11.03.13
23:34
казано от Петър Стоянов на 11.03.13, 23:23:
Имам въпрос относно изпълннието на бърпитата. Гледах доста клипчета за оупъна и на повечето бърпитата са с докосване на краката в земята- все едно лягат и стават. Правилно ли е така, защото си мисля, че само върхът на пръстите се докосва (както на това клипче http://www.youtube.com/watch?v=c_Dq_NCzj8M)?
Правилно в случая е това, което точно за този комплекс е дадено като стандарт. А то, както може да се види в официалния документ, е:
Bottom of Burpee
At the bottom position the Athlete’s chest and hips must touch the ground
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 11.03.13 23:35.
казано от ISB на 11.03.13, 12:15:
Как да изкарваш с краката като нямаш крака.
Техника,определено,но и много силова издържливост и сила, Говежда сила.
Така, така...:)))
12.03.13
11:25
Виждам, че е питано за техника на бърпитата в тази тема, затова ще попитам тук за техниката на сначовете: Брои ли се за успешен опит, ако щангата пристигне в най-горна точка с добутване? Разгледах pdf файла с правилата за комплекса, но не срещнах този момент там.
12.03.13
11:27
казано от perseverance на 12.03.13, 11:25:
Виждам, че е питано за техника на бърпитата в тази тема, затова ще попитам тук за техниката на сначовете: Брои ли се за успешен опит, ако щангата пристигне в най-горна точка с добутване? Разгледах pdf файла с правилата за комплекса, но не срещнах този момент там.
Важното е щангата да няма контакт с раменете или главата, както си и пише в дадения файл с инструкциите:
Pressing out the arms at the top to complete the movement is allowed as long as the barbell does not touch the shoulders or head
12.03.13
21:20
12.03.13
21:27
Марти, погледни ги само какви са добичета (не само мъжете, но как да е) Всеки инч мускулче е в тяхна полза.
12.03.13
21:32
Аз нямам думи направо...наистина тия хора не се занимават с абсолютно нищо друго,само може да гадаем колко им струват стероидите и изобщо цялото възстановяване на месец,но според мен не е по-малко от 2000$. Всякакво сравнение с тях е просто абсурдно,тия резултати са извънземни,невероятна силова и сърдечно-съдова издръжливост трябва за да стигнеш до големия снач..
Нийл Мадокс е...изрод бе, добиче...нямам думи.
А Калипа каква скорост извади на големия снач, техниката му се е подобрила доста.
РЕСПЕКТ голям, това са яки момчета!!!
казано от slavko на 12.03.13, 22:41:
Нийл Мадокс е...изрод бе, добиче...нямам думи.
А Калипа каква скорост извади на големия снач, техниката му се е подобрила доста.
РЕСПЕКТ голям, това са яки момчета!!!
Даже преди да гледам клипа същото казах и аз по-нагоре, преди Юли да раздели темите. С добра техника пестиш много сили.
Мнението беше редактирано от Kirilov на 12.03.13 23:17.
Винаги съм имал склонност към теории на конспирацията, ама гледах ,гледах, имаше нещо подозрително... Това не са 15 см. от “max reach” и на двамата, още повече, че сега проверих - Мадокс е по-висок от Калипа, а пипат на едно и също, той на някои бърпита само се повдигаше на пръсти. Ами кофти е, като правят така ...
Абе те са толкова напред, че надали го бърка къде са му мерели височината.
Че зобят е ясно, но и тренират адекватно и тежко за да извлекат максимума.
Техниката е важна Определено.
Предполагам и всякакви препарати се взимат за да вдигнат прага на болка, издържливост и прочие.
Мисля затова много от тях правят комплексите с очила за да не ги издават очите.
Простичко ако мога да направя съпоставка за тях тези тежести са все едно аз да правя комплекса с
15-25-45-55 за 170-180+ повт.
Взимаш ной-доброто за теб от техниката+Сила за голям макс+издържливост за да не угаснеш и Бой.
Снощи си говориме с Илията дали с женските кила можем да стигнем големите повторения ????
Аз не ги гледам тия баси, гледам гърците дето са с по 15-20 кила по -леки от мене и са стигнали 160 .
Това е като вайкане последното не е нужно да го предъвкаме.
казано от Kirilov на 12.03.13, 23:32:
Винаги съм имал склонност към теории на конспирацията, ама гледах ,гледах, имаше нещо подозрително... Това не са 15 см. от “max reach” и на двамата, още повече, че сега проверих - Мадокс е по-висок от Калипа, а пипат на едно и също, той на някои бърпита само се повдигаше на пръсти. Ами кофти е, като правят така ...
Именно за тва се чудя какво я гледате тая височина, че чак стана световна война, че аз, без претенциите не скачам :D
Как стоят нещата - ти си спонсориран атлет на Рийбок - минаваш на регионалните, не си - пиеш си ракията у вас и слушаш Тони Стораро, но всички във форума и в квартала знаят, че си мега як, което си е оферта 8-)
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.03.13 09:59.
http://games.crossfit.com/judge/13.49907
Ей т’ва е бахтиии и чичака, направо закръгля, такива ... и 5 няма при него ...
13.03.13
15:03
Всичко е прекрасно когато си здрав, натрениран и в страхотна форма... И мъжете и жените в елита са видимо на нивото, на което се очаква да бъдат /след цялата подготовка, усилия и т.н./. Аз лично се впечатлявам от волята на хора като това момиче от линка по - долу. Мисля, че не е зле като за ..... на един крак....
http://www.youtube.com/watch?v=xpoPbvHKVDg
14.03.13
05:50
казано от ISB на 13.03.13, 09:43:
Снощи си говориме с Илията дали с женските кила можем да стигнем големите повторения ????
За следващия път да поръчаме фалшиви елейко наполовина тежки от номинала, демек 10кгмови 20ки, 7.5кгмови 15ки и.т.н. :D, никой няма да се усети.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 14.03.13 05:52.
14.03.13
23:32
казано от Наталья Заболотная на 13.03.13, 09:48:
Именно за тва се чудя какво я гледате тая височина, че чак стана световна война, че аз, без претенциите не скачам :D
Ааааа Блажек, само как те хванах в опита ти да оправдаеш пльоскането си тип тюлен на ледената повърхност :D