Начало на правилно хранене

07.03.13
20:08

Здравейте.Искам да ви попитам как да разбера кое е правилно и кое не ? Като чета по форумите(без значение дали този или друг) винаги попадам на различни неща.Пример:Яжте само жълтъка-Яжте само белтъка(за яйцето) Как да разбера кое е правилно... Не пийте алкохол-пийте с кеф избягвайте ликиорите.. ? Целта ми да съм  релефен да се изчистя от излишните мазнини.Сладко не ям, хляб избягвам... пия вода с лимон(до колкото знам това помага и е доста полезно), ям плодове. Казвам го, защото преди не го правих... преди време пуших пиех ядох без никакви граници.Сега пуша по 1 цигара на ден и то само за да ги спра напълно не пия гледам да ям по нормално и здравословни храни.И спортувам а преди си седях само в нас. Надявам се да получа отговор и да не ме нападате, но за 2-то като че ли няма начин. Поздрави :)

За яйцата - тук.
За алкохола - тук, тук и тук.

RA

08.03.13
13:52

Вредни яйца - това е мит (естествено не да ядеш всеки ден). Алкохола се изключва, цигарите, дрогата... Яж каквото искаш не се ограничавай, но прави това:

http://www.youtube.com/watch?v=rsFQk4ZKi5I&list=FLQSXNN08fJ-T7VUACmGivKQ&index=5

4 дни в седмицата, 3 пъти тези 10 упражнения, почиваш 2 минути между сериите. Една серия е тези 10 упражнения. Между всяко упражнение от серията има 15 секунди почивка. Правиш максимум повторения от даденото упражнение за една минута. На 2-рата седмица си сух като скумрия, дори да ядеш 8000-10 000 калории на ден. Изпитан метод!

08.03.13
15:10

Благодаря на 2-а за бързите и адекватни отговори.

Но да те питам той ако го прави защо му е толкова мазен корема ?

Мнението беше редактирано от Vincent V на 08.03.13 15:11.

08.03.13
15:34

Аз искам да питам тука, за да не отварям друга тема:
Една бира примерно има ли някакво влияние върху организма, що се отнася откъм ацетата?Виното (една чаша) оказва ли и то толкова негативно влияние или данните са верни за твърдия алкохол?

RA

08.03.13
18:57

казано от Vincent V на 08.03.13, 15:10:

Благодаря на 2-а за бързите и адекватни отговори.

Но да те питам той ако го прави защо му е толкова мазен корема ?

Той е треньор, той не се занимава със своето тяло. Тренира още куп неща, разгледай му видеотата. Не знам защо коремът му ти се е видял мазен. И той не прави това упражнение (показва какво трябва да се прави за да се гори само мазнината)

RA

08.03.13
18:58

казано от Tsvyatkoff на 08.03.13, 15:34:

Една бира примерно има ли някакво влияние върху организма, що се отнася откъм ацетата?Виното (една чаша) оказва ли и то толкова негативно влияние или данните са верни за твърдия алкохол?

Всякакъв алкохол е вреден. Дори в капачка си оказва влияние. Това, че не падаш в гърчове от 1 литър бира не означава, че няма последствия. Виж кой от Олимпийците пие, или от бодибилдърите... Бирен корем знаеш ли какво е? А женски гърди от бира? А омазнено тяло? Виж какво съдържа бирата и повече не пии тази урина!

08.03.13
19:06

Какво съдържа бирата?Аз не виждам нищо толкова фрапиращо, чак да я наричаш “урина”, айде да се изразяваш така за кока-колата, в която има сума-ти захар, добре, ама бирата е над 80% вода с алкохолно съдържание от грубо 5%.До колкото знам, бирения корем идва от мезетата към бирата, не от самата бира, мазнините по тялото също не ги причинява бирата.Просто питах една бира оказва ли някакво влияние, което да си струва да се отбележи като такова.И кво ме боли кой кво пие и кой не.Не съм тръгнал да ставам нито бодибилдър, нито Олимпиец, че да ми ги даваш като пример.Питам си ей така информативно, щото в статиите останах с впечатлението, че инфото се отнася само за твърд алкохол...

RA

08.03.13
20:47

Не ми плащат за да те убеждавам за вредите. Ако сам не го разбираш някакъв форумен плъх няма да ти разтърси мирогледа. Газираните напитки също са за изключване. И те са гадост в кутийка/бутилка. Една чаша бира се гори с една интензивна тренировка кардио. (~45 мин).

http://www.bb-team.org/articles/3841_mazhete-i-fitoestrogenite
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51994
http://www.gynecomastia-bg.com/2010/07/phytoestrogens-gynecomastia-soy-beer.html
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=36843

Пак казвам, пий си не съм тръгнал да те съдя. Казвах какво е вредно и какво не. Не си умрял от пиене нали?

