скъсвам от киселини. Ям кафяв ориз, чат пат бял, картофи, овес, пълнозърнест хляб понякога, но доста рядко и от всички тях ми вървят много силни киселини, не знам на какво се дължи, много се чудя какво става, ям примерно месо каквото и да е със сирене, кашкавал, маслини, ядки и нищо ми няма, ям месо с ориз, картофи или пълнозърнест хляб и след 1 час почват много ама много силни киселини... към 5 часа днес ядох яйца със хляб Вита и Сега ме скъсват, добре че пих хапче, развалих си стомаха с тези гладни диети миналата пролет... Не ми вървят от белия хляб, но не знам дали няма да се омазня, ако приемам 200 гр. въглехидрат от него...

03.03.13
22:23

Днес точно попаднах на информация, която може да ти е от полза:

10 съвета за твоя случай: Киселини
1. Избягвайте храни, напитки и подправки, които дразнят лигавицата на хранопровода: цитрусови плодове, шоколад, кофеин, пържени храни, газирани напитки, домати и доматен сос, мляко, чесън, лук, мента.
2. Ограничете /а по-добре спрете/ цигарите, защото тютюнът увеличава киселинността на стомаха. Същия ефект предизвиква алкохолът, поет на гладно.
3. Не преяждайте, не консумирайте прекалено много мазнини. Хранете се често с по-малки порции.
4. Дъвчете добре, отделяйте достатъчно време за бавно хранене.
5. Разделете се с излишните килограми.
6. Не лягайте веднага след хранене, изчакайте да минат 3-4 часа.
7. Повдигнете предната част на леглото, за да бъдат краката ви на високо. Не използвайте много възглавници, защото от това тялото се прегъва в областта на корема.
8. Избягвайте дрехите, които притискат корема.
9. Преодолявайте напрежението, защото повечето храносмилателни проблеми са свързани главно със стреса. Използвайте лесни техники за релаксация.
10. Внимавайте с някои лекарства - аспиринът и нестероидните противовъзпалителни усилват симптомите на рефлукса. Вашият лекар може да ги замени с други.

от framar.bg

04.03.13
18:20

Паста? (с чери домати, извара и пържола знаеш ли как върви...един път е!)

Мнението беше редактирано от pe6о на 04.03.13 18:21.

04.03.13
20:24

казано от pesho vasilev на 04.03.13, 18:20:

Паста? (с чери домати, извара и пържола знаеш ли как върви...един път е!)

От кус - куса ми вървят много киселини, ще пробвам с макароните...

04.03.13
20:25

казано от LOSER_X на 03.03.13, 22:23:

Днес точно попаднах на информация, която може да ти е от полза:

10 съвета за твоя случай: Киселини
1. Избягвайте храни, напитки и подправки, които дразнят лигавицата на хранопровода: цитрусови плодове, шоколад, кофеин, пържени храни, газирани напитки, домати и доматен сос, мляко, чесън, лук, мента.
2. Ограничете /а по-добре спрете/ цигарите, защото тютюнът увеличава киселинността на стомаха. Същия ефект предизвиква алкохолът, поет на гладно.
3. Не преяждайте, не консумирайте прекалено много мазнини. Хранете се често с по-малки порции.
4. Дъвчете добре, отделяйте достатъчно време за бавно хранене.
5. Разделете се с излишните килограми.
6. Не лягайте веднага след хранене, изчакайте да минат 3-4 часа.
7. Повдигнете предната част на леглото, за да бъдат краката ви на високо. Не използвайте много възглавници, защото от това тялото се прегъва в областта на корема.
8. Избягвайте дрехите, които притискат корема.
9. Преодолявайте напрежението, защото повечето храносмилателни проблеми са свързани главно със стреса. Използвайте лесни техники за релаксация.
10. Внимавайте с някои лекарства - аспиринът и нестероидните противовъзпалителни усилват симптомите на рефлукса. Вашият лекар може да ги замени с други.

от framar.bg

Спазвам ги всички изписани работи, а по точка 3 при мен е напълно обратно, като преяждам и се тъпча с мазна храна нищо ми няма, това е странното.

04.03.13
22:18

Пробвай високомазнинно ниско въглехидратно хранене тогава. Ако целта ти е покачване на мускулна маса, това не е задължително да става с тъпчене на въглехидрати. Спокойно можеш да замениш част от калориите с такива от мазнини. Разбира се, гледай да са хубави мазнини.

05.03.13
07:59

Пробвал съм, но не ми харесва този режим, забавя ми метаболизма и нямам никаква сила в залата. А и аз се омазнявам много от мазнините, не толкова от въглехидратите, за това съм се спрял на тях, явно ще си карам така и това е...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1