Къде бъркам в режима? Или не бъркам?

Прескочи до:

06.03.13
10:51

От 5 месеца тренирам,като в началото гледах да влезна във форма а не да свалям килограми.
Данни: 25 години,178 см,88 кг. Преди година бях 105 и с намалено ядене и каране на колело смъкнах на 85 доста лесно.
После се почна фитнеса и стараейки се да приемам протеин качих 2-3 кила заедно с тренирането. Сега целта ми е да смъкна до 78-80 или 15% мазнини обаче нещо темповете не ми харесват. Бягам минимум 6 дни в седмицата по 6 км за 35-40 мин.Cooper го изпълнявам за 2.7 км,което мисля,че е добър резултат.Тренирам 5 дни във фитнеса различни мускулни групи г/д по 60 мин. Първо тежести после бягане на пътека. Приемам Xtend 2 дози по време на цялата тренировка + протеин след нея. Взех си и OxyElitePro и пия сутрин две и следобяд 1. Пия допълнително витамини и Omega 3.
Приготвил съм си едно домашно мюсли,което включва овес,ръж,ленено семе,сусам,бадеми,лешници,слънчогледови семки,корнфлейкс без захар,черен шоколад,сушен банан и стафиди(не повече от 3% от целия обем).
Храненето в общи линии е следното:

60 гр домашно мюсли        230 kcal
матричен протеин              150 kcal
300 гр бял ориз                    400 kcal
пиле 100 гр                    160 kcal
домати 500 гр                    100 kcal
тренировка
ISO 100 протеин                  100 kcal
броколи,зелен боб,домати    100 kcal
риба 100 гр                    200 kcal

извара 100 гр                    100 kcal
кафе с мляко и други        100 kcal
Тотал                        1640 kcal
По-рано набивах зеле и марула но установих,че трябва да ги ям със сехтин,което си е още 100-тина калории. Доматите ме радват на вкус пък и ги ям без мазнина и сол.
Смятам,че от тежестите изразходвам поне 200 калории а от кардиото 600(поддържам пулс 155).
Според различни формули съм стигнал до извода,че ми трябват 2300 калории на ден без тренировките,което прави г/д 3000 с тях.
3000 - 1640 = 1360 * 30 дни = 40800kcal / 6600kcal(1 кило мазнина) = 6200 грама трябва да сваля за един месец.Да ама не
в момента съм 85.5 а ми остават 5 дни до МЕСЕЦА.  Не съм мерил подкожни мазнини ама не ми се вярва да съм генетично чудо и да качвам мускули докато свалям мазнини.

Къде бъркам?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.03.13 11:16.

Смяташ, че е правилно да приемаш 1600-1700 калории при нужда от 3000?

06.03.13
11:15

Ами знам,че не е правилно,знам че трябва да намля с около 500 но исках бърз резултат. Ако най-голями недостатък е загубата на мускулна маса то ще го преживея някак.
Моля нека се придържаме към въпроса за свалянето.

Мнението беше редактирано от PAN7ERa на 06.03.13 11:15.

Точно за свалянето говоря. С толкова малко храна трудничко ще сваляш.

06.03.13
11:32

Като съм смятал отношението на белтък,въглехидрат и мазнини тамън ще ми дойде да добавя едни 100 грама орехи към изварата и така ще увелича с 650 калории и ще вдигна омега3—то, но да ти кажа не вярвам това да доведе до по-добри резултати. Това,което се стремиш да ми кажеш да не би да е ,че съм си забавил метаболизма?

Мнението беше редактирано от PAN7ERa на 06.03.13 11:32.

Ако сметките ти са правилни, т.е. изразходваш 3000 калории и приемаш 1600-1700, много е вероятно организмът ти да е преминал към икономичен режим и по тази причина да е спрял процесът на сваляне. Калорийната рестрикция, която си наложил, е доста продължителна и подобен ефект е напълно нормален за мен при подобен енергиен дефицит. Сега трябва да “убедиш” тялото си, че няма да го подлагаш на глад за напред и да му дадеш възможност да се върне към нормален ритъм на работа. Тогава полека-лека можеш да се върнеш и към режим на сваляне... надявам се не с подобен глад.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.13 12:12.

