казано от slavko на 08.03.13, 11:31:
Слагам си ръка на сърцето и признавам, че никога не съм я виждал наживо.
Аз казах, че методите й търпят усъвършенстване от моя гледна точка...сигурно от нейна, не е така...не знам.
Ако някой, някога ми гласува подобно доверие, дори като експеримент, мисля че ще се справя не по-зле от нея:)
Просто тя зае една ниша много отдавна и си я разви...до някаква степен.
Така е. Тя си натрупа опит с годините. Не знам дали си е променила и/или прецизирала методите, но е факт, че все така има достатъчно много желаещи да отидат при нея, а не вкарва хората по болници, както методиката на Лидия Ковачева примерно.
Благодаря на всички за обстойните и интересни коментари и въобще проявеното мнение.
Честит 8-ми март още веднъж на всички.
Днес почвам деня с едно нескафе и два шоколада, не ме питайте защо (tmi)
Един модифициран Дюкан наистина няма да ми се отрази зле и то в доста дългосрочен план. (wait)
Без тренировка—пътувам.
Само си окачих прането, дано не ми го откраднат пак!
Хранене: (fubar)
10:00
—200 гр. шоколад
—нескафе
18:00
— плодова мелба
Йогурт спечиале в Портофино. В това кафе рядко ходя сама, но понеже знам, че половината италиански обслужващ персонал всъщност са португалци под прикритие, към които имам слабост, се отбих там за един спешъл. (inlove)
21:30
—две варени яйца с червен пипер
—нискомаслено триъгъло сиренце
—пфх с тиквени семки
00:00
—60 гр. наденица
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.03.13 08:11.
09.03. 2013
Днес и утре съм в Мюнхен (clap)
Закуска:
—солидна порция мюсли със сушени боровинки
—половин шепа шоколадов чипс
—3-4 ореха
—250 гр. кисело мляко 1.5 %
—филия тостерен хляб, тънко намазана с нутела
—филтърно кафе
Обяд:
—шепа шам фъстък
—две сърми с келж (по-твърд вид зелка)
—един виенски вурст
—парче гауда (30 гр)
—мини шоко-ванилия пудинг
—корни
Следобяд:
—ябълка
—филия с нутела
—орехи
Вечеря:
—яйца със спанак
—шопска салата
—шокопудинг
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.03.13 11:34.
10. 03. 2013
Утре и вдругиден съм във Франкфурт, така че—пак без тренировка
Закуска:
—мюсли с орехи и прясно мляко
—филтърно кафе
Междинно:
—парче гауда и две парчета шунка
Обяд:
—пиле със зеленчуци с хималайски елементи, сготвено от приятел от Непал
—две лъжици ориз
—филтърно кафе
Следобяд:
—40 гр. пълномаслена извара с какао и кленов сироп + ч. л. захар
—орехи
Вечеря:
—пиле със зеленчуци с хималайски елементи, сготвено от приятел от Непал
—две лъжици ориз
—банан
—мандарина
—малък горещ шоколад
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 11.03.13 00:06.
казано от Boby_ на 08.03.13, 11:47:
казано от slavko на 08.03.13, 11:31:
Слагам си ръка на сърцето и признавам, че никога не съм я виждал наживо.
Аз казах, че методите й търпят усъвършенстване от моя гледна точка...сигурно от нейна, не е така...не знам.
Ако някой, някога ми гласува подобно доверие, дори като експеримент, мисля че ще се справя не по-зле от нея:)
Просто тя зае една ниша много отдавна и си я разви...до някаква степен.
Така е. Тя си натрупа опит с годините. Не знам дали си е променила и/или прецизирала методите, но е факт, че все така има достатъчно много желаещи да отидат при нея, а не вкарва хората по болници, както методиката на Лидия Ковачева примерно.
Майка ми преди много години с Лидия Ковачева отслабна драстично,в резултат на което от намаленото количество мускули,които да поддържат кръста и да снемат на прежението от него-сега е със дископатия и д.херния и е обречена да ходи на Павел Баня два пъти годишно.
казано от JulsaVena на 10.03.13, 11:45:
е обречена да ходи на Павел Баня два пъти годишно.
Не е обречена...тя си е причинила всичко, никой не я завел насила при Ковачева, никой не я е насилвал да се докарва до такива състояния, че да има нужда от нея.
Решението за начина на живот и неговото практикуване си е неин, предполага се един, възрастен индивид, с отговорно отношение към себе си и околните...в смисъл, предполага се...
Аз знам защо имам херния и не обвинявам никой...за разлика от други, които винаги могат да посочат къде е вината и тя никога не е в тях самите.
