тренировки и релеф

ST

17.09.05
18:24

Ами вапроса ми е такав: При тренировка за релеф толкова ли е нужно да се набляга на по-малки тежести и повече повторения?Защото аз искам да си тренирам с големи тежести,но незнам дали е правилно като се прави релеф.Какав ще е ефекта от тренировка за релеф с големи тежести.Като се има предвид че ще си има и кардио и диета.

Ами .. може да пробваш. С големи тежести, ще ти трябва много енергия, т.е.
първо: от ниските калории няма да имаш толкова сила
второ: с големи тежести ще изразходваш много голяма енергия, следователно и калории

Изводът, според мен, е че може, защото така или иначе пак ще изразходиш нужните калории.

ST

17.09.05
18:31

Като каза калории се сетих нещо друго.Я кажи ти какво мислиш за тоба че трябва да се сваля не пове1е от 1кг на седмица?

Аз ли? Не бива да се свалят над 8% от телесното тегло за срок от 1 месец иначе тялото изпада в катаболно състояние и почва да гори И мускулите.

17.09.05
18:53

[quote author=“Sky”]Ами вапроса ми е такав: При тренировка за релеф толкова ли е нужно да се набляга на по-малки тежести и повече повторения?Защото аз искам да си тренирам с големи тежести,но незнам дали е правилно като се прави релеф.Какав ще е ефекта от тренировка за релеф с големи тежести.Като се има предвид че ще си има и кардио и диета.

Ами много ясно че трябва да включваш големи тежести как иначе ще стимулираш запазването на мускулната маса.Виж сега дори нищо да не променяш в тренировката си (основен период>чистене) ще изчистиш много добре просто диетата ако я направиш както трябва ще си свърши работата, сега ако искаш да наблегнеш на някой определен сектор си трябват по изолирани упражнения с по малки  тежести но изпълнени след сериите с големите надявам се ти стана ясно

17.09.05
19:24

Аз също смятам, че можеш да се орелефяваш и да тренираш с големи тежести, но е много важно белтъчините ти да не падат под 2,2-2,5 г/кг тегло. При всичкото кардио и НВД това е от първостепенно значение.
    Дават, че идеалното темпо за смъкване на килограми е 0,5 кг седмично. Така се гарантира загубата само на мазнини, а не и на мускулна маса.

18.09.05
12:25

Според мен броя  повторения е по важен показател от тежестите.Какво значи ” с големи тежести”? :roll:

18.09.05
13:09

Повторенията нямат отношение към релефа, понеже с упражненията мазнини не се горят. Забравете тея заблуди, че с много повторения се тренира за релеф! Релефа зависи изцяло от диетата ви. Тренирайте си нормално дори като сте на диета. Така ще сваляте предимно мазнини, понеже тежките тренировки ще пазят мускулната ми маса.

18.09.05
13:56

[quote author=”Петко К”]Тренирайте си нормално дори като сте на диета. Така ще сваляте предимно мазнини, понеже тежките тренировки ще пазят мускулната ми маса.

Логиката ти е желязна, обаче така едва ли не излиза, че написаното в сайта (http://www.bb-team.org/training/000148.php) е “ала бала”.Идеята там е да е интензивно с по-малки почивки (нещо,което не може да се постигне с големи тежести), но цялата “далавера” идва от кардиото и хранителния режим.

18.09.05
14:24

Това е стандартна информация, разпространявана навсякъде, което не я прави непременно единствено вярната. Честно казано, аз от сайта не съм черпил информация, признавам си даже, че голяма част от статиите не съм ги чел, и затова няма да ги коментирам. Черпя информация от други източници и сайтове.
Много културисти не променят програмата си в периода за релеф. Всичко идва от диетата и кардиото, както и ти сам каза.

18.09.05
15:34

[quote author=”Петко К”]Повторенията нямат отношение към релефа, понеже с упражненията мазнини не се горят. Забравете тея заблуди, че с много повторения се тренира за релеф! Релефа зависи изцяло от диетата ви. Тренирайте си нормално дори като сте на диета. Така ще сваляте предимно мазнини, понеже тежките тренировки ще пазят мускулната ми маса.

Това беше целта и на моя пост с голяма интензивност се постигат по бързи резултати но и може лесно да прегориш (интензивност-големи тежести) може би по точната дума е плътност на тренировката

19.09.05
14:33

[quote author=“Sky”]Ами вапроса ми е такав: При тренировка за релеф толкова ли е нужно да се набляга на по-малки тежести и повече повторения?Защото аз искам да си тренирам с големи тежести,но незнам дали е правилно като се прави релеф.Какав ще е ефекта от тренировка за релеф с големи тежести.Като се има предвид че ще си има и кардио и диета.

определено от малките тежести полза няма.Не си променяй тренировката,а интензивността.Разбира се диетата и включването на кардио.Добър варианте ако искаш да чистиш да минеш на кръгова тренировка

19.09.05
20:30

Има и такъв вариант: да намали почивките на 60-90 сек., но да продължи да прави по 6-8 повторения.Да не увеличава броя на сериите! Тежестта ще падне в известна степен, разбира се, но трябва да продължи да се стреми да прави с максимално тежките за него кила и с форсирани и частични повторения. Тогава ще видите какво значи и плътност, и интензивност на тренировката!

20.09.05
17:12

[quote author=“nikolaBULL”]Има и такъв вариант: да намали почивките на 60-90 сек., но да продължи да прави по 6-8 повторения.Да не увеличава броя на сериите! Тежестта ще падне в известна степен, разбира се, но трябва да продължи да се стреми да прави с максимално тежките за него кила и с форсирани и частични повторения. Тогава ще видите какво значи и плътност, и интензивност на тренировката!

E интензивноста не може да се подържа висока с къси почивки даже сам си го казал

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1