Покачване на ММ - по-добре късно, отколкото никога.

Темата е заключена.

Здравейте!
От много скоро се подвизавам в този прекрасен форум и в залата като цяло. Първо искам да благодаря на всички, които са отделили от времето си за да пишат в хилядите много полезни теми, да благодаря предварително на онези, които евентуално биха ми помагали с дневника и с опознаването на света на бодибилдинга като цяло!
Искам и да се извиня предварително за евентуалните глупави въпроси, които най-вероятно ще задавам в огромни количества в началото - ще се стремя с достатъчно четене да ги сведа до минимум, но знам, че все пак ще има много глупави въпроси.

Ще се постарая да водя редовно дневника, да синтезирам изчетеното тук, наученото в залата и т.н., за да бъде този дневник полезен и на мен, а и на други, които ще поемат този път.

При писането на тези първи редове съм на 28 години, 184 см висок, 71 кг тежък със стаж в залата около 2-3 седмици. Амбициите са поне 10 кг нагоре в рамките на година, като ми се ще да е сравнително чиста ММ, а не още 10 кг на корема. От скоро непушач, след 12-13 години вярна служба на тютюнопроизводителите. Все още се лутам малко в огромния свят на бодибилдинга и здравословния начин на живот, но с ваша помощ съм убеден, че ще се справя.

Към момента се опитвам да организирам един добър хранителен режим, което ми се струва много трудно, понеже доскоро всичко правех неправилно - хранех се нередовно, предимно с боклуци и празни калории. Засега по-скоро успявам да се справям, но има още какво да се желае. В нетренировъчни дни усещам липса на апетит, особено в най-мързеливия ден от седмицата - неделя.
В момента хранителния ми режим изглежда горе-долу така:

9:00-9:15   - Събуждане
9:30-9:45   - Прием на протеинов шейк с мляко 1.5% масленост - досега Whey, но смятам да го заменя с матрица (Syntha-6).
10:10-10:20 - Закуска
              2 филии пълнозърнест хляб с крема сирене или филаделфия(light) +
              100 г. пушена сьомга или филе (пилешко/свинско)
              50-80 г. кашкавал
              1 варено яйце

ИЛИ
              80-100 г. зърнена закуска (Cornflakes, Nesquik, Chiocapic)
              200 г. прясно мляко
              2 варени яйца

Гледам да наблягам на първия вариант. Знам, че втория е с прекалено количество захар, но още не мога да се преборя с яденето на овесени ядки, надявам се постепенно да свикна. Иска ми се прехода да става постепенно, понеже имам предишен опит, който беше с жесток режим още от първия ден и стреса беше голям и се отказах бързо.

12:30-12:45 - Обяд
              Около 200 г. месо - свинско, пилешко, телешко
              Около 200-300 г. задушен ориз, ориз със зеленчуци, варени картофи, задушени картофи, печени картофи
              Малко салата

14:15-14:30 - Следобедна закуска
              2-3 банана (средно големи)
              Кофичка кисело мляко или котидж сирене
              1-2 варени яйца

ИЛИ   
              100-150 г. месо с ориз или картофи, но не всеки път имам време

16:00-16:15 - Доза азотен бустер BLACK JACK - PURE NUTRITION, 3хAMINOMAX 8000

16:15-16:45 - Горе-долу по това време започвам тренировка, 4 дни седмично - Пон, Вт, Чет, Пет

18:30-18:45 - Доза суроватъчен протеин след тренировка с някакъв бърз въглехидрат - Корни, вафла, локум. + 3 x AMINOMAX 8000
Тук имам въпрос - струва ли си да поддържам и суроватъчен протеин, при положение, че смятам да го заменя с матрица за другите приеми - сутрин и преди лягане? Да купувам ли и Whey само за след тренировка или не е проблем да се замени с матрица?

19:30-20:00 - Вечеря
              Около 200 г. месо - свинско, пилешко, телешко
              Около 200 г. ориз, картофи
              Малко салата

23:00-23:30 - Преди лягане
              Кофичка кисело мляко
              Доза протеин - засега Whey, но смятам да заменя с матрица.

Чудя се има ли място и за BCAA BLAST на PURE и кога да го приемам? Какво бъркам с храненето? Има ли нужда от още нещо, което да се добави като суплемент? Как да приемам аминокиселините в нетренировъчен ден?

Така написано храненето ми се струва сравнително добре. Лошото е, че съм доста в движение през деня и понякога не успявам да спазя часовете.

Тренировките ми са горе-долу така разпределени:

Понеделник - гърди и рамо
              4 упражнения по 4 серии по 8-10 повторения за гърди
              4 упражнения по 4 серии по 8-10 повторения за рамо

Вторник -    крака
              6-7 упражнения по 4 серии по 8-10 повторения за крака

Сряда - почивка

Четвъртък -  гръб и трапец
              6 упражнения по 4 серии по 8-10 повторения за гръб
              2-3 упражнения по 4-5 серии по 10-12 упражнения за трапец

Петък -      бицепс и трицепс
            4 упражнения по 4 серии по 8-10 повторения за бицепс
            4 упражнения по 4 серии по 8-10 повторения за трицепс

Събота и неделя почивка.