06.03.13
11:42

Отказвам да приема това,което казваш.Не че няма логика,чел съм за това но не смятам че гладът е тооолкова голям.
Описах изчерпателно(смятам), това какво съм смятал и какво правя. Някой би ли изказал мнение,дали съм сметнал калориите,които приемам правилно и дали съм сметнал правилно тезе,които изразходвам.
Чакам други отзиви.
Забравих да кажа,че на всеки четвърти ден качвам калориите до нормалните с цел да избегна “икономичния режим”.

Мнението беше редактирано от PAN7ERa на 06.03.13 11:50.

Разбира се, това е твое право. :)
Аз също очаквам да видя и други мнения, може да съм в грешка. :)

06.03.13
11:49

Отказваш да приемеша,ама си е точно така.Ядеш като за 50кг жена със средна активност,която е на 500кал дефицит.Той направо ти е спрял метаболизма.В момента всяка хапка,която приемаш,се превръща в мастни запаси,бъди сигурен.Ако не приемаше екстенда,100 процента щеше да усетиш спад в сила,енергия и т.н.Бърнъра пък ти повишава тел.температура и не можеш да усетиш,че ти е по-студено,което е привично за спад в метаболизма.

Това, че отказваш да приемеш очевадното е проблем, ама те уверявам, че колкото и мнения да получиш по-тази тема, няма как да бъдат по-ясни и изчерпателни от тези до сега, така че от тук  сам си прави изводите.

06.03.13
12:21

казано от PAN7ERa на 06.03.13, 10:51:

Бягам минимум 6 дни в седмицата по 6 км за 35-40 мин.Тренирам 5 дни във фитнеса различни мускулни групи г/д по 60 мин. Първо тежести после бягане на пътека.

Къде бъркам?

Освен оскъдния прием на енергия, не е лошо да се замислиш какво друго играе съществена роля за забавянето на метаболизма ти и постоянното активиране на хормоните на стреса в организма ти.

Няма да се учудя, ако накрая (когато изтече набелязаният от теб срок) получиш вместо “желаното тяло”, едно преизтощено и подпухнало тяло. Веднъж защото спираш да гориш мазнини и започваш постепенно да ги трупаш, втори път затова, че започваш да задържаш и повече вода.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 06.03.13 13:20.

06.03.13
12:35

Ех, безплатните съвети никой не ги слуша...

06.03.13
13:06

Аз спад в телесната температура усещам въпреки бърнъра.Даже докато бягам на пътеката са ми студени ръцете въпреки,че се потя на челото. Трудно ми е да приема,защото все пак съм много активен и очаквам метаболизма да не се забавя. Добре,какво предлагате?Дайте идеи, какво да добавя в менюто?

06.03.13
13:26

Сметни си калорийния оптимум и извади макс.15% от него.Числото,което получиш,са калориите които да приемаш.ВМ-НВД е добър вариант като начин на хранене

06.03.13
13:40

На НВД няма да съм било то и ВМ-НВД. По-скоро залагам на 50-40-10 В,Б,М . Бихте ли ми дали обективни калории за деня,защото калкулатори в нета има много и дават различни резултати. В nutrition data има daily needs calculator, който ми предписва по 3800 калории на ден при тоя режим,което ми се струва прекалено много.

Ако половината от енергията ти идва от въглехидрати, не виждам как би могъл да постигнеш целите си.

06.03.13
13:49

Имаш основни пропуски в знанията си относно хранене.Вземи почети малко.Тогава ако имаш някакви въпроси,пак ще питаш.
Ако не вярваш на съветите тук,обърни се към платен специалист.

06.03.13
13:57

много добро и основно четиво http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063

06.03.13
14:00

Хайде да не се правим на професори с изказвания ,че имам пропуски! Да това с ниските калории МОЖЕ и да е грешка но би ли се основала по какви други пътища си извади заключението,че имам пропуски. Чел съм доста литература за фитнес и отслабване,като ме съмнява ти да си чела толкова.Като издръжливост и силови постижения също мисля,че съм дооста добре. Това,че желанието за бързо сваляне МОЖЕ и да ме е заблудило не ти дава право се изказваш така.В доста изследвания е доказано ,че ниско въглехидратната диета е грешна, да не го ворим ,че съм го установил лично. Човешкия организъм работи най-добре с въглехидрати и никой не може да ме убеди в противното. Знам ,че като мина на НВД ще има сваляне на килограми но това е точно до края на диетата и сега не ми се обяснява защо.
Благодаря на отзовалите се,благодаря за препоръките и моля без повече такива изказвания!

06.03.13
14:05

казано от Кольо Пияндето на 06.03.13, 13:47:

Ако половината от енергията ти идва от въглехидрати, не виждам как би могъл да постигнеш целите си.

Би ли се опитал да обясниш,защо няма да успея?Имам предвид чисто научно и прочие,защото с такива исказвания няма да стане.
Напишете The Best Ratio of Carbs, Protein Fat в google и четете. Не,че не уважавам мненията ви. Всеки има право да прави,каквото иска с живота си но да обиждате другите ,че са некомпетентни без дори да ги познавате...

Мнението беше редактирано от PAN7ERa на 06.03.13 14:13.

казано от PAN7ERa на 06.03.13, 14:05:

Би ли се опитал да обясниш,защо няма да успея?Имам предвид чисто научно и прочие,защото с такива исказвания няма да стане.

Не. Загубих желание да дискутирам повече по темата.
Подбирам четивата си според тяхната достоверност и собствения ми опит.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.13 14:13.

06.03.13
14:14

Добре,дай пример за добре подбрано четиво,което да показва ,че с 50% въглехидрат няма да стане!
Ето още едно доказателство:
http://www.theatlantic.com/health/archive/2012/06/time-to-retire-the-low-carb-diet-fad/258343/

Мнението беше редактирано от PAN7ERa на 06.03.13 14:16.

казано от PAN7ERa на 06.03.13, 14:14:

Добре,дай пример за добре подбрано четиво,което да показва ,че с 50% въглехидрат няма да стане!

A защо мислиш, че е длъжен? Или, че който и да е тук ти е длъжен? Питаш за мнение - дават ти го. Ако искаш обосновани научни мнения - ползваш гугъл или отиваш и си плащаш като поп някъде. Тук са само безплатни мнения, но явно не им вярваш. Както бях казал на един друг потребител преди време, и той нов и нагъл като теб :

Чантата, шапката, гащите, торбичката и затваряш форума ;) Няма да липсваш никому! ;)

06.03.13
14:26

Напълно съм наясно с всичко ,което каза но когато някой ме нарича некомпетентен е ДЛЪЖЕН да се обоснове а не просто да обижда. А да ме наричаш нагъл е повече от глупаво.Аз не съм обидил никого не искам никой да обижда мен.
Само това с “НОВ и НАГЪЛ” не го разбрах,защото като гледам съм се регистрирал ДОООСТА преди теб, а това че не съм драскач по форума,като теб не ме прави нов.Нагъл си ти,че пишеш в чужди теми без поста ти да се отнася към темата!
Ето още по темата за НВД - http://www.belchohristov.com/74.html

Мнението беше редактирано от PAN7ERa на 06.03.13 14:29.

06.03.13
14:37

Да ти имам източника на информация - Белчо Христов (puke)

06.03.13
14:40

казано от James Hinks на 06.03.13, 14:37:

Да ти имам източника на информация - Белчо Христов (puke)

Това го пуснах,защото е на български. Статиите на английски,които са съпроводени с изследвания не са малко, ако е необходимо ще постна и такива.

А ние за какво сме ти тогава? :) Продължаваш да си нагъл - хем се чудиш къде бъркаш, хем го раздаваш “не сте авторитети” ;)

Херцог Трън, моля, намали остротата на тона си. Няма нужда от това.
PAN7ERa, написаното някъде може всеки от нас да си го прочете. Характерно за интернет е, че можеш да намериш противоречива информация за ВСИЧКО. Материали, че месото е вредно и такива, твърдящи обратното. Данни за високата ефективност на нисковъглехидратните режими и такива, показващи лоши резултати при техните условия. Има данни, че силовите тренировки увеличават риска от травми, а има и информация, че това е точно обратното.

Поиска съвети - бяха ти дадени такива. Във форума можеш да намериш още мнения, подкрепящи този подход.
От хора, които са минали по някакъв път... не от хора, които са само четящи.
Дали ще приемеш съветите - това е въпрос на твой личен избор.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.13 14:59.

