07.03.13
09:53
Привет колеги,
Преди няколко дни водих разговор с приятели и се озадачих на следната тема.
Тъй като съм чел, че изолиращите упражнения не са както стереотипът описва-упражнения за чистене, а по-скоро упражнения, които покачват мускулната маса в точно определени части, ако започна да правя оформящи упражнения възможно ли е следното- да покача мускулна маса и да орелефя едновременно.
Възнамерявам да използвам аминокиселини, азотен бустер, креатин и гейнър.
Някакви съвети?
Поздрави!
П.П. Ако е така, бихте ли ми дали някакви съвети относно честотата на тренировките и как е удачно да се разделят мускулните групи? По колко серии да правя на мускул?
Като цяло ориентир- занимавам се с фитнес от година и 2-3 месеца вече и съм 60 килограма, на 20 години съм.
Темата беше редактирана от Влади Андонов на 07.03.13 09:57.
Ти ако наистина си 7.8% мазнини, би трябвало да си достатъчно релефен. Освен това си само 60 кила, така че, концентрирай се върху покачването на мускулна маса.
07.03.13
11:29
няма какво да се концентрираш върху изолиращи упражнения, наблегни на базовите, храни се добре в комбинация с посочените добавки, натрупай мускулна маса и се постарай да не ти се повишава много процента на мазнините. Никой не е направил масивно тяло с изолиращи упражнения.
И на мен ми изглеждаш доста чист...Това,че упражненията са изолиращи не означава,че са само за релеф.При скотовото сгъване бицепса е изолиран,нали ? Но е едно от често правените упражнения за маса.Както и концентрираното.Както казва Кай Грийн няма 30% от това,50% от онова.Тренировката трябва да е на 100%,както и храненето.Може да гледаш новият му филм,последният.Той прави доста изолиращи упражнения за мускулните групи. :) Редемпшън нещо си беше,но просто напиши в замунда “кай гриййн” на английски и го гледай. :)
07.03.13
12:50
Благодаря за отговорите, въпросът ми по-скоро е възможно ли е покачване на мм с акцент върху изолиращите?
Поздрави!
Възможно е, разбира се. Но няма да качиш толкова мускулна маса, колкото от многоставните упражнения. Изолиращите са важни също, но например, няма да качиш толкова маса в ръцете от кик-бек, колкото от кофички например. Това не означава, че кик-бек е лошо упражнение, напротив. Целта е различна обаче.
На твойте килограми не бих си помислил за изолирани упражнения, бих заложил на клека 20 повторения, тяга и лег на макс!
07.03.13
14:26
Давай 5х5 и като я свършиш изолирай :D
07.03.13
15:39
как така 60кг ? колко си висок ?
07.03.13
16:23
Висок съм 170 см. и си тежа 60 кила просто съм екроморф..
Ектоморф,мезоморф...незнам си какъв морф - префърцунено наименование за едно доста по общо название на групата от трениращи,с проблеми при покачване на теглото - неядящи.
07.03.13
17:28
Хахах имаш право донякъде :D