Благодаря за проявения интерес, ще се постарая ежедневно да попълвам дневника и дано бъде полезен и на други. Отворен съм за предложения, критики и т.н. Много съм пресен в сферата, опитвам се да чета, когато имам време. Ползвам услугите на мисля добър фитнес инструктор. Тренировките ми са изготвени от него. Винаги обаче е хубаво човек да си проверява информацията от няколко източника.

Темата беше редактирана от Георги Стоянов на 04.03.13 00:12.

Здравей! Честит дневник и успех в тренировките!
Първо добре изготвена тема!

Така  матрицата няма никакъв проблем да я пиеш след тренировка, все пак има няколко вида протеин вътре (както бързи, така и бавни). Аминките можеш да ги приемаш с храната. БЦАА - след ставане, преди и след тренировка. Можеш да си вземеш и малко мултивитамини и рибено малсо. Само преди лягане можеш да махнеш тоя протеин (освен ако не е syntha-6) и да хапваш извара и някакви ядки около 50г сурови. Като цяло хранителния ти режим ми харесва. само смело напреде и нещата ще се напаснат!

Здравейте!

Първо, благодаря на колегата за съветите - днес си взех матрица - Syntha-6 Курабийки с крем, че whey-а ми беше свършил и реших да мина на матрица. Първи впечатления - определено whey-a на Weider ягода и сметана ми харесва много повече на вкус, но може и да не е толкова ефективен. Други матрици мисля, че не познавам засега.

Така, нека пристъпим към ден 1 (реален) от моя дневник. За напред мисля да пиша отделите дни, само когато не се повтарят - тоест нещо ново се е случило, за да не доскучавам на евентуалните четящи. Макар, че сега, като го пиша и се замислям, дали не е по-добре да се описва точно и подробно всичко, за да мога в последствие да видя дали някъде нещо не съм пропускал или бъркал? Как мислите?

ПОНЕДЕЛНИК:

9:30 -            Събуждане

10:00 - 10:30     Закуска:
                  2 филии пълнозърнест хляб
                  80 гр свинско филе
                  60 гр зряла моцарела
                  30 гр крем сирене Филаделфия light

12:30 - 12:45     Обяд:
                  200 гр свински карета на скара с подправки
                  300 гр ориз със зеленчуци (грах, моркови, зеле) и яйце

Горното не беше много здравословно, понеже беше в Хепи, ама се наложи и се надявам поне месото и ориза им да са месо и ориз :)

14:15 - 14:30     Следобедна закуска:
                  2 средно-големи банана
                  50 гр суров белен бадем

16:15             Доза BLACK JACK Pure - около 2 м.л. в 250 мл вода.

С края на опаковката започва явно да ми дотяга вкуса и аромата и едва го изпих, явно няма да повторя скоро. Мисля като свърши да мина на NO Explode 2.0 на BSN. Как мислите, дали е удачно в моя случай?

16:30           ТРЕНИРОВКА Гърди и рамо

8 минути велоергометър с бавно темпо за загряване
                7 минути стречинг и загряване на тялото и подготовка за тренировка

4 серии по 8 повторения на Лежанка с около 42 кг (този лост беше от хотелските - по-лек и не знам точно колко е)
                4 серии по 8 повторения на Полулег с около 38 кг
                4 серии по 8 повторения Избутване на дъмбели от полулег @ 12кг
                4 серии по 8 повторения Избутване на дъмбели от лег @ 12кг
                4 серии по 8 повторения Флайс от лег @ 8кг

4 серии по 8 повторения Раменни преси с щанга @ 24 кг
                4 серии по 10 повторения Повдигане на ръцете напред @ 7.5 кг
                3 серии по 10 повторения Повдигане на ръцете настрани при наклон напред @ 6кг
                3 серии по 10 повторения Повдигане на ръцете настрани наклонен на една страна @5 кг
                4 серии по 10 повторения Разтваряне на Пек-Бек машина

18:20 -          Край на тренировката

18:40           Доза Syntha-6 с вода (за уж по-бързо усвояване)

19:30           Вечеря:
                200-250 гр телешки шницели
                200-250 гр картофена салата с лук

22:30 - 23:00   Следвечерно хранене:
                400 гр кисело мляко
                50 гр суров белен бадем

23:45           Доза Syntha-6 с 300 мл прясно мляко 1.5%

01:00           Заспиване след среднощно писане из форума :)

От днешния ден мисля, че съм доволен. Имам няколко чуденки:

Има ли смисъл да взема един whey за веднага след тренировка или да си остана само на матрицата. Все си мисля, че би било по-възстановяващо един бърз протеин веднага след тренировка, а матрицата сутрин и преди лягане, както и ако случайно не мога да ям пълноценно някой път.

Аминокиселините AMINOMAX 8000, които имат и малко креатин мога ли да ги разпределя по 1-2 т през няколко часа, че са ми малко трудни за преглъщане 3 накуп? Преди и след тренировка ли да ги пия, колко време преди и след и да пия ли и по друго време? В нетренировъчни дни пият ли се?

При положение, че взема NO Explode, пия Syntha и взема един Whey за веднага след, има ли смисъл от BCAA или Glutamine и кое от двете е по-подходящо и как да го приемам?

Много благодаря за проявения интерес и за евентуалната помощ!

Поздрави и лека нощ!

Мнението беше редактирано от Георги Стоянов на 05.03.13 01:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1