06.03.13
14:56

казано от Херцог Трън на 06.03.13, 14:48:

А ние за какво сме ти тогава? :) Продължаваш да си нагъл - хем се чудиш къде бъркаш, хем го раздаваш “не сте авторитети” ;)

Специално ти,за нищо не си ми,защото освен да ми сереш в темата друго не правиш.

казано от Кольо Пияндето на 06.03.13, 14:54:

Коле, ще си позволя да цитирам 2 неща като отговор към теб, за да разбереш защо съм толкова остър :

“С добра дума и пистолет в ръка можеш да постигнеш повече, отколкото само с добра дума” - Ал Капоне

“Като не щеш мира - на ти секира”.

С добро като не става ... :)

Поздрави! :)

Редакция :

казано от PAN7ERa на 06.03.13, 14:56:

казано от Херцог Трън на 06.03.13, 14:48:

Специално ти,за нищо не си ми,защото освен да ми сереш в темата друго не правиш.

Ще ме разплачеш :D Като не те кефи - горе вдясно, под стрелкичката и излизаш. Белчо Христов те чака, за 100+ лева ще ти даде най-различни от безполезни към по-безполезни, но научноподкрепени, съвети  :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 06.03.13 14:59.

06.03.13
14:59

казано от Кольо Пияндето на 06.03.13, 14:54:

PAN7ERa, написаното някъде може всеки от нас да си го прочете. Характерно за интернет е, че можеш да намериш противоречива .....

Да, много си прав.Наистина интернет е пълен с противоречива информация, но аз съм чел конкретни изследвания и книги.
Не искам никой да нервирам или да изкарвам некомпетентен но просто да се подхвърля нещо ей така и после да те наричат некомпетентен е малко прибързано.

06.03.13
15:02

Няма да стане за това море, приятелче. Септември месец отвори пак темата, прочети какво са ти писали момчетата и момичетата и го премисли добре ;)

06.03.13
15:03

Добре де, аз не разбирам. Режимът ти е перфектен, научнообоснован и действащ. Защо са ти съвети, тогава :)

06.03.13
15:04

А бе то не е само режима проблем, проблем е, че 90% от искащите да свалят и да се оформят се мятат на безумни сплитове.

Поуспокойте се с едно четиво по случая ;)
Иначе винаги съм се чудел на хора, които знаят колко точно калории/макронутриенти приемат. Проблемът идва като ги попитам “Ок, а колко % от тях усвояваш?”

06.03.13
15:06

казано от Витан на 06.03.13, 15:03:

Добре де, аз не разбирам. Режимът ти е перфектен, научнообоснован и действащ. Защо са ти съвети, тогава :)

От целия ми режим единствено това с дефицита е огромна грешка,за която съм чел но просто исках да стане по-бързо.

06.03.13
15:06

казано от James Hinks на 06.03.13, 15:04:

А бе то не е само режима проблем, проблем е, че 90% от искащите да свалят и да се оформят се мятат на безумни сплитове.

САКЪН! Не го питай за тренировките му, че ще почне там компететното изказване и нещатата ще загубят контрол ;)

06.03.13
15:14

казано от Момчил Ганев на 06.03.13, 15:06:

САКЪН! Не го питай за тренировките му, че ще почне там компететното изказване и нещатата ще загубят контрол ;)

Значи,когато човек се опита да се аргументира той показва прекалено голяма компетентност?

Любимият ми род тема! Идвам, оплаквам се, че нищо не става, питам, дава ми се съвет, скачам като ощипана мома.

06.03.13
15:24

Само аз ли забелязвам , че нещо сметките му не са правилни и приема МНОГО ПОВЕЧЕ въглехидрати и калории като цяло за отслабване и отколкото е изчислил...300г ориз със сигурност не са 400 калории , а не е само ориза.

06.03.13
15:27

казано от PAN7ERa на 06.03.13, 15:14:

казано от Момчил Ганев на 06.03.13, 15:06:

Значи,когато човек се опита да се аргументира той показва прекалено голяма компетентност?

Ти никъде не се аргументира впрочем. А имаше и нещо от сорта на - никой не може да ме убеди в обратното и съм сигурен, че нисковъглехидратната диета е грешна. Моля не ме карай да пиша еди кво си в Гугъл, колктоо  да е странно и тук има хора, които са чели чужди статии и изследвания.

Добре, опиши и тренировките си по-подорбно по дни, с работни тежести и всичко. Може и там да е основния ключ от бараката

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1