06.03.13
21:48
Здравейте,
Времето в града е идеално за сутрешно кардио (най-накрая,писна ми от тоя велоерометър)... та въпросът ми е:
Кое е по - добре да правя за по - бързо изчистване(забързване на метаболизма и по - добре според вас) , леки кросове със увеличаване на темпото или спринтове(спринт /почивка/спринт ...).Също така се колебая дали да спирам тренировката за краката (главно клека(хич не ми се ще но ,уж се износвали ставите по -бързо като съчетавам тичане със клек и т.н. ) ) ,ако може да ми дадете съвет и по -тоя въпрос :) Благодаря!
П.С : Аз съм 20 годишен 177см 80 кг 1.3 + “стаж” :)
Темата беше редактирана от Sapundjiev на 06.03.13 21:52.
06.03.13
23:17
Клекът ти засилва бедрените мускули, които стабилизират ставите, т.е. помага да не ги износваш. Относно тичането, защо не ги комбинираш - спринт, джогинг, спринт, джогинг
07.03.13
00:44
HIIT кардио.
Започваш с крос около 10 минути, правиш спринтове 20 минути (или колото издържиш в началото) и накрая разпускаш с 10 мин леко. Готово.
Пропускай кардиото в тренировка за крака, но не я спирай.
Мнението беше редактирано от Anelia на 07.03.13 06:55.
По мое лично мнение - спринт! Когато почне да ти става лесно- добавяш съпротивление.
Спринтовете, изпълнени правилно, никога не стават по-леки. Просто ставаш по-бърз.
По-доброто и бързо изчистване идва от спринтовете.Имаше една много добра програма.50 метра спринт и 30 секунди почивка първата седмица (може и втората за начинаещите).100 метра и 15 секунди почивка останалите 2 седмици.Аз лятото правих 100 метра спринт и почивката ми беше да се върна за 15тина секунди обратно до старта.Но пък и интервалите са добри.400 метра кросче,100 спринт и редуваш докато не издъхнеш :)
казано от Trickster на 07.03.13, 11:31:
По-доброто и бързо изчистване идва от спринтовете.Имаше една много добра програма.50 метра спринт и 30 секунди почивка първата седмица (може и втората за начинаещите).100 метра и 15 секунди почивка останалите 2 седмици.Аз лятото правих 100 метра спринт и почивката ми беше да се върна за 15тина секунди обратно до старта.Но пък и интервалите са добри.400 метра кросче,100 спринт и редуваш докато не издъхнеш :)
Щом за 15 секунди се връщаш 100 метра назад след като си спринтирал,ти си за олимпийските игри.Даже рекорд ще поставиш,100м спринт-под 8 секунди :D
07.03.13
17:27
Спринтовете в комбинация с крос би било чудесно, но в никакъв случай не спирай клековете!
08.03.13
11:48
казано от Trickster на 07.03.13, 11:31:
Е ти направо ме разби.Относно първата част па поста-баси прогреса баси нещото.С тоя прогрес на 4 седмица сигурно трябва 1000м. спринт и 4-5 секунди почивка.Относно втората част-чул си нещо,но не си го разбрал,правил си нещо ама нямаш представа какво.Ти се изкара че почивката я взимаш по-бързо от спринта.Схемата която си дал е някаква измислена модификация.Разст. спринт ама за колко време.После почивка за време,ама да лежи ли да се движи ли.Най-точната пропорция е спринт определено разстояние за определено време,и почивка определено разстояние за определено време.
Относно темата.Определено със спринтове (интервално кардио) ще изчистиш много и бързо,както и ще забързаш метаболизма.Но трябва да внимаваш с храната да не ти е малко,както и да не прекаляваш много с интервалите,че иначе ще изгориш и бая мускул.Аз така се изпуснах от 89 на 73 кг. но на мен големите мускули засега не са ми приоритет.Не съм много разбирач,ама като гледам някои какви малоумни съвети дават,ще си позволя и аз да дам един за кардиото. 150м. за 30сек. последвани от 50м. ходене за 40 сек.пак 150 и пак 50. Първите може да ти се сторят лесни но после е отврат.Според това дали ти е лесно или трудно можеш леко да си коригираш времената.