Майка ми преди много години с Лидия Ковачева отслабна драстично,в резултат на което от намаленото количество мускули,които да поддържат кръста и да снемат на прежението от него-сега е със дископатия и д.херния и е обречена да ходи на Павел Баня два пъти годишно.
Много силно ме съмнява режима на Лидия Ковачева да е причината за дископатията - тя най-вероятно никога не е имала мускули, които качествено да си вършат работата.
Несериозно е да се оибвинява хранителен режим за дископатия. Майка ти спортувала ли е някога - осъзнато, знаейки точно какво прави?
За спортуващ човек е изключително трудно да загуби работеща мускулна маса, тялото не се лишава толкова лесно от нещо, което се ползва, та се връщаме на първото ми изречение - майка ти никога не си е използвала мускулите на коремно-поясния корсет, гръбнака се е поддържал от някаква “телесна маса”, от която мускулите са били малка част.
е обречена да ходи на Павел Баня два пъти годишно.
Всеки е обречен да:
1. Носи последствията за своите грешни или правилни избори
2. Да носи последствията за неханието към собственото си здраве
3. В следствие на горните две да понесе естествения подбор
Купих си от книжарницата на гарата в Хайделберг едно списание “Shape” с елементарни тренировки със собствено тегло—поне тях да правя в хотела идните дни. Времето също се оправя, но трябва да се местя идния месец и тогава ще сменя и джима и с нови сили, ще почна нова програма тренировки.
А ето какво открих—мобилен джим за изпът—май ще ми трябва такова. (nmuchfun)
казано от slavko на 10.03.13, 12:36:
Ти си богата, троши си паричките:)
Мисля, че е трошене на пари и аз. Но просто инетересна идея. То моят мързел не мори, а мъчи. Но в момента наистина са ми възпрепятсвани тренировките.
В крайна сметка, просто трябва малко повече постоянство—толкова инак да отслабвам не ми е притрябвало, в рамките на нормалното тегло съм—но съм мързел и все търся някакви магически методи, а те са направени само с цел печалба :(
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.03.13 12:49.
10.03.13
13:11
Малко е странно да го осъзнаваш и все на тях да се хвърляш :)
казано от Маргарита Манева на 10.03.13, 12:04:
Много силно ме съмнява режима на Лидия Ковачева да е причината за дископатията - тя най-вероятно никога не е имала мускули, които качествено да си вършат работата.
Несериозно е да се оибвинява хранителен режим за дископатия. Майка ти спортувала ли е някога - осъзнато, знаейки точно какво прави?
За спортуващ човек е изключително трудно да загуби работеща мускулна маса, тялото не се лишава толкова лесно от нещо, което се ползва, та се връщаме на първото ми изречение - майка ти никога не си е използвала мускулите на коремно-поясния корсет, гръбнака се е поддържал от някаква “телесна маса”, от която мускулите са били малка част.[/quo
Мрази спорта мама.....пропуснах да го отбележа :) Добре,че беше баща ми да ме кара всяка сутрин,дори през зимата да прекопавам градината и да правя лицеви..Прекопаването на градината между другото е било зарядката на Сталин.
казано от JulsaVena на 10.03.13, 13:22:
Прекопаването на градината между другото е било зарядката на Сталин.
А Гулаг—core training-ът? (dull)
Гулаг,доколкото помня е било за тази част на населението,без особен потенциал и е разработен от Ленин.Сталин като поема прави някакви модификации. А личната зарядка на самия Сталин е сутрешното прекопаване-това съм го чела в книгата ‘Сталин’.
казано от JulsaVena на 10.03.13, 13:30:
Гулаг,доколкото помня е било за тази част на населението,без особен потенциал и е разработен от Ленин.Сталин като поема прави някакви модификации. А личната зарядка на самия Сталин е сутрешното прекопаване-това съм го чела в книгата ‘Сталин’.
Каква е тази книжка “Сталин” и кой я е писал?
Иначе за Гулаг грешно си разбрала—или Солженицин.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.03.13 13:38.
10.03.13
14:16
казано от Кико Сан на 10.03.13, 13:15:
Сеир да става :)
Тоя “сеир” само ще ти навреди.Прекалено често скачаш от едно на друго,прекалено често се тъпчеш,имаш прекален афинитет към джънка иииии тренировките ти също не ми се струват съвсем адекватни. Не го казвам,за да се заяждам,а защото мисля,че ще се саморазрушиш.
Ама както е казала Марги по-горе - всеки е обречен да носи последствията от собствените си решения . Или нещо такова . :)
казано от Т. Тодорова на 10.03.13, 14:16:
казано от Кико Сан на 10.03.13, 13:15:
Сеир да става :)
а иииии тренировките ти също не ми се струват съвсем адекватни.