Мнението беше редактирано от Ragnarous на 08.03.13 20:49.

08.03.13
21:29

Тъй, научих някои нови неща, които фактически с нищо не ми отговориха на първозададения въпрос, но как да е - знанието е злато, нали така беше. :)

RA

08.03.13
22:59

Така е, жалко, че ти не си алчен и не прочете повече от 10 реда от това което ти показах. Информацията е океан, но плуването не е твоят спорт.

08.03.13
23:15

Ти казваш да не се ограничавам, но аз не искам просто да отслабна искам да направа нещо.Примерно https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/485086_225970330875277_2007599627_n.jpg За това съм се ограничил и от газирано.

09.03.13
09:29

казано от Ragnarous на 08.03.13, 22:59:

Така е, жалко, че ти не си алчен и не прочете повече от 10 реда от това което ти показах. Информацията е океан, но плуването не е твоят спорт.

Кво да чета, бе?
Въпроса ми беше “Има ли влияние една бира/чаша вино спрямо нивата на ацетат, които образуват в черния дроб?

Ти ми даваш линкове за фитоестрогени.Ами добре.
1ви линк - тук количество не е упоменато изобщо:
“Това означава, че фитоестрогените са хормоноподобни фактори, които имитират и допълват действието на естествените естрогени в организма.”
“По принцип фитоестрогените са по-слаби от човешките естрогени...”
2рия ти линк е няква тема от форума, която няма никаква тежест за мен и въпреки това, хората казват, че от една бира вреда не би имало...
3ти линк:
“Вредият ефект на фитоестрогените идва от това, че когато са в голямо количество те подтискат производството на тестостерон при мъжете.”
4ти линк - още в заглавието:
“Как многото бира вреди на здравето на мъжа”

Хубаво, разбрах, че бирата е едва ли не отровна и съм задължен да пусна бирено шкембе и да ми порастнат цици, ако я пия.Ама за какви количества иде реч?Аз трябва системно да препивам с бира, че да си наклоня хормоналния баланс..Ами ако системно препивам с твърд алкохол?Системното преяждане не водят ли до същите вреди? “Дозата прави отровата”

Мнението беше редактирано от Tsvyatkoff на 09.03.13 09:30.

RA

09.03.13
10:09

Аз не прочетох нищо за черния дроб в коментара ти:

“Една бира примерно има ли някакво влияние върху организма, що се отнася откъм ацетата?Виното (една чаша) оказва ли и то толкова негативно влияние или данните са верни за твърдия алкохол?”

Питаш за влияние -> фито естрогените го оказват. Край на темата, не ме занимавай повече. Няма да получиш следващ отговор.

09.03.13
13:30

казано от Ragnarous на 08.03.13, 18:58:

казано от Tsvyatkoff на 08.03.13, 15:34:

Всякакъв алкохол е вреден. Дори в капачка си оказва влияние. Това, че не падаш в гърчове от 1 литър бира не означава, че няма последствия. Виж кой от Олимпийците пие, или от бодибилдърите... Бирен корем знаеш ли какво е? А женски гърди от бира? А омазнено тяло? Виж какво съдържа бирата и повече не пии тази урина!

То пък щото някой тука се е засилил за олимпийски игри или мр.О,а ? Да не говорим че ако пък ги гледаме тях ( при положение че приемем че не употребяват бира или какъвто и да е алкохол - нещо,което НЯМА как да докажеш),трябва да са ни надупчени гъзовете от забранени субстанций.Отделно е доказано че бирата,както негативи носи и позитиви - всичко е в количеството.

казано от Ragnarous на 08.03.13, 13:52:

Вредни яйца - това е мит (естествено не да ядеш всеки ден).

Ако може и да споделиш какъв е проблема с консумацията на яйца всеки ден ?

Мнението беше редактирано от balabanov на 09.03.13 13:48.

RA

09.03.13
13:51

Яйца - холестерол, мазнини.
Pumping Iron гледал ли си? Пият алкохол, но им се събира литър за година...

09.03.13
13:53

казано от Ragnarous на 09.03.13, 13:51:

Яйца - холестерол, мазнини.
Pumping Iron гледал ли си? Пият алкохол, но им се събира литър за година...

И какво като има холестерол и мазнини?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1