05.02.10
18:15
Днес ядох от кашкавала на витоша “Роса” и като го угънах беше като гума.
1.Според вас кои са българските качествени кашкавали, моля дайте поне 2 примера.
2.Как да разберем дали е качествен кашкавала ? Чувал съм, че не трябва да се угъва (като гума), а дирекно да се чупи. Това вярно ли е?
казано от Julius на 05.02.10, 18:15:
Днес ядох от кашкавала на витоша “Роса” и като го угънах беше като гума.
1.Според вас кои са българските качествени кашкавали, моля дайте поне 2 примера.
2.Как да разберем дали е качествен кашкавала ? Чувал съм, че не трябва да се угъва (като гума), а дирекно да се чупи. Това вярно ли е?
Не знам за качествен, но много вкусен и мазен е Пършевица, както и Маджаров ;-P
Нещата са много, ама много относителни, поради простата причина, че една и съща марка се различава в качеството си от партида до партида. Аз даже като видях заглавието мислех да спомена Роса, но явно си попаднал на кофти партида. Маджаров е добре, Пършевица - доста, ама доста относително.
Аз бих заложил на Маджаров.
казано от armando на 05.02.10, 18:47:
Нещата са много, ама много относителни, поради простата причина, че една и съща марка се различава в качеството си от партида до партида. Аз даже като видях заглавието мислех да спомена Роса, но явно си попаднал на кофти партида. Маджаров е добре, Пършевица - доста, ама доста относително.
Аз бих заложил на Маджаров.
Мда но предполагам че не само маджаров и пършевица са качествени ако някй знае и дръги качествени моля да каже , темата остава отворена. Ще съм благодарен ако бъдат изразени още мнения .
И според вас вярно ли е това че за да е качествен кашкавал трябва да се чупи а не да се огува като гума?
Пробвай марката ‘‘33’’ много ми допада техният кашкавал.Също и Маджаров,те нямат лош продукт,особено извара е божествена
05.02.10
21:06
#5
“Бор Чвор” или “Пършевица”
Аз от тея взимам.
Аз напоследък хапвам кашкавал на Мероне - мазнини 19 гр, протеин 30 гр на 100 гр продукт, вкусът също е много добре, а като се запече леко става..... ммммм I’m lovin it
Мнението беше редактирано от CARL_FX на 06.02.10 13:02.
07.02.10
11:17
#7
казано от CARL_FX на 06.02.10, 13:02:
Аз напоследък хапвам кашкавал на Мероне - мазнини 19 гр, протеин 30 гр на 100 гр продукт, вкусът също е много добре, а като се запече леко става..... ммммм I’m lovin it
Не трябва ли да е обратното 20гр белтък,30гр мазнини???
казано от IronFreak на 07.02.10, 11:17:
казано от CARL_FX на 06.02.10, 13:02:
Аз напоследък хапвам кашкавал на Мероне - мазнини 19 гр, протеин 30 гр на 100 гр продукт, вкусът също е много добре, а като се запече леко става..... ммммм I’m lovin it
Не трябва ли да е обратното 20гр белтък,30гр мазнини???
По-логично е, 30 гр протеин е утопия...
09.03.13
22:07
#9
Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.
Млечни продукти само вносни от Германия и Франция иначе с българските рискувате.
10.03.13
00:01
#11
казано от Стоян на 09.03.13, 22:09:
Млечни продукти само вносни от Германия и Франция иначе с българските рискувате.
Не знаех, че в Германия и Франция се произвежда бяло саламурено сирене и кашкавал Витоша, които да мога да си купя!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 10.03.13 00:03.
13.03.13
20:58
#12
Кашкавал Eлби има 3 вида всичките са супер ,най-често купувам Витоша
Мнението беше редактирано от Fitness Inspiration на 13.03.13 21:00.
13.03.13
22:04
#14
казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:
Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.
‘’Гауда’’ - е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)
казано от Мила на 13.03.13, 22:04:
казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:
Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.
‘’Гауда’’ - е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)
От къде го взимаш и за каква цена?
казано от Мила на 13.03.13, 22:04:
казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:
Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.
‘’Гауда’’ - е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)
Е, кашкавалът Е вид сирене. :)
казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 22:30:
Е, кашкавалът Е вид сирене. :)
= Colby cheese :)
“Пършевица” според мене са най- добри и не само кашкавала им ами и като цяло всички млечни продукти!
Мнението беше редактирано от Just DoIt на 16.03.13 20:22.
17.03.13
20:51
#19
казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 22:30:
казано от Мила на 13.03.13, 22:04:
казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:
Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.
‘’Гауда’’ - е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)Е, кашкавалът Е вид сирене. :)
Ти едва ли не ме закла с този свой довод, ще си хвърля дипломата и квалификацията, честно.
Сирената и кашкавалите се класифицират по определи признаци на производство, технология, зреене и т.н.т - гаудата спрямо своята технология на производство е типично сирене, не кашкавал. Просто така се класифицира. В един специализиран магазин за кашкавал и сирене да се опиташ да си купиш кашкавал Гауда - ще си купиш, но ще ти кажат, че това е сирене.
Месото е риба и рибата е месо, така ми прозвуча.
Мнението беше редактирано от Мила на 17.03.13 20:55.
17.03.13
20:59
#20
Сурувината за сирене и кашкавал е една и съща. Кашкавала се вари, нещо такова...поне това ми казаха, като купувахме домашно сирене и кашкавал- трепач
казано от Vasil Stoianov на 17.03.13, 20:59:
Сурувината за сирене и кашкавал е една и съща. Кашкавала се вари, нещо такова...поне това ми казаха, като купувахме домашно сирене и кашкавал- трепач
Суровината е една и съща,но обработката се различава...а и за 1 кг сирене са нужни 6л мляко,а за 1 кг кашкавал 8л.
И не се вари,а се попарва и осолява неколкократно сиренината...и то след като е прокиснала. ;)
А кашкавалът,като цяло е по-добър избор от сиренето.
Мнението беше редактирано от Jikata на 17.03.13 21:34.
19.03.13
10:27
#22
У дома ядем всичко на Ел Би- кашкавал, сирене, млека.
Относно сиренето Гауда, не виждам нищо драматично, че да се хвърлят дипломи:) Всички жълти сирена в България се водят кашкавал. Всички кашкавали в чужбина са сирене.
19.03.13
10:43
#23
Ще ревна ... Мир да има всички кашкавали са сирена, и всички сирена са кашкавали. (sun)
П.П И ноу офенс, с предишния си коментар просто исках да изясня причините поради които, в първия си коментар, си направих труда да кажа, че гаудата е сирене, а не кашкавал.
Мнението беше редактирано от Мила на 19.03.13 11:51.