Качествен кашкавал ???

05.02.10
18:15

Днес ядох от кашкавала на витоша “Роса” и като го угънах беше като гума.
1.Според вас кои са българските качествени кашкавали, моля дайте поне 2 примера.
2.Как да разберем дали е качествен кашкавала ? Чувал съм, че не трябва да се угъва (като гума), а дирекно да се чупи. Това вярно ли е?

05.02.10
18:20

казано от Julius на 05.02.10, 18:15:

Днес ядох от кашкавала на витоша “Роса” и като го угънах беше като гума.
1.Според вас кои са българските качествени кашкавали, моля дайте поне 2 примера.
2.Как да разберем дали е качествен кашкавала ? Чувал съм, че не трябва да се угъва (като гума), а дирекно да се чупи. Това вярно ли е?

Не знам за качествен, но много вкусен и мазен е Пършевица, както и Маджаров  ;-P

05.02.10
18:47

Нещата са много, ама много относителни, поради простата причина, че една и съща марка се различава в качеството си от партида до партида. Аз даже като видях заглавието мислех да спомена Роса, но явно си попаднал на кофти партида. Маджаров е добре, Пършевица - доста, ама доста относително.
Аз бих заложил на Маджаров.

05.02.10
19:56

казано от armando на 05.02.10, 18:47:

Нещата са много, ама много относителни, поради простата причина, че една и съща марка се различава в качеството си от партида до партида. Аз даже като видях заглавието мислех да спомена Роса, но явно си попаднал на кофти партида. Маджаров е добре, Пършевица - доста, ама доста относително.
Аз бих заложил на Маджаров.

Мда но предполагам че не само маджаров и пършевица са качествени ако някй знае и дръги качествени моля да каже , темата остава отворена. Ще съм благодарен ако бъдат изразени още мнения .
И според вас вярно ли е това че за да е качествен кашкавал трябва да се чупи а не да се огува като гума?

05.02.10
20:09

Пробвай марката ‘‘33’’ много ми допада техният кашкавал.Също и Маджаров,те нямат лош продукт,особено извара е божествена

ПИ

05.02.10
21:06

“Бор Чвор” или “Пършевица”
Аз от тея взимам.

06.02.10
13:02

Аз напоследък хапвам кашкавал на Мероне  - мазнини 19 гр, протеин 30 гр на 100 гр продукт, вкусът също е много добре, а като се запече леко става..... ммммм I’m lovin it

Мнението беше редактирано от CARL_FX на 06.02.10 13:02.

казано от CARL_FX на 06.02.10, 13:02:

Аз напоследък хапвам кашкавал на Мероне  - мазнини 19 гр, протеин 30 гр на 100 гр продукт, вкусът също е много добре, а като се запече леко става..... ммммм I’m lovin it

Не трябва ли да е обратното 20гр белтък,30гр мазнини???

07.02.10
18:11

казано от IronFreak на 07.02.10, 11:17:

казано от CARL_FX на 06.02.10, 13:02:

Аз напоследък хапвам кашкавал на Мероне  - мазнини 19 гр, протеин 30 гр на 100 гр продукт, вкусът също е много добре, а като се запече леко става..... ммммм I’m lovin it

Не трябва ли да е обратното 20гр белтък,30гр мазнини???

По-логично е, 30 гр протеин е утопия...

09.03.13
22:07

Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.

09.03.13
22:09

Млечни продукти само вносни от Германия и Франция иначе с българските рискувате.

10.03.13
00:01

казано от Стоян на 09.03.13, 22:09:

Млечни продукти само вносни от Германия и Франция иначе с българските рискувате.

Не знаех, че в Германия и Франция се произвежда бяло саламурено сирене и кашкавал Витоша, които да мога да си купя!

Мнението беше редактирано от megabolic x на 10.03.13 00:03.

13.03.13
20:58

Кашкавал Eлби има 3 вида всичките са супер ,най-често купувам Витоша

Мнението беше редактирано от Fitness Inspiration на 13.03.13 21:00.

13.03.13
21:54

Аз си купувам на Ситово. От пита е и ми го режат.

Мила

13.03.13
22:04

казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:

Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.

‘’Гауда’’ -  е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)

13.03.13
22:29

казано от Мила на 13.03.13, 22:04:

казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:

Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.

‘’Гауда’’ -  е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)

От къде го взимаш и за каква цена?

13.03.13
22:30

казано от Мила на 13.03.13, 22:04:

казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:

Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.

‘’Гауда’’ -  е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)

Е, кашкавалът Е вид сирене. :)

13.03.13
22:33

казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 22:30:

Е, кашкавалът Е вид сирене. :)

= Colby cheese :)

16.03.13
20:21

“Пършевица” според мене са най- добри и не само кашкавала им ами и като цяло всички млечни продукти!

Мнението беше редактирано от Just DoIt на 16.03.13 20:22.

Мила

17.03.13
20:51

казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 22:30:

казано от Мила на 13.03.13, 22:04:

казано от Martin Penkov на 09.03.13, 22:07:

Аз вмомента съм на “Гауда” на вкус също е добър.

‘’Гауда’’ -  е сирене:) Знам, че изглежда като кашкавал, но е типично холандско полу твърдо/твърдо сирене.
В момента това е единствения млечен продукт, който ям. Внос, качествено и 48% мазнини:)

Е, кашкавалът Е вид сирене. :)

Ти едва ли не ме закла с този свой довод, ще си хвърля дипломата и квалификацията, честно.

Сирената и кашкавалите се класифицират по определи признаци на производство, технология, зреене и т.н.т - гаудата спрямо своята технология на производство е типично сирене, не кашкавал. Просто така се класифицира. В  един специализиран магазин за кашкавал и сирене да се опиташ да си купиш кашкавал Гауда - ще си купиш, но ще ти кажат, че това е сирене.

Месото е риба и рибата е месо, така ми прозвуча.

Мнението беше редактирано от Мила на 17.03.13 20:55.

Carbohydrate

17.03.13
20:59

Сурувината за сирене и кашкавал е една и съща. Кашкавала се вари, нещо такова...поне това ми казаха, като купувахме домашно сирене и кашкавал- трепач

17.03.13
21:30

казано от Vasil Stoianov на 17.03.13, 20:59:

Сурувината за сирене и кашкавал е една и съща. Кашкавала се вари, нещо такова...поне това ми казаха, като купувахме домашно сирене и кашкавал- трепач

Суровината е една и съща,но обработката се различава...а и за 1 кг сирене са нужни 6л мляко,а за 1 кг кашкавал 8л.

И не се вари,а се попарва и осолява неколкократно сиренината...и то след като е прокиснала. ;)
А кашкавалът,като цяло е по-добър избор от сиренето.

Мнението беше редактирано от Jikata на 17.03.13 21:34.

19.03.13
10:27

У дома ядем всичко на Ел Би- кашкавал, сирене, млека.
Относно сиренето Гауда, не виждам нищо драматично, че да се хвърлят дипломи:) Всички жълти сирена в България се водят кашкавал. Всички кашкавали в чужбина са сирене.

Мила

19.03.13
10:43

Ще ревна ... Мир да има всички кашкавали са сирена, и всички сирена са кашкавали. (sun)

П.П И ноу офенс, с предишния си коментар просто исках да изясня причините поради които, в първия си коментар, си направих труда да кажа, че гаудата е сирене, а не кашкавал.

Мнението беше редактирано от Мила на 19.03.13 11:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1