Оформящи + гейнър и креатин?

Привет колеги,
Преди няколко дни водих разговор с приятели и се озадачих на следната тема.
Тъй като съм чел, че изолиращите упражнения не са както стереотипът описва-упражнения за чистене, а по-скоро упражнения, които покачват мускулната маса в точно определени части, ако започна да правя оформящи упражнения възможно ли е следното- да покача мускулна маса и да орелефя едновременно.
Възнамерявам да използвам аминокиселини, азотен бустер, креатин и гейнър.
Някакви съвети?
Поздрави!

П.П. Ако е така, бихте ли ми дали някакви съвети относно честотата на тренировките и как е удачно да се разделят мускулните групи? По колко серии да правя на мускул?
Като цяло ориентир- занимавам се с фитнес от година и 2-3 месеца вече и съм 60 килограма, на  20 години съм.

Темата беше редактирана от Влади Андонов на 07.03.13 09:57.

07.03.13
10:58

Ти ако наистина си 7.8% мазнини, би трябвало да си достатъчно релефен. Освен това си само 60 кила, така че, концентрирай се върху покачването на мускулна маса.

няма какво да се концентрираш върху изолиращи упражнения, наблегни на базовите, храни се добре в комбинация с посочените добавки, натрупай мускулна маса и се постарай да не ти се повишава много процента на мазнините. Никой не е направил масивно тяло с изолиращи упражнения.

07.03.13
11:34

И на мен ми изглеждаш доста чист...Това,че упражненията са изолиращи не означава,че са само за релеф.При скотовото сгъване бицепса е изолиран,нали ? Но е едно от често правените упражнения за маса.Както и концентрираното.Както казва Кай Грийн няма 30% от това,50% от онова.Тренировката трябва да е на 100%,както и храненето.Може да гледаш новият му филм,последният.Той прави доста изолиращи упражнения за мускулните групи. :)  Редемпшън нещо си беше,но просто напиши в замунда “кай гриййн” на английски и го гледай. :)

Благодаря за отговорите, въпросът ми по-скоро е възможно ли е покачване на мм с акцент върху изолиращите?
Поздрави!

07.03.13
12:55

Възможно е, разбира се. Но няма да качиш толкова мускулна маса, колкото от многоставните упражнения. Изолиращите са важни също, но например, няма да качиш толкова маса в ръцете от кик-бек, колкото от кофички например. Това не означава, че кик-бек е лошо упражнение, напротив. Целта е различна обаче.

07.03.13
13:43

На твойте килограми не бих си помислил за изолирани упражнения, бих заложил на клека 20 повторения, тяга и лег на макс!

Давай 5х5 и като я свършиш изолирай :D

РМ

07.03.13
15:39

как така 60кг ? колко си висок ?

Висок съм 170 см. и си тежа 60 кила просто съм екроморф..

07.03.13
17:07

Ектоморф,мезоморф...незнам си какъв морф - префърцунено наименование за едно доста по общо название на групата от трениращи,с проблеми при покачване на теглото - неядящи.

Хахах имаш право донякъде :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1