Тодорова, Вие пък къде видяхтИ тренировки? (wave)
10.03.13
14:43
Случвало се е :P
За книжката трябва да проверя като си ида у мама кой е автор.
http://thegulag.org/content/lenins-gulag
http://www.decommunization.org/Articles/Heinsohn/Lexikon/Gulag.htm
Така...малко ще оплексаме дневника на Кико, но после и за нея ще напиша нещо :)
Славко, нямах намерение да влизам в полемики за Емилова. Не съм твърдяла, че е шарлатанка. Но твърдя, че пациентите й си остават дебели, а тя “също не лъже” е разговорен израз за това, което Боби написа: че самата тя не изглежда фиданка.
Милко може да е друго 20, но поне всички хора, които са минали от там, според мен запазват навиците си да тренират и да не се тъпчат. Независимо, че не са вече на “сланина и суджуци”, тези хора си остават слаби, внимават какво правят и как го правят. Пък и е по-слаб от Емилова (giggle)
Сега за Кико...има нещо вярно в думите на Тодорова, но пък сме наистина много различни хора. Един се осъзнава по-рано, друг по-късно. За пример ще дам Мая. Честно казано в начлото ми изглеждаше много загубена кауза. С толкова много неща се пребори това момиче, толкова постоянна стана и такъв прогрес отчете. Ето как човек се лъже в първоначалните си впечатления понякога. Сега остава и Кико да започне да яде само месо, салата и овес и да ни изненада също така :)
Според моите скромни виждания преминаването от джънк към хубава храна става първо на ментално ниво.Има един период на свикване първо с идеята,след това реализиране и свикване с практикуването и. Не е дошъл повратния момент,когато ще обърне себе си на 360 градуса.Иначе всеки е способен,стига да преодолее ‘абстиненцията’ от мислите от типа ” оо..три дена не съм ял сладко” или “олее..днеска не съм яла вафла”.
Пък и с хубава храна може да се поддържа тегло при 3000кал за жена, а с джънка при 2000 може и да се дебелее...
казано от JulsaVena на 10.03.13, 21:58:
За книжката трябва да проверя като си ида у мама кой е автор.
http://thegulag.org/content/lenins-gulag
http://www.decommunization.org/Articles/Heinsohn/Lexikon/Gulag.htm
Бре, наистина и Ленин има пръст в тая работа, но като интелектуалец, както пише и в текста, историческата му роля там е подценена!
Мерси на всички за подкрепата. Смъкнах си едни диети на “Бригите” хах
Но ще гледам да ям здравословно, макар че пак трябва да пътувам, ама толкова една
салата вместо джънк за обяд—предполагам ще намеря ...
Може да си носиш в кутии :) салатки,пържолки,кашкавалче ала-бала.На лекции като ходех си носех сандвич- между пържола и кашкавал слагах маруля,краставица,гъби на скара или в масло.Сурови ядки може да хапваш докато пътуваш.Сандвич с пълнозърнест хляб и свежо сирене примерно....
казано от Anelia на 10.03.13, 22:44:
много различни хора. Един се осъзнава по-рано, друг по-късно.
Кой е критерият за осъзнатост? Доста хора могат да се мислят за такива, а в един момент да се появи някой (в т.ч. и Милко, д-р Емилова), който да им промени изцяло мирогледа...А всъщност 99% от хората се раждат и умират без идея за това какво им се е случило...за мен самият факт че някой мисли себе си за “осъзнат” или “просветлен” говори, че е в едни много начален стедий на личностно развитие.
Кико...не знам защо се притесняваш за здравословното хранене по време на пътуване - ти така или иначе не го практикуваш. ;)
казано от Маргарита Манева на 11.03.13, 08:56:
Кико...не знам защо се притесняваш за здравословното хранене по време на пътуване - ти така или иначе не го практикуваш. ;)
:D
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 11.03.13 23:47.
Отчет:
Спорт—не.
Храна:
16.03. 2013
—тирамису—две, три порции
—ябълка
17.03.2013
—пиле с манго и див ориз
—зелена салата
—ябълка
—тирамису, много, не успях обаче всчкото да изям и ми стана лошо (nlove2)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.03.13 00:38.
You express yourself in a very open, direct, and straightforward manner and are often blunt and tactless as well. Because you do not take yourself too seriously, you may not realize how deeply your candid statements can wound more sensitive souls. In fact, though you may not realize it, your insensitivity and lack of understanding regarding others’ feelings is probably one of your worst faults.
Това ми го каза астроложката и може би е вярно, затова се извинявам на всички, които съм обидила.
Извинявайте! (F)
18.03
Спорт—не
Храна:
—4 варени яйца
—риба тон
—бяло хлебче
—пилешко с кашкавал
—лютеница
—кисело мляко със маково семе и сладко от кайсии
—бяло саламурено сирене, маслини
19.03.13
20:05
След всичкото трениране,дето му удряше по едно време - ходеше на какви ли не спортове,мисля,че тичаше,а-у,не те ли хващат лудите,когато не си физически активна?
Аз спрях за една седмица и имах чувството,че мога да убия някой с голи ръце,ако ме ядоса :D - вчера се размърдах и вече пак съм годна за комуникация :))).
Що си мислиш, че като не ходя на джим не съм физически активна?
И обратно, че като джиткам на компа, че съм сторила таз или оназ “тренировка” съм много активна?
(wasntme)
Спортовете не съм ги зарязала, напротив :)
Този месец ми изтича картата, но се местя в дург град и ще се запиша и в нов джим.
Правя си вкъщи също от едно списание, супер много разходки + ежедневно
пътуване и тичане по влакове—честно да ти кажа имам мускулна треска даже.
Утре ще предприема една обиколка на забележителности и ще е пак цял ден пеш.
Самото ежедневие е много динамично, но не го възприемам като спорт—защото се налага с други цели, но наистина имам вече мускулна
от постиянното тичане насам натам и нямам време дори да ям. Затва се случва да ям вечер само, затова не пиша часове.
Но е различно. Днес си ядох закуска, обяд и вечеря.
Но тенденцията е да не пиша тук—защото ежедневието ми е доста динамично и разнообразно, за да го описвам тук, а и оставам неразбрана или криворазбрана, каквото и да напиша :*
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.03.13 21:11.
23.03.2013
Закуска:
—кисело мляко, круша, орех, канела
—пфх със салам
—кафе
Обяд:
—панирана риба
—спанак
—басмати
—тиквичка, чушка, лук
—две мандарини
—няколко ореха и шепа шоколадов чипс по съвет на Синди Кроуфърд :) (чрез списание Shape)
Вечеря:
—пиле с кашкавал и подправки
—лютеница
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.03.13 11:18.
24.04.2013
И тъй днеска ново 20.
Откак Т. ми каза, че не ми били добре обмислени тренировките,
таз конструктивна критика отдавна ми витае из мозъка и са чудя
как да я задоволя. Ся съм ришила да правя ей таз БЕЗПЛАТНА програма.
Пише първия месец няма да има кардио. Кардиото не било много хубаво.
Ден първи ще е днези или утре. Според и зависи.
Храната ми e ОК - закусвам, обядвам—протеиново и без изцепки.
Тоя булетпруф чай още не го разбирам, ама ще потърся из интернет
пространството.
11:00
—извара, кис. мляко, орехи, кранбери, овесени ядки, лимон, круша—всичко по една мюсли рецепта
14:00
—риба, ориз със зеленчуци
17:00
—ябълка, кафе
—сандвич с пълнозърнест хляб, масло и салам + едно варено яйце
20:00
—зеленчукова салата + дресинг, едно варено яйце
23:00
—плодово кисело мляко
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.03.13 19:00.
Няма нужда да пиша, всичко е ясно :)
Ориентирах се към джогинг тия дни :)
Иначе нагъвам разни неща :)
Вчера (31.03.2013) тренирах, макар и храната да беше предимно макдоналдс и кроасани с шоколад. (nangel)
10 минути скачане на въже
40 х клек с пудовка 5 кг
10 х ореолки 5 кг
повдигания на пръсти до отказ
40 коремни с 5 кг
2х10 изтласквания с 5 кг
2х10 реверанси с 5 кг
3x10 side plank dip
3x10 leg lift
15 x dolphin raise
10 x cat cow
10 x toe bridge
разтяжки
Днеска гадното време малко се пооправи и ще се разходя до един парк, който ми е засега доста любим.
Утре ще пиша вече и с храната...
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 01.04.13 15:25.
01.04.13
15:23
Ауу...Джейми - убивам за такъв гъз :D
Тодорова има предвид,че само се луташ - хващай нещо и дръж,дори да ти се драйфа от него - последните седмици на Шалийн ми бяха като в Ада,ама викам - ще стискам!
Мойта дълга,изпълнена с непостоянства практика,сочи следното : тъй нищо не става.
И с тоя Мак-на-баба-му-хвърчилото ... ни ли тъ йъ гнус (nbat)