как си готвите пилешкото?

17.09.05
13:07

Аз си го печа и става много яко,ама ми писна вече,и неска си го направих варено.Ама нещу не ми хареса пак и като го сварих имам чувството че полувината протеини отидаха на кино :lol:

17.09.05
13:18

Аз направо си го купувам готово!Ям само Бон-Филе(пил.гърди,чисто месо).Обаче много скапо 9,60 лв. килограма.А на мен приема на пилешко ми е 450 гр. на ден.Скапо ми излиза но е страхотно  :lol:  :lol:

17.09.05
15:08

И аз си го купувам на готово.Понякой път само го притплям или го доопичам докато хване коричка.А иначе в повечето случай когато трябва да се готви в къщи майка ми го прави на пилешнко с ориз.

17.09.05
19:00

[quote author=“vanwilder”]Аз си го печа и става много яко,ама ми писна вече,и неска си го направих варено.Ама нещу не ми хареса пак и като го сварих имам чувството че полувината протеини отидаха на кино :lol:

На кой филм?  :D
Нищо им няма на протеините не се притеснявай.
Аз също си го пека, но от време на време си вземам и на грил за разнообразие, доста е вкусно ако намериш добро място, където преди това го мариноват по подходящ начин.
Ако е добре сварено също не е лошо, можеш да го сготвиш с нещо - кафяв ориз, картофи, зеленчуци всякакви.
Между другото печено пиле с картофи става супер ако вместо вода в тавичката сложете ПРЯСНО МЛЯКО и малко зехтин. Страхотно е. :D

17.09.05
20:10

Хей пичове, я ме светнете!  :x
Как го печете това пилешко, защото аз като го опеча, става много сухо! :wink:
Тук естествено имат дума и дамите  :P (Особенно в този раздел никак не сте активни)
Може и да греша, човешко е :oops:

18.09.05
08:36

Еми добре е първо да го мариноваш - остави го да престои от няколко часа до едно денонощие примерно в смес от прясно мляко и малко зехтин.
Добре е да го печеш на умерена, а не много силна фурна и най-важното, изкарай го преди още да е станало сухо.
Да ти е вкусно :D

18.09.05
10:44

Pars да е и ас това викам че си навивам някав филм...обаче като го варя и цялата вода става в малку парчентса месо хах...Ас до сега не сам го правил в марина...не ми се занимава просто ама като си го печа става идеално...daddy зависи .. пробваи земи другият пат на някои друга фирма....

BL

22.09.05
00:40

има едни пилешки филета или бон филе мисля че така се водеха ..има в метро разфасофки по 500-600 грама чисто месо..просто го мятам на скарате и не го правя леко алангле за да не изсъхне

22.09.05
10:28

Пък до нас има един магазин дето продават пържоли(пилешки) и аз си купувам от там една пържола към 200гр. ми излиза 1.40-1.50лв. и стават за ядене даже са вкусни !

23.09.05
14:53

10x на всички - много сте готини! :wink:

18.11.05
17:31

Ако го правиш в йенска тенджера месото става супер меко и крехко!/с капак естествено/.Има и друго предимство-фурната остава чиста и не се занимаваш с търкане!

ST

11.12.05
19:50

пилешкото се готви внимателно

TG

11.12.05
19:54

наште го готват,аз само го ям.  :lol:  :lol:

31.03.06
11:50

аз пилето първо го варя,после го пека - така добре ли е или има загуба на протеини

09.04.06
17:05

от печенето няма загуба на протеини,то и от варенето маи няма де :wink:

09.04.06
18:44

[quote author=“vanwilder”]от печенето няма загуба на протеини,то и от варенето маи няма де :wink:

ама вие кви сте ми протеини хаахах
най убаво е във виенска тенджера увито с фолио става страхотно

IV

09.04.06
23:09

сега ето една рецептичка взимате пилешко филенце нарязвате го на кубчета  заливате я с зехтин я с соев сос .Малко чесън който обича .Престоява една нощ в хладилника и на другия ден го приготвяте в тиган с зехтин става за минутки  и и супер вкусно .

07.09.06
01:15

аз пък си размръзявам 3кг пакет
в една голяма тенджера
слагам 50 гр соев сос
100 гр водка
100гр вода
черен пепер, индииско орехче
две скилиди чесън
някой път слагам и лъжица мед
може и магданоз . копър по избор

обърквам го с маринатата
и така си седи по цяла седмица
вадя и пека на скарата
или пък ги нарязвам на ивички и слагам разни зеленчуци и пека в глинен гювеч

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1