06.09.05
01:02
Малко предистория. 90-95кг. съм и тренирам доста здраво/джудо, бокс, щанги/, знам какво да пия за сила и т.н. Играх канадска с едно момче, което прави само фитнес/около 90кг. е/, но е физически по-слабо/тичане, издръжливост, борене и т.н/, но успя да ме бие.
Кой е главният мускул за канадската борба и кое е най-доброто упражнение за него?
няма главен мускул!
хват-предмишница-бицепс-трицепс-рамо,предно,средно,задно!
[quote author=“WESTA”]няма главен мускул!
хват-предмишница-бицепс-трицепс-рамо,предно,средно,задно!
хм, хвата ми е добър, както и предмишницата/правя 17 набирания/, бицепса - също /60кг. на пейката х 8 пъти/, трицепса - също/ 140 тесен хват х 4 пъти/. Къде е грешката тогава? Може би има по-бързо рамо, незнам
06.09.05
01:33
Човеко не всичко идва от силата,много важна е техниката,бързината и най-вече това да умееш да използваш тежестта на тялото,и Митйо Крика дига много но един Стоян Големанов го пие на канадска без проблем,всичко е въпрос на много тренировки!!!
06.09.05
01:42
Освен тренировки трябва теоритична подготовка - каква техника. Дишането при канадската борба е много важно за да знаеш кога да атакуваш. Хич не е прост този спорт.
повярвай имам бързина/всеки ден 6км сутрин и 6км вечер./ Е, уж умея да си нося тялото/17 набирания са добре, според мен/.
Sportex, къде мога да прочета за техниката?
06.09.05
01:58
[quote author=“galant”]Sportex, къде мога да прочета за техниката?
Незнам къде можеш аз бях гледал едно предаване отдавна ... пробай да се разровип в нета все пак. А иначе можеш да се запишеш да тренираш ако имаш амбиции.
[quote author=“Sportex”][quote author=“galant”]Sportex, къде мога да прочета за техниката?
Незнам къде можеш аз бях гледал едно предаване отдавна ... пробай да се разровип в нета все пак. А иначе можеш да се запишеш да тренираш ако имаш амбиции.
Тренирам доста видове спорт/главно Джудо и Самбо, където имам и доста титли/. Нямам амбиций за канадската, просто не мога да си обясна как ме е победил. Ще потърся.
06.09.05
10:11
основно потърси за различните видове техники и атаки но при профитата е по-различно ... например не е задължитено да си държите китките прави ... има некви външна вътрешна атака ... потръси може да намериш некво инфо
аз онзи ден гледах по тв. едно предаване за канадаската борба некво на митЮ крика но не помна кога беше ...
При Крика имаше по по миналия път точно това което те интересува даваха упражненията.имаше и една машинка като ръка дето тренираха с нея но повечето неща се вършат с дъмбел разни усуквания на китката и др.
Какво представляват тези усуквания?
Елате у горна да видите как тренираме :)
Аз тренирах канадкса едно лято при шампионите..
Да ти кажа как няма да те бие като той тренира бицепс , предмишница ,рамо... и качва сила и маса а ти само сила и донякъде маса,но неговото е по вървежно аз например като поичнах с ББ качих силата на канадската ,но вече не играя щото като тренирах ме болеше лакъта и сега като напрая 2-3 срещи и боли яката и после намалям кг значително в различни упр. :(
Ако искаш да го биеш наблегни на китка и бицепс тренирай срещу неподвижен лост само натискай със сила да осетиш съпротивлението това е моя съвет ;)
И последен съвет прави с големи тежести 85%-90 от макса ти на бицепс с прав лост ще видиш колко ще качиш сила ;)
Успех и По-Здрави!
[quote author=“ivan.shishmanov”]Ами дам съвсем малко повече инфо например линка:
http://arm-wrestling.hit.bg/
надявам се би ти помогнал.
Доста инфо има...правила, упражнения...
12.09.05
23:24
Аз сам голям фен на Канадската борба ..... макар това да е един от любимите ми спортове НЕви препоръчвам да се занимавате с него професионално !!!
Причини:
Можете мн лесно да си прецакате ръката има едни жилички дето се намират точно под лакътя там се получават наи тежките контузии. Също така китката се травмира много.А после и резултатите в залата спадат .... понякога въобще неможе и да се блъска.
14.09.05
09:13
1. Взимаш една подувка и я вързваш с каиш или синджир от единия край,а от другия край го хващаш(каиша или синджира)..заставаш на масата за канадста и си слагаш ръката да легне така че китката да ти остане извън самата маса и се опитваш да задържиш висящата надолу подувка около 30сек.
2.С крив лост с лека тежест в надхват правиш 12-15 повторения като последните две потореня се стремиш да задържаш лоста в пикова позиция кадето стречинга е най-голям (тва упражнение уникално много помага в канадската)
3.Усукване с дъмбел на масата за канадска.
Пак като при работата с подувката само дето този път се ползва дъмбел и движенията са кръгови.Ползвайте тежест с която да не контузите китката.
има и още но сега бързам .. другия път!
Поздрави! :lol:
15.09.05
19:42
а между другото има ли тук някой който тренира канадска борба защото аз от няколко месеца се занимавам..
..питам просто от чисто любопитсво.. :lol:
[quote author=“Pitt_Bull”]а между другото има ли тук някой който тренира канадска борба защото аз от няколко месеца се занимавам..
..питам просто от чисто любопитсво.. :lol:
Аз по рано тренирах но се отказах заради травмите,които получих ;)
18.09.05
22:02
абе пич гледай филма - На върха(On the top) със силвестър сталоун и ще видиш интересни работи,незнам докаде тия работи са вярни от филма,но все пак той се отнася изцяло за канадската борба.
19.09.05
01:04
Over The Top се казва филмчето :)
http://www.imdb.com/title/tt0093692/
19.09.05
09:17
верно извинявам се за глупостта която написах. :oops:
Е там няма никакви упражнения с изключение на това дето го прави със сина си на камиона
19.09.05
21:05
Но пък филма си го биваше - “закрасти” бая народ по канадската борба на времето!
еми незнам..аз сега ще съм на републикаското в Банско ... мисля че ще е април някаде..пък да видим..имам някое и друго добро класиране на регионални ама..
..бе кефи ме канадската ама този ако може да се нарече така спорт е свързан с много контузии.. :x
19.09.05
23:35
Eми, там на състезанията не обменяте ли инфо? Ако можеш някъде да научиш нещо полезно мисля, че там е мястото. Завързват се запознанства и така нататък.
Успех на републиканското, mislitelq!
20.09.05
08:53
мдамм така е!аз също съм ходил по състезания и там наистина може да се обменя много инфо за всичко свързано с канадската борба..
И става голямо шоу винаги между другото :lol: :lol: :lol:
22.10.05
13:31
www.arm-wrestling.hit.bg Eла тука :lol: