17.09.05
13:07
Аз си го печа и става много яко,ама ми писна вече,и неска си го направих варено.Ама нещу не ми хареса пак и като го сварих имам чувството че полувината протеини отидаха на кино :lol:
Аз направо си го купувам готово!Ям само Бон-Филе(пил.гърди,чисто месо).Обаче много скапо 9,60 лв. килограма.А на мен приема на пилешко ми е 450 гр. на ден.Скапо ми излиза но е страхотно :lol: :lol:
И аз си го купувам на готово.Понякой път само го притплям или го доопичам докато хване коричка.А иначе в повечето случай когато трябва да се готви в къщи майка ми го прави на пилешнко с ориз.
[quote author=“vanwilder”]Аз си го печа и става много яко,ама ми писна вече,и неска си го направих варено.Ама нещу не ми хареса пак и като го сварих имам чувството че полувината протеини отидаха на кино :lol:
На кой филм? :D
Нищо им няма на протеините не се притеснявай.
Аз също си го пека, но от време на време си вземам и на грил за разнообразие, доста е вкусно ако намериш добро място, където преди това го мариноват по подходящ начин.
Ако е добре сварено също не е лошо, можеш да го сготвиш с нещо - кафяв ориз, картофи, зеленчуци всякакви.
Между другото печено пиле с картофи става супер ако вместо вода в тавичката сложете ПРЯСНО МЛЯКО и малко зехтин. Страхотно е. :D
Хей пичове, я ме светнете! :x
Как го печете това пилешко, защото аз като го опеча, става много сухо! :wink:
Тук естествено имат дума и дамите :P (Особенно в този раздел никак не сте активни)
Може и да греша, човешко е :oops:
Еми добре е първо да го мариноваш - остави го да престои от няколко часа до едно денонощие примерно в смес от прясно мляко и малко зехтин.
Добре е да го печеш на умерена, а не много силна фурна и най-важното, изкарай го преди още да е станало сухо.
Да ти е вкусно :D
Pars да е и ас това викам че си навивам някав филм...обаче като го варя и цялата вода става в малку парчентса месо хах...Ас до сега не сам го правил в марина...не ми се занимава просто ама като си го печа става идеално...daddy зависи .. пробваи земи другият пат на някои друга фирма....
22.09.05
00:40
#7
има едни пилешки филета или бон филе мисля че така се водеха ..има в метро разфасофки по 500-600 грама чисто месо..просто го мятам на скарате и не го правя леко алангле за да не изсъхне
Пък до нас има един магазин дето продават пържоли(пилешки) и аз си купувам от там една пържола към 200гр. ми излиза 1.40-1.50лв. и стават за ядене даже са вкусни !
Ако го правиш в йенска тенджера месото става супер меко и крехко!/с капак естествено/.Има и друго предимство-фурната остава чиста и не се занимаваш с търкане!
11.12.05
19:50
#11
пилешкото се готви внимателно
11.12.05
19:54
#12
наште го готват,аз само го ям. :lol: :lol:
31.03.06
11:50
#13
аз пилето първо го варя,после го пека - така добре ли е или има загуба на протеини
09.04.06
18:44
#15
[quote author=“vanwilder”]от печенето няма загуба на протеини,то и от варенето маи няма де :wink:
ама вие кви сте ми протеини хаахах
най убаво е във виенска тенджера увито с фолио става страхотно
09.04.06
23:09
#16
сега ето една рецептичка взимате пилешко филенце нарязвате го на кубчета заливате я с зехтин я с соев сос .Малко чесън който обича .Престоява една нощ в хладилника и на другия ден го приготвяте в тиган с зехтин става за минутки и и супер вкусно .
аз пък си размръзявам 3кг пакет
в една голяма тенджера
слагам 50 гр соев сос
100 гр водка
100гр вода
черен пепер, индииско орехче
две скилиди чесън
някой път слагам и лъжица мед
може и магданоз . копър по избор
обърквам го с маринатата
и така си седи по цяла седмица
вадя и пека на скарата
или пък ги нарязвам на ивички и слагам разни зеленчуци и пека в глинен